Šta je novo?

Prvi utisci: Duke Nukem Forever (demo) - Benchmark

Dizajn svega je kao da ga je pravio mali studio koji je pobedio na npr "Make Something Unreal" takmičenju, a ne developer studio koji ima brojne i odlične igre iza sebe

To je IMO uvreda za neke modove/igre koji su pobedili, a i za neke koji su učestovali. Solidan broj takvih igara je prilično iznad toga.

Zbog ovakvih preostrih kritickih stavova, ultra razmazenih igraca, megalomana i slicnih faca koji su se dohvatili DNF-a nikada nije ni trebao da se pojavi. GEARBOX upravo NIJE hteo da menja mnogo toga u igri jer je, iz postovanja prema 3DREALMS-u, hteo da zadrzi igru onakvu kako ju je 3DREALMS zamislio. To je Pitchford ponovio X puta. Po meni, GEARBOX zasluzuje jedan debeli respect za to. Svi komentari oko fizike, napucavanja (ja cu opet staviti upitnike ovde, tako da ???) i ne znam ti ni ja cega sve vise - ja vas pitam gospodo, a sta je sa WII-em? Kakve standarde ispunjavaju WII "igre" koje haraju vec par godina igrackom scenom i kupe mnogo lepe ocene? Sladunjave platformice BEZ fizike, bez... 98023794723974 poligona i ne znam ti ni ja sve cega sto se podrazumeva da danasnje igre imaju (pozeljno) na najvecem mogucem nivou? Da, medju tim igrama ima i par pucacina, pa niko ne prica nesto posebno negativno o tome. Videli ste onaj reveal trailer za Djuka, mnogo onih trejlera od po minut i niko nista nije posebno negativno spominjao, i sad odjednom neko ogromno razocaranje. Ono sto sam ja video u svim tim sjajnim trejlerima je ISTO sto postoji i u demou. Jeste malo gluplji nivo izabran za demo, ali ja ne vidim nista u demou a sto vec nije vidjeno u tim trejlerima. Demo krase prefantastican zvuk oruzja (pre svega shotgun i chaingun), fantasticni Djukovi komentari (aludiranje na Half Life, "Sqeal piggy, squal"; "Come get some" ver 2.0, i jos mnogo toga, a ko zna kakvih ce jos sve biti zezanja i level specific šala), voznja monstertruck-a, voznja onim rudnickim kolicima (posebno mi se dopada druga voznja pri kraju, kada na pruzi kosi one tupave pig copove koji gledaju kako im se priblizava smrt :) ). Ono što ja vidim negativno u demou su mogućnost nošenja dva oružja i napucavanje one letelice koja deluje kao da je od kartona. Uz skromniju grafiku, sve ostalo deluje više nego ok. Moj savet svim nakostresenim kriticarima jeste da pre nego sto bilo sta dalje iznosite o igri, sacekajte review-e i pogledajte još jednom SHRINKAGE trailer i BABES trailer koji ce da vas podsete valjda bar malo da cela igra nije jedan deo jednog losijeg nivoa koji je, pa opet, na neku ruku kul :)

Da, razvoj ove igre je tekao tako da je Gearbox samo zavrsio ono na cemu su Brusard i njegovi radili, i nisu na kraju priveli kraju. A nivoi odabrani za demo su onaj poznati boss (koji eto, nije svima poznat), i nivo koji smo mogli da vidimo u onim leak videima kad je 3DRealms zatvorio vrata.

Kritike u vezi grafike, fizike, no comment. No, koliko se secam Pitchford iz Gearboxa je najavio moguci novi nastavak koji bi bio na potpuno novom endzinu i bio njihova kreacija od pocetka do kraja.

Zbog ovakvih preostrih kritickih stavova, ultra razmazenih igraca, megalomana i slicnih faca koji su se dohvatili DNF-a nikada nije ni trebao da se pojavi. GEARBOX upravo NIJE hteo da menja mnogo toga u igri jer je, iz postovanja prema 3DREALMS-u, hteo da zadrzi igru onakvu kako ju je 3DREALMS zamislio. To je Pitchford ponovio X puta. Po meni, GEARBOX zasluzuje jedan debeli respect za to.

Interesantno. Da je rec o besplatnom nekadasnjem nezavrsenom projektu pa da odam omaz nekome sto postuje nekoga i zavrsava posao, ali ovde se radi o igri koji ce Gearbox da naplacuje a nije ulozio gotovo nikakav trud u nju vec je samo uradio copy/paste necega davnog sto bi i sam 3Drealms uradio dosta bolje u finalnoj verziji da je imao podrsku i kesh.

Gejovi izbacili healt pack...sta sad, da stojim sa strane i odmaram??? Kao CoD....

Nazad
Vrh Dno