Šta je novo?

Projektori za kucni bioskop

Sanse da se kod nas kupi Black Diamond su skoro pa nikakve...Mozda bi eventualno kod Berara u Novom Sadu,ili nekoj slicnoj kuci moglo da se naruci,ali bi verovatno bilo papreno...

Ima li na netu da se nadje neki tutorial kako otvoriti lampu na benq w700 i ocistiti je od prasine.Imam kako mi se cini malo prasine na staklu od lampe sa unutrasnje strane pa sam hteo da otvorim i malo je ocistim.Ali nisam mogao nigde da nadjem neki tutorial kako se to radi,pa ako neko zna zamolio bih ga za pomoc.

U pravu si mislio sam na socivo.Kao da je prljavo ali sa unutrasnje strane.A nigde ne mogu da nadjem neki tutorijal kako se otvara i prilazi socivu.
Kazi mi gde si nosio benq w600 na ciscenje?I koliko te je kostalo da ga ociste?
I kako ti se sada cini slika posle ciscenja?Ima li razlike u kvalitetu slike ili ne?

Ako je na lampi, to se mahom lako skida, cirka 4 šrafa, ali 99% da si mislio na sočivo, a za njega mora dosta da se pomučiš. Ja sam moj W600 odneo na čišćenje, nisam hteo da se mlatim

imam jedno pitanje! gledam na aliexpresu OVAKVE led projektore, Input :HDMI/VGA/AV/USB/SD, kazu zivotni vek lampe do 20000, vidim da se kod nas po oglasima prodaju za ~100e, kod bracje kosookih su oko 50e...kaze - Native Resolution: 640 x 320 - Support Resolution: 1920 x 1080 ....da li je neko imao priliku da vidi ove spravice live? tako da je pitanje, ima li smisla shopingovati ovako neshto?!? meni ne treba nishta posebno, chisto da pogledam par filmova ili neku tekmu mesechno...

U bre. To to ti je isto kad roditelji kupuju deci komp, pa ih pitaš za šta im treba, dobiješ odgovor, ma ništa posebno ni jako, to je samo za igrice. E pa tako i ti, led projektor od 640x320 za filmove i sport, pa na telefonu imam bolju sliku, a manji je od 5", dok kod projektora slika je obično 2m, na šta će ta slika da liči? . Taj projektor je super za prezentacije, jer led može dugo da traje, pa se ne obazireš što radi u prazno.

Poslednja izmena:
shto jes jes...privukla me bila cena, al cju definitivno da batalim tu ideju...

I kako ti se sada cini slika posle ciscenja?Ima li razlike u kvalitetu slike ili ne?Da znam da li da ga nodim na ciscenje ili ne?

Ako je na lampi, to se mahom lako skida, cirka 4 šrafa, ali 99% da si mislio na sočivo, a za njega mora dosta da se pomučiš. Ja sam moj W600 odneo na čišćenje, nisam hteo da se mlatim

U pravu si mislio sam na socivo.Kao da je prljavo ali sa unutrasnje strane.A nigde ne mogu da nadjem neki tutorijal kako se otvara i prilazi socivu.
Kazi mi gde si nosio benq w600 na ciscenje?I koliko te je kostalo da ga ociste?
I kako ti se sada cini slika posle ciscenja?Ima li razlike u kvalitetu slike ili ne?
Na sočivu sa unutrašnje strane imao sam dve trunke prašine koje su me izluđivale, jer su stvarale difuziju svetlosti, stoga na crnoj pozadini se primećuju svetle tufne po 10cm prečnika. Verovatno da to niko drugi nije primetio kad dođe kod mene na film, ali mene je ubijalo.
Sad je čist ko suza, zadovoljstvo je bilo 20€, još mi je i zvučnik zakačio(ispao sa konektora)
Inače regularna cena za čišćenje u servisima je oko oko 40-50€, tako da ako nekome treba, neka me pita za broj majstora, da ne bi plaćali bez potrebe punu cenu.

Evo jedno kratko sumiranje...Posle skoro godinu dana Benq mw519 radi odlicno,kao i prvog dana.Nisam ga stedeo,a nagurao sam tek nesto malo preko 1000 sati.Razlike u kvalitetu slike,jacini lampe nema. Projektor fantasticno reprodukuje HD materijal,ali je zato na 125" SD izvor katastrofa. Sve u svemu,posle gomile "bacenih" para na raznoraznu sitnu i krupnu tehniku u dnevnoj sobi,koja mi uglavnom skuplja prasinu i ne sluzi nicemu...400€ za ovaj projektor je bila dobra kupovina.

Мени је макс могуће платно од 90'' 16Ч9 формата. Даљина пројектора од платна је мин 4м.
Који пројектор може дати слику 90'' на 4м а да није више кила евра?

