monteboy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.07.2004
- Poena
- 410
Svaka cast !!!
cheers
thanks !
Svaka cast !!!
cheers
Da li imash predstavu koliko odokativno?monteboy je napisao(la):To je maksimalno moguce opterecenje (fanovi na max) ovog phazechange sistema stim sto se mora reci da load tester ima 10mm debelu bakrenu plocicu koja naravno jos malkice ubija performance.
Da li imash predstavu koliko odokativno?
:wave:
Da li ovo cutanje da shvatim kao neuspesan test sa zatvorenim kucistem i protivstrujnim principom protoka vazduha ili kao zasicenje ovim projektom?
Aha, znaci zasicenjeTako sam i mislio. U pocetku si iz sata u sat prijavljivao napredak i odgovarao a sad "nisam imao vremena". I ja imam taj problem, dodjem skoro do kraja i onda kad vidim da radi izgubim volju pa one sitne stvari zavrsim posle 2 godine kad mi vec previse bodu oci.
. I jos nesto bih dodao - ne znam zasto si onako "odokativno" ocenio da je 20 W otislo na plocicu. Mozda je na pocetku testa potrebno toliko da se plocica zagreje ali posle ona zadrzava tu energiju i gubitak je max 3-4W (ako i toliko).
OK, to je i ocekivano ako si skroz zatvorio kuciste. Ventilatori naprave podpritisak vazduha u kucistu cim se pokrenu. Tih 6-7 minuta si dobio free, da tako kazem, pre nego sto su se kondenzatori ugrejali. Ja od pocetka pricam da ce biti bolje od protivstrujnog principa samo SA otvorima za uvlacenje (ili trecim ventilatorom). Ne moras da snimas kamerom, verujem ti na rec, to sam znao i bez snimka.
Uradi test sa protivstrujnim principom i zatvorenim kucistem. Imaces stabilnu temperaturu za konstantan rad ali ni blizu one snage koju si imao sa otvorenom stranicom.
Ok, Ok, nisam rekao da ce biti dovoljni nego da ce MOZDA biti dovoljni. Takodje sam pitao cemu toliko protivljenje pravljenju otvora kad oni vec postoje. Buka je tu, da li su oni manji ili veci, mala je razlika dok se skroz ne zatvore.
Iskreno, ne verujem da razlika moze biti samo 20W izmedju skroz otvorenog i skroz zatvorenog kucista, ali neka ostane da je to tacno posto nemam nacina da to proverim. Kad bi mogao da izmeris kolicinu vazduha koja prolazi kroz kuciste, temperaturu vazduha iza prvog kondenzatora, ispred i iza drugog kondenzatora moglo bi da se izracuna koliko snage imas na raspolaganju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari