Šta je novo?

Prvi utisci: Duke Nukem Forever (demo) - Benchmark

Witcher 2 i Deus Ex novi sam spomenuo iz razloga da se itekako ima šta igrati kvalitetno (ok Deus Ex kad izađe). Ali kad pročitam ovu tvoju zadnju rečenicu nikako mi se ne diskutuje dalje pošto si ti sve pogrešno shvatio.

Poslednja izmena:
Ja Duke Demo NISAM PROBAO i NEMAM POJMA kakav je ali ne mogu da razumem te fazone, relikti proslosti kada je najprodavanija i "najmodernija" igra danasnjice Colodjuti realno dosadnija za igranje od Duke 3Da cija je karbon kopija Duke DNF kako vi kazete.
Omiljena srpska aktivnost, "nisam probao al ipak znam".

1. Probaj ga pa pričaj
2. Nisam rekao da je DNF karbon kopija D3D, već je nešto neuspelo što smrdi na skarabudživanje navrat-nanos i što je mnogo gore, na jako nizak budžet. Ovo što se pojavilo u demou deluje kao amaterski projekat, naročito kad uporediš sa bilo čime što su do sada potpisali Gearbox i 2K Games
3. Probaj ga pa pričaj

Najveći problem sa DNF je što apsolutno ne pripada ovom vremenu ni po kom svom elementu. Svi ostali delovi jesu pripadali, ovo su trebali da puste da umre još pre dve godine kad su videli da se 3D Realms zayebava, a ne da se ovako blamiraju.

Poslednja izmena:
To je ona klasika, probao 5 minuta -uninstal ili ovaj moderniji "nisam ni probao ali vec sve znam kako je". Najsladji su mi ti komentari kad neko tako subjektivno kriticki diskutuje a i nema nikakvu objektivnu predstavu o toj igri jer to nije ni valjano probao. :D

Pa nije probao i verovatno mu je zato teshko da razume te vashe komentare. Ja sam probao i meni je teshko da razumem, a kamoli njemu koji nije.
Anyway po nekoj toj vashoj logici je i Witcher 2 igra iz proshlosti. Ona dolazi iz vremena gde je za igranje RPG-a bio potreban mozak i ako napravimo paralelu sa ovim shto prichate o Duke-u, kao takva ne moze da opstane jer niti je remake originala niti ga osvezava na neki poseban nachin, vec je vishe istog.

@voodo
Ti mora da si vidjao neke bolesno dobre amaterske projekte ako poredish ovo sa njima.

Sve u svemu istina je da ja Sam manje vulgaran i prost od Duke-a i Bulletstorm-a ali dzabe mu to kada su ljudi iz Croteam-a najavili da ce smanjiti humor u 3. delu.

Gde bas izvuce da ce da smanje humor, ili je to mozda joke na samog sebe? :D Sto se tice Djuka, demo je u neku ruku razocarao, mada sa onim animacijama i endzinom i nije ni mogao da odusevi jer je pravljen za neko predjasnje vreme, mada uostalom kao sto mnogo puta rekoh, ne volim da sudim o necemu a da ga bas ne probam kako treba...

Ja Duke Demo NISAM PROBAO i NEMAM POJMA

Upravo tako.

Isti taj penko je napljuvao Borderlands kojim ni ja nisam narocito zadovoljan (ocekivao sam jachi humor) ali je svejedno humor u toj igri toliko iznad jednog Bulletstorma da o tome nema smisla raspravljati. Ne mogu da razumem coveka od 30 i kusur godina kome oni nabildovani likovi iz BSa imaju smesne doskocice a Djuke nema. Niti vidim kako moze biti gora igra od Bulletstorma gde citavu igru nabijas neispirativne neprijatelje na kolac.

Zaista ne razumem šta si umislio. Niti imam više od 30 godina, niti sam ikada napisao ijednu reč o Bulletstormu, sve što ja vidim ovde su ad hominem prozivke po kojima si poznat kako bi nadoknadio ono iz prvog kvota gore.

Znaci, nisam jos igrao demo ali znam kada citam tekst koji ima "pozadinu" i agendu. Valja sgaziti jedan od simbola PC gejminga da bi Killzone delovao bolji nego sto jeste :)

Još jedna gomila spočitavanja nekih planova i teorija podmukle zavere, u najboljem maniru pisca. To je najlakše, sve što se tebi dopada je mnogo dobro, sve što ne valja konzolaško, ergo - samo PC vredi igrati, a konzole su za lude i glupe, pa ću svoju tezu da prosipam po forumu gde stignem u skladu sa time gde mi se učini da može da prođe. Klasična patologija. Ne sumnjam da će i DNF postati "konzolaška igra" čim je budeš probao.

U svakom slučaju, ja sam žarko želeo da Duke bude dobar. Duke to nije. Naprotiv, nema ništa što bi ga učinilo dostojnim naslednikom stare igre, makar u demou. Napucavanje je nikakvo i to je jedino što igru čini da bude "u duhu prethodnika", pošto su nekada bili sprajtovi i ništa se posebno po tom pitanju nije činilo. I tačno je da je prikaz pisan u određenoj dozi afekta - afekta izazvanog po mom mišljenju lošom igrom i nedostojnim naslednikom legende.

Poslednja izmena:
Gde bas izvuce da ce da smanje humor, ili je to mozda joke na samog sebe? :D Sto se tice Djuka, demo je u neku ruku razocarao, mada sa onim animacijama i endzinom i nije ni mogao da odusevi jer je pravljen za neko predjasnje vreme, mada uostalom kao sto mnogo puta rekoh, ne volim da sudim o necemu a da ga bas ne probam kako treba...

Igra može da ima arhaičan endžin, slabe animacije i slično, ali ima itekako načina da se to nadoknadi. Tipičan primer mi je igra Chrome, koja niti je imala budžet, niti je bila naročite produkcijske vrednosti, i imala je dosta rupa. Ali ono najbitnije, napucavanje, je bilo odlično za to vreme. To je fps i to je najbitnije. Ovde je napucavanje u rangu Quake 2 klonova, u najboljem slučaju. O ostalim elementima da ne govorim.

Chrome je bila veoma dobra igra u svoje vreme, igra kojom je Techland zapoceo svoju karijeru. Pa ono, znam sta hoces da kazes za Chrome, ali njegova poenta je bas bila u engine-u, ogormni lepi predeli plus ragdoll fizika i fizika vozila. To je cinilo da se ta igra zavoli, a uz to chrome 1 je bio jedan od vrhunskih novih engine-a u to vreme. Ovde je bas engine problem, deluje previse zapostavljeno, animacije, da nazovem "fiziku" objekata, explozije i ostalo, to cini ono napucavanje i taj feeling za gameplay. :D
Uostalom, bolje da sacekamo celu igru jer ako vec kazes da engine nije problem, onda mozda "prica" i humor nadoknade. A mozda i bude nekih cool momenata...

Moj prethodni post je malo konfuzan, 30 godina i prica o Bulletstormu je namenjeno @2Saint4U.

Fino spinujes btw, proglasivsi me konzol hejterom i PC elitistom jer sam pomenuo KZ (KZ3 ne KZ2) koji si ti poprilicno nahvalio a na forumu niko nema narocito visoko misljenje o toj igri, ljudi cak preporucuju KZ2 umesto nastavka. Naravno sve je to teorija zavere kao i to da od kako su ljudi prozreli drajverovu pricu, igraju i kupuju igre koje provereno valjaju nezavisno koja firma ih je pravila a ne prosecne Ressistance i slicno jer je izaslo iz Sony studija.

Ja, po misljenju forumasa najbolju PS3 eksluzivu, nisam odigrao ali jesam Uncharted i imam jako visoko misljenje o toj igri i to nema veze sa renomeom studija koji je tu igru radio niti sa cinjenicom da je Sony eksluziva u pitanju. Odgovorno tvrdim da bi vecina konzolasa sa ove distance za najbolje igre proglasili pomenute dve (tri) i Rockstarov dvojac GTA4 i RDR. To je uostalom i moje misljenje.

Duke nije izasao, izasao je neki demo koji po youtube ne lici ninasta i koji je skroz nepovezan (pogledao sam video gejmpleja uz manje preskoke). Nemam sad vremena da probavam taj demo, igracu full igru, nateracu se da je predjem i dacu svoje misljenje. Necu je pokopavati jer sam zeleo da bude bolji. To sta si ti zeleo ne menja cinjenicu da si iskoristio polozaj u firmi i uzeo da opisujes igru sa imenom, sto uostalom radi kuzmanovic u sk svaki put kada je neka cuvena igra u pitanju.

Postoji tu i jedan zanimljiviji problem - Duke nikako ne moze da se napravi da bude dostojan naslednik 3. dela, jer je Duke neuskladiv sa sadasnjicom a da se previse toga ne izmeni i ne izgubi Dukeov karakter - mogli su da naprave neki kambek kao sto je Van Dam uradio sa JCVD filmom, ali i to bi svi kukali i smatrali da je klise. U demou mi se samo ne dopada dizajn tog kanjona (prazno je i sa premalo neprijatelja), ali to nikako ne moze da me ubedi da je cela igra takva jer je demo prekratak za tako nesto...
Vise mi se cini da je samo demo zbrzan i sklepan, ko da nisu imali vremena za njega...
Treba manje izvlaciti zakljucaka iz demoa FPSa i TPSa, jer se vec dosta puta desilo da kompanije jako pogresno odrade demo i ne pokazu nista ili da ga prepucaju pa na kraju ispadne da je sve ukupno sto je bilo dobro tutnuto u demo da se masa lozi...
Inace, po meni je glupo za nesto sto se razvlaci po 10 studija za dekadu i po da se ocekuje AAA kvalitet, a po filipenku ovaj demo zvuci ko da opisuje Daikatanu, a nije ni izbliza toliko lose...

Postoji tu i jedan zanimljiviji problem - Duke nikako ne moze da se napravi da bude dostojan naslednik 3. dela, jer je Duke neuskladiv sa sadasnjicom a da se previse toga ne izmeni i ne izgubi Dukeov karakter - mogli su da naprave neki kambek kao sto je Van Dam uradio sa JCVD filmom, ali i to bi svi kukali i smatrali da je klise. U demou mi se samo ne dopada dizajn tog kanjona (prazno je i sa premalo neprijatelja), ali to nikako ne moze da me ubedi da je cela igra takva jer je demo prekratak za tako nesto...
Vise mi se cini da je samo demo zbrzan i sklepan, ko da nisu imali vremena za njega...
Treba manje izvlaciti zakljucaka iz demoa FPSa i TPSa, jer se vec dosta puta desilo da kompanije jako pogresno odrade demo i ne pokazu nista ili da ga prepucaju pa na kraju ispadne da je sve ukupno sto je bilo dobro tutnuto u demo da se masa lozi...
Inace, po meni je glupo za nesto sto se razvlaci po 10 studija za dekadu i po da se ocekuje AAA kvalitet, a po filipenku ovaj demo zvuci ko da opisuje Daikatanu, a nije ni izbliza toliko lose...
Potpisujem na 7 mesta

xD Gde bas nadje 7?
Btw. slazem se u potpunosti sa postom.

Po meni je najveci fail to sto moze da se nose samo 2 oruzija, kad vec ubijam svinje i ostale ludnice daj barem ceo arsenal da mogu da se zabavim, i sta se desilo sa dobrim starim health packovima a ne ovaj bullshit od sakrij se i regenrisi se...

Anyway po nekoj toj vashoj logici je i Witcher 2 igra iz proshlosti. Ona dolazi iz vremena gde je za igranje RPG-a bio potreban mozak i ako napravimo paralelu sa ovim shto prichate o Duke-u, kao takva ne moze da opstane jer niti je remake originala niti ga osvezava na neki poseban nachin, vec je vishe istog.
Ne, to nije dobra paralela jer Witcher 2 ni po kom osnovu nije igra iz prošlosti niti nešto naročito zahteva mozak za igranje.

Ljudi, gde ste vi to učili da debatujete? Non stop spinujete i pravite neke potpuno promašene analogije.

Po meni je najveci fail to sto moze da se nose samo 2 oruzija, kad vec ubijam svinje i ostale ludnice daj barem ceo arsenal da mogu da se zabavim, i sta se desilo sa dobrim starim health packovima a ne ovaj bullshit od sakrij se i regenrisi se...
+1

Demo mi se dosta svideo, pogotovo humor i celokupna atmosfera, ali mi upravo smeta taj moderni, da ne kažem "konzolaški" aspekt.

A šta je deo prošlosti? Malo mi to bolje definišite...

Zna se da je dobar humor uvek bio dobar humor, kul je uvek bilo i ostalo kul, sve se vrti u krug kao i moda, ono što je nekada bilo retro ponovo postaje deo sadašnjosti i sve se reciklira. Zar je to uopšte potrebno iznova spominjati, zar to nije već odavno jasno?

Kada već govorimo o analogijama, ne vidim da su, na pr., grindhouse filmovi deo prošlosti u poslednje vreme, čak šta više počinju da se eksploatišu. Da li Marvelovi junaci današnjim klincima nisu kul jer, žobe, ti likovi su stvoreni pre nekoliko decenija? Šta je ''danas kul'' - mislim, šta to ''danas'' znači biti kul, ajde recite mi- biti Justin Bieber, metro sexualac, fensi, gej? Po čijem mišljenju se to definiše mene uopšte ne zanima, jer je to samo prividno i trenutno diktiranje ukusa prema maloumnim, slabovidim konzumentima svega što im se servira.

Duke je po meni, karakterno, mešavina Andrew Dice Claya i Ash-a iz Evil Dead triologije. Feministkinje bi ga danas verovatno popularno nazvale muškom svinjom tj šovinistom, nabildovanim plavušanom koji eksploatiše svoj promiskuitet nad ''nevinim'' ženama, a to naravno nije istina, bar delimično jer treba i podvući crtu između onih kojima to prolazi i onima koji bi želeli da im to polazi za rukom... On je ono što smo mi kao klinci, ustvari želeli da budemo - neodoljivi, jaki, neustrašivi, pravedni, neki kome sve ide od ruke - jednom modernom rečju KUL. E to je Duke. I ako treba da biram između ovog i onog vremena, makar rizikovao da me nazovu staromodnim(čuj rizikovao, svrbi me baš levo što će to neko misliti:D), radije ću ipak izabrati neke tamo 80-te gde su muškarci i dalje bili muškarci a žene žene , tj gde je jasno postojala ta razlika.

Dakle, ja nebih nazvao Duke-a ni nekom parodijom, ni predstavnikom nekog vremena, jer je takvih likova oduvek bilo. Pitanje je samo modernizacije humora lika sa dešavanjima i vezama sadašnjice i to čisto da bi, eventualno, bio razumljiviji, bliži mlađim generacijama...

E sad, da li se iz demo-a moglo videti sve ili ništa pa, nisam siguran, radije ću se još malo strpiti i uveriti... ili razuveriti, je l'

Poslednja izmena:
Iskreno mislim da sam prochitao na nekom news portalu, ali ne mogu da nadjem link. :)

Moj prethodni post je malo konfuzan, 30 godina i prica o Bulletstormu je namenjeno @2Saint4U.

Fino spinujes btw, proglasivsi me konzol hejterom i PC elitistom jer sam pomenuo KZ (KZ3 ne KZ2) koji si ti poprilicno nahvalio a na forumu niko nema narocito visoko misljenje o toj igri, ljudi cak preporucuju KZ2 umesto nastavka. Naravno sve je to teorija zavere kao i to da od kako su ljudi prozreli drajverovu pricu, igraju i kupuju igre koje provereno valjaju nezavisno koja firma ih je pravila a ne prosecne Ressistance i slicno jer je izaslo iz Sony studija.

Ja, po misljenju forumasa najbolju PS3 eksluzivu, nisam odigrao ali jesam Uncharted i imam jako visoko misljenje o toj igri i to nema veze sa renomeom studija koji je tu igru radio niti sa cinjenicom da je Sony eksluziva u pitanju. Odgovorno tvrdim da bi vecina konzolasa sa ove distance za najbolje igre proglasili pomenute dve (tri) i Rockstarov dvojac GTA4 i RDR. To je uostalom i moje misljenje.

Duke nije izasao, izasao je neki demo koji po youtube ne lici ninasta i koji je skroz nepovezan (pogledao sam video gejmpleja uz manje preskoke). Nemam sad vremena da probavam taj demo, igracu full igru, nateracu se da je predjem i dacu svoje misljenje. Necu je pokopavati jer sam zeleo da bude bolji. To sta si ti zeleo ne menja cinjenicu da si iskoristio polozaj u firmi i uzeo da opisujes igru sa imenom, sto uostalom radi kuzmanovic u sk svaki put kada je neka cuvena igra u pitanju.
Za GTA i RDR poznajem desetinu ljudi koji stvarno tako misle, a mislim da je previshe porediti filipenka sa kuzmanovicem, ja vishe ni ne chitam njegove opise ako zelim da saznam neshto realno o igri, a filipenko je, iako mozda sada preterao(neko reche Daikatana :) ), ipak neko ko moze da napishe opis neke igre u kome mozesh da prochitash neshto normalno o igri.

2 oruzja jesu glupa, a shto se tiche regeneracije, jeste razlika u gameplayu velika, ali sam nachin na koji su to ubacili, da je to u stvari DUKE-ov EGO, meni je genijalan, a i nekako vishe ide uz Duke-a da on moze da radi sve shto mu se hoce, a to ukljuchuje primanje tona damage-a bez umiranja.
Ne, to nije dobra paralela jer Witcher 2 ni po kom osnovu nije igra iz prošlosti niti nešto naročito zahteva mozak za igranje.

Ljudi, gde ste vi to učili da debatujete? Non stop spinujete i pravite neke potpuno promašene analogije.
Prijatelju, jesi li ti ikada igrao Dragon Age? Mass Effect? Verovatno jesi. E sad, predpostavljam da si igrao i Witcher-a. Da li ti sada tvrdish da si ti vishe razmishljao dok si igrao ME ili DA(o nastavcima da ne pricham) u odnosu na isto kod Witcher-a? Mislim combat je tezi(a samim tim i bolji), a i sami razgovori, likovi, pricha, sve, je uradjeno dublje i bolje u Witcher-u nego u ME/DA. Witcher 2 nisam igrao, ali mislim da nije doziveo istu sudbinu kao nastavci DA i ME koji su uproshcivani. Uostalom ako meni ne verujesh, pogeldaj ovo
i-hfSTG72-L.jpg

Soleloslav je napisao(la):
Witcher 2 nisam igrao, ali mislim da nije doziveo istu sudbinu kao nastavci DA i ME koji su uproshcivani.

Doziveo je goru sudbinu :)

Prijatelju, jesi li ti ikada igrao Dragon Age? Mass Effect? Verovatno jesi. E sad, predpostavljam da si igrao i Witcher-a. Da li ti sada tvrdish da si ti vishe razmishljao dok si igrao ME ili DA(o nastavcima da ne pricham) u odnosu na isto kod Witcher-a? Mislim combat je tezi(a samim tim i bolji), a i sami razgovori, likovi, pricha, sve, je uradjeno dublje i bolje u Witcher-u nego u ME/DA. Witcher 2 nisam igrao, ali mislim da nije doziveo istu sudbinu kao nastavci DA i ME koji su uproshcivani.
Ovo i dalje nema veze sa tim što je DNF retro u najgorem mogućem smislu reči. Witcher 2 nikako nije retro, jedino što borba ne može da se odrađuje levom nogom i na tome se završava svaka sličnost sa starim RPG igrama. Meni se gomila stvari u W2 ne sviđa jer je baš previše moderna i amerikanizovana.

Ne znam, kao shto sam rekao, nisam igrao igru pa sam mishljenje formirao na osnovu onoga shto mi je prichao prijatelj koji jeste i na osnovu ove slike u Penny Arcade-u. Ochigledno je da sam pogreshio.
Post se odnosi na Witcher 2.

Poslednja izmena:
A šta je deo prošlosti? Malo mi to bolje definišite...

Zna se da je dobar humor uvek bio dobar humor, kul je uvek bilo i ostalo kul, sve se vrti u krug kao i moda, ono što je nekada bilo retro ponovo postaje deo sadašnjosti i sve se reciklira. Zar je to uopšte potrebno iznova spominjati, zar to nije već odavno jasno?

Kada već govorimo o analogijama, ne vidim da su, na pr., grindhouse filmovi deo prošlosti u poslednje vreme, čak šta više počinju da se eksploatišu. Da li Marvelovi junaci današnjim klincima nisu kul jer, žobe, ti likovi su stvoreni pre nekoliko decenija? Šta je ''danas kul'' - mislim, šta to ''danas'' znači biti kul, ajde recite mi- biti Justin Bieber, metro sexualac, fensi, gej? Po čijem mišljenju se to definiše mene uopšte ne zanima, jer je to samo prividno i trenutno diktiranje ukusa prema maloumnim, slabovidim konzumentima svega što im se servira.