Мени је макс могуће платно од 90'' 16Ч9 формата. Даљина пројектора од платна је мин 4м.
Који пројектор може дати слику 90'' на 4м а да није више кила евра?

Pa od prilike svaki :) I ne mora da kosta ni pola kile evra a da ti bude extra dozivljaj :D
Ja npr gledam 80" sa nekih 3.5 metara i vise mi je nego ok, i to sa led projektora od 500ansi uz naravno malo kalibacije slike...

U principu nemoj jedino da ti padaju na pamet one kineske igrackice od 50 do 100 evra sto si verovatno vidjao po net-u, sve ostalo novo od krstenog proizvodjaca je ok. Podrazumeva se da ne bude bas neki neki office model sa 800x600 rezolucijom nego barem 720p...

Pozz,imam pitanje u vezi platna za projekciju.Da li je u vezi "gain factor-a" bolja manja 1.0 ili veća 1.1 ili 1.2 vrednost?

Razmišljam već duže vremena o kupovini FullHD projektora a budžet za isti mi je ~750e.Izdvojio sam par meni interesantnih projektora pa ako može pomoć u izboru.
Prvi izbor mi je

1.Epson EH-TW5200 3LCD 2000 lumena 1:15.000 contrast,keystone adjust. auto vert. +- 30 i manual horiz. +-30 stepeni

2.Optoma GT1080 DLP 2800 lumena 1:25.000 (dynamic) contrast,keystone adjust. vertical +- 40 stepeni

3.Benq W1070+ DLP (darkchip 3) 2200 lumena 1:10.000 contrast,keystone adjust. vetric.& horiz. +-30 stepeni

Platno bi bilo 84" 16:9 motorizovano i za platno sam spreman da izdvojim ~250e.Preporuka?

Udaljenost projektora od platna bi bila 3,5m a gledalo bi se sa nekih 2,8m.

Poslednja izmena:
Potreban mi je jedan savet u vezi narucivanja 3d naocara za projektor benq w700.Drugar treba preko ebay-a da mi naruci i nasao sam dva modela naocara pa me interesuje koji je bolji model posto je cena slicna.
1.model gx30
http://www.ebay.com/itm/144Hz-3D-IR...554?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a31764b5a

2.model SainSonic

http://www.ebay.com/itm/SainSonic-R...939?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c93209c4b

Sta je bolje od ova dva modela ili jos bolje ako neko ima preporuku za neki bolji model a uklapa se u cenu od 20-25 dolara za komad.
Jos bolje ako imate link odakle naruciti bilo bi dobro.Svaka preporuka dobrodosla.

Pa od prilike svaki :) I ne mora da kosta ni pola kile evra a da ti bude extra dozivljaj :D
Ja npr gledam 80" sa nekih 3.5 metara i vise mi je nego ok, i to sa led projektora od 500ansi uz naravno malo kalibacije slike...

U principu nemoj jedino da ti padaju na pamet one kineske igrackice od 50 do 100 evra sto si verovatno vidjao po net-u, sve ostalo novo od krstenog proizvodjaca je ok. Podrazumeva se da ne bude bas neki neki office model sa 800x600 rezolucijom nego barem 720p...

На жалост, по ономе што сам гледао у описима то није код свих модела. Нпр Benq W1300 или 1070 даје више од 92'' на неких 380-400цм и не може се смањити слика.
Интересује ме 3D 1080p али немам услова да пројектор буде ближе платну нити за већу слику јер би макс удаљеност била неких 3м од платна.

Okačite projektor za plafon. I nema gužve niti brige oko povezivanja. Pogotovo ti modeli sa velikim sočivom moraju biti blizu platna, pa je plafon idealna pozicija.

Лично не могу монтирати пројектор на средини плафона поред осветљења. Може плафон али задњи део или зид али то је мин ~4м од платна.

Лично не могу монтирати пројектор на средини плафона поред осветљења. Може плафон али задњи део или зид али то је мин ~4м од платна.
Kad sam pisao ono nisam znao da ti je bitno u cm ili inch sve...

*** u svakom slucaju ti je jeftinije da recimo uz neke fensi molerske radove napravis varijantu za plafon i uzmes taj benq nego da das ko zna kolko puta vise i imas profesionalni projektor za sobu...

Sony VPL-HW40ES je jedino sto mi pada na pamet da ima 1.6x zoom i vrhunski je u svemu ali pitaj boga koliko bi te kod nas kostao.... Recimo 2300 ******* i to kod ovih sto donose iz susedne nam zemljice. Mozda i malo jeftinije pa ako imas tolke pare sto da ne. Ako nemas mozda se i nadje nesto sa nestandardno cudnom optikom ali to ce pre da bude neka office varijanta nego hometheater...

