A šta je deo prošlosti? Malo mi to bolje definišite...
Zna se da je dobar humor uvek bio dobar humor, kul je uvek bilo i ostalo kul, sve se vrti u krug kao i moda, ono što je nekada bilo retro ponovo postaje deo sadašnjosti i sve se reciklira. Zar je to uopšte potrebno iznova spominjati, zar to nije već odavno jasno?
Kada već govorimo o analogijama, ne vidim da su, na pr., grindhouse filmovi deo prošlosti u poslednje vreme, čak šta više počinju da se eksploatišu. Da li Marvelovi junaci današnjim klincima nisu kul jer, žobe, ti likovi su stvoreni pre nekoliko decenija? Šta je ''danas kul'' - mislim, šta to ''danas'' znači biti kul, ajde recite mi- biti Justin Bieber, metro sexualac, fensi, gej? Po čijem mišljenju se to definiše mene uopšte ne zanima, jer je to samo prividno i trenutno diktiranje ukusa prema maloumnim, slabovidim konzumentima svega što im se servira.
Duke je po meni, karakterno, mešavina Andrew Dice Claya i Ash-a iz Evil Dead triologije. Feministkinje bi ga danas verovatno popularno nazvale muškom svinjom tj šovinistom, nabildovanim plavušanom koji eksploatiše svoj promiskuitet nad ''nevinim'' ženama, a to naravno nije istina, bar delimično jer treba i podvući crtu između onih kojima to prolazi i onima koji bi želeli da im to polazi za rukom... On je ono što smo mi kao klinci, ustvari želeli da budemo - neodoljivi, jaki, neustrašivi, pravedni, neki kome sve ide od ruke - jednom modernom rečju KUL. E to je Duke. I ako treba da biram između ovog i onog vremena, makar rizikovao da me nazovu staromodnim(čuj rizikovao, svrbi me baš levo što će to neko misliti

), radije ću ipak izabrati neke tamo 80-te gde su muškarci i dalje bili muškarci a žene žene , tj gde je jasno postojala ta razlika.
Dakle, ja nebih nazvao Duke-a ni nekom parodijom, ni predstavnikom nekog vremena, jer je takvih likova oduvek bilo. Pitanje je samo modernizacije humora lika sa dešavanjima i vezama sadašnjice i to čisto da bi, eventualno, bio razumljiviji, bliži mlađim generacijama...
E sad, da li se iz demo-a moglo videti sve ili ništa pa, nisam siguran, radije ću se još malo strpiti i uveriti... ili razuveriti, je l'