Šta je novo?

[PS4, PS5] Gran Turismo 7

@sammy da li si pokusavao da produzis USB kabal? Kako sam juce postavio volan ispred TVa a Sony mi je bocno u odnosu na TV policu kabal je malo kratak ako hocu da mi ide po patosu da deca ne zapnu za njega ako protrcavaju izmedju, imam neki UGreen kabal s 5Gbps protoka i primetio sam da klincu nekad nece da prebaci brzinu navise (kad koristi salterice) posle duze igranja / vise uzastopih skretanja. ovo nije bio slucaj kad je volan bio na montaznom stolu prokljucen bez produzenog dela, tako da verujem da treba USB kabal veceg kapaciteta.

Nisam, meni je taman kako treba dužina kabla trenutno, mada svaki dan razmišljam kako da napravim drugačiji raspored, jer meni je volan na sedištu, ok je tako kako je a za sada ne rasklapam sedište kada nije u upotrebi, a zauzima prilično mesta, nisam stigao sa time da se pozabavim. Pritom, televizor mi više ne igra ulogu jer koritstim VR, tako da sedište ne mora da bude naspram TV-a, što umnogome olakšava stvari oko pozicije samog sedišta a da ne moram da ga rasklapam, mada to rasklapanje i nije neki posao zapravo, ali nebitno.
Imam neki produžni USB kabl, 10-ak metara čini mi se da je, prilično mator, samim tim i zastareo (nekvalitetan), ne znam sad specifikacije tačne ali zezalo me par gadgeta sa njim, verujem da bi i ovo zezalo.
Ako probam javiću ti, možda nabavim i drugi produžni kabl, jer planiram da menjam raspored i vrlo je verovatno da će i meni trebati produžavanje kabla.
Možda je bolja varijanta zapravo direktno duži kabl da se nabavi, bez produžavanja, imam nekoliko tih USB-C - USB-A kablova ali su manji od metra.
Mislim da ti prekida zbog toga, mada moguće je i da treba da bude 10Gbps.
btw nisam siguran da li ti je taj kabl produžni za USB-C ili je USB-C -> USB-A kabl.

Nisam, meni je taman kako treba dužina kabla trenutno, mada svaki dan razmišljam kako da napravim drugačiji raspored, jer meni je volan na sedištu, ok je tako kako je a za sada ne rasklapam sedište kada nije u upotrebi, a zauzima prilično mesta, nisam stigao sa time da se pozabavim. Pritom, televizor mi više ne igra ulogu jer koritstim VR, tako da sedište ne mora da bude naspram TV-a, što umnogome olakšava stvari oko pozicije samog sedišta a da ne moram da ga rasklapam, mada to rasklapanje i nije neki posao zapravo, ali nebitno.
Imam neki produžni USB kabl, 10-ak metara čini mi se da je, prilično mator, samim tim i zastareo (nekvalitetan), ne znam sad specifikacije tačne ali zezalo me par gadgeta sa njim, verujem da bi i ovo zezalo.
Ako probam javiću ti, možda nabavim i drugi produžni kabl, jer planiram da menjam raspored i vrlo je verovatno da će i meni trebati produžavanje kabla.
Možda je bolja varijanta zapravo direktno duži kabl da se nabavi, bez produžavanja, imam nekoliko tih USB-C - USB-A kablova ali su manji od metra.
Mislim da ti prekida zbog toga, mada moguće je i da treba da bude 10Gbps.
btw nisam siguran da li ti je taj kabl produžni za USB-C ili je USB-C -> USB-A kabl.
Da da i ja cu da ga kroistim sa PSVR2 ali mi leti to bas ne igra na duze staze zbog toplote i znojenja :D. Sto se tice produznog ja sam pokusao sa USB-A-USB-A , jjer sam gledao da zbog VRa ne zauzimam USB-C port

Ja sam uspeo le man trial da spustim na 3:24:8xx. Nadam se da ću da ostanem u goldu do kraja, moglo je još jedno 0.4-0.5 sekunde dole ali nikako da sastavim ceo krug dobar 😄

Krenuo danas da vozim malo Music Rally, bilo par updejtova od zadnjeg puta kad sam igrao i video da su dodali nekoliko novih.
Presao broj 7 bez problema i onda nastavio dalje na br. 8 , Drift mislim da se zove, i negde nakon par minuta voznje odjednom se pojavi veliki natpis na ekranu gde pise Drift i jos nesto, muzika prestala, kontrola vozila i dalje radi kao i sam Rally, ali ne vidi se nista jer je ta crna podloga maltene preko celog ekrana, probao 3 puta i svaki put ista stvar.
Jednostavno mora da se prekine.
Jel' jos neko naisao na taj problem?

Neki bug, bitno da su svesni toga.

