Ovo ako se desi to je ravno katastrofi. Pogotvoo sto trenutno vecina igara bolje radi pod XPom nego pod vistom.
I ja se slazem. Da vec sledece godine "zabrane" fakticki igranje pod xp-om, ne vidim razlog, samo ce im opasti prodaja, jer ljudi i dalje uveliko vise koriste XP umesto viste. XP bi trebao da zastari potpuno, kao win98 pa tek onda da prave samo DX10 only, a to ce se po mojoj proceni desiti kao sto kaze exr tek negde 2010te. Pre toga bi bilo suludo.
Sve ovo se vec desilo ranije. Igre su brze radile na win98 nego na XPu, pa su vremenom svi presli na XP jer se sve manje igara pravilo za win98. Apsolutno ce se isto desiti i sa Vistom. U toku sledece godine ce vecina vas preci na istu. 😉
Ti što koriste 32-bitne sisteme ionako najčešće ne mogu da pokrenu Vistu... 64-bitni procesori su postali mainstream još pre više od dve godine pojavom 64-bitnih Celerona i Semprona.
Wtf??!?! Athlon 64 je prvi mainstream 64bit procesor i to mnogo prije Intela...prvo AMD pa onda sve ostalo.
Obrati pažnju na reč "mainstream". Jeste Athlon 64 izašao dosta ranije, ali je koštao Boga oca, i to što su ga koristili godinu ipo dana na testovima u npr. Digitalu i Benchmarku apsolutno ne znači da je to mainstream procesor. Mainstream modeli idu u mašine od 400-500 evra, a to Athlon 64 sigurno nije bio. Dok su Sempron 64 i Celeron x64 praktično odmah po pojavljivanju ušli u tu klasu, jer su bili jeftini.Wtf??!?! Athlon 64 je prvi mainstream 64bit procesor i to mnogo prije Intela...prvo AMD pa onda sve ostalo.
Ne znam zasto ste svi protiv viste.
Koliko ja vidim VISTA u ovom sada stanju(znaci bez i jednog SP-a) je pet puta stabilnija nego kada je XP izasao i isto bio bez i jednog SP-a.
Opet, moja iskustva su sasvim drugačija. Čoveče, pa već godinu dana nije izašao Skype za Vistu, šta drugo reći? Tri programa koja redovno koristim moram da startujem u virtuelnoj mašini jer još nema verzija za Vistu ili adekvatne zamene.A da ne govorim o tome koliko su se brze pojavili drajveri i ostalo za vistu nego kada se prelazilo sa win 98 na XP!
Ovo naviše zavisi od toga kada će naredni Windows stići. Ako stigne negde u 2009. kao što bi trebalo, mislim da će masa ljudi jednostavno preskočiti Vistu, kao što su preskočili Milenium ili 2000.U ostalom mozete da se zavaravate koliko hocete svi cete preci na VISTU kad tad.
@Goernstain, hehehe, smesno je i pomisliti tako nesto da ce AMD da propadne, pogotovu od kada su debelo pojacali poziciju sa sopstvenom proizvodnjom grafickih cipova, mislim da mogu samo da jacaju u buducnosti, a kad tad ce napraviti procesor koji ce po snazi moci da se takmici sa Intelom, po ceni su vec bolji od Intela.
Izvinjavam se za digresiju, ali ono je bila neumesna sala, i puna neistine 😀
Meyer as well as executive vice president Mario Rivas told analysts that AMD is on its way to “fix quad-core”
“We’ll make good on our promise to deliver hundreds of thousands of quad core processors, but we’re disappointed,” Meyer said.
Interestingly, AMD said that its manufacturing capabilities are working well. In fact, Doug Grose, senior vice president of Manufacturing & Supply Chain Management at AMD, noted that “design is the issue with Barcelona, not manufacturing”: Quad-core yields are actually higher than originally expected
On the ATI side, AMD recently revealed in a recent SEC filing that it has over-estimated the value of the graphics and chipset company and will be forced to take a substantial write-down in the current quarter. In the filing, AMD wrote that the write-down "will be material, but the Company has determined that, as of the time of this filing, it is unable in good faith to make a determination of an estimate of the amount or range of amounts of the impairment charge."
Kupovinom ATI-ja ne samo da su upropastili ATI kao jedini konkurent nVidiji, već su upropastili i svoju poziciju u odnosu na Intel. Nikad ranije nisam razmišljao o kupovini Intela, a sada evo već ozbiljno razmišljam u "Intel only" fazonu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari