Šta je novo?

Psychonauts

Peccca

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.05.2005
Poena
309
Je l' igrao neko? Kakva je? I na actiontrip-u i na gamespot-u je dobro ocenjena.

Peccca je napisao(la):
Je l' igrao neko? Kakva je? I na actiontrip-u i na gamespot-u je dobro ocenjena.

http://pc.ign.com/articles/609/609279p1.html

http://www.gamespot.com/pc/action/psychonauts/review.html

svidjela mi se ideja u startu, kad sam procitao
prvu najavu u SK. Ali onda vidjeh na sajtu developera da se spominje samo x-box verzija :( Skidao sam neke trailere, screenshotove, meni izgleda sjajno, mozda jer sam i dalje zaljubljenik u platforme, a klasicnih platformi nema puno na PCu (PoP je platforma, ali i ne bas sasvim, ima drugaciji shmek).

posto su je ovdje neki vec opisali kao "djechiju", cisto nesto sto se poklapa sa mojim vidjenjem:

Psychonauts' greatest achievement, perhaps unsurprisingly, is in the realm of its presentation. Graphically, this is one of the nicest-looking platformers on the Xbox or PC. The whole game has a remarkably polished look to it. The characters animate smoothly, the textures and set pieces all look excellent, and the game almost always performs well, with nearly no slowdown or other such problems to speak of. However, pure performance isn't where these visuals shine; artistry is really where they come together. The whole look of the game feels like the unholy love child of Tim Burton and a Pixar animation team, and it's just wonderful stuff. Everyone has the sort of kooky, misshapen look of The Nightmare Before Christmas characters, and each are hysterical in their own way.

malo je bzvz da mi je najbolja 3d platforma koju sam igrao na PCju zapravo N64 naslov, odigran preko emulatora, "Conker's bad fur day" (preporucio bih je ljibiteljima platformi, a i sama igra nije velika za downloadovati).

Hmmm, ja sam je izbegao zato sto mi je sve sto sam video o njoj delovalo strasno decije... Mada posle Joriq-ovog komentara, razmislim ponovo...

trebalo bi da igru dobijem sjutra (vidjecemo), pa postujem utiske. BTW, demo je 400+MB :p :(

Jednom recju igra je FENOMENALNA.Igra je po meni u osnovi 3D platforma sa elementima avanture sa razvijenom pricom i nevidjenim smekom i humorom.Bolju igru od ove odavno nisam igrao.

to sam i ochekovao :) Ja je jos nisam nabavio (iz principa necu da dam za pirata preko 50% cijene originalne igre; 10eur vs 22$), za ovakve stvari bih rado iskeshirao za original. Inace, vec se pojavio patch 1.01, pa ko vec igra, nek skine.

Danas nabavio, i evo zaglavih skoro do 04h igrajuci! :) Odlicna igra (bar za sad, a tek sam poceo!), nekih sjajnih ideja sto se tice platformsko-logickog zanra, voice characterization i dijalozi odlicni (za platformu), a i grafika taman toliko dobra da sve na full 800x600 + FSAA radi OK na FX5600 OC-ed 8) Topla preporuka!

Inace, koliko se sjecam, i na actiontrip-u i na gamespot-u je dobila oko 9.3-9.4 od strane korisnika! :)

Mali offtopic: Pscyhonauts hoce nekad da mi iskoci u desktop sa porukom:
"(null), line -1
Crash:0xc000005
If you have VS.NET installed, you can try to attach the debugger
Otherwise, click OK"
Kad pritisnem OK izbaci mi sledece:
"The instruction at "0x10016c00" referenced memory at "0x003d06d8". The memory could not be read "read".
Click on OK to terminate the program
"

pa jesi probao ovaj patch??
Inace, danas konacno ubacio u mashinu MSI 6600 diamond, odma OC na GT klokove, kad razocarenje: igrica shtuca vec na 960x600 sa svim opcijama ukljucenim. Kad se iskljuci FSAA, leti na ~70FPS i u 1024x768 i vishim. U readme fajlu kaze otprilike da igra izgleda bolje na 800x600 sa FSAA nego na 1600x1200 bez, i cini mi se da ne lazu! Hmmm... Inace, SVE ostale igre lete, tako da nije do mashine ili nesto. Sa kojim podesavanjima je igrate vi??

Ja sam je danas momentalno narucio kada sam procitao review u SK-u. Nisam skoro citao tako odusevljavajuci review za neku igru.

Ja je igram na 800x600 sve high sa FSAA. Jedino mi je cudno sto sa iskljucenim FSAA nema razlike u performansama, a definitivno pikselnije izgleda.

Ralex2 je napisao(la):
Ja je igram na 800x600 sve high sa FSAA. Jedino mi je cudno sto sa iskljucenim FSAA nema razlike u performansama, a definitivno pikselnije izgleda.

Nema razlike ? itekako ima, to sto ne razlikujes 20fps od 60+fps e to je druga stvar...
Neko se zalio na 6600, pa sta si ocekivao od karte od 100e... To ti je po svetskim standardima low budget karta...

Super je bas igra :) ..zaglavio sam se tamo kad
moram da udjem u onaj toranj u svom mozgu gde onaj vadi tudje mozgove, imam levitaciju ali ne mogu da skontam kako da upadnem tamo
..
Sve u svemu..sjajna igra

Zaglavio sam se na nivou Milkman Conspiracy. Dobio sam neki lazni sniper i treba da idem u kanalizaciju. Problem je sto nigde ne mogu da nadjem otpusivac za WC solju kako bi usao slobodno kroz saht. Gde se nalazi?

ATI FAN je napisao(la):
Nema razlike ? itekako ima, to sto ne razlikujes 20fps od 60+fps e to je druga stvar...
Neko se zalio na 6600, pa sta si ocekivao od karte od 100e... To ti je po svetskim standardima low budget karta...

to nije karta od 100, nego od 215e (diamond serija, napisao sam da radi na GT klokovima!). I Doom3 radi na vecem fps pri 1024x768. Ako je to low budget, sta je 6200, a sta je 6800 (gt/ultra), a sta je high end?
@remix: spoiler: treba da udaris onog puha (ili sta li je vec) sto ti blokira put, i kad pocne nesto da izlazi iz njega (kao dim), skoci na to i upali levitaciju (balon), i vinuces se u visineeee.
@ralex2: spoiler: otpusac ti je u posti! Ako se ne snadjes kako da udjes u poshtu, postuj ponovo, da ti pojasnim (bolje ovako, da ne kvarim!)

inace, igra je stvarno stvorena za neki dual analog gamepad, ne znam kako je vama "tastaturashima" :)

joriq je napisao(la):
inace, igra je stvarno stvorena za neki dual analog gamepad, ne znam kako je vama "tastaturashima" :)
Ja i pored Dual Analog joypada i dalje igram na tastaturi, a najvise zbog kontrole kamere misem. Inace igra je vrh, naravno za one koji vole platforme.

Joriq, usao sam u postu ali nigde da nadjem otpusivac. Jedino sto vidim je jedan cogweb. Jer mozda treba prvo da kupim cogweb duster pa da ocistim mrezu, pa cu iza naci sto mi treba?

Ralex2 je napisao(la):
Joriq, usao sam u postu ali nigde da nadjem otpusivac. Jedino sto vidim je jedan cogweb. Jer mozda treba prvo da kupim cogweb duster pa da ocistim mrezu, pa cu iza naci sto mi treba?

Pa kupi usisivach, to svaka prava domacica mora da ima! :) Inace, preporuka da prvo kupis one "rashlje", jer ces se inace dooobro namuciti da sakupis 450 arrowheads jednu po jednu ;)

Hvala joriq ali sada imam novi problem :)
dakle udjem u toranj i tamo porazim onaj tenk sa mozgom ili shta je to vec...onda moram da se borim protiv mozga..bilo kakav vid napada na njega ne pali..verovatno treba da se neshto napravi kao kod onog tenka gde je trebalo da ga okrenesh na stranu..ali ne kontam shta

bila bi jos bolja da su ubacili jos malo avangarde...

tad bi bio potpuni master-piece...ovako je samo master-piece :)

Loše je što je često muzika glasnija od speecha... bar da su ubacili titlove, nego ovako mora da se pojača dosta, a to povlači i glasnu muziku, pa ukućani počinju da se bune :)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Loše je što je često muzika glasnija od speecha... bar da su ubacili titlove, nego ovako mora da se pojača dosta, a to povlači i glasnu muziku, pa ukućani počinju da se bune :)

Pa mozes iz opcija da ukljucis titlove.

REmix je napisao(la):
Hvala joriq ali sada imam novi problem :)
dakle udjem u toranj i tamo porazim onaj tenk sa mozgom ili shta je to vec...onda moram da se borim protiv mozga..bilo kakav vid napada na njega ne pali..verovatno treba da se neshto napravi kao kod onog tenka gde je trebalo da ga okrenesh na stranu..ali ne kontam shta

{spoiler} ako sam te dobro skontao (jer se tenk pojavljuje milion puta), treba da telekinezom ubacis svoj mozak sa onim drugim mozgom, u tenk, ako si vec razbio posudu u kojoj se nalazi {end spoiler}

Inace, ja veceras obrnuo igricu 8) :wave: Odlicna igra, svaka cast, sad mi ostalo da igram Doom3 expanziju, PoP1, GTA-vice city... I nista mi se od toga ne igra, sad djeluje tako smooorno! :p
Takav sam osjecaj u zadnje vrijeme imao samo posle Vampire: masquerade bloodlines
E da, kraj igre ostavlja mjesta za nastavak ili expanziju,pa drzimo fige da ce izaci za manje od 5 god, koliko je ovo do sada razvijano! :smoke:

Pa razvijano je mnogo manje (objasnjeno u SK lepo), i problem nije bio u tome. Da bi se neka igra izdala, potrebno je mnogo faktora. A najvazniji je taj da nadjes izdavaca :)
Ovu igru su odbili giganti poput Microsoft-a...

Sada, kada je zlatna koka pronadjena, mozemo iscekivati pojavu fransize i komercijalizacije proizvoda...(prokleta ekonoja...toliko sam je ucio da mi se uvukla pod kozu)...nadajmo se da se to nece desiti :)

Mislim da je igru izdao Majesco, za koga se ne bih kladio da sam ranije cuo, mada mi ime vuce na neku strategiju...ma nema veze...

Kao sto je Slobodan Macedonic rekao, bilo bi lepo videti lica celnika iz Redmonda koji su odbili da izdaju remek delo Tima Šafera...

...ko nije, nek procita opis iz SK. Dosta je dobar, kao i svi ostali Macedonicevi prikazi :)

U iscekivanju nastavka, pitanje je samo koju ce sledecu igru lansirati Majesco, mozda jos neki hit? Sad ce svi poremeceni umovi (kao nasi) da ih traze...

Kako bih voleo da me puste da napisem opisu SK...

ma nije Microsoft odbio ZAVRSENU igru! Mene je zaintrigirao jos prvi opis u SK, pa sam pratio sta se desava na www.psychonauts.com, kako se razvija igra, gledao klipove (onaj iz Velvetopije vec odavno drzim u Sony Ericsson p800 kao jedini video klip, primjer za kvalitetnu konverziju u 3gp). Igra je jako dugo odlagana, a koliko sam ja skontao, i trebala je da bude X BOX ekskluziva, ako je to tacno, super sto je nije izdao Microsoft, ko zna da li bi ikad vidjeli PC verziju, a PS2 se sigurno ne bi pojavila (jos nije izasla, ali bice)! Ipak, PS2 verzija ce se najbolje prodavati, pa to mozda ubrza rad na nastavku! :)

Zaista ne pamtim da sam ikada video ovoliko prelepu igru! Pa ovo nije igra, ovo je bukvalno interaktivni crtani film! Kakvi dijalozi, kakvi likovi, glasovna gluma, humor, grafika, sve je neverovatno! Na samom sam pocetku ali prvi utisak je za mene najvazniji i ja bih ovoj igri dao cistu desetku!

skinem vampire nece da rade skinem psihonauts nece da rade jer je##ena mx460 ne podrzava pixel shaders MAAAAAAAAD !

Eno Mare na oglasima prodaje GF3 za male pare... uzmeš to, uvališ nekom MX-a i napraviš sebi upgrade na pixel shadere po ceni dve igre...

Evo i ja poco da igram
Kad sam video opis u Sku nije mi se nesto svideo ali cim sam ga ukljuci znao sam da je nesto posebno
odoh sad da igram

Vrh Dno