Šta je novo?

Pronalazenje mobilnih!!!

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Zanima me da li neko zna kakve su sanse da se pronadje ukradeni mob? Da li je neko imao tu srecu da mu pronadju mob. Ovo mi je 2 ili 3 mob koji su mi ukrali i sumnjam da ce se procenat uspesnosti povecati sto se tice pronalazenje jer prethodne nisu pronasli, pravo pitanje je da li su uopste i trazili. I veoma je zanimljivo kako ljudi ne biraju situacije kada ce nesto ukrasti. :wall: :mad:

zendraqla je napisao(la):
Zanima me da li neko zna kakve su sanse da se pronadje ukradeni mob? Da li je neko imao tu srecu da mu pronadju mob. Ovo mi je 2 ili 3 mob koji su mi ukrali i sumnjam da ce se procenat uspesnosti povecati sto se tice pronalazenje jer prethodne nisu pronasli, pravo pitanje je da li su uopste i trazili. I veoma je zanimljivo kako ljudi ne biraju situacije kada ce nesto ukrasti. :wall: :mad:

Ako nemas veze u policiji mala je sansa da su uopste trazili. A i da jesu, nije velika sansa da ga nadju, jer se vruca roba obicno ne prodaje na "svom" trzistu, vec na inostranom (npr nasa u Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, a njihova kod nas). Kako su ti ukrali mobilni ako nije tajna? Ja evo imam mobilne od 1998-me naovamo, prodjoh i vojsku s njim(a), i do dana danasnjeg (da kucnem u drvo, kuc, kuc) ni jedan mi nije ukraden. Naravno, kao i novcanik, trudim se da ga drzim ili u unutrasnjem dzepu od jakne ili u prednjem, tesnom dzepu u pantalonama, i koliko toliko sam oprezan kad idem autobusom, narocito kada je guzva u njima (raj za dzeparose). :(

Iskreno toliko ne vodim rachuna o tim stvarima... drzim sve u rancu u spoljnom dzepu i nikad mi nista nije nestalo... Jednom je lik pokusao da mi izvadi iz dzepa mob koji je po njegovu nesrecu zazvonio u njegovoj ruci koja je par trenutaka posle bila slomljena (majke mi). Nije izdrzala nikjo tehniku koja se tako zove u tradicionalnom aikidou :D hehe....

Prica 1... Telefon mozes da nadjes pod sledecim uslovima. Prvo u mupu sve lepo da prijavis, i onda da imas papire od telefona kao i IMEI. Preko IMEI-a mogu da odrede dali se telefon koristi preko telekoma i mobtela. Jer koju god da je karticu ubacio i na kojoj god da je mrezi IMEI se moze proveriti... Tel od moje sestre je tako bio lociran ali ubrzo je bio iskljucen i nije se palio do daljnjeg! Ako imas vezu u telekomu i mobtelu mogu za 2 sata da ti ga lociraju... ovako ces mnogo vremena i zivaca da potrosis dok ga nadjes!

To je sve pod pretpostavkom da IMEI broj nije promenjen.

A sto zapocinjete novu raspravu ako je vec sve ovo apsolvirano u temi sa gornjeg linka!NISTA NOVO NISTE REKLI!!
Pozdrav ,)

Evo ovako. Isao sam da prijavim mob cim sam dosao u stanje da mogu da hodam i prvo sam otisao u mobtel jer me kolega tamo uputio jer kako je on cuo mobtel i mup imaju neku saradnju po tom pitanju. U mobtelu su mi "fino" rekli da ne rade oni to i da idem do supa. Odem do Majke Jevrosime i tamo mi kazu da to nije njihova nadleznost. Posalju me u Belu kucu i za malo da me i iz nje proslede po pitanju nadleznosti ali sam ih ipak nagovorio da prihvate prijavu. Rekli su da kada bi samo trazili mobilne da bi bili prepuni i da stalno neko dolazi da prijavi kradju mobilnog. I da su trenutno zauzeti trazenjem "ubice" tj coveka koji je ubio nekom coveku koze. Dok su mi onako nervozni uzimali izjavu dosla je jedna devojka da prijavi mob i u tom trenutku su poceli da psuju kao da su pali sa kruske (mozda je bolje reci kao da su iz Srbije :D )

Price idu ovako.

Prvog moba koji su mi ukrali se ne secam tako da necu da izmisljam i da lazem.
Drugi je bio 6310i. Njega mi je zabo neki lik sa kojim smo pili ortak iz srednje i ja. Mene je policija pokupila sa nekim likovima koji su se tukli i izboli nozevima, a taj lik je iskoristio priliku i zabo mob. Lik je koristio moj broj par dana i rekao da ce vratiti mob. Ja sam otisao do mobtela, ponovo izvadio isti broj i odustao od moba posto sam negde izgubio garanciju sa imei kodom i policija mi tvrdila da bez garancije i zbog male cene nece se bas cimati oko moba. Lik je tu ispao glup i nazvao me da mi javi da moj broj vise kod njega ne radi i da mu je cudno da radi kod mene. Ja sam mu zapretio da cu ga naci posto me je nazvao sa ujakovog broja. Saznao sam ime, prezime i adresu gde zivi taj lik, ali me cale odgovorio od toga da ga trazim jer nisam imao imei kod i kao policija se ne bi potrudila uopste. I ostao sam bez tog savrsenog moba.

Treci i poslednji mob mi je nestao pre neki dan. Bio sam kod ortaka na rodjendanu i napio se. Prvi put posle 7-8 meseci da sam seo pijan da vozim i isao sam sa dorcola na karaburmu kroz ulicu Djure Djakovica i od jednom mi auto proklizao (zadnja vuca) i zakucam se u drvo i u zgradu. Od auta nije ostalo nista a mob mi nestao iz dzepa. Ostao mi je novcanik u dzepu a mob je "uspeo" da nestane. Jedino sto mi je policija iz auta vratila je obicne naocare od 200 din, a Gucijeve naocare od 165 eura mi nisu pronasli. Sada ja ne znam ko mi je zao mob, da li momci koji su me pronasli (sumnjam da su oni posto su bas bili fini i pozvali hitnu pomoc i policiju, mada ce mi policija sada oduzeti vozacku i moracu da platim kazu tako da to nije bas bilo od pomoci), da li policija koja mi je vratila samo naocare od 200din ili mozda neko iz hitne koji su me ostavili ispred urgentnog na minus ko zna koliko da se smrzavam sa potresom mozga i raznim povredama.

Stvano smo proklet narod. Mene bi bilo sramota da nekome iz kola ko je u tom trenutku izgubio toliko da mu zabodem jos i mob i naocare.

Zaboravio sam da napisem. Mob koji mi je sada (poslednji) zaboden je 6680 sa kingston 512mb mmc rs dv karticom koji sam kupio 24.12.2005. ako se dobro secam. A karticu sam dobio kao poklon od kolega za rodjendan.

Poslednja izmena:
Lomnica_city je napisao(la):
A sto zapocinjete novu raspravu ako je vec sve ovo apsolvirano u temi sa gornjeg linka!NISTA NOVO NISTE REKLI!!
Pozdrav ,)

Evo jos ja da apsolviram i onda necemo vise. Pa zar je toliko ne moguce da se nesto promeni kod nas u drzavi pa da mislis da nema potrebe da se ponovo o necemu diskutuje?

Ne brini nisi jedine, ispred mene na ulici padne covek izgleda infarct, dvojca mi pomognu da ga ubacim u kola, kada sam stigao u bolnici primetim da mi je telefon nestao, probao sam da pozovem moj broj ali je vec bio iskljucen. Nisam mogao da verujem da su iskoristili tako nesto da ukradu telefon.
Posle par nedelja se neko javio par puta na moj broj i posle izgleda su promenili karticu.

Budi srecan sto nisi izgubio glavu ili ubio nekoga, a ti kukas za mobilnim. Dobro si prosao, sta si zasluzio. Takve kao ti treba preventivno ukloniti iz saobracaja.

Nisam rekao da netreba da raspravljate o tome vec da se do pre mesec-dva raspravljalo o tome i netreba da se otvara opet ista tema ali u drugoj sobi jer JA mislim da se nije NISTA promenilo za ovih mesec-dva ali tebi svaka cast na optimizmu i zelim ti da pronadjes telefon! ;) Mozda da svratis do hitne i pokusas da prepoznas one koji su ti pomogli ali ako je neko od pandura sa uvidjaja stavio u dzep onda... moje saucesce!
Pozdrav ,)

Izgleda da se kod tebe alkohol i imovina ne slažu baš najbolje. Ako ti je za utehu - nisi usamljen.
Još ako ti gradsko zelenilo bude tražilo da im vratiš drvo, a stanari zgrade malter, zaboravićeš na sitnice kao telefon i naočari.