Duke je po meni, karakterno, mešavina Andrew Dice Claya i Ash-a iz Evil Dead triologije. Feministkinje bi ga danas verovatno popularno nazvale muškom svinjom tj šovinistom, nabildovanim plavušanom koji eksploatiše svoj promiskuitet nad ''nevinim'' ženama, a to naravno nije istina, bar delimično jer treba i podvući crtu između onih kojima to prolazi i onima koji bi želeli da im to polazi za rukom... On je ono što smo mi kao klinci, ustvari želeli da budemo - neodoljivi, jaki, neustrašivi, pravedni, neki kome sve ide od ruke - jednom modernom rečju KUL. E to je Duke. I ako treba da biram između ovog i onog vremena, makar rizikovao da me nazovu staromodnim(čuj rizikovao, svrbi me baš levo što će to neko misliti:D), radije ću ipak izabrati neke tamo 80-te gde su muškarci i dalje bili muškarci a žene žene , tj gde je jasno postojala ta razlika.

Dakle, ja nebih nazvao Duke-a ni nekom parodijom, ni predstavnikom nekog vremena, jer je takvih likova oduvek bilo. Pitanje je samo modernizacije humora lika sa dešavanjima i vezama sadašnjice i to čisto da bi, eventualno, bio razumljiviji, bliži mlađim generacijama...

E sad, da li se iz demo-a moglo videti sve ili ništa pa, nisam siguran, radije ću se još malo strpiti i uveriti... ili razuveriti, je l'

Svaka čast kralju !!!!

Kada već govorimo o analogijama, ne vidim da su, na pr., grindhouse filmovi deo prošlosti u poslednje vreme, čak šta više počinju da se eksploatišu. Da li Marvelovi junaci današnjim klincima nisu kul jer, žobe, ti likovi su stvoreni pre nekoliko decenija? Šta je ''danas kul'' - mislim, šta to ''danas'' znači biti kul, ajde recite mi - biti Justin Bieber, metro sexualac, fensi, gej? Po čijem mišljenju se to definiše mene uopšte ne zanima, jer je to samo prividno i trenutno diktiranje ukusa prema maloumnim, slabovidim konzumentima svega što im se servira.
Ko je išta od ovog spomenuo majke ti? Gde si video da se iko žalio što je Djuk u demou onaj isti bad mofo pun steroida?

I ako treba da biram između ovog i onog vremena, makar rizikovao da me nazovu staromodnim(čuj rizikovao, svrbi me baš levo što će to neko misliti:D), radije ću ipak izabrati neke tamo 80-te gde su muškarci i dalje bili muškarci a žene žene , tj gde je jasno postojala ta razlika.
Evo opet. Ovde izgleda svako sam sebi postavi temu, pa onda elaborira na nju iako se to nigde ranije nije spomenulo. Ko se žalio ovde što je Djuk politički nekorektna mrcina a ne metroseksualac? Jel znaš šta znači kad imaš filmove koji su kul i posle 15 godina neko napravi nastavak koji uopšte nije kul kao što je bio prethodnik? Evo ti savršen primer, Terminator 2 vs Terminator 3. Mega kul film vs američko patetisanje koje pritom uopšte nema onaj filing akcionog filma s početka devedesetih. E to je DN3D vs DNF.

Evo čisto ko nije do sad skapirao, pljujemo po DNF demou jer:

1. Osećaj napucavanja, recoila, filing kad metak pogodi protivnika i kad se protivnik stropošta, nazovite to kako hoćete, dakle sveukupni osećaj koji imaš kad igraš first-person igru, je prejadan. Taj filing je bio mnogo bolji u DN3D iako je bila sprite-based igra.
2. Fore su loše jer su potrošili cela dva minuta na njihovo smišljanje. U stvari, fora u kanjon nivou gotovo i nema, sve je sterilno do zla boga.
3. Dizajn svega je kao da ga je pravio mali studio koji je pobedio na npr "Make Something Unreal" takmičenju, a ne developer studio koji ima brojne i odlične igre iza sebe

a ne zato što je Djuk takav lik kakav je.

Poslednja izmena:
Meni je ovaj Djuk kao Maradona, selektor Argentine - svi znaju da to nije njegovo mesto, ali ga vole bez obzira na sve. I nikad vise nece biti selektor ...

Tehnicka strana pokopava kao sto kaze Vudu, a ovo kazem i ja koji igram skorasnji Chernobil i ostale fps ultra low budget igre. Ovo je ipak trebao da bude naslov za neki veci respekt a ne amaterski projekat. Jednostavno oseca se to da je igra samo izbacena na brzinu da Gearbox zgrne sto veci kes na lozenju na Djuka, a pri tom izgleda da se minimalno potrudio oko samog napucavanja ili barem necega sto treba da cini igru, vec je samo zadrzao "tudji trud" sto mu je stigao sa kupovinom prava na igru. Inace, ipak je ovo demo, nadam se ono najgore iz igre prezentovano...

BTW, koliko vas je zaista probalo ovaj demo ili samo citate tudja misljenja na osnovu youtube snimaka?

Ja sam probao i jos uvek stojim iza misljenja da je demo odlican.
Sad, mozda ste vi isli linearno pa niste nasli shotku, ali osecaj kada svinji otkinete glavu sa 2m razdaljine je sjajan.

***a Somi, ipak imas 15 godina i nisi toliko dugo u celoj prici o Djuk For(n)ever-u. :) I onaj Prey je imao slican razvojni put ali je ispao vrhunska igra. Tacno je da je ovo demo, ali ocekivanja su bila malo veca pogotovo kad posle toliko godina cekanja i razvoja ispadne nesto sto je nekako amaterski skarabudzeno, e onda je za osudu sto je uopste i pusteno u promet, kad je vec toliko moglo da se ceka, moglo je i jos da se ceka, pa da ispadne igra dostojna svog prethodnika. Ali dobro, najbitnije je ono, zarada sa sto manje ulaganja in the first place, a ko to ne vidi u ovoj igri, ocigledno zmuri na jedno oko ili verovatno ne zna kakav je razvojni plan ove igre bio...

Ja licno sam malo razocaran, jednostavno to nije vise to kao sto je bilo nekada. Ipak smo svi bili mladji a Djuk je bio revolucionarna igra kojom smo ubijali vreme. Sada ... Ostaje samo praznina posle igranja, a ne osecaj zadovoljstva. Videcemo kad izadje FULL igra da li ce biti nesto bolje ?

Ko je išta od ovog spomenuo majke ti? Gde si video da se iko žalio što je Djuk u demou onaj isti bad mofo pun steroida?

Ok,ok keep your shirt on. Ti da citas tudje postove a ne samo svoje, verovatno bi video da je pominjano. Mislim, svet se ne vrti oko tebe, niti sam se postom tebi direktno, na bilo koji nacin obratio. Kapiras?:)

Jel znaš šta znači kad imaš filmove koji su kul i posle 15 godina neko napravi nastavak koji uopšte nije kul kao što je bio prethodnik? Evo ti savršen primer, Terminator 2 vs Terminator 3. Mega kul film vs američko patetisanje koje pritom uopšte nema onaj filing akcionog filma s početka devedesetih. E to je DN3D vs DNF.
Da, savrsen primer si dao. A je l' ti znas da kada od dobrog filma ispadne los nastavak, treba ponekad pogledati da se mozda reziser nije promenio na pr.(gde ne mislim na to da je ostario, pustio stomak, bradu i brkove) :)

Ja sam izneo stav na osnovu procitanih postova bez zelje za nekom polemikom, dok ti zvucis kao da si u nekoj trci da dokazes svima nama kako si u pravu, jedva cekajuci da nam kazes u lice: jesam li vam rekao. Mislim, ok whatever twist your nipples hard. U svakom slucaju, kao da je bitno, sa stanovista da je u pitanju samo igra koju ce , kao i obicno, neko braniti a neko pljuvati iz sebi znanih razloga dok ne dodje nesto novo.

Demo jeste los i ako je takva cela igra, onda je i igra srannje. Eto, sa tim mogu da se slozim.

Šta ću, imam problem sa tim kad me neko ubeđuje da je go*no slatko a da ga prethodno nije ni probao.

Vrh Dno