Šta je novo?

[PS4] Bloodborne (Project Beast), by From Software

Слажем се да ова игра заслужује 100% беспрекоран рад емулатора, за квалитетно уживање.
Отпр нешто као што је тренутно Демонс соулс на RPCS3

Код мене, са амд графиком исте снаге и зен процесором који је на 30% заузећа, ради са константних 60 фпс.
(Диего билд, фул соулс)
уме да "заштуца", али то је знак за мемори леак. рестарт емулатора поврати стабилних 60. Крешује веома ретко.
од фиксева са нексуса, инсталирано још одавно све по реду са туторијала који је линкован на овој теми.
Verovatno si igrao sa 720p resolution patchom. I meni bi verovatno tada mnogo bolje radilo, ali nisam imao srca da igram na 720p muljavoj rezoluciji na mom 1440p monitoru, Ja sam igrao na 1440p, ali 60 frejmova sam imao samo u Hunter's dreamu, kao i u svim onim situacijama kada nema mnogo neprijatelja oko mene. Čim krene neka akcija odmah krene da varira 30-60, nekad pada i na ispod 30, ali na kratko. Restart emulatora reši problem, ali privremeno. Sve u svemu, 3 puta bolje radi nego pre 2-3 meseca.

На 1080p 60 fps печ је код мене.
1440р је крупан залогај за нашу категорију.

Verovatno si igrao sa 720p resolution patchom. I meni bi verovatno tada mnogo bolje radilo, ali nisam imao srca da igram na 720p muljavoj rezoluciji na mom 1440p monitoru, Ja sam igrao na 1440p, ali 60 frejmova sam imao samo u Hunter's dreamu, kao i u svim onim situacijama kada nema mnogo neprijatelja oko mene. Čim krene neka akcija odmah krene da varira 30-60, nekad pada i na ispod 30, ali na kratko. Restart emulatora reši problem, ali privremeno. Sve u svemu, 3 puta bolje radi nego pre 2-3 meseca.
Preambiciozno je igrati sa tvojim procesorom po toj rezoluciji i ocekivati da leti igra.
Ostavi na default, to je 1080p, izgleda vrlo dobro na 1440p monitoru, jer sam i ja tako igrao i dodatna ostrina u igri koja je matora 10 godina mi nije nesto posebno znacila jer je tamna kao .. pa taj kosmar koji se igra. Vise smisla ima ukljuciti motion blur i CA jer su uradjeni kako treba za BB, sto za mnooooge naslove nije slucaj.
60fps patch i framegen do 120 fps (sve preko toga vec kvari neke stvari) i nemas bolje iskustvo ni u jednoj fromsoft igri.
Kod mene su cak ispeglali i stucanja na onim prvim DLC nivoima, tako da je igranje smooth as butter, barem bilo prosli put kada sam pokazivao drugarima pre mesec dana.

Krenuo sam NG+, tako na default sa 1080p, jeste, ima mnogo manje problema sada nego na 1440p, ali yebiga, problema opet ima i to mi kvari uživanje.

Znas kako, taj ryzen 1600 nije bio bog zna šta ni kad se pojavio, a kamo li sad ovolke godine kasnije gde ti ocekujes da ti igra leti kao nativna za pc na ps4 emulatoru koji em nije zavrsen, em je pri tom free.

Sama činjenica da ti uopšte radi kako radi je čudo. Cepidlaciti nesto preko toga je već arogantno. Vidi po oglasima i uzmi neki ryzen 3700 ili jace, dzaba su, a progledaces i svakom aspektu. I ja mogu da kukam sto mi cyberpank secka na komodoru ali shvatas koliko bi to smešno zvučalo ljudima..

Znas kako, taj ryzen 1600 nije bio bog zna šta ni kad se pojavio, a kamo li sad ovolke godine kasnije gde ti ocekujes da ti igra leti kao nativna za pc na ps4 emulatoru koji em nije zavrsen, em je pri tom free.

Sama činjenica da ti uopšte radi kako radi je čudo. Cepidlaciti nesto preko toga je već arogantno. Vidi po oglasima i uzmi neki ryzen 3700 ili jace, dzaba su, a progledaces i svakom aspektu. I ja mogu da kukam sto mi cyberpank secka na komodoru ali shvatas koliko bi to smešno zvučalo ljudima..
Imam 1600AF, a to je praktično 2600:). Svestan sam da je procesor preslab, ali odlažem zamenu, jer mi je drug još ranije obećao njegovu Intel konfiguraciju za male pare, međutim nešto se sve to izjalovilo, tako da ću morati da pazarim nekog jačeg Ryzena 8c/16t.

Koje vi sve tačno modove koristite da bi ovo radilo kako treba? Da li je ''Vertex explosion fix'' i više nego dovoljan sada nakon silnih update-ova emulatora? Evo me pri kraju NG+, ali zaista su kod nekih bossova (Micolash + Ludwig) ogromni frame dropovi, pa možda mislim da ipak ne koristim sve neophodne modove i da nešto ne radim kako treba. Igram na 1080p rezoluciji, a u elmualtoru u patchevima sam većinu opcija disable-ovao uključujući i vsync, kao i što sam štiklirao naravno 60fps patch.

Pricali smo vec - procesor tebe jase, nema veze sa modovima, jer neki glavni koriste vise efekata, vise cloth fizike i slicno.
Probaj tako neki mod koji te stvari disable-uje, ali ce ti vizualni dozivljaj sigurno biti losiji.
Ovo su moji modovi jos od pre par meseci.

1741876812144.png

Duboko se izvinjavam ako pravim neki off.
Od malena sam bio gejmer i odrastao na Segi, Soni kecu, Resident Evilu 3 Nesmesis, Alone in the Dark.
Godinama i dan danas danas obožavam Diablo 2 ali već godinama, godinama ne igram.
Život, obaveze, ne znam ni ja... Prestao sam.
Ali već danima gledam klipove Souls igara (obožavam fantastiku pa zato) i srce mi ludački kuca od sreće dok gledam Elden Ring najviše i osetio sam ono što većina nas gubi tokom života - dečačku sreću.
Sad posle posla bih išao da kupim Sony 5 i neki monitor do 50.000 din (verujem da može sasvim fin monitor za te novce?!) ali štedim za novi auto u julu pa mi je to prioritet.
Bože zdravlja, tu negde oko oktobra uzimam Soni 5 i sve Souls igre.

Pricali smo vec - procesor tebe jase, nema veze sa modovima, jer neki glavni koriste vise efekata, vise cloth fizike i slicno.
Probaj tako neki mod koji te stvari disable-uje, ali ce ti vizualni dozivljaj sigurno biti losiji.
Ovo su moji modovi jos od pre par meseci.

Pogledajte prilog 484362
Ipak je bio neki mod koji sam instalirao i koji mi je pravio problem sa fps dropovima (neki mod koji predstavlja fix za cutscene-ove, ili tako nešto). Uspeo sam danas da završim NG+. Poslednji emulator je zaista dobro radio, čak sam igru završio na 1440p rezoluciji bez velikih problema (nije da ih nije bilo, ali podnošljivo), a da sam imao jači procesor doživljaj bi bio mnogo bolji.

мај Год, из дис секси !

Ma kakvi. Ni blizu. Ubijes je iz 5 parry-a. Prvim prelaskom ne možeš lako da provalis jer jos birkas i oruzja i stil borbe. Bar ja jesam. I sa njom borba prvi put - drzis distancu i tajmujes ta 2-3 udarca kada se priblizi, jer je sve preko toga alavost.

Poslednji glavni, orphan of cos, i onaj opcioni vicar..vatreni, sa drugom fazom u lava stanju, su najbolji po mom skromnom misljenju. Cak mi je i onaj fajt sa living failures zanimljiviji od marie zbog onog pomracenja tokom borbe, a i muzika kida isto.