Poslednja izmena:
Zanima me da li neko zna kakve su sanse da se pronadje ukradeni mob? Da li je neko imao tu srecu da mu pronadju mob. Ovo mi je 2 ili 3 mob koji su mi ukrali i sumnjam da ce se procenat uspesnosti povecati sto se tice pronalazenje jer prethodne nisu pronasli, pravo pitanje je da li su uopste i trazili. I veoma je zanimljivo kako ljudi ne biraju situacije kada ce nesto ukrasti.
Mrzelo me da chitam sta su drugi pricali ovde pa mozda su ti vec odgovorili...ja u mojoj nokia 6680 imam program phone secure.Ako kupujesh symbyan telefon mozes ovaj program iskoristiti...ima vishe opcija ali glavna je da anonimno salje sms poruku na broj na koji ti odredis ukoliko telefon registruje promenu kartice...npr.ukradu ti tel i odmah,naravno, bace tvoju karticu....ubace svoju karticu i koriste ga.,..ali ne znaju da ce taj program odmah da posalje sms na broj koji si ti odredio...tako ces videti koji broj koristi tvoj mobilni...mozes onda preko policije da ga pritisnes...

Poslednja izmena:
matrix77 je napisao(la):
Ne brini nisi jedine, ispred mene na ulici padne covek izgleda infarct, dvojca mi pomognu da ga ubacim u kola, kada sam stigao u bolnici primetim da mi je telefon nestao, probao sam da pozovem moj broj ali je vec bio iskljucen. Nisam mogao da verujem da su iskoristili tako nesto da ukradu telefon.
Posle par nedelja se neko javio par puta na moj broj i posle izgleda su promenili karticu.

Sta reci sem sramota :mad: :wall:

X12345 je napisao(la):
Budi srecan sto nisi izgubio glavu ili ubio nekoga, a ti kukas za mobilnim. Dobro si prosao, sta si zasluzio. Takve kao ti treba preventivno ukloniti iz saobracaja.

Pa znas kako je kod nas. Covek prvo primeti materijalne probleme. Valjda ce mi kasnije doci iz dupeta u glavu sta se stvarno desilo i sta se moglo desiti. A sada jednom se napio i vozio i mislis da me treba lincovati? Ko zna. Mozda si upravu.

Lomnica_city je napisao(la):
Nisam rekao da netreba da raspravljate o tome vec da se do pre mesec-dva raspravljalo o tome i netreba da se otvara opet ista tema ali u drugoj sobi jer JA mislim da se nije NISTA promenilo za ovih mesec-dva ali tebi svaka cast na optimizmu i zelim ti da pronadjes telefon! ;) Mozda da svratis do hitne i pokusas da prepoznas one koji su ti pomogli ali ako je neko od pandura sa uvidjaja stavio u dzep onda... moje saucesce!
Pozdrav ,)

Svaka cast na optimizmu? UF. Zar su sanse tako male?
Hvala na lepim zeljama :) Ko zna sta ce biti.

freehand je napisao(la):
Izgleda da se kod tebe alkohol i imovina ne slažu baš najbolje. Ako ti je za utehu - nisi usamljen.
Još ako ti gradsko zelenilo bude tražilo da im vratiš drvo, a stanari zgrade malter, zaboravićeš na sitnice kao telefon i naočari.

Znam da ne idu i zbog toga kada god sam izlazio u grad nisam nosio nista sem licne karte, isao sam prevozom ili taksijem i nosio pored para jos staru nokiu 7250i i 064 karticu. Ali eto jednom se *****ao po pitanju svega i ostao sam bez svega.
Jeste uteha znati da nisam usamljen :)
Mislim da je to dobra strana srbije sto mi gradsko zelenilo i vlasnici te zgrade (posto je neka firma u pitanju) nece tuziti, ali da mi se to desilo u austriji onda bi bilo veoma cupavo.

DARK SIDE je napisao(la):
Mrzelo me da chitam sta su drugi pricali ovde pa mozda su ti vec odgovorili...ja u mojoj nokia 6680 imam program phone secure.Ako kupujesh symbyan telefon mozes ovaj program iskoristiti...ima vishe opcija ali glavna je da anonimno salje sms poruku na broj na koji ti odredis ukoliko telefon registruje promenu kartice...npr.ukradu ti tel i odmah,naravno, bace tvoju karticu....ubace svoju karticu i koriste ga.,..ali ne znaju da ce taj program odmah da posalje sms na broj koji si ti odredio...tako ces videti koji broj koristi tvoj mobilni...mozes onda preko policije da ga pritisnes...

Hmm. Kako nisam znao za taj program ranije :'(
Scheisse :wall:

Kao sto vidis, jedan put si seo u auto pijan i to je bilo dovoljno. Neke lekcije u zivotu su besplatne a neke se jako skupo placaju, tako da pamet u glavu i sledeci put povedi ortaka koji ima vozacku a nikad ne pije...

zendraqla je napisao(la):
Treci i poslednji mob mi je nestao pre neki dan. Bio sam kod ortaka na rodjendanu i napio se. Prvi put posle 7-8 meseci da sam seo pijan da vozim i isao sam sa dorcola na karaburmu kroz ulicu Djure Djakovica i od jednom mi auto proklizao (zadnja vuca) i zakucam se u drvo i u zgradu. Od auta nije ostalo nista a mob mi nestao iz dzepa. Ostao mi je novcanik u dzepu a mob je "uspeo" da nestane. Jedino sto mi je policija iz auta vratila je obicne naocare od 200 din, a Gucijeve naocare od 165 eura mi nisu pronasli. Sada ja ne znam ko mi je zao mob, da li momci koji su me pronasli (sumnjam da su oni posto su bas bili fini i pozvali hitnu pomoc i policiju, mada ce mi policija sada oduzeti vozacku i moracu da platim kazu tako da to nije bas bilo od pomoci), da li policija koja mi je vratila samo naocare od 200din ili mozda neko iz hitne koji su me ostavili ispred urgentnog na minus ko zna koliko da se smrzavam sa potresom mozga i raznim povredama.

Stvano smo proklet narod. Mene bi bilo sramota da nekome iz kola ko je u tom trenutku izgubio toliko da mu zabodem jos i mob i naocare.

Ako cemo vec, bolje sto su tebi pokrali stvari, nego da si udario nekog zato sto si vozio pijan... Ko je na kraju kriv...

X12345 je napisao(la):
Kao sto vidis, jedan put si seo u auto pijan i to je bilo dovoljno. Neke lekcije u zivotu su besplatne a neke se jako skupo placaju, tako da pamet u glavu i sledeci put povedi ortaka koji ima vozacku a nikad ne pije...

Upravu si. To sam i radio. Nego meni se cini da cu ja biti taj ortak koji nikada ne pije :p

dusans je napisao(la):
Ako cemo vec, bolje sto su tebi pokrali stvari, nego da si udario nekog zato sto si vozio pijan... Ko je na kraju kriv...

Tacno :S: :bottle:

Dechko tri mobilna pa ti si rekorder
kupi lanac i lepo ga vezi za pantalone. Jeste klosharska fora al tebi je to neophodno.

Ti prijatelju da se oslobodis nalivanja alkohola, za sada si u "sitnoj" steti, a kako si krenuo da "pojacavas", bice svasta. Sacekaj leto, farmerke i majca, soma dinara i licna karta, pa se prosetaj do birtije i umlati se, ako vec nemas "lampicu" za pritisak ulja.

Pustite choveka ,manijaci :D.Kao da vi ne pijete alkohol?heheheh....a kao da niko ovde nije izgubio stvari?
Voli chovek,sve shto vole mladi...samo shto se ide u zatvor za alkohol i voznju..:D

to3a je napisao(la):
Dechko tri mobilna pa ti si rekorder
kupi lanac i lepo ga vezi za pantalone. Jeste klosharska fora al tebi je to neophodno.

Dobra ideja. A imas li ideju za jaknu? Kako nju da sacuvam. Prosle godine sam izgubio extra koznu jaknu ... :wall:

Vladd je napisao(la):
Ti prijatelju da se oslobodis nalivanja alkohola, za sada si u "sitnoj" steti, a kako si krenuo da "pojacavas", bice svasta. Sacekaj leto, farmerke i majca, soma dinara i licna karta, pa se prosetaj do birtije i umlati se, ako vec nemas "lampicu" za pritisak ulja.

Prestao sam. Za sada posto je to sve sveze. A znao sam da nisam trebao da pijem to vece jer imam problema sa slepim crevom.
Upravu si. Leto je za izlaske. Zimi cu da se ubacim u hibernaciju.

DARK SIDE je napisao(la):
Pustite choveka ,manijaci :D.Kao da vi ne pijete alkohol?heheheh....a kao da niko ovde nije izgubio stvari?
Voli chovek,sve shto vole mladi...samo shto se ide u zatvor za alkohol i voznju..:D

Ma da. Sada su kao svi fini. Hvala na razumevanju Dark.

Srecom jos uvek se ne ide u zatvor zbog voznje u pijanom stanju. Ali od sledece godine (2007) svako ko ima preko 1%o alkohola u krvi ide sigurno u zatvor na 3 meseca.

Zendraqla ti k'o moj ortak zlaja osto bez koznjaka.
Dodushe njega je ojadila riba koju je priveo na noc.
Za tebe je praktichnije da ostavish jaknu kuci i ne pokazujesh je ribama hehe(:)

Vrh Dno