Pozz

Nedavno sam kupio Benq W1070+ projektor,sliku projektujem na platnu i generalno sam zadovoljan.Razmisljam da probam sa ND filterom da popravim crnu a bojim se da ne pokvarim ostale boje...Ima li neko iskustva sa ND filterima za fotoaparate?
Veliki problem mi pravi i refleksija od zidova pogotovo u svetlijim scenama ali u pitanju je dnevni boravak pa crne zavese i farbanje zidova u tamnije boje nije prihvatljivo.

Nedavno sam kupio Benq W1070+ projektor,sliku projektujem na platnu i generalno sam zadovoljan.Razmisljam da probam sa ND filterom da popravim crnu a bojim se da ne pokvarim ostale boje...Ima li neko iskustva sa ND filterima za fotoaparate?
Veliki problem mi pravi i refleksija od zidova pogotovo u svetlijim scenama ali u pitanju je dnevni boravak pa crne zavese i farbanje zidova u tamnije boje nije prihvatljivo.
ND filter na projektoru mi je oduvek delovao kao fundamentalno pogrešno rešenje za bilo šta, ali su neki ljudi zadovoljno rezultatima. (!?!?)

Nivo crne ti kvare i beli plafon i beli zidovi i samo belo platno. To možeš popraviti i rekalibracijom - spuštanjem gamme i nivoa svetline (brightness). ND filter će ti blokirati SVO svetlo koje dolazi iz "lampe", tako da ne vidim zašto to ne bi mogao da uradiš jednostavno podešavanjem izlaznog snopa projektora. Drugo, teško mi je da poverujem da konzjumer projektor baca prejako svetlo na platno dijagonale 100". (Sada videh koji je model i bacih pogled na neki prikaz, kažu da zaista pati on "prosečnog" nivoa crne. Ne znam šta da ti kažem. Da je proizvođač smatrao da je to dobro rešenje sam bi ugradio ND filter ili ga barem prodavao kao aftermarket nadogradnju.)

Za ambijent, mogu ti dati jedan savet - postavi u krug sobe po plafonu garnišnu sa maskom/skrivačem, izgledaće kao neki dekorativni opšiv. U uglovima sobe napraviš uske ormariće ~40x40x260 u koje možeš da spakuješ neko tamno platno koje će da ima funkciju draperije. Prava draperija je mnogo teška, ali se mogu naći platna koja će gutati dovoljan nivo svetlosti iako nisu poptuno neprozirana (ne moraju da budu). Tako ćeš na estetici sobe imati samo kompromis sa ta dva, tri ili četiri stuba/ormarića, koje možeš da uradiš i u drvetu i u boji zidova i kako god hoćeš.

Pošto po sobi obično postoji neki nameštaj, dobra stvar je što zavese ne moraju da idu skroz do poda, što bi ih činilo jako teškim, već samo do nivoa nameštaja, kol'ko da pokrije beo zid.

Jedini problem ostaje plafon, to je posebna priča pa ne bih sada da gušim jer ne znam ima li smisla, tj kol'ko si "lud". :d

Poslednja izmena:
Upalile mi se uši da kupim LED projektor. Kad sam video cene, iz ma sam odustao! Kakva funjarska politika! Da se napravi, košta manje nego sličan sa bilo kakvom lampom, a oni opalili cene, samo tako! Ko prvi izbaci jeftin LED na tržište, ima da se usere od para.

Upalile mi se uši da kupim LED projektor. Kad sam video cene, iz ma sam odustao! Kakva funjarska politika! Da se napravi, košta manje nego sličan sa bilo kakvom lampom, a oni opalili cene, samo tako! Ko prvi izbaci jeftin LED na tržište, ima da se usere od para.

Potpuno se slazem,s tim sto bih ja dodao-ako je film dobar,moze da se gleda i na monitoru na kompu,ne mora da se prebacuje na TV,jer dosadi ta procedura,a ako je film los onda nemoze pomoci ni projektor od 10000 E,tako je i sa projektorom ,svako cudo za tri dana dosta,ali ipak kada budu cene normalne i trajnost osvetljenja bez upita (LED) i kvalitet rezolucije, sto da ne,ispocetka su ljudi davali za plazmu TV i 4000 E, a sad LED TV te velicine moze da se nadje za 400E,tako ce pasti cena i projektorima,to oni sad sisaju ovce koji imaju para,na kraju cemo doci na red i mi, boranija, ali treba samo vreme da prodje,ko zna sada da sam ja bio medju prvima koji je gledao TV- lampas u crno beloj tehnici,ali vremena se menjaju i to samo za 50 godina Ipak kada se sve sabere,nikada nista nece moci da zameni dozivljaj gledanja filma u napr. Kozari ili Odeonu.plus grickas semenke i niko ti ne zvoca.

Nazad
Vrh Dno