Šta je novo?

PTT adsl

Radili su promenu parice, a onda su se zalili da im lose radi internet? :) Pa tebi i sada ne radi kako bi trebao... :) E sad, sta Telekom radi, i da li ce NAMERNO da te prebaci na jos goru paricu, to je vec do njih, ali ja bih pokusao preko PTT-a da traze da Telekom ispita da li kod tebe postoji neka bolja parica i ako postoji da te prebace na nju. Ako ne postoji, to ti je sto ti je. A sto se tice toga da dolazi do gresaka i sl., to je nesto drugo. Postoje varijante da se malo "usteluje" DSLAM na kome si nakacen, pa ti padne brzina ali nemas greske u protoku. Ili ti puste max brzinu, ali dzaba, posto ces imati puno gresaka u paketima pa ce ti opet biti sporo.

Znaci, neces ti da trazis max. brzinu posto poto, vec da trazis da Telekom proveri da li postoji neka bolja parica sa komom bi mogao da izvuces vecu brzinu...

Evo posle PTT i Verat spusta cene za nove korisnike, sto je jako dobra vest, interesuje izmedju ova dva provajdera sta je bolji izbor ( ili mozda neki treci za koji ne znam :) ), ko pruza bolju uslugu, i gde ima manje potencijalnih problema u koriscenju, naravno pitam za misljenje njihove korisnike koji su duze vremena kod njih ?

Hvala svima unapred

Za sada, a to je skoro mesec dana, nikakvih tegoba na PTT ADSL-u, 6/1 paket za 1075,- din. Naravno, obavezna promena DNS podešavanja.

Google - 8.8.8.8, a rezerva 8.8.4.4 Promenio sam i u ruteru i u Winu, od tada surf ima mnogo bolji odziv. DL mi je zakucan na 750 KB/sec, JDownloader radi perfektno, COD MW2 multi takodje, za te pare ovaj paket mi savršeno odradjuje posao.

Poslednja izmena:
predjoh pre par dana i ja na PTT, koristio se starim Huawei modemom, i konacno dobih modem danas, rezultati testa su identicni koliko mogu da vidim, inace torrenti piche 1,6 MB/s (prosek 1,4 obicno bude)

na poslu 16/1 kuci nazalost samo 6/1 zbog ocajne parice

U podešavanju rutera otvoriš Interface Setup, zatim klikneš na Lan, pri dnu stranice kucaš DNS servere, sačuvaš i to je to.

dns.png

A pomaže li to nama koji koristimo 520S ? Ne koristim PTTov modem, izgleda da je nešto ovaj moj feleričan.

Šta mu je? Nebitno koji je ruter (osim da je ispravan :D), trebalo bi da pomaže.

Da li je posle ugovora na 12 meseci i zatim raskida ugovora sa ptt-om, moguce zadrzati port i
ponovo se prijaviti za zeljenu brzinu? Inace sam njihov stari korisnik..

Aman ljudi, koji vam je djavo? Posle toga NE RASKIDAŠ ugovor. Prestaje ti akcija=ugovrna obaveza, nastavljaš za izabraniom paketom, ali po ounoj ceni, ili predješ na manji, ili juriš drugu akciju kod drugog operatera/provajdera. Isto kao u mobilnoj telefoniji. Samo je ovde potrebno par nedelja najaviti šzta hoćeš. da ti ne produže obavezu.

Šta mu je? Nebitno koji je ruter (osim da je ispravan :D), trebalo bi da pomaže.

Pa niej mu ništa, imao sam nekih probelma sa "originalnim", pa sam uzeo od druga 520S .... a vidim da dosta vas preporučuje te neke druge DNSoe ...

El to ovako sada treba da izgleda kod mene?

dnsy.png

NMe treba restart kompa ili slično?

@MagicMaster
Izgleda da imam slican problem kao ti, juce ceo dan i danas gubim konekciju po nekoliko puta, da li si ti resio problem?

Po meni, izgleda da mi modem ne valja. Evo i malopre, nekoliko dana radi dobro sa Telekom 520S modemom, i vratim njihov, i puca ... izgleda da se ne snalazi sa lošim ciframa, onim marginama, da ovaj telekomov bolje radi tu .....

Zato sada merkam neki Pireli koji ima i WAN i WLAN i 4 porta, da mogu da ga koristim i kao ADSL modem i kasnije ako se vraćam na SBB kao ruter i slično ....

Celo jutro imam problema sa uploadom, zato sam i probao da vratim njihov, ali džaba.

Ali KAKO UVEK vikendom, kada nema koga da zoveš i slično?

Par puta mi se desavalo da net zataji i u podesavanjima pogledam,
Virtual Circuit se vratilo na PVC0?!
Vratim na PVC4 i sve super radi.

Bio danas do Ptt-a da se informisem ,posto mi za 3 dana istice ugovor kod Telekoma,i kazu mi u Ptt-u da nemaju modeme... Jel ima neko neki info kad ce da nabave modeme posto stvarno ne bih ispustio ovu njihovu akciju?

Aman ljudi, koji vam je djavo? Posle toga NE RASKIDAŠ ugovor. Prestaje ti akcija=ugovrna obaveza, nastavljaš za izabraniom paketom, ali po ounoj ceni, ili predješ na manji, ili juriš drugu akciju kod drugog operatera/provajdera. Isto kao u mobilnoj telefoniji. Samo je ovde potrebno par nedelja najaviti šzta hoćeš. da ti ne produže obavezu.

Ti radis za PTT?

Juce sam pricao sa ptt operaterom gde nemaju takvu informaciju
(da mozes posle akcije da radis sta hoces). Danas sam bio u Katićevoj,
gde sam dobio identicne informacije. Mozes da ostanes na isto brzini i posle
isteka akcije mozes uzti brzi paket, ali ne i paket(brzinu) koji pozelis.

posle akcije ne (akcija je do 30.09.2011), ali kad ti istekne ugovor, (posle 12 meseci kazes da neces da produzavas ugovor) mozes da radis sta hoces :D. I da povecas i da smanjis i da trazis MIK, da predjes kod drugog provajdera ako ti je bolje i dr

Ako operateri ne znaju reci im da procitaju zakon o zastiti potrosaca ;)

Mozes da ostanes na isto brzini i posle
isteka akcije mozes uzti brzi paket, ali ne i paket(brzinu) koji pozelis.

Aj mi objasni ovo, molim te.... "nacrtaj" mi na primeru, da budem siguran da sam dobro shvatio ....

"nacrtaj" mi na primeru

:laugh:

ZAP:
kad ti istekne ugovor, (posle 12 meseci kazes da neces da produzavas ugovor) mozes da radis sta hoces . I da povecas i da smanjis i da trazis MIK, da predjes kod drugog provajdera ako ti je bolje i dr

Ako operateri ne znaju reci im da procitaju zakon o zastiti potrosaca

Posle 12 meseci i isteka ugovora(tacnije par nedelja ranije) se ide kod njih, da ti
kazu sudbinu :).
Ono sto kazu operateti jeste da: "Ne znamo, dok se stvari malo ne iskristalisu, posle isteka ugovora mozete ostati na istoj brzini(produziti ugovor), mozete uzeti MIK,
ali za smanjenje brzine ili uzimanje 'slabijeg' paketa, NE-ZNA-MO."
Pitao gde mogu dobiti 100% tacne-potpune informacije, operater kaze: "Niko ne zna"
Zato sam i otisao kod njih u Katićevu gde sam dobio iste informacije.

Ali kao sto kazes zakon je nasoj strani, a i za godinu dana ce jos hiljadu stvari da se promeni, mozda ce ovi akcijski paketi imati manje cene, recimo, pa necemo ni
morati da raskidamo ugovore.. :wave:

ma to trabunjaju tamo u ptt-u. kad mu kazes da hoces 16mbps cika/teta ti kaze a jel znas da ne mozes da uzmes manji paket posle... i onda to zvuci zbunjujuce...
pitao ja da li misli na vreme koje si pod ugovorom a on kaze da... tako da kad ti istekne ugovor.... to je to :)

samo da dodam clan 2, stav1 iz ugovora.. da obratite paznju:
Ugovor se zakljucuje na 12 meseci sa mogucnostu produzenja. Ukoliko se ne otkaze 30 (trideset) dana pre isteka ugovora, ugovor se automatski produzava na dodatnih 12 meseci, po uslovima iz clana 6. stav 2 ovog ugovora.

Poslednja izmena:
Uzeo sam juce 6mb brzinu na ugovor. U modemu mi stoji 8mb, jel to tako treba, tj to je brzina od telekoma a oni ogranicavaju na 6mb ? Buni me sto mi download ide oko 740kb/s , trebalo bi manje? Kada merim brzinu preko speedtest-a ili na beocity-ju pokazuje 6mb. Ako neko ima 6mb koliko vam ide download?

A kod PTTa el dobijamo statičku ili dinamičku IP ? Kako to da proverim?

Динамичку. Статичка је увек болесно скупа и обично је за правна лица.

Jesi li siguran u to? Jer mi pričaju da podesim modem za statičku. Gde to mogu JA da proverim, gde piše u podešavanjima?

Nazad
Vrh Dno