Šta je novo?

PS3 Move - zvanična diskusija

Ma bre nemate pojma, zar niste provalili da bilo shta shto naruchite sa shopto, ni ne prodje carinu :) A naruchite sa dvd.co.uk igru i carine garant. Fora je u tome shto shopto ne shalje pakete kao vrednosna pisma nego kao "neshto drugo", i meni je proshlo sigurno 5-6 DS3, nekoliko PS3 BT headsetova, dve one male tastature i desetine diskova, i tek sam pre neki dan povatao da ni jedan paket sa shopto mi nije carinjen iako vishe njih nema shanse da prodje tek tako carinu. Zato hocu ovo da probam, pa ako prodje bar da znamo za fazon. Sad nemojte da se palite da cela konzola moze da prodje poshto postoji ogranichenje do koje velichine se mogu poslati paketi kao ne-vrednosni, a kutija od PS3 je prevelika za to, a provericu da li i ova od Move nije veca nego shto treba :)

Kolika je uopshte ona kutija od starter packa, kapiram da nije mnogo velika ?

Jel neko dobio posiljku sa ovom novom 'not signed for' opcijom, da li drugacije pakuju, pisu cenu mozda?

Isto je potpuno, nema cene.

Kutija za starter pack je otprilike A5 formata :D... kotuja za dodatni move je malo veca od kontrolera...

Au vrh, pa ima prodje to ladno :d Onaj navigator necu ni da uzimam sad, bolje da uzmem drugi PS3mote, bar moze 2 igracha sa tim, mada ga nema trenutno ni na shopto...

Ma bre nemate pojma, zar niste provalili da bilo shta shto naruchite sa shopto, ni ne prodje carinu :) A naruchite sa dvd.co.uk igru i carine garant. Fora je u tome shto shopto ne shalje pakete kao vrednosna pisma nego kao "neshto drugo", i meni je proshlo sigurno 5-6 DS3, nekoliko PS3 BT headsetova, dve one male tastature i desetine diskova, i tek sam pre neki dan povatao da ni jedan paket sa shopto mi nije carinjen iako vishe njih nema shanse da prodje tek tako carinu. Zato hocu ovo da probam, pa ako prodje bar da znamo za fazon. Sad nemojte da se palite da cela konzola moze da prodje poshto postoji ogranichenje do koje velichine se mogu poslati paketi kao ne-vrednosni, a kutija od PS3 je prevelika za to, a provericu da li i ova od Move nije veca nego shto treba :)

Kolika je uopshte ona kutija od starter packa, kapiram da nije mnogo velika ?

E pa nisi u pravu......
Cveja mi je narucio Just Cause 2 sa shopta, jednu sebi i jednu igru za PC za timemastera....
I od te sve 3 igre ja sam jedini platio carunu i zezancije 1200 din (iako je igra bila ispod 20 funti na shoptu)...
Sve tri igre su naravno bile odvojene i sve tri su bile gift (bez cene)
Tako da tvoja teorija ne pije vodu, nego priznaj lepo sta si radio Evici, i mi te necemo tuziti zeni... :d :d

To je bio neki za*eb, ja sam sa shopto naruchio sigurno 40, ako ne i 50 igara, i ni jedna nije bila ocarinjena. Nije fora u giftu, vec u tome da se ne shalje kao vrednosno pismo vec kao obichan paket. Pa isto tako mi je iz USA stigao iPhone 3G koji uopshte nije bio na carini, nisam platio ni dinara. Fora je u tom nachinu slanja, ali je to rizichno za prodavca, jer ako paket nestane nema osiguranje i niko mu ne nadoknadjuje, pa zato retko ko hoce da shalje tako, a shopto to radi iz nekog razlog za sve sitnije pakete...

Naruchujem ja to sutra pa javljam shta je bilo za nedelju dana :)

Koja je to od ove dve opcije sto imaju? Ja sam do sada uvek koristio Signed for verziju... (volim da vidim kad ce da mi stigne) i posle nekih 15-20 igara nisam popio carinu :D

Ako je tako, ona je svejedno koju opciju cesh odabrati, ochigledno su obe iste shto se nashe carine tice :)

Probao sam Move danas. Dobra je stvar ali definitivno nista revolucionarno, moram da dodam. Wii experience na trojci, samo malo preciznije.
Ja sam iskreno ocekivao da ce biti manji lag. Super mi je zvucala ona prica da u shooterima Move skoro da moze da zameni mis i tastaturu po preciznosti ali sad vidim kolko je to zapravo daleko od istine. Za shootere mi je bolji resenje za kontroler obican joypad. Move ce morati da nadje neko svoje mesto sto se tice primene u igrama, a to mesto ce biti jako slicno onome koje sada zauzima wii ako ne i identicno.

Move je super dodatak za PS3 ali ja ipak cekam da vidim neku interesantnu primenu u igrama koja bi se meni svidela, pre nego sto razmislim o kupovini...

Moja dva centa :)

Wii experience na trojci, samo malo preciznije.
Ja sam iskreno ocekivao da ce biti manji lag. Super mi je zvucala ona prica da u shooterima Move skoro da moze da zameni mis i tastaturu po preciznosti ali sad vidim kolko je to zapravo daleko od istine.

