Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Jel ovo u redu za Samsung F3 1TB?

Prilozi

• hdtach.png
    hdtach.png
    71.2 KB · Pregleda: 207
Si probao test nekoliko puta?

Jesam, malo je manji jaz kod 100gb, da tako nazovem...
Burst speed dole je isti, oko 227 mb/s

Prilozi

• hitaxh2.png
    hitaxh2.png
    93.9 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
Sad je OK, bas sto se onog "spike"-a tice...

Burst nije bitan, nikada nije ni bio... on the other hand, malo ti je manji average read, a visi access time, ali Boze moj, svaki je hard razlicit... ;)

evo mojih rezultata
valjda je dobro :)

Prilozi

• hd.png
    hd.png
    24 KB · Pregleda: 157
evo mojih rezultata
valjda je dobro :)
Tebi je pak average "na nivou", sto bi rekao Herr Zika Pavlovic :p... ali random access takodje povisen, jos nesto malo jace nego kod Dominator-a... se to meni cini ili je to pak do novijih serija, nesto mi u glavi ostalo da su prve serije imale access oko 13ms... ?

Jel ima mozda neke veze sto sam radio test iz XP a na tom disku je 7?:zgran:

Evo i mog rezultata sa Samsung F3

Prilozi

• 28.1.png
    28.1.png
    53 KB · Pregleda: 169
Da li je ovo u redu? Imam Hard iz potpisa u RAID 0.

Nesto mi mali burst u odnosu na vase testove,sta je to uopste? :trust:

Prilozi

• hdtach.JPG
    hdtach.JPG
    113.8 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Jel ima mozda neke veze sto sam radio test iz XP a na tom disku je 7?:zgran:
Ne znam, zaista... mozda :)
Vidis, ja uopste ne pokrenuh HD Tach od kako sam instalirao W7, aj' bas cu da provrtim, da vidim ima li neke razlike u odnosu na stare rezultate koje sam imao na XP-u...

BTW, evo ppredrag ima sve skorove koji su po mojim standardima :d:d

Samsung EcoGreen F2, 1TB

Prilozi

• hddtest.png
    hddtest.png
    100.4 KB · Pregleda: 118
Sve je to dobro sto vi mjerite brzine diska, ali zna li ko koji program da koristim da ispitam kakav mi je disk, da li ima bad sektora i je li pri izdisaju, te kako da znam u kakvom je stanju???

MHDD, Victoria ...

Ovaj program ne radi na Win 7 x64. Koja bi mogla da bude alternativa pa da postavim ovde rezultate i da mi kazete da li dobijam brzinu koju bi i trebao?

Koji program, HD Tach?

Radi sasvim normalno pod 64-bitnom 7-icom. Ne radi write, ali read radi bez problema.

Da, HD Tach. Mada sam ga bio ponovo skinuo, cekirao da bude kompatibilan sa Win XP SP3 i radi.

Evo mojih rezultata pa bi zamolio neko da mi kaze da li su i to ti rezultati za koje se i ocekuje od ovih hardova.

Posto ne znam da li vi cekirate brzi ili sporiji test evo onda oba:

WD3200AAKS

Samsung 500Gb F3

Da, HD Tach. Mada sam ga bio ponovo skinuo, cekirao da bude kompatibilan sa Win XP SP3 i radi.
Jos je neko prijavio takav problem sa HD Tach-om, isto je resen compatibility modom... medjutim, meni radi sasvim normalno u Win 7 64-bit, bez ikakvog prckanja.
Evo mojih rezultata pa bi zamolio neko da mi kaze da li su i to ti rezultati za koje se i ocekuje od ovih hardova.
Samsung ti je definitivno OK... za WD se vec ne secam skorova :)

Ok, hvala. Za WD sam nasao temu i tamo postavio. Izgleda je prvi test prilicno lose posto sam nasao neke SS od drugih.

Evo saljem i ja rezultate ovih mojih hardova, sto se performansi tice, valjda bi trebalo da je to to, ali me buni cpu utilization, koliko vidim, kod svih je manje vise oko 1-2%, a kod mene oko 12%... U cemu je prob?
Konfiguracija je iz potpisa.

Prilozi

• 5000aaks.jpg
    5000aaks.jpg
    103.1 KB · Pregleda: 115
  • 7500aaks.jpg
    7500aaks.jpg
    112 KB · Pregleda: 95
RAID5

Evo i mojih cetiri WD640GB u RAID5 konfiguraciji.

Prilozi

• raid5.JPG
    raid5.JPG
    100.6 KB · Pregleda: 127
WD 3200AAJS. Malo je radnom access veci, ali je OK :)

Prilozi

• WD3200AAJS 8MB CACHE HD TACH LONG.JPG
    WD3200AAJS 8MB CACHE HD TACH LONG.JPG
    104.9 KB · Pregleda: 84
Ponovo RAID5

Evo mali update sa drugacijim setavanjima RAID-a.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    96.5 KB · Pregleda: 97
Evo mali update sa drugacijim setavanjima RAID-a.

Mnogooo bolji rezultat nego prethodni put... U cemu je fora, ako nije tajna? Sta si konkretno mijenjao u postavkama RAID-a?
Da li si mozda nekom prilikom testirao pojedinacno te WD-e, kakav je njihov skor?

slika.jpg
jel može neko ko se razume da iskomentariše?

Mnogooo bolji rezultat nego prethodni put... U cemu je fora, ako nije tajna? Sta si konkretno mijenjao u postavkama RAID-a?
Da li si mozda nekom prilikom testirao pojedinacno te WD-e, kakav je njihov skor?

Naravno da nije tajna. Samo sam ukljucio wolume write-back cache .
Evo kako izgleda i na slici ovde dolje.

Testove na ovim diskovima koji su sada u RAID polju nisam testirao, ali evo kako mi radi i peti disk (inace rezerva i slucaju otkazivanja jednog iz polja) koji je identican onima iz polja.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    73.7 KB · Pregleda: 68
  • 2.JPG
    2.JPG
    105.7 KB · Pregleda: 65
Vrh Dno