Ne bih rekao. Kod (D)SLR aparata se oseti trzaj ogledala i zatvaraca (shutter-a), posebno kad se radi o brzinama od oko 1/30 i sporije. Ko ume, moze do blende razlike da dobije sa digitalcima na osnovu toga.Pa prosumer je blendu iza samo zato shto ne mozesh da ga drzish stabilno kao dSLR (sa boosterom).
ima-li-koga-tu je napisao(la):fuji 9000 je strasna mashina sa jednom manom, a to je brzina pucanja fotki, nema burst. ide do jedne slike u sekunde, sto je za mene strasno malo.
Aleksandar je napisao(la):Ne bih rekao. Kod (D)SLR aparata se oseti trzaj ogledala i zatvaraca (shutter-a), posebno kad se radi o brzinama od oko 1/30 i sporije. Ko ume, moze do blende razlike da dobije sa digitalcima na osnovu toga.
driver je napisao(la):Hehe, pa to zavisi i od samog aparata. Kod nekih (chitaj: Nikona), od ogledala aparat pravi kolut nazad, dok kod nekih (10D, a dobar je i XT) ono se i ne oseca.
driver je napisao(la):...diskusija je besmislena koliko je besmisleno vagati shta da kupish od prosumera, a takodje i koliko je besmisleno dati ~600-650e za takav aparat![]()
Abdee je napisao(la):A sta ako je neko amater koji iz zezanja voli da fotografise laste u letu?
Abdee je napisao(la):A sta ako je neko amater koji iz zezanja voli da fotografise laste u letu?
Abdee je napisao(la):Pfff... Kolibri je lak za snimanje, lebdi u mestu...
DeepBlue je napisao(la):Nisam siguran na sta mislis kad ovo kazes, ali pretpostavljam da ne gledas "sa odobravanjem" na ovakve kupovine....ali evo recimo ja....kupac sam i gledam sta ce da mi podmiri neke moje potrebe a da to bude jedna jedina stvar....nikako ne bih hteo da kupim dslr (iako nemam nista protiv njih) jer mi jednostavno ne treba....profesionalac nisam....a kupovina dslr-a za sobom povlaci neminovno dalje (i mnogo vece od pocetnih) troskove za razna stakla....prema tome.....trziste definitivno postoji i za jedne i za druge...s tim sto je trziste dslr aparata, barem se meni tako cini...jedan uzi krug ljudi mrtvih profesionalaca koji od toga zive ili koji imaju pare a fotografija im je omiljeni hobi....ispravite me ako gresim....
PS: danas sam naprimer naisao na Pentax *ist DL koji je neka low-end klasa dslr-a...i recimo da bih i pozeleo da ga kupim jer mu je cena pristupacna....medjutim uz njega moram da kupim jos sijaset stvarcima koje ne zelim i ne mogu da nosim pa to onda nema svrhe.....imati dslr bez dodatnih stakala (i ne samo stakala) mislim da nema svrhe....
O kvalitetu fotografija prosumer vs dslr ne treba raspravljati, glupavo je....ovo je vise pitanje prakticnosti....
majka je napisao(la):igrao sam se sa FZ7 [FZ5 nema vise u prodaji] i definitivno je senzor njesra.
previse suma, dzaba dobar objektiv.
majka je napisao(la):dobar kompromis je H2, aparat iako povecan broj piksela ima senzor koji je realno upotrebljiv na ISO200.
DeepBlue je napisao(la):BTW....koga interesuje....cini mi se da je trenutni best buy u dslr segmentu Oly E-500 kit sa dva stakla...cini mi se 890€![]()
![]()
![]()
Sasa_NS je napisao(la):Za totalnog amatera koji bi da eksperimentiše i uči još je bolja opcija (čitaj: manje para) Fuji S5600...
DeepBlue je napisao(la):ali mi se nekako ipak vise svidja taj FZ30 of FZ7...
BTW....koga interesuje....cini mi se da je trenutni best buy u dslr segmentu Oly E-500 kit sa dva stakla...cini mi se 890€![]()
![]()
![]()
majka je napisao(la):a nakon kojih dSLR aparata+objektiva koje si probao dajes ovaj zakljucak?
driver je napisao(la):... i na kraju ako dodjesh do dSLRa, bicesh mi zahvalan shto nisi "puk'o" pare za FZ30![]()
driver je napisao(la):Ja mislim da je E-330 josh bolja kombinacija, ipak ima live view
(cek, sad ce PR za Olympus da dodje)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari