@Kovacm: juce sam posetio Wikipediu

Mislim odgovori mi ti onde je sve uopsteno i koliko toliko poznato.
Sve je to meni jasno, ja jesam "renderovao"(da tako nazovem, izvinjavam se ako koristim pogresan termin) preko TNT, naravno da te animacije nisu bile vrhunske, daleko od toga, niti su one bile upotrebljavane za nesto prakticno to je bio hobi, ali je izvodljivo bilo 3DSMAX 2.0 i 2.5 verzije, i verovatno sam se izlupao koliko vremena treba za odredjenu animaciju, ali u tim verzijam programa i na Athlonu 550 i Rivi TNT, moglo je da se renderuje(ilia sam ja bar tako mislio), ostavljao sam bio i po citav dan za neke stvari, ali znaci fizicki i prakticno je moguce bilo, radi se o 1998-1999 godini, posle toga sam izgubio uvid u novije verzije 3DSMAX-a, efekte i zahtevnost programa, i recite mi kakav hardver je potreban za danasnji 3DSMAX, i da li uopste moguce renderovati scenu i snimati makar u JPG, sa obicnim PC-jem?
Da li je neko od vas radio u 3DSMAXu 2.0 i 2.5, tih godina i na kakvim mashinama?
I ako to sto sam ja radio nije rendering sta je to onda, znaci lepo napravis animaciju celu scenu, snimis je u AVI formatu, teksture i svetla i sve ostalo je obradjeno, kojim procesom ako nije rendering, cime sam ja dolazio to tog rezultata?
Kakva je situacija sa Lightwave-om, bio je neki domacin koji je bio poznat po onim wallpaperima, svi zivi su koristili njegove wallpapere, gde je on 3d scenu celokupnu (cisto modeliranje) pretvarao u jedan wallpaper JPEG formata? DigitalBlasphemy mu je bio pseudonim, da li je i to bilo radjeno bez renderovanja i kako se onda zove taj proces ako nije renderovanje, mislim ako sam celog zivota ziveo u zabludi po ovom pitanju zanima me onda pravi odgovor na sve ovo?