Šta je novo?

PS 3 vs X BOX 360

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je to kad daš ATIju da napravi GPU :)

Momci,jes da malo skrecem s teme,ali mi je potreban savet....Malopre prolazim pored radnje i vidim kameru"ginius look 312p"...mnogo simpa stvar,kamera je uvucena u plishanu igracku i super izgleda...ikad nebi provalila da je kamera,da na kutiji to ne pise :))
Pa me interesuje dali je moguce prikaciti tu kameru na xbox360 ili ne...Jer je potrebno instalirati instalaciju???pa me to buni malo...jel imao neko od vas iskustrva sa time????

Mislim da ne moze, ps3 podrzava sve sto se nakaci na usb dok 360 samo ms stuff.

Heh da, ko zna mozda je moja jedna od onih sto ce da traje dok se ne izlize.

Stoji rasklopljena jos uvek, cekam da mi sutra stigne pravi alat, pa cu da je flesnem

Nego nije ni cudo sto tako brzo riknu, pa bukvalno mozes jaja peci na hladnjaku od GPU kad radi. I dalje je koristim i ako je rasklopljena, naci prst ne mozes staviti nag GPU hladnjak koliko je vruc.

To nemora da bude negativno tj. hladnjak obavlja svoj posao (dobar kontakt izmedju hladnjaka i jezgra).

Elem, ja cu navjerovatnije da nabavim XBOX 360 kad izadje Elite verzija iz prostog razloga shto PS3 nemogu da nakachim na moj monitor! Koji sam BTW nedavno platio 450€...nema HDCP podrshku...

Pomeni je nevjerovatan propust Sony:a da nepodrzavaju VGA standard kao XBOX 360. Doduse ionako nema shansi da trenutno dam 600€ za PS3 poshto nema ni jedne igre vredne niti 6€...zalosno ali istinito.

S druge strane 360 ima Table Tennis, NBA 2k7, Fight Night - Round 3, GOW...da neprichamo o nadolazecem Bioshock:u ili pak Alan Wake:u...

To nemora da bude negativno tj. hladnjak obavlja svoj posao (dobar kontakt izmedju hladnjaka i jezgra).

Negativno je sto se i ploca ispod greje ali ispod xclampa nema nikakvog hladnjaka pa sam moras da ga nakacis.

Elem, ja cu navjerovatnije da nabavim XBOX 360 kad izadje Elite verzija iz prostog razloga shto PS3 nemogu da nakachim na moj monitor! Koji sam BTW nedavno platio 450€...nema HDCP podrshku...

Pomeni je nevjerovatan propust Sony:a da nepodrzavaju VGA standard kao XBOX 360.

Ja sam ga povezao preko dvi-ja i sve radi ok.

Doduse ionako nema shansi da trenutno dam 600€ za PS3 poshto nema ni jedne igre vredne niti 6€...zalosno ali istinito.

Mozda za tebe, mada opet od 4 navedene postojece igre na trzistu dve imas i za ps3- nba 2k7 koji za dz. trebim on-line i fight night 3. Od prestojecih slede HS, lair i uncharted od naslova koje sigurno uzimam.

Ja sam ga povezao preko dvi-ja i sve radi ok.

DVI standard je digitalan a VGA je analogan. Sony ne podrzava VGA standard! Shta vishe iako moj monitor ima DVI ipak nemogu da nakachim PS3 jerbo DVI nema HDCP podrshku! :wall:

S druge strane nabavkom XBOX 360 Premiuma mocu da biram izmedju DVI i VGA bez ikakvih limitacija tako da ja nemam izbor shto se tiche konzola.
XBOX 360 Premium all the way. :type:

PS Da neulazim u to da pomeni 360 ima 2 puta enorgomichniji gamepad od PS3. Takodje mi je nevjerovatan podatak da PS3 gamepad nema podrshku za vibracije !

Poslednja izmena:
prazan blueray disk košta oko 50e (od 25gb),a sa narezanom igrom? ne isplati se ps3 konzola kod nas,nije loša konzola. Xbox ima preko 150 naslova sad a ps3 nema ni 40 i sve te elitne igre što će izaći za ps3 pojaviće se i na box-u,650 din za igru nije puno a još ako imate malo brži net možete sami da skidate igre i režete sedi koje vam se sviđaju. A i taj procenat od 33% pokvarenih konzola je u severnoj americi. Mislite o tome...

prazan blueray disk košta oko 50e (od 25gb),a sa narezanom igrom? ne isplati se ps3 konzola kod nas,nije loša konzola. Xbox ima preko 150 naslova sad a ps3 nema ni 40 i sve te elitne igre što će izaći za ps3 pojaviće se i na box-u,650 din za igru nije puno a još ako imate malo brži net možete sami da skidate igre i režete sedi koje vam se sviđaju. A i taj procenat od 33% pokvarenih konzola je u severnoj americi. Mislite o tome...

Tomasbg, imas PM...

A jel´ ima neki poseban razlog zasto bas septembar?

Zato shto tada krece lavina igara, Home, a istovremeno si i blizi pirateriji :)

Pomeni je nevjerovatan propust Sony:a da nepodrzavaju VGA standard kao XBOX 360. Doduse ionako nema shansi da trenutno dam 600€ za PS3 poshto nema ni jedne igre vredne niti 6€...zalosno ali istinito.

Tako se ne kupuje konzola, ali te razumem da je 3€ mnogo jeftinije od 50 :D LCDTV je namenjen za konzole, a ovo shto se kache monitori su ili privremene metode ili metode za bedne drzave, a PS3 nije sirotinjska konzola. Stvar je samo u tome shto ne treba razmishljati shta mi se sada isplati, vec koliko ce se koja konzola isplatiti u narednim godinama dok se nova generacija ne pojavi, a to nece biti za dve ili tri godine. Za svakoga ko je siguran u X360, neka sacheka pirateriju na PS3, bice puni halo oglasi Xboxova :D

btw, ako ovo A1200 ima veze sa amigom, izdaja si :D

A ko pricha o pirateriji sa diskovima ? Ko kaze da nece provaliti startovanje ISOa, pa za male pare kupish bilo koji 3.5" sata i stavish ISOe, pa te ta cela kombinacija ispadne jeftinije nego na X360. To X360 nikada nece imati, tamo morash da platish 200e za 120GB..

Shto se tiche "elitnih igara", najbolje igre koje ce PS3 imati, X360 nece imati nikada, jer to su zamisli, Sonijeve igre :)

I zashto bi se procenat pokvarenih konzola razlikovao u USA i na drugim kontinentima kad se proizvodi na istom mestu ? U USA je prodat ubedljivo najveci broj konzola pa se ta statistika i gleda kao najtachnija.

btw, bluray diskovi od 25GB koshtaju 10e u usa, a jedva da neko kupuje rezache i diskove. Za godinu dana kada se omasovi, diskovi ce koshtati manje od onog DVD9 za X360.

Ajde molim te sledeci put malo prostudiraj, sve informacije su dostupne na netu..

Poslednja izmena:
ja vam kažem jer sam bio kod tetke u Los Angeles-u ps3 ne postoji,samo kao ime. najviše kupljenih konzola do sada su xbox,nitendo wii pa tek ps3...

A ko pricha o pirateriji sa diskovima ? Ko kaze da nece provaliti startovanje ISOa, pa za male pare kupish bilo koji 3.5" sata i stavish ISOe, pa te ta cela kombinacija ispadne jeftinije nego na X360. To X360 nikada nece imati, tamo morash da platish 200e za 120GB..

Snimis 10-15 igara na HDD i ode 200-300GB, svi koji hoce jeftino igranje morace dodatno da se izkesiraju za neki npr. Segate od cc. 1TB.

Da li se u PS3 moze montirati aman bas bilo koji HDD, bez gubitka garancije, mislim da li PS3 ima HDD bay kome se moze pristupiti spolja kao kod PS2 bucike? Odnosno moje glavno pitanje je da li PS3 moze interno da uskladisti klasican 3.5" HDD? Dzabe meni PS3 ako podrzava samo 2.5" drajvove, mislim PS4 ce izaci na trziste dok se kapacitet 2.5" drajvova popne do reda TB.

Ne razumem sto mora da se kupi hard disk od 1TB za konzolu? Ako mozes, pojasni sta si mislio...

Poslednja izmena:
Ne razumem sto mora da se kupi hard disk od 1TB za konzolu? Ako mozes, pojasni sta si mislio...

Ako provale startovaje ISO image-a Blu Ray diskova na kojima dolaze PS3 igre i ako Sony kaze da mozes da ubacis bilo 3,5" HDD u PS3, onda ce ti trebati sto veci hard jer su ti diskovi od 25GB, znaci na hard od 1TB bi stalo 35-40 igara ;)

Ako provale startovaje ISO image-a Blu Ray diskova na kojima dolaze PS3 igre i ako Sony kaze da mozes da ubacis bilo 3,5" HDD u PS3, onda ce ti trebati sto veci hard jer su ti diskovi od 25GB, znaci na hard od 1TB bi stalo 35-40 igara ;)

Ma sve je to meni jasno, ali mislim da nije potrebno da imas bas HDD od 1TB, niti da imas 35-40 igara odjednom na disku. Lepo prebacis samo one igre sto trenutno igras, a za to je dovoljan i neki HDD od max. 200-250GB ...

Kod nas su ljudi navikli da imaju instalirano na PC-ju 10-20 probranih igara u isto vreme i da ih igraju sve povremeno, samo zato sto mogu da ih nabavljaju skoro za dzabe. Ovakava navika ce se preseliti i na konzole koje to omoguce. A kad provale nacin kako da loaduju igre za PS3 sa HDD-a, 1TB HDD u trojki ce biti stvar opste kulture, nesto sto se podrazumeva kod bilo kog gamera na ovim prostorima koji bude imao PS3.

Poslednja izmena:
Tako se govorilo i za 360 da ce moci sa HD, kao sto je to bio slucaj sa xbox1. Pa na kraju nista od toga nije bilo.

Sve su to samo predpostavke, i nista vise!

ja vam kažem jer sam bio kod tetke u Los Angeles-u ps3 ne postoji,samo kao ime. najviše kupljenih konzola do sada su xbox,nitendo wii pa tek ps3...

Ishao si od vrata do vrata i sproveo anketu ?

Snimis 10-15 igara na HDD i ode 200-300GB, svi koji hoce jeftino igranje morace dodatno da se izkesiraju za neki npr. Segate od cc. 1TB.

Pa nece sve igre biti 20GB :) Ja sad imam 80GB HDD na PS2, stane mi 30ak igara, a od toga ne igram ni 5 :) Ljudi preteruju sa tim kada je besplatno, da vidish koliko se vishe uziva u igri kada ne mozesh da imash kopiju, vec morash da platish 60e. Kada ISO bude proradio sa HDDa, to ce biti najefikasnije, najbrze i najudobnije reshenje na bilo kakvom sistemu. I na kraju, ako bash necesh da kupujesh veci hard, PC i PS3 mogu da budu u mrezi, pa uvek mozesh da povuchesh ISO sa harda PCa, a ako ISO provale, provalice i strimovanje sa PCa, pa cesh moci kroz mrezu da vuchesh ISO bez ikakvog kopiranja.

Da li se u PS3 moze montirati aman bas bilo koji HDD, bez gubitka garancije, mislim da li PS3 ima HDD bay kome se moze pristupiti spolja kao kod PS2 bucike? Odnosno moje glavno pitanje je da li PS3 moze interno da uskladisti klasican 3.5" HDD? Dzabe meni PS3 ako podrzava samo 2.5" drajvove, mislim PS4 ce izaci na trziste dok se kapacitet 2.5" drajvova popne do reda TB.

Ps3 podrzava bilo koji 3.5" SATA drajv. Fizichki ga ne mozesh staviti u "rupu" od 2.5", i ako ti bash smeta da ti visi sa strane, moze se staviti recimo u neko crno kucishte i stajati pored PS3. I sve to ne skida garanciju, jer se spolja sve moze uraditi.

Tako se govorilo i za 360 da ce moci sa HD, kao sto je to bio slucaj sa xbox1. Pa na kraju nista od toga nije bilo.

Sve su to samo predpostavke, i nista vise!

Ko je rekao da ce uopshte PS3 biti razbijen, moze i to da se desi. Ili moze da se desi da ga razbiju za 4 godine, pa onda nece imati nikakvog smisla.

U svakom sluchaju, ako ISO loader ne bude postojao (u shta ja sumnjam), bluray rezachi i diskovi vec danas nisu toliko skupi (400$ za rezach, i 10$ za 25GB BD-R), i to ce za kratko vreme da padne na prihvatljivu cifru. Piraterije ce biti pre ili kasnije, pitanje je samo ko moze da izdrzi i ne kupi PS3 na kraju ove godine..

U svakom sluchaju, ako ISO loader ne bude postojao (u shta ja sumnjam), bluray rezachi i diskovi vec danas nisu toliko skupi (400$ za rezach, i 10$ za 25GB BD-R), i to ce za kratko vreme da padne na prihvatljivu cifru. Piraterije ce biti pre ili kasnije, pitanje je samo ko moze da izdrzi i ne kupi PS3 na kraju ove godine..

A koliko su blizu provaljivanja zastite Blu Raya ?

Trenutno su uspeli da nateraju PS3 da bootuje BlueRay kopiju, ali ne i da je pokrene (kolko se secam ubacili su kopiju COD3, konzola je prepoznala igru i mogla se videti slika od COD3 u onom browseru od PS3, da ne kazem dashboardu), nije nista spektakularno, ali dobro je za pocetak. Sto se tice detalja da li je ovo HW ili SW hack, to ne znam.

@driver
"Ishao si od vrata do vrata i sproveo anketu ?"

sa tobom ne vredi raspravljati,uredu druže ko god ti kažeš...

A kako bi se prebacivali ISO fajlovi na hard? Ako bi moglo bar to kroz mrezu, bilo bi super - vadjenje harda bi bilo uzasan smor...

Loader je za malo iskusnije super resenje, ali ljudi su na konzolama navikli da ubace disk i igraju bez ikakvog smaranja ('de ce neki klinac da se bavi prebacivanjem image-a, vadjenjem harda itd...). Verujem da ce biti popularne i standardno kopirane igre na bluray diskovima kad dodju do cene od jedno 15-20e kod nas...

A sto se tice halapljivosti kad mozes da imas sve, driver je potpuno u pravu. Totalno je drugi pristup kad imas te igre koje imas i kad im se posvetis. Ovako sve vise lici na neko isprobavanje. Pocinje da me nervira taj osecaj... Na PC-u inace dosta stvari kojima se podsvesno bavim odvlaci paznju od igre, jos kad znam da ih imam 3 000 000 :)) , ni jednoj se ne posvetim na pravi nacin...

Poslednja izmena:
A sto se tice halapljivosti kad mozes da imas sve, driver je potpuno u pravu. Totalno je drugi pristup kad imas te igre koje imas i kad im se posvetis. Ovako sve vise lici na neko isprobavanje. Pocinje da me nervira taj osecaj... Na PC-u inace dosta stvari kojima se podsvesno bavim odvlaci paznju od igre, jos kad znam da ih imam 3 000 000 :)) , ni jednoj se ne posvetim na pravi nacin...

Bar kad sam ja u pitanju kad god sam na PC imao vise instaliranih igara nijednu nisam odigrao ko covek pa zato vec duze vreme instaliram jednu dve i to je to. Kad ih zavrsim onda instaliram nesto drugo i stvar sljaka :) Isto je vazilo i za Sony 2, po par naslova nadohvat ruke i nema zime.

ima li najave da ce sony dodati jos neke opcije za net pored browsera?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno