Šta je novo?

PTT adsl

Ja sam se prekjuce prijavio online za PTT, par sati pre toga uzeo MIK u Telekomu. Javili mi da sam zauzet kod drugog provajdera. Ja im posaljem skeniran MIK i podatke, ali mi nista nisu odgovorili.
Sta mislite, da li ce mi uvaziti akcijsku cenu s obzirom da sam se prijavio dok je jos promocija trajala, bez obzira sto bih ugovor potpisao tek sledece nedelje?

Zanima me gde se podižu modemi u Beogradu, kad ponovo stignu?
U pošti gde sam potpisao ugovor žena na šalteru reče da oni ne daju modeme, već će me pozvati da mi jave, a ja u žurbi nisam stigao da je pitam gde.
Takođe me interesuje da li se paket izabran u okviru ove akcije mora koristiti do kraja isteka 12 meseci ili se može u toku trajanja preći na brži?
Pretpostavljam da ne može bez raskida ugovora ali ipak da pitam.

Možeš uvek na veći, i posle da vratiš do onog za koji si potpisao .....

Postovani
Obavestavamo Vas da ugovor za ADSL mozete sklopiti u glavnoj posti u Vasem
gradu. Potrebno je da sa sobom ponesete licnu kartu, kopiju licne karte,
telefonski racun i obavezno MIK koji ste dobili od prethodnog Internet
provajdera. Takodje je bitno da opremu koju ste dobili kod prethodnog
provajdera vratite, kako bi bili prikljuceni kod nas.

Meni nisu uzeli iz Telekoma opremu,kada sam trazio MIK kod.Ovo nisam znao,ja ocekujem da mi ukljuce novu brzinu.A tek ukljucuju kada vratim modem TELEKOMU.

Bojane, opusteno, pustice ti oni brzinu vratio ti njima opremu ili ne. Izlistao sam ovu temu uzduz i popreko i nisam naisao na to da su ikoga zezali. Dobio sam isti taj mail, pa su mi pustili sutradan uvece. Tebi ce verovatno u ponedeljak.

Bez obzira za ovu akciju koja je zaista dobra ( bice ih jos do Nove godine kada mi istice ugovor sa Orionom) moram da prokomentatisem i sta su ljudi pricali o PTT ne tako davno.
Pre tacno tri meseca PTT je vazio za- citaram:
"Leglo olosa", "raspalog provaider-a", "zabokrecinu bez dna" itd.

I bez obzira sto se nista nije promenilo za to kratko vreme ( infrastruktura, tehnicka podrska, odnos sa korisnicima-ako se nesto od ovog nabolje promenilo molim odmah me ispavite), ljudi su ipak maximalno presli kod PTT iz jednog jedinog razloga-NIZE CENE.Hovu da kazem da je trebalo mozda malo mudrije promisliti kada se prelazi na drugog pravidera, a ne uzimati samo cenu u obzir.

Eto ovo je vise sugestija nego kritika, al eto smatram da je na mestu. :smoke:

to kazes sada kada je akcija prosla?

inace, ptt je odlican provajder, ako se iskljuci faktor ljudstva, jer je to samo jos jedno usrano javno preduzece...
uostalom, losih provajdera vise i nema jer su sve to maloprodajne prodavnice telekoma

Pa ni za jedno preduzece u kome je vaznije udovoljiti nadredjene od zadovoljstva kupaca proizvoda/usluga se ne moze reci da je bilo sta osim propalo. Tu mora da postoji balans izmedju dva. To sto njih drzava i poreski obveznici cuvaju u zivotu to je druga prica. Imaju oni prihode pa cak i ne tako pozamasnu sumu profita, ali dokle god njihovi zaposleni sebe stavljaju u poziciju jaceg naspram kupca nista se nece promeniti. To sto je njima ispod casti da se pomuce i zaloze za nas korisnike, tu su vec kompleksi nizih vrednosti u igri. Ne kazem, ima izuzetaka, ja sam se prijatno iznenadio za gospodina iz tehnicke podrske Telekoma, maksimalno fer i korektan, iscimao se da mi pomogne i posao je bio zavrsen kroz dva sata, od prijave kvara do "Hvala vam puno, prijatno". Ali ne mogu se ljudi sluziti svojim birokratskim ovlascenjima da pokazu da su oni "glavni", kad je njihova odgovornost tih 8h rada prema izvrsavanju svog posla sto je efikasnije i efektivnije moguce a ne prema svom ponosu i samoispunjenju. Za to sluzi karijera a ne posao, hoces neku vrstu samoafirmacije, ispunjenje nekih ciljeva, gradi karijeru, nemoj posao da trazis. Nazalost, takva nam je administracija u svakoj grani, drzavna uprava, privatnici, ne znaju za odnose prema kupcima. Totalno off topic, al' nema veze, malo da se razbije monotonija :)

