Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Hvala za info, zemljace...
Stvarno odlican read, nema sta, ako je bar priblizno toliki i u realnom radu, onda nemam rijeci!

evo da i ja okacim rezultate mojih diskova,pa nek neko ko se razumije iskomentarise sta tu valja a sta ne.gledajuci rezultate drugih cini mi se da su mi losi rezultati average speed-a.

Prilozi

• HD Tach 80GB.JPG
    HD Tach 80GB.JPG
    107 KB · Pregleda: 203
  • HD Tach 1000GB.JPG
    HD Tach 1000GB.JPG
    107 KB · Pregleda: 232
Za 80-ku ti je ok rezultat, mator je to disk, a za terabajtni po meni jeste los avg read, ali eto neka neko iskomentarise ko je vise upucen u materiju... ;)

Za 80-ku ti je ok rezultat, mator je to disk, a za terabajtni po meni jeste los avg read, ali eto neka neko iskomentarise ko je vise upucen u materiju... ;)

i meni se cini lose zato i pitam dal je neko imao prilike da radi sa ovim wd-om i nek kaze kakvi su utisci.

Pregledaj ovaj tred pažljivije i pronaćićeš barem jedan test ovog diska. Neću da ponavljam rezultate testiranja jer sam siguran da sam ih već postovao ali ću ti reći da je na istom testu moj disk postigao nešto veći average read ali gledajući brzinu na početku i kraju diska, rezultat ti je u granicama očekivanog.

Pregledaj ovaj tred pažljivije i pronaćićeš barem jedan test ovog diska. Neću da ponavljam rezultate testiranja jer sam siguran da sam ih već postovao ali ću ti reći da je na istom testu moj disk postigao nešto veći average read ali gledajući brzinu na početku i kraju diska, rezultat ti je u granicama očekivanog.

hvala na informacijama.izvini ako sam trazio da se kaze nesto vise za disk za koji je vec postovano.nisam imao vremena da iscitavam cijeli thread pa sam zato i pitao ako je neko vec testirao da mi kaze jel sve ok.

Iz nekog razloga meni ovaj program nece da shljaka na Win 7 Ultimate 32 , instalirao sam ga a da predhodno cekiram da bude kompatibilan sa win xp sp 3, i isto uradio na samom exe file, dobijam error da je program za win 2k i xp.. probao sam reinstall 2-3x i isti rezultat svaki put..

Samsung F3 1tb, Samsung F1 750gb, win7 x64

Prilozi

• Samsung F3 1tb.JPG
    Samsung F3 1tb.JPG
    102.8 KB · Pregleda: 130
  • Samsung F1 750gb.JPG
    Samsung F1 750gb.JPG
    116.5 KB · Pregleda: 104
Upravo stavio novi Hitachi 1TB (721010cla332)
Jako lepo i brzo radi.

Prilozi

• Hitachi HD.jpg
    Hitachi HD.jpg
    109.4 KB · Pregleda: 124
Evo i dva Samsung f3 500gb HD502HJ RAID 0

Prilozi

• samsungf3raid0.jpg
    samsungf3raid0.jpg
    103.5 KB · Pregleda: 118
kako da provjerim rpm diska?

Sam ne mozes nikako. Nema softvera koji tako nesto moze da izmeri.
Sta proizvodjac kaze, tako je.

ne razumem se bas preterano...da li je ovaj test ok...brinu me ove "rupe"

Prilozi

• test.jpg
    test.jpg
    152.5 KB · Pregleda: 105
Sve je ok. U tom trenutku je hdd pristupao nekim fajlovima odatle mali pad. :wave:

Uzeo sam novi Seagate 500GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12 i testirao pod win 7 64bit
Burst Speed mi je 167, a koliko vidim vi imate večinom preko 200.
Zbog čega je tako malo pri meni.
Ostatak kompa je i7 860, Asus p55d-e pro, 2x2gb rama.

Ovaj od 1TB ti izgleda radi u SATA1 modu posto je burst samo 130MB/s. Proveri to, mozda si nakacio hdd na onaj Gigabyte kontroler....
Ovaj drugi je OK, stariji disk pa otuda i losiji average

Pa na koji da ga nakacim?

Uosalom,setih se,ovaj od 1tb sam morao da samsungovim alatom prebacim na sata1 da bi uopste funkcionisao.Izgubio sam garanciju,a to se desilo nekih mesec dana nakon kupovine.Pokazivao da ima 33mb,jedini lek bio da se prebaci na sata1.

Upravo tako. Bas je bilo problema sa detekcijom tih novi samsungovih hdd-a pa moras da update-ujes bios.

Pa na koji da ga nakacim?

Uosalom,setih se,ovaj od 1tb sam morao da samsungovim alatom prebacim na sata1 da bi uopste funkcionisao.Izgubio sam garanciju,a to se desilo nekih mesec dana nakon kupovine.Pokazivao da ima 33mb,jedini lek bio da se prebaci na sata1.

Upravo ti je to problem. Skini drugi/novi BIOS i stavi da radi kako treba. Avrg. read i random access ti je na mestu. Burst speed treba da mu bude oko 220-230Mb/s.

Ma stavio sam f14 bios odavno,nece ni sa njime.
morao sam da skinem samsung tool i da prebacim jumpere da bi uopste upalio disk kao storage makar. Bio je sistem jednom na njemu i non stop je umirao.A disk star par meseci.

E vidi stvarno ima i dva ljubicasta. Ali nije u njemu,sve u oranz.

novi f3 1tb...
Jel normalno da ovako krklja u radu? na starom disku se ne cuje

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    76.5 KB · Pregleda: 134

Pre 2-3 dana mi je stigao Barracuda 7200.12(nije bilo samsunga F3) :(,sistem 100gb + dve particije 300+500,nisam ga mnogo tovario(za sada)...Jedino me cudi malo sto se cuje krckanje kada je idle?Mislim kao cak-cak-cak-cik-cak,nije bucno ,nego "malo" iritira,s'obzirom da se moj stari Maxtor 80 dernjao dok cita/pise,ali u idle se nije javljao...Ili mozda ja trazim dlaku u jajetu sada,a i ovo na SpeedFanu me zabrinjava,na starom je Fitness spao do pola,ali performance je bilo 100%...

P.S. Inace je u radu bas tih,sto me odusevilo...

Poslednja izmena:
Non stop mi krklja samsung 400 hard u idle. tj pregled foruma ili neta. apsolutno nista ne skidam i ne radim u pozadini.
kako da nadjem krivca? Sve sam zive procese pogasio sto su mi bili sumnjivi,ne znam vise sta da izmislim

otvori task manager, pa ako ti pod procesima vec nisu u kolonama io reads i writes, stavis ih (kad si u procesima pod view imas opciju select column, izaberes io reads i writes i onda kliknes na io reads ili writes kolonu i vidis koji proces ti drlja po disku)

Nazad
Vrh Dno