Jeste li probali ovaj novi trial na Spa? Mnogo je *******o, imam flesbekove od S-10 licesce testa :ROFLMAO:

Da li za menu book 47 i trke sa super formulom, treba neka caka ili samo savršena vožnja?
Kupio sam Toyotu 19, nesto mi slabo ide. Stazu u Americi sam uspeo da zavrsim u prva 3 ali evropa mi nikako ne ide.
Da li treba menjati bolid, podešavati nešto ili sam samo jako loš 😝

Da li za menu book 47 i trke sa super formulom, treba neka caka ili samo savršena vožnja?
Kupio sam Toyotu 19, nesto mi slabo ide. Stazu u Americi sam uspeo da zavrsim u prva 3 ali evropa mi nikako ne ide.
Da li treba menjati bolid, podešavati nešto ili sam samo jako loš 😝
Ja sam imao isti problem, samo sto sam ja kreno sa Hondom 19. Uspevao sam da budem drugi ali sam hteo da budem prvi. Na kraju sam promenio u Toyotu 23 i iz prve sam bio prvi bez imalo muke. AKo se dobro secam na papiru modeli iz 19 su malo jaci ali modeli iz 23 imaju bolju aerodinamiku i veci/duzi boost ili kako bese tako da se pored manje borbe s bolidom dosta brze voze i kroz same krivine gde se u modelima iz 19 gubi vreme.

Znao sam da sam se za*ebao! Nista, onda jos jedno milionce na model 23. Ima li neke razlike u bolidima ili bilo koje godiste 2023?

Ja sam se svejedno okozio i sa modelom za 23-cu 😁 SAD mi stoji za sve menu book da sam presao kao 3rd. Jel tako kod vas

Znao sam da sam se za*ebao! Nista, onda jos jedno milionce na model 23. Ima li neke razlike u bolidima ili bilo koje godiste 2023?
Iskreno ne znam , milsim da nema, nemam SF-Hondu 23 da bi mogao da uporedim sa SF-Toyotom 23, ali po spec iz garaze nema razlike 🤷‍♂️
Ja sam se svejedno okozio i sa modelom za 23-cu 😁 SAD mi stoji za sve menu book da sam presao kao 3rd. Jel tako kod vas
Da sad i ja pogledah i videh da je tako i kod mene, i to ne samo za Super Formulu vec i za druge menu bookove.

Ja sam TCS stavio na 2, ono sto je razlika u odnosu na ostale automobile je da su formule mnogo bolje na kocenju znaci moze dosta kasnije da se koci , ranije da se da gas , i sa mnogo vecom brzinom da se ide kroz krivine. Cak i ako krene da bezi preko nosa malim popustanjem gasa se ugavnom usmeri gde zelis zbog velikog downforcea.

Da li je neko uspeo da predje driftove one dve misije sa papricicama i osvoji zlato? Samo to mi fali da mi ceo mission deo igre bude zlatan :(

Vidim da u igri postoji i Race Difficulty, a koliko sam razumeo ne utiče ni na nagrade, ni na trofeje. Malo glupo ali izgleda da je tako.

Vidim da u igri postoji i Race Difficulty, a koliko sam razumeo ne utiče ni na nagrade, ni na trofeje. Malo glupo ali izgleda da je tako.
Tako je, po meni nije glupo jer te tera da budes bolji vozac. Za one s malo iskustva ili losije vozace imas easy gde je ai bas spor, onda normal pa bese hard. Ja pikam na hard, klincu sam seo da odvozim neku duzu trku i ai na easy je smesan (bar meni) na Magioru u trci od 5 krugova imam na cilju prednost od vise od pola kruga.

Cini mi se da na vremenskim trkama mozes lakse da dodjes do veceg trofeja ali ne garantujem mozda sam pomesao sa starijim GT naslovima.

E sad ima nekih tu problema cini mi se s AIjem, neke trke ai kao da losije vozi kad setujes na hard vs normal. Posto neke trke ponavljam zbog novca primetio sam da je manja razlika kad stavim tezinu na normal nego kad stavim na hard. Kao da Ai uspori u nekim trkama nakon sto se domognes prvog mesta. Jer razlika izmedju mene i drugog na cilju je mnogo veca pri cemu vozim priblizno iste krugove vremenski u oba slucaja.

Može li savet koju trku sa kojim autom, vreme/zarada je naisplativije igrati kako bi se sakupili krediti? Dakle, najisplativija trka za grajnd kredita? :)

Po meni Sardegna, Italija 15 krugova. Dobije se po trci nekih 720k i meni nikad kiša pala nije. Okvirno treba 30min za trku.

@zero Ili Lemans 30min ili kao sto rece @momboj Sardegna 15 krugova ja je predjem za oko 25-26min. Velika je debata izmedju ovde 2 tkre koja je bolja ja preferiram ovu drugu jer lemans je 30min pa uvek ide vise vremena. U mojoj racuninci dobije se nekih 200k vise preko Sardegne za ~1h nego na LeMansu.

Sto se tice Sardegna-e ja koristim ili Mazdu 787B ili Mercedes CLK-GTR tunirana da budu na knap. S Mazdom zavrsavam trku za oko 23-24min ali mnogo vise cimanja je jer je nestabilnija . S Mechkom je milina voziti 1 pitsop hard gume malo je sporije ali i manje cimanje pogotovo za usi jer Mazda vristi :D

E sad zez je sto ova dva auta su iz Legends auto shopa. A njih sam zaradio vozeci tu trku sa Porseom.

Takodje dosta para brzo i lako moze da se zaradi na "Circuit experience" opciji koju imas za svaku stazu ali ovo je limitirano na po jedanput po stazi.

Lepe parice mogu da se zarade i kroz Missions menu ne prevelike ali tu dobijas i dobre automobile.

Da ne zaboravim i Sport (online) time trial gde lako mozes da dobijes milion za 10min cimanja, jedino sto to se ceka par dana da kapne na racun :D

Odgledao film i p[rijatno me iznenadio, vrlo dobar, ocekivao sam neku bozu ali daleko je od toga, traje preko 2 sata ali nema praznog hoda nimalo, nije dosadan, trudim se da ne spojlujem.
Dobro je snimljen, posebno je dobra fora kad se u igri osvoji podijum, isto to je preneto i u filmu, hahah maestralno .
Svaka cast onom liku, glavnom junaku jelte, meni je tesko gt3 vozila i u igri da igram kamoli u RL lol
24h Le Mans, 360 kmh, po kisi, uhhh (y)

Član @Rizmal, bukvalno u svakoj Lap Time Challenge stazi mora da bude najbolji, makar za hiljaditi deo stotinke. :D
Uđem, pogledam postavljena vremena kolega, dam sve od sebe da budem najbolji, uspem, i već sutradan me "čovek" prešiša. Pohvale.
Od sad, čekam zadnji trenutak da odigram trial. :)

Odgledao film i p[rijatno me iznenadio, vrlo dobar, ocekivao sam neku bozu ali daleko je od toga, traje preko 2 sata ali nema praznog hoda nimalo, nije dosadan, trudim se da ne spojlujem.
Dobro je snimljen, posebno je dobra fora kad se u igri osvoji podijum, isto to je preneto i u filmu, hahah maestralno .
Svaka cast onom liku, glavnom junaku jelte, meni je tesko gt3 vozila i u igri da igram kamoli u RL lol
24h Le Mans, 360 kmh, po kisi, uhhh (y)
Ja nsiam odgledao ceo film vec oko pola ali je stvarno sve do sad kao sto kazes super uradjeno.
Član @Rizmal, bukvalno u svakoj Lap Time Challenge stazi mora da bude najbolji, makar za hiljaditi deo stotinke. :D
Uđem, pogledam postavljena vremena kolega, dam sve od sebe da budem najbolji, uspem, i već sutradan me "čovek" prešiša. Pohvale.
Od sad, čekam zadnji trenutak da odigram trial. :)
Cao @cartridge , nije bas tako :p , moramo malo opet da vozimo zajedno da se zezamo,ja sam se jedno vreme se povukao iz GT sveta sad opet malo aktivirao. Bilo me smorilo sve presao sto je moglo da se predje i to zlatom , sad sam resio da kupim sve automobile i da predjem napokon onaj drift mission s vajperom sto mi preostao jedini srebrni pehar u celoj igri i to me bas iritira.
Sto se tice vremena , ja samo jurim bar srebro na tim online trial trkama ;) a i nije lose kad moras da juris boljeg od sebe dosta se nauci , posto ti uglavnom krenes pre mene pa se smenjujemo do isteka vremena :D Jos kao sto znas ja vozim ziroskopski, zali boze para za volan, ne da zena da joj uzurpiram dnevnu :( s njim sam bio jos brzi ovako moram da cekam vikend onda kad iznesem skalameriju oce da igraju deca i ja ostanem bez mogucnosti da vozim volanom.

Poslednja izmena:
Ako bih imao mogućnosti, uzurpirao bih čak i tavan/podrum, samo da dobijem svojih 5 minuta.
Inače, isto i ja kad-kad uđem da odigram samo Lap Time. Više sam se posvetio drugim igrama u zadnje vreme, palčevi se prilagođavaju, te primećujem da mi veštine u GT oslabile.

Ja nsiam odgledao ceo film vec oko pola ali je stvarno sve do sad kao sto kazes super uradjeno.
Ti kao i ja za filmove, gledam jedan film danima :ROFLMAO:
Gledam ih samo ujutru kad ustanem dok pijem kafu, pola sata obicno. pa sutra nastavim itd.
Ovaj sam krenuo pre 3 dana i danas posle kafe sam prekinuo na 1h:47m , film traje 02:15, tako nesto, ali naterao se poslepodne da ga zavrsim, bilo je uzbudljivo i kopkalo me kako se zavrsilo.
Druga polovina filma je jos bolja btw , posebno sam kraj.

Inace slabo sam nesto ulazio u igru u zadnje vreme, nemam neku zelju, kad zavrsis sve misije ne privlaci nesto puno da se ponovo igra, tu i tamo neki put, sa DS mi se ne igra a volan i sediste me mrzi da sklapam.
Uvek ima neka druga igra na lageru inace bih je igrao.

Meni je najžalije što igra nema neki šampionat, duži od onih u menu book, pa da se jure bodovi, kvalifikacije itd...

Nazad
Vrh Dno