Cene nize, al usluga na nivou. Ja sam vise godina kod njih, i osim ocajne tehnicke podrske, ostalo ne mogu da im zamerim. Zato sam i potpisao ugovor sa njima za ovih 50%, iako sam mislio da predjem na Telekom zbog takve njihove promocije. Ocigledno su se i oni KONACNO malo zabrinuli za svoje korisnike, i uradili ovu promociju koja je konkurentna, i koja im je donela (verujem) mnogo novih korisnika. Ako budu dobri kao i do sada, garantovano ce mnogi i dalje ostati njihovi korisnici, samo ako budu cenovno pratili ostala desavanja na trzistu.
Za ostale provajdere ne znam, ali sam osetio kako "radi" Orion, i jos neki koje sad i ne bih spominjao, gde se "vidi" kako imaju slabije spoljnje linkove, i kako ogranicavaju protoke po tipu internet saobracaja. Tako moze da vam se desi da recimo torenti slabije rade ili sl. Toga ovde nema (ili nije bilo i valjda nece ni biti), pa je PTT provajder koji je itekako konkurentan Telekomu (usput - ciji je delom i vlasnik ;))

Možeš uvek na veći, i posle da vratiš do onog za koji si potpisao .....
Nije mi tako objasnjeno - MOZES da povecas, ali NE i da VRATIS!

U pošti gde sam potpisao ugovor žena na šalteru reče da oni ne daju modeme, već će me pozvati da mi jave, a ja u žurbi nisam stigao da je pitam gde.
Takođe me interesuje da li se paket izabran u okviru ove akcije mora koristiti do kraja isteka 12 meseci ili se može u toku trajanja preći na brži?

U BG-u se podizu modemi u njihovoj "centrali" u Katicevoj ulici.

Čak nema potrebe ni da ideš lično da podigneš opremu. Mogu ti poslati PostExpress-om na kućnu adresu...

Tacno tako, za ovu promociju im ja kazem svaka cast, naravno gledano u nasem zatvorenom nacionalnom interesu. Ipak su cene u razvijenijim drzavama manje, imaju i oni svoje dodatne dazbine koje mi nemamo, ali su i pored njih mnogo isplativiji. Samo je problem jer PTT nije autonomni vlasnik Telekoma, vecim delom su oni izvrsna vlast vladajuce elite, citiram "Država je preko PTT Srbija vlasnik 80 odsto Telekoma Srbije". Sigurno postoje vrsni strucnjaci i u Telekomu i u PTTu koji bi mogli ta preduzeca da vode i da ih dovedu na mnogo bolji nivo nego sto su sada ili sto ce biti kroz 5 godina, samo im treba odresiti ruke i odseci ih od politickih igrarija i ogranicenja koja se pred njih stavljaju. Krace receno, potrebna nam je "perestrojka" (rus. Mihail Gorbacov) :) Mora tu da se sprovede malo zesca trzisna utakmica, da se oslobode socijalistickog nacina razmisljanja, inace od odnosa Prodavac/Kupac nema nista, samo ce da se nastavi. Drzava omoguci "nelegitimni" monopol prodavcu usluga, kupac ima 2 izbora: Ili ce da placa preduvanu cenu za uslugu ili nece imati uslugu. Kazem nelegitimni jer postoje mehanizmi kapitalistickih monopola tipa Karteli koji slabe konkurenciju ali na mnogo manju stetu kupaca. I da ne prosipam ja neke mudrosti vise, ipak je ovo IT forum :)

Aleksandre, potpuno si u pravu. Samo sto primecujem da se Telekom menja na bolje, a PTT je tek poceo u tome. Ljudi na salteru treba da te usluze vezano za internet, a mozda ni sami nemaju taj isti internet kod kuce, ili nemaju pojma da ga koriste. Samo nauce gde da kliknu i sta da urade i to je to. Ima ljudi koji znaju svoj posao i u PTT-u, ali korisnici do njih ne stizu, a i ako oni hoce nesto da poboljsaju ili promene, onda dolazi birokratija koja sve to zaustavlja. Kad ti treba da dobijes odobrenje od nekog tvog sefa kome je pravljenje burek i internet ista stvar, tesko da dobre ideje mogu tako lako da prodju. Pa i za ovu promociju - ja sam im napisao mail gde sam im javno (hajde da tako kazem) zapretio da cu otici do Telekoma, jer i pored toga sto sam zadovoljan njihovom uslugom, razlika u ceni je bila ogromna. Ocigledno nisam bio jedini koji je tako mislio, mozda su poceli da im odlaze ljudi, pa se konacno neko setio da sazove Upravni odbor i da odluce sta ce i kako dalje. Sada, srecom po mene, ostao sam kod njih, i po vrlo pristojnim cenama imam internet.

Ako neko ovo cita od onih koji odlucuju u PTT NEt-u.... Katastrofalno je kad tehnicka podrska, koja treba da resi moj problem, zna manje od mene - korisnika. OK, jesam napredan korisnik, ali bar da imaju i nekog strucnog sa njihove strane pa kad se jave korisnici koji ipak nesto znaju o kompjuterima, da ih prebacuju na te ljude.... Verujte mi da bih ja bolje pruzao podrsku korisnicima od kuce, nego neki tamo.... SRECOM, pa sam za ovih 4-5 godina koliko sam kod njih, samo 2-3 puta zvao podrsku.... :)

Evo večeras su me priključili na PTT.
Čitav dan mi puca ADSL i malopre vidim skida mi torrent nešto mnogo brzo, kad ono... :banana:

Evo i torrent ako nekoga interesuje

Poslednja izmena:
I dalje ti piše Telekom.... uloguj se ponovo sa PTT name i passom ....

Ma to sam sinoć pred spavanje vidio pa nisam ništa dirao.
Jel onaj user i pass kucam kad hoću da pristupim ruteru ili negde drugo? Imam onaj Telekomov ruter hg520c

i meni su pustili signal juče.
nego, kad ostavim telekomova podešavanja, brzina download-a je 16 Mb/s, a kad stavim PTT-ov user name i pass, brzina mi je 6 koliko i stoji u ugovoru.
da li ću snositi neke posledice, ako ostavim telekomove parametre (pa dokle traje, nek' traje)? :D

Ljudi gde se kuca username/pass od ptt-a?

Znaci potpisao sam ugovor 29 a do danas koristio telekomov net. Danas vratio opremu i pozajmio od druga modem SmartAX MT882. Kad ga zakacim jos uvek mi radi telekomov net,gde da ukucam nove parametre?
Ako je ono prvo kad se logujem na ruter to prihvata samo admin/admin nista drugo

Ako ti je otkljucana ta funkcija, loguj se u ruter (admin/admin) idi u Basic>WAP i nadji username i pass. Ako nemas ta 2 polja, u istom si sosu kao i ja, odnosno Telekom je zakljucao taj MT882 sa svojim Firmware (koliko sam ja skapirao), i moras da uzmes svoj modem. Evo, ja sam uzeo TP-Link TD-W8901GB (ovo B na kraju je zato sto imam ADSL over ISDN), kosta 3300rsd. Ako nemas ISDN, onda TD-W8901G, kosta 2800rsd. Fino sljaka, ima wireless, 4 mrezna prikljucka, veoma lak za podesavanje uz uputstvo na nekoj od prethodnih strana. Ako te ne mrzi da trazis, ili ako ti ne treba wls, sigurno mozes da nadjes neki za 2000rsd.

Bre, i da nema, nije greda, jer net će mu raditi pa će mu raditi, ne mora da baca pare, ako dodje u skorije vreme. A da li ima da se kupi negde neki ADSL modem ruter, da ima i telefonski WAN za ADSL, a i mrežni WAN, da ako se nekad vratim na SBB, da mogu sa njim da delim na 4, može da ima i wireless, i 4 LAN porta.... nikako da nađem takav.

Ja sam koristio MT882 dok nisam dobio PTTov modem, samo sam prebacio MT882 u Pure Bridge, i onda napravio Wan konekciju sa ptt user i passom i tako se konektovao na net, radi posao :)

Pa da kupujem necu sigurno zbog tih par dana...trenutno mi je na MT882 zakacen canyon cn-wf514 ruter(imam ga jos dog sam koristio wireless) pa sam povazao oba racunara i laptop.Sve sljaka super,jedino sto sam jos uvek kod telekoma i sto izgleda nece da mi puste vise od 6 mb. Tako da i kad dobijem od Ptt-a sa jednim izlazom nije mi problem.

i meni su pustili signal juče.
nego, kad ostavim telekomova podešavanja, brzina download-a je 16 Mb/s, a kad stavim PTT-ov user name i pass, brzina mi je 6 koliko i stoji u ugovoru.
da li ću snositi neke posledice, ako ostavim telekomove parametre (pa dokle traje, nek' traje)? :D

Neces. Ako si raskinuo ugovor sa Telekomom, gotovo je sa njima.... Koristi sta hoces i kako hoces.... i uzivaj!

Ljudi gde se kuca username/pass od ptt-a?

Znaci potpisao sam ugovor 29 a do danas koristio telekomov net. Danas vratio opremu i pozajmio od druga modem SmartAX MT882. Kad ga zakacim jos uvek mi radi telekomov net,gde da ukucam nove parametre?
Ako je ono prvo kad se logujem na ruter to prihvata samo admin/admin nista drugo

admin/admin je da se ulogujes na router, a parametri za ADSL su u opcji WAN -> pa neki settings i sl. Ako ti radi telekomov, bas te briga :) Doduse, bilo bi lepo da se u nekom trenutku zakacis na PTT, da registruju da si poceo da koristis njihovu uslugu - da te ne iskljuce :D

Ugasio mi telekom danas :D...A ovaj MT882 izgleda ima sve zakljucano za telekom. Ili ja ne mogu da nadjem ta podesavanja,mada sam bas gledao i izgleda da je zakljucan :wall:

Potpisao ugovor sa PTT 30.09,jos koristim Telekomov net.I takodje imam svoj MT 882,koji planiram da koristim kada me prebace na PTT.Ulazim vec u sesti dan,kako sam potpisao ugovor a promena nema.Jako neozbiljno je sve ovo pocelo od strane PTT-a,nema modema na lageru,pa nema interneta nedelju dana.Imam ADSL+IPTV kod Telekoma i sada ce ovi da mi obracunaju po punoj ceni i jednu i drugu uslugu dok me ne prebace na PTT.
U nasoj zemlji ugovori koji se potpisuju samo obavezuju korisnika na mamutske ugovore i penale,a provajder po tom ugovoru nista odredjeno nema ( kazu imaju rok do 29.10 iz Telekoma da me prebace ) Luda kuca !!!

Usput planirao sam da otkazem ADSL+IPTV kod Telekoma,a da uzmem PTT od 6 MB + SBB kablovsku.Mesec dana pre isteka ugovora,sam proverio da li imam uslove da se prikljucim na SBB mrezu i receno je da imam uslove a da mi treba samo dozvola od komsije da kabal prodje kroz njegovo dvoriste.20.09 sam otisao sa pismenom dozvolom i potpisao ugovor sa SBB.01.10 dolazi ekipa da me prikljuci i kazu da mi je bandera trula i da nemam uslove da me prikljuce na SBB mrezu,i kazu da ostaje samo da se ponisti ugovor koji sam potpisao 20.09.Zeznuli su me samo tako,zato sto sada imam mnogo malo opcija,koje su i mnogo skuplje od mojih planiranih.

Poslednja izmena:
Meni su pustili brzinu od 16, još koristim Telekomov ruter, onaj hg520c. Ali me *****ava što mi net puca bar 5-6 puta dnevno. Moram da restartujem ruter i onda proradi.
Zvao sam korisnički servis PTT da pitam za rutere, kaže mi da još ne zna kad će da stignu

Rekoše mi u PTTu da će sa podelom rutera najverovatnije krenuti posle 15.10...najkasnije do kraja meseca....

Rekoše mi u PTTu da će sa podelom rutera najverovatnije krenuti posle 15.10...najkasnije do kraja meseca....

Tek drugom polovinom oktobra???

Uzas! Mnogo je to sporo i kasno...ko je potpisao u septembru bez neta skoro mesec dana... Covece ..lager ptt-a kao da vodi Mica ubica,pa vezu nemaju dal su im bili ruteri na izmaku pa nisu porucili na vrene:-$ ili se nisu nadali ovolikom odzivu na akciju?? ...sve u svemu -losa realizacija.

sent from TT

Izgleda da je ovo drugo .... Mada mislim da kupovinom najjeftinijeg ADSL rutera za 1200 dinara se vadi stvar, i ostaje ti tvoj ruter ....

Razgovarajući sa operaterom, došao sam do informacije da su nabavili svega oko 2000 rutera za mesec oktobar, ako u međuvremenu nisu povećali narudžbinu, opet će zafaliti.

ima solidnih rutera do 1600din.
Juče zamalo ne kupih USR819107A za 1600 din,
big_USRobotics_USR819107A.jpg

jer je ovaj ptt modem sagem posle 3 godine besprekornog rada jednostavno ispustio dušu, po mojim zaključcima, ne pali se niti jedna signalna lampica, adapter smrdi na paljevinu i td, međutim odnesem to u poštu na zamenu, kažu da imaju za zamenu iste ali beez adaptera, odem kupim univerzalni adapter (neće da se baci) i vraćam se, a tehničar mi reče da sve besprekorno radi, kad se nađoh u čudu, radi. Neverovatno, probao sam ga najmanje 10 tak puta kući i ni da mrdne, a mladić ga priključio i radi, verovatno sam ga uz put negde opravio :smash:

Poslednja izmena:
Koristi li neko starog thompsona 546 na najjačem paketu? Znači ruter ne može da prebaci 8 Mb, pa ako neko i dalje koristi ovu starudiju, ako može da pomogne neka se javi ovde.

Koristim njega dok ne dobijem TP-Link

Vrh Dno