1. malo preciznije?
2. lag je zaista mali. nije isti u svim igrama, negde bas zasmeta, ali posto negde radi skoro savrseno, logicno mi je da to kad je lag veci od "dozvoljenog" pripisem igri, a ne kontroleru.
3. ko je rekao da je precizniji? to sto je vecina misli da je lako nesto nanisaniti, to sto vecina misli da je lako snajeperom pogoditi headshot na 500m u pokretu, ne znaci da je to stvarno tako. kad sve to uzmes u obzir, naravno da je move neprecizniji, vec sam to rekao, ali kad uzmes neki pistolj/pusku drzac sto puta je zanimljivije... i realnije ;)

sto se tice primene u igrama, za sad je tesko naci neku ozbiljniju jer je ipak tek izasao. vec je receno da trenutno postoje samo dve igre (sports champions i tumble) zbog kojih vredi imati move, u buducnosti se nadamo ozbiljnijom primeni :p

Sony je najavio da ce igra Playstation Heroes(sa gomilom PS junaka, igra ce imati nekoliko mini game-ova, kao mario olimpijada) koristiti "2nd generation of Move programming" te da ce se koristiti nesto do sad ne prikazano.
Zivi bili pa videli.

Super mi je zvucala ona prica da u shooterima Move skoro da moze da zameni mis i tastaturu po preciznosti ali sad vidim kolko je to zapravo daleko od istine. Za shootere mi je bolji resenje za kontroler obican joypad. Move ce morati da nadje neko svoje mesto sto se tice primene u igrama, a to mesto ce biti jako slicno onome koje sada zauzima wii ako ne i identicno.

Neće zameniti ni jedno ni drugo...

Evo jedne zanimljive diskusije - "Urg You Can't Play Shooters with a Mouse & Keyboard Man"
Both are so far removed and abstract that they are essentially equivalent. Moving a stick is in no way similar to the act of aiming a gun. The wiimote (and soon move) is the only control method that actually mirrors actual aiming and the issues with wiimote control methods arise because FPS's are not correlated well with real life as aiming and looking are not intrinsically linked. Or to put it another way, DA controllers or kb/m are almost completely abstract control methods for games that are abstract representations of real life.

Btw, priča o tome šta je "realnije" u elektronskim igrama nema svrhu jer ono što radiš u maltene svim igrama je nemoguće u stvarnosti. I kao da realnost treba da bude neki viši cilj pri njihovom dizajniranju, a ako je "nerealno" onda je to odjednom loše...

Bas to.. u stvarnosti tebi nisu povezani puska i pogled. Tako da ne vidim kako bi ikad napravili nesto da tako sljaka, da se na posebnom kontroleru kreces, pomeras, cucis.. a na pusci da nisanis, neizvodljivo je.

Btw, priča o tome šta je "realnije" u elektronskim igrama nema svrhu jer ono što radiš u maltene svim igrama je nemoguće u stvarnosti. I kao da realnost treba da bude neki viši cilj pri njihovom dizajniranju, a ako je "nerealno" onda je to odjednom loše...

ih, dzaba se onda kazunori i ostali toliko muce da naprave simulacije, mogu jednostavno da stancuju igre kao nfs :(

Pa voznje mogu, otprilike svi ostali zanrovi ne. Ako pricamo o toj vrsti realnosti, da radis isto ono sto bi radio u stvarnosti. U drugim zanrovima tipa fudbal, realnost treba traziti u ponasanju lopte na primer, u pucacinama da se oruzja ponasaju realno itd.. ali bas prava simulacija je bukvalno jedino dozvoljena, moguca, i ima smisla, u voznjama automobila i aviona donekle.

Bas to.. u stvarnosti tebi nisu povezani puska i pogled.

pa ni u stvarnosti kad vozis nije ti pogled striktno vezan za napred. kad skreces bas se pitam da li ti okreces glavu na stranu gde skreces ili fixiras pogled ispred sebe pa vozi.

realnost treba traziti u ponasanju lopte na primer

ponasanjima igraca na primer, pogotovo kad krenes u kontru a tvoji napadaci umesto da te prate i ubacuju se u prazan prostor, stoje i gledaju sta ces sam da uradis.. (pritom jos cesto zasmetaju)

u pucacinama da se oruzja ponasaju realno

pucanje move-om je realnije od svih najrealnijih ponasanja oruzja u igrama do sad ;)

cinjenica je da ni jedan simulator nikad ne moze 100% verno da prenese dozivljaj, a to sto game developeri pokusavaju da ubacuju novine koje ce realnost podici na visi nivo kolko god mogu je drugo. ako ti se ne svidja, niko te ne bije da moras da koristis, bitno je samo da obavezno moras da se javljas po temama i pricas o necemu sto nisi probao ;)

Koliko brzo možeš da se okreneš za 360 sa move-om? To je glavna mana ds-a, zato što ti treba čitava večnost, dok u stvarnosti možeš da se zarotiraš oko svoje ose za delić sekunde. To je nešto prvo što sam uočio igrajući fps mp na konzoli, da igrači uglavnom samo gledaju ispred sebe.

pa ni u stvarnosti kad vozis nije ti pogled striktno vezan za napred. kad skreces bas se pitam da li ti okreces glavu na stranu gde skreces ili fixiras pogled ispred sebe pa vozi.

Dobro ne pricam o gradskoj voznji, u trci gledas ispred sebe stalno, sa brzim bacanjem pogleda levo desno pri preticanju.. to je skroz ok i sa jednim monitorom, ako hoces jos realnije napravis setap sa tri monitora.

cinjenica je da ni jedan simulator nikad ne moze 100% verno da prenese dozivljaj, a to sto game developeri pokusavaju da ubacuju novine koje ce realnost podici na visi nivo kolko god mogu je drugo. ako ti se ne svidja, niko te ne bije da moras da koristis

Pa ima smisla pokusavati tamo gde i treba i moze da se pokusa, stvarno ne razumem da je to toliko tesko da se shvati :) Move nije nista realniji od tastature/misa i gamepada ako razmislis :) Kamera ti prati nisan, a to veze nema sa realnoscu, kako bi se kretao sa onom puskom? Jel ima pecurka na njoj ili sta.. Znaci samo izgleda realnije, jer kao drzis pusku, a pokreti puskom su ustvari pokreti tvog lika, sto znaci jos uvek nista realnije od drugih kontrolera. Dok god je tako povezano kretanje i nisanjenje nista od toga..
I izgleda da se opet ne razumemo pa ispada da trujem temu bezveze :) samo sam rekao da u voznjama radis one stvari koje bi radio u stvarnosti.. a u svemu ostalom je to neizvodljivo.. Ok, sigurno jeste malo realnije drzati nesto nalik pravoj pusci, ali ima li smisla, koliko se brzo umoris, koliko smesno izgledas dok igras :D

I ovo okretanje za 360? :D Kako bi to izgledalo, okrenes se sa puskom onako stojeci oko sebe, sklanjajuci pogled sa ekrana, ne kapiram :D

Poslednja izmena:
I kako cete igrati killzone 3 mp, sa ds3-om ili sa move-om?

I ja mislim da cu sa move-om, ipak si onda nekako "aktivinije" u igri iako je mozda jednako nerealno kao i ds3. Ali je opet bolje sto se neces samo ispruziti u fotelju u vrteti pecurku, nego malo mlatarati rukama.

Poslednja izmena:
Move nije nista realniji od tastature/misa i gamepada ako razmislis :) Kamera ti prati nisan, a to veze nema sa realnoscu, kako bi se kretao sa onom puskom? Jel ima pecurka na njoj ili sta..

ne prati kamera nisan, kamera je fixirana a nisan prati tvoje pokrete. Kad nisan dodje na ivicu ekrana onda se kamera okrece u tom smeru (tako izgleda na onom klipu u kz3). Za kretanje koristis navigation kontroler (koji je po dugmicima leva polovina ds3), koga mozes da uglavis u pusku.

ne prati kamera nisan, kamera je fixirana a nisan prati tvoje pokrete. Kad nisan dodje na ivicu ekrana onda se kamera okrece u tom smeru (tako izgleda na onom klipu u kz3). Za kretanje koristis navigation kontroler (koji je po dugmicima leva polovina ds3), koga mozes da uglavis u pusku.

Tako da nisan moze da ti bude u levom delu ekrana, a pogled na desnom......
Ali njemu ce se ionako zavrteti u glavi, pa bolje da se manemo objasnjavanja :d :d

Mogu da zamislim tek tu glavobolju :D Kad dodje nisan do ivice, onda se pomera kamera.. znaci treba mi par brufena posle :d

Dok god je tako povezano kretanje i nisanjenje nista od toga..

Jedino u ArmA-i može, sa TrackIR-om:

http://www.youtube.com/watch?v=9wXx3vMy_AQ&t=6m10s

To je nešto prvo što sam uočio igrajući fps mp na konzoli, da igrači uglavnom samo gledaju ispred sebe.

Da, zato što se kompletan dizajn igre mora prilagoditi drugačijoj kontrolnoj šemi, AI, level dizajn, hitboxovi, kretanje, bukvalno sve... I zato će svaki multiplatform FPS da ispadne loš na PC-u ako se ne ulože dodatna sredstva u PC verziju, što se može videti u poslednjih nekoliko godina, posebno u slučaju Fear 1 -> 2. Jedino su Valve-ove igre izuzeci, ali to je očigledno zašto. Episode 1 i 2 su najbolje na PC-u. Mislim da čak i Portal ima izmenjene nivoe u odnosu na PC verziju. http://www.gamespot.com/xbox360/act...am-fortress-2-tournament-tv--uber-destruction <- just for laughs. :)

ih, dzaba se onda kazunori i ostali toliko muce da naprave simulacije, mogu jednostavno da stancuju igre kao nfs :(

Zato stavih "maltene" :), izuzeci su simulacije vožnje i letenja naravno. A NFS treba da bude arkada, samo već ~8 godina nikako da se vrati na ono što je bio.

Poslednja izmena:
Vrh Dno