Poslednji glavni, orphan of cos, i onaj opcioni vicar..vatreni, sa drugom fazom u lava stanju, su najbolji po mom skromnom misljenju. Cak mi je i onaj fajt sa living failures zanimljiviji od marie zbog onog pomracenja tokom borbe, a i muzika kida isto.
Verovatno misliš na Lorensa, on mi je iritantan boss. Isto kao i Vikar Amelija.

na ps4 su amelia i darkbeast bili najtezi bossovi zbog fps dropova :D
za mene licno je pthumerian descendant iz ihyll chalice bio najtezi boss, cudno zvuci ali eto :D

Verovatno misliš na Lorensa, on mi je iritantan boss. Isto kao i Vikar Amelija.
Jes, lorens. Strava fight muzika, zanimljivi pokreti, originalna druga faza. Amelija malo smara jer je tenk i moze da se samo-leči, a i vristi stalno. No i ona ima dobar ost.

Problem sa mariom je kao da se boriš sa nekim npc-em, koji eto, ima malo anime poteze.
na ps4 su amelia i darkbeast bili najtezi bossovi zbog fps dropova :D
za mene licno je pthumerian descendant iz ihyll chalice bio najtezi boss, cudno zvuci ali eto :D
Ne pricamo o teskim, nego zanimljivim bosovima. Maria bi bila skroz ok da je zanimljiv boss fight, ali meni nije. A laka je.
Sto se tezine tice - ima onaj darkbeast elektricni iz jednog od tih dungeona, ali u onoj uskoj jami. Taj je mene namučio kao nista u ovoj igri..

Amelija malo smara jer je tenk i moze da se samo-leči...

Sto se tezine tice - ima onaj darkbeast elektricni iz jednog od tih dungeona, ali u onoj uskoj jami. Taj je mene namučio kao nista u ovoj igri..
Čini mi se da Vikar Amelija ne poseže za tim samolečenjem u drugoj fazi borbe, ukoliko si stalno pripijen uz bossa i vršiš pritisak. Čim se udaljiš postoji šansa da će se lečiti.

Taj električni Darkbeast ''Paarl'' jeste težak, tako da nije loše iskoristiti NPC summona, koji je tu u neposrednoj blizini boss arene.

A meni nije bio tu, jer sam ga valjda iskoristio pre. Al mislim da ne mislimo na isti fajt jer ih ima nekoliko po tamnicama. Ti misliš na onaj prvi u sirokoj ovalnoj areni verovatno. Ja na onaj fajt pod zemljom, u rupi praktično 6x6 metara.

To sa lecenjem amelije nije problem, imas onaj item koji bacis na nju i sprecava self heal minut ili dva. Problem je samo prvi put kad ga ne spremis jer ne znas da treba.

Lady Maria je top ali ima malo HP, kad bi bila vise HP bilo bi potaman. A i lagana je, svako oruzje je stunnuje ima slab poise... Svaki BB boss ima top OST. Tamnice imaju unikatne i solidne bossove, primetio sam da malo ljudi prica o tome ili igra tamnice uopste, nisam video da neki streameri igraju, jer bi se verovatno patili u Cursed Defiled Dungeon pa da se postede blama...

Definitivno je ovo bilo, evo danas sam instalirao novi procesor (Ryzen 7 5700x) i zaista je 60 fps-a neuporedivo stabilnije sada nego ranije. Plus, moram da iskritikujem i toliko hvaljenu Diegolix verziju emulatora, jer i sa starim procesorom u poslednjih nekoliko nedelja mnogo mi je bolje radila ''Nightly'' verzija emulatora (ver. 0.7.1.), nego ova Diegolix verzija. Na nekim forumima su takođe drugi korisnici prijavljivali da im ''Nightly'' bolje radi.

Nazad
Vrh Dno