Šta je novo?

prva srpska selfmade kompresija , monteboy did it again

Nemoj da se uzbidjavas nije zdravo za srce.
Znamm da LBP radi u vakumu bez problema, opasana je potis preko 17 bari za njega.
Normalno da ces izolirati usis zbog kondenzacije.
Sklopi taj frizider zakaci na cpu da vidis kako se ponasa, batali load tester.
Idle i full load su dve razlicite stvari

e tako te volim ....
Load Tester pravim jer sam perfektionista :)

Sta ce ti bolji load tester od samog CPU-a?
Pusti ORTHOS neka vrti pa doziraj gas.

Poslednja izmena:
Sta ce ti bolji load tester od samog CPU-a?
Pusti ORTHOS neka vrti pa doziraj gas.

Kod CPU samo mozes priblizno da izracunas disipaciju pri odredjenom naponu.
Kad bi mi neko narucio da mu napravim phaze-change sistem za Nehallem ili Quad morao bi itekako da maltretiram moj dualcore da simuliram tolike disipacije o Waterchillerima koji se optimiraju za load od 500w+ da ne pricam :) Moras da imas u vidu da se phazechange uvek puni za overclockovan / overvoltovan CPU.

prednost ovog novog loadtestera je fleksibilnost u izboru opterecenja.

Poslednja izmena:
evo malkice novih slicica .......

integrisan drugi kondenzator , sistem evakuiran i napunjen

zamenjena kapilarka 210cm 0.8mm zamotava se oko usisne grane zbog poboljsanja performansi

stavio sam okvir kucista , prikljucio elekttroniku (napajanje 12V/2.1A , prekidac i potenciometar od 4W za ventilatore)

zadnji ventilator nije imao mesta u kucistu jer je LeChuck pozicionirao njegovo mesto veoma visoku na backplate'u
i smetao bi usisnoj tako da ide napolje , moram jos da nabavim zastitu da nebi neko ostao bez prstiju :)

Ocekujem jos digitalni thermometar , PT100 senzore i onda cu iseci i otvore na front plate'u za prekidac , thermometar i potenciometar kao i uredno izvesti sve kablove u kucistu.
Fiksirati napajanje za MDF plocu.
Sto se tice elektronike na svim kontaktima su koriscene full-izolirani prikljutci a gdje je moralo da se lemi stavio sam izolirajuci slauh koji se skuplja kad se zagreje.

Ima jos malkice posla ali blizi se finalna verzija .... :)

igrao sam se sa potenciometrom i testirao buku....
kad su ventilatori na 7V onda se gotovo necuju a protok vazduha je sasvim solidan mislim da je ovo ovako vema dobra kombinacija.

Poslednja izmena:
Kod CPU samo mozes priblizno da izracunas disipaciju pri odredjenom naponu.
Kad bi mi neko narucio da mu napravim phaze-change sistem za Nehallem ili Quad morao bi itekako da maltretiram moj dualcore da simuliram tolike disipacije o Waterchillerima koji se optimiraju za load od 500w+ da ne pricam :) Moras da imas u vidu da se phazechange uvek puni za overclockovan / overvoltovan CPU.

prednost ovog novog loadtestera je fleksibilnost u izboru opterecenja.

Phazechange samo za extremni oc, za nesto laganije sluzi i vazduh.
Kako ces regulistai paljenje i gasenje kompresora, preko termostata?

Poslednja izmena:
Phazechange samo za extremni oc, za nesto laganije sluzi i vazduh.
Kako ces regulistai paljenje i gasenje kompresora, preko termostata?

kompresor radi celo vreme koliko dobbija struju :) (odrzava stalno najnizu temperaturu)
thermostat se vise koristi kod waterchillera.

evo i ono na sto su big joe i ostali sminkeri cekali

isekao sam frantplate i ugradio prekidac, thermometar , potenciometar.
sklopio kuciste

nisu mi stigli jos PT100 senzori zato display nije ukljucen kao i dugme za potenciometar zbog toga jos nije skracena osovina istog.

^
Super :)
PS
Samo skrati potenciometar da ide manje u prostor ;)

^
Super :)
PS
Samo skrati potenciometar da ide manje u prostor ;)

*******tu , nemam dugme koje ide na njega zato ga nisam skratio :)
Sutra zavrsavamo sve :)

nego stari ja bih rekao prva kompresija koju je LD napravio izgleda smesna u odnosu na ovo :)

Poslednja izmena:
Moze da se ledi koliko hoces.
Koliko je bucno tako upakovano?

Moze da se ledi koliko hoces.
Koliko je bucno tako upakovano?

kad su fanovi na 7V kompresija nije bucnija od standardnog racunara :)

rekoh NL11F je jedan od najtisih kompresora koji postoje :)

kad odvrnes potenciometar na max imas 45db sto se itekako oseti :)

Poslednja izmena:
Odlichno montoja!
Za prvi put nije loshe, shtavishe, fenomenalno je!
:wave:

Vrhunski monte, samo napred... Stvarno izgleda kao da ti je lupam 30-ta koju si napravio, a ne prva... Sve je lepo uskladjeno, stvarno sam odushevljen ...

A da mi neko kaze kako ove slike da vidim u punoj velicini. Dobijem samo malecnu slicicu na kojoj nista ne vidim. pokusano i iz FF i iz Opere, ista stvar.

Poslednja izmena:
display prikljucen sa brzim PT100 senzorom , dugme montirano za regulaciju brzine fanova

imgp30281280x7683whm.jpg

Poslednja izmena:
Vrhunski Vojo ;)
PS
Jos samo da na aluminijumskoj plocici izgraviras nesto i zalepis napred i eto novog brenda :)

U mnogome lici na ovo sto znaci a si uspeo. Svaka cast!

Poslednja izmena:
U mnogome lici na ovo sto znaci a si uspeo. Svaka cast!

ne lici , moja je malkice jaca :)
ali videcemo uskoro na load testeru kako se ponasa

Ova OCZ kompresija je jeftina ali moze samo da drzi load od 120W.
Primerak koji sam ja uradio ce biti u stanju da drzi i 200W+ bez problema :)

A i sto se tice drugih komercionalnih resenja tipa Vapochill , Mach 2 GT nijedna po performansama nije priblizno jaka kao ovaj selfmade primerak

Poslednja izmena:
ne lici , moja je malkice jaca :)
ali videcemo uskoro na load testeru kako se ponasa

Ova OCZ kompresija je jeftina ali moze samo da drzi load od 120W.
Primerak koji sam ja uradio ce biti u stanju da drzi i 200W+ bez problema :)

A i sto se tice drugih komercionalnih resenja tipa Vapochill , Mach 2 GT nijedna po performansama nije priblizno jaka kao ovaj selfmade primerak
Vojo, koja je cena ovog tvog chuda?
Odnosno, za koliko bi ti to prodavao?

Vojo, koja je cena ovog tvog chuda?
Odnosno, za koliko bi ti to prodavao?

Za dobre prijatelje se moze napraviti i odgovarajuca cena ....
Mada sam se sto se prodaje u momentu predomislio *******i je teski intelas a mene zao da ovo moje djelo hladi jedan i7 :) :D

Salim se nemam sad vremena odraditi jos jednu kompresiju tako da ce prodaja tek biti moguca na prolece kad krenem sa sledecim projektom.

Oko cene ne brini , bice u svakom slucaju ispod koliko realno vredi.

Za dobre prijatelje se moze napraviti i odgovarajuca cena ....
Mada sam se sto se prodaje u momentu predomislio *******i je teski intelas a mene zao da ovo moje djelo hladi jedan i7 :) :D

Salim se nemam sad vremena odraditi jos jednu kompresiju tako da ce prodaja tek biti moguca na prolece kad krenem sa sledecim projektom.

Oko cene ne brini , bice u svakom slucaju ispod koliko realno vredi.
Ma znam ja da si ti drug, bio i ostao, nisma se dobro izrazio bio....

Jednostavo sam odushevljen izradom i smatram da treba da komercijalizujesh ovo!

Fenomenalno je!

Ma znam ja da si ti drug, bio i ostao, nisma se dobro izrazio bio....

Jednostavo sam odushevljen izradom i smatram da treba da komercijalizujesh ovo!

Fenomenalno je!

Hvala stari !

snimicu jedan video ovih dana cisto da ljudi i cuju kako to zvuci u radu.
Mericemo buku standardnog racunara u ovom slucaju kompa hladjenog konvencionalno sa Cooler Master Hyper TX2 i kompresije fanovi na 7V

Hvala stari !

snimicu jedan video ovih dana cisto da ljudi i cuju kako to zvuci u radu.
Mericemo buku standardnog racunara u ovom slucaju kompa hladjenog konvencionalno sa Cooler Master Hyper TX2 i kompresije fanovi na 7V

Ne bi bilo loshe da te dve stvari upalish istovremeno, pa da onda jedmu od te dve iskljuchish ;)
Tako ce se najlakshe videti promena u zvuku, i stvoriti slika koliko je jedno od drugog tishe, odnosno buchnije.
Takodje ako imash na kameri prikljuchak za externi mikrofon, sama demistifikacija ce biti kvalitetnije uradjena i stvorice se prava slika.
Jedva chekam taj video!

Poslednja izmena:
Ne bi bilo loshe da te dve stvari upalish istovremeno, pa da onda jedmu od te dve iskljuchish ;)
Tako ce se najlakshe videti promena u zvuku, i stvoriti slika koliko je jedno od drugog tishe, odnosno buchnije.
Takodje ako imash na kameri prikljuchak za externi mikrofon, sama demistifikacija ce biti kvalitetnije uradjena i stvorice se prava slika.
Jedva chekam taj video!

uradicu tako , za eksterni mikrofon moram jos da vidim

Samo me zanima cemu onoliko protivljenje pravljenju otvora i insistiranje na tisini kad ovo kuciste na slikama ima otvore po bokovima koji dosezu do kompresora. Cenim da bi u ovom kucistu lagano mogao da okrenes oba ventilatora da izabacuju vazduh iz kucista i ne bi se stvarao podpritisak unutra.

Samo me zanima cemu onoliko protivljenje pravljenju otvora i insistiranje na tisini kad ovo kuciste na slikama ima otvore po bokovima koji dosezu do kompresora. Cenim da bi u ovom kucistu lagano mogao da okrenes oba ventilatora da izabacuju vazduh iz kucista i ne bi se stvarao podpritisak unutra.

testiracemo i tu varijantu.
Vazduh se i u ovoj konstelaciji fanova dosta zagrejava kompresor je tu glavni izvor toplote.
Cenim da tvoja postavka fanova samo to stanje moze jos vise da uvelica....

ali videcemo ....

Poslednja izmena:
Vrhunski odradjeno

Svaka cast !!!
cheers

Nazad
Vrh Dno