Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Malo sam se ponovio :)

Hitachi Deskstar 750Gb :smoke:

Short
w7ivf9.png

Long
k0g0pd.png

Како бре ја онда имам овако буђав резултат?

Као да је тај твој диск са две плоче од 375GB, а овај мој са 3 плоче од 250GB? А ознака модела је иста?!?!

Nije tisi od WD green serije ali je malo brzi.

Da, al koliko ja znam Green se vrti na 5400rpm, pa je zato i tishi ;)

Како бре ја онда имам овако буђав резултат?

Као да је тај твој диск са две плоче од 375GB, а овај мој са 3 плоче од 250GB? А ознака модела је иста?!?!

I ja sam se prijatno iznenadio jer sam bio video toj rezultat, al o5 sam kontao za storage disk bice dobar. Al eto oba diska i moj i drugarov imaju priblizne karakteristike koje su peni vishe nego dobre :smash:

Jesi gledao da li ti je mozda ukljucen Acoustic Managment?

Nisam, kasno sam ga strpao u komp, a josh sam i uchio za ispit :d

Poslednja izmena:
^ Pogledaj AM pa ako je ukljucen, iskljuci ga i testiraj..

E'o ga i moj Hitachi,Deskstar serija,model HDT725032VLA360.
Ja zadovoljan,a sta kaze HDTach,ne umem bas najbolje da protumacim,ali mislim da je ok;)

Prilozi

• short.JPG
    short.JPG
    93.9 KB · Pregleda: 70
  • long.JPG
    long.JPG
    92.8 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Не верујем да није укључен ААМ. Провери ти то са Feature Tool-ом са Hitachi сајта...

Код мене се види драст'чна разлика у бржем приступу кад се искључи ААМ (~17ms кад је укључен према ~12.5ms кад је искључен). Ја сам га оставио на вредности 191, што му дође последња "тиха" вредност...

Иначе и ја сам узео Hitachi-ја за складиште (где ми је цена/GB пресуднија од брзине), али ми је его свеједно повређен лошијим резултатимa :d

Не верујем да није укључен ААМ. Провери ти то са Feature Tool-ом са Hitachi сајта...

Код мене се види драст'чна разлика у бржем приступу кад се искључи ААМ (~17ms кад је укључен према ~12.5ms кад је искључен). Ја сам га оставио на вредности 191, што му дође последња "тиха" вредност...

Иначе и ја сам узео Hitachi-ја за складиште (где ми је цена/GB пресуднија од брзине), али ми је его свеједно повређен лошијим резултатимa :d

Probacu ga vecheras verovatno :)

Verujem da si sad razocharan diskom, ko shto rekoh i ja sam ga uzeo za skladishtenje dok sam ove dve 320tke sad stavio u Raid0 i na njima drzim sistem. Al fasciniralo me je juche kad sam sa mog Hitachia kopirao neke iso fajlove na drugov Hitachi i u total commanderu video ~115 mb/s transfer :type:

Poslednja izmena:
Probacu ga vecheras verovatno :)

Verujem da si sad razocharan diskom, ko shto rekoh i ja sam ga uzeo za skladishtenje dok sam ove dve 320tke sad stavio u Raid0 i na njima drzim sistem. Al fasciniralo me je juche kad sam sa mog Hitachia kopirao neke iso fajlove na drugov Hitachi i u total commanderu video ~115 mb/s transfer :type:

Нисам разочаран, пошто сам прошврљао по Hitachi сајту пре куповине и по спецификацијама сам очекивао да као и 1ТB модел има 3 плоче , пошто имају исту потрошњу, масу и буку. 640GB и 500GB модели су (по истој тој спецификацији) тиши и мање потрошње, што указује на "мањак" плоча...

Мене је више изненадило постојање те "твоје" верзије са 2 плоче, на шта указује велика просечна брзина због велике густине података. Шмрц, шта друго рећи... :D

WD Caviar Green WD10EADS

sl1. HD Tach
sl2. HD Tune

Prilozi

• HD Tach.WD Caviar Green.1000GB.WD10EADS.SATA2.P35.png
    HD Tach.WD Caviar Green.1000GB.WD10EADS.SATA2.P35.png
    23.9 KB · Pregleda: 88
  • HD Tune.WD Caviar Green.1000GB.WD10EADS.SATA2.P35.png
    HD Tune.WD Caviar Green.1000GB.WD10EADS.SATA2.P35.png
    39.7 KB · Pregleda: 79
@Paradigma
AAM ukljucen ili ne?

Evo moja dva diska kao sto vidite na slici nije neka razlika u brzini a ovaj green je mnogo tisi.
2zivvop.png

Koliko si ga platio ?? Gledam u Pinu neki 750GB Hitachi i koshta 6101 din / 95 = 64 €
U pitanju je ovaj model:
http://www.itsvet.com/proizvod/hitachi-ht0a38115-750gb-7k-16mb-sata300/comp_comp_hdd/28/1065

Bio sam na Hitachijevom site-u ali malo vishe je konfuzan pa nisam uspeo da nadjem ovaj HDD...
Ovo je neki fantomski model, a google izbacuje samo nase sajtove. Dakle zaobici :D

Mene cude ovi rezultati koje je dobio activated1 posto izgleda da hdd ima samo dve ploce, a na zvanicnom sajtu su svi sa plocama od 250GB i naravno 6 glava link (ima jos jedan stariji model), kao da nisu sredili specifikacije. Znaci lutrija.
Zato je model od 640GB siguran, jedan jedini, 2 ploce 4 glave ;)

Jesi gledao da li ti je mozda ukljucen Acoustic Managment?

Nije tisi od WD green serije ali je malo brzi.

^ Pogledaj AM pa ako je ukljucen, iskljuci ga i testiraj..

Po defaultu dolazi ukljucen AM, pa je zato seektime nesto veci (naravno, moze se regulisati preko Ftoola...sa iskljucenim AM se dodje do nekih 14ms). Inace smo mi za potrebe izrade nasih namjenskih audio masina jos prije 2 mjeseca uzeli 3 ovakva Hitachi diska na test (cim su se pojavili na trzistu) i odmah smo ostali zateceni brzinom i ponajvise tishinom. Odgovorno tvrdim (barem za ove nase primjerke...a kazem primjerke jer je praksa pokazala da atributi buke znaju da variraju od serije do serije, pa i do primjerka, barem kod drugih brendova) da su ovo najtishi i (probali smo i WD Green seriju) i najbrzi (tu su negdje veoma blizu 1.5TB Seagate diskovima koje smo takodje testirali i ugradili nekoliko u nasih masina) a bogami i najpovoljniji diskovi tog kapaciteta, koji se mogu naci na trzistu uopste.

Poslednja izmena:
Po defaultu dolazi ukljucen AM, pa je zato seektime nesto veci (naravno, moze se regulisati preko Ftoola...sa iskljucenim AM se dodje do nekih 14ms). Inace smo mi za potrebe izrade nasih namjenskih audio masina jos prije 2 mjeseca uzeli 3 ovakva Hitachi diska na test (cim su se pojavili na trzistu) i odmah smo ostali zateceni brzinom i ponajvise tishinom. Odgovorno tvrdim (barem za ove nase primjerke...a kazem primjerke jer je praksa pokazala da atributi buke znaju da variraju od serije do serije, pa i do primjerka, barem kod drugih brendova) da su ovo najtishi i (probali smo i WD Green seriju) i najbrzi (tu su negdje veoma blizu 1.5TB Seagate diskovima koje smo takodje testirali i ugradili nekoliko u nasih masina) diskovi koji se mogu naci na trzistu uopste.

Ja stvarno mogu da potvrdim da je Hitachi neverovatno tih i od tri diska shto imam je najtishi sigurno. Najglasniji bi mi bio AAKS, pa posle njega AAJS. Poshto sam nazivo spjao HDD kad sam ga spojio nisam bio siguran dal radi dok nisam video da Windows detektuje novi HW koliko je tih disk :smash:

Nije mi jasno kakve Hitachi disc-ove ima Pin kad svi pochinu sa oznakom HT0 ?? Neznam jel se isplati rizikovati i uzeti 750 GB za 64 € :trust: ?

Nije mi jasno kakve Hitachi disc-ove ima Pin kad svi pochinu sa oznakom HT0 ?? Neznam jel se isplati rizikovati i uzeti 750 GB za 64 € :trust: ?

Proveri da im ti diskovi nisu zapravo Travelstar serija.Tako pocinje oznaka travelstar serije,mada opet,obicno nakon HT ide E ili S .

:wave:

^^
Ma nije mi jasno kad udarim oznaku u google izbaci mi samo domace linkove... :wall:
I nemoze da bude travelstar serija poshto pishe da se vrti na 7.2 rpm a travelstar serija se vrti na 5.4 k rpm...

EDIT2: u stvari ima i travelstar serija koja se vrti na 7.2k rpm ali nema veceg od 320 GB

Poslednja izmena:
Evo još Hitachi-ja, intel P31.

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    151.2 KB · Pregleda: 127
i jos Hitachija...

Prilozi

• hitachi.png
    hitachi.png
    74.7 KB · Pregleda: 114
Ja stvarno mogu da potvrdim da je Hitachi neverovatno tih i od tri diska shto imam je najtishi sigurno. Najglasniji bi mi bio AAKS, pa posle njega AAJS. Poshto sam nazivo spjao HDD kad sam ga spojio nisam bio siguran dal radi dok nisam video da Windows detektuje novi HW koliko je tih disk :smash:
Kad bi cuo Maxtora (by Seagate) iz potpisa znao bi sta je tisina, Hitachi je daleko od neverovatno tihog....

Vrh Dno