Šta je novo?

Project Thirty (Corsair 600T) worklog

Nalepnice mi je pravila jedna firma koja radi nalepnice za kola,autobuse itd :D znaci mogu da se izlazu direktnom suncu,kisi,pranju,trljanju sundjerom itd i nece otpasti, ali nije fazon toliko u lepku nego u samoj debljini nalepnice, jako tesko se nachinje a kada se nacne onda uz malo cimanja moze se da skine, ja sam radio sve mat crne,mislim da se radi o nekoj uber kvalitetnoj foliji ali neznam kako se krecu cene niti koji je proizvodjac.. mogu ti dati broj firme pa ih pitas..
Inace na kulerima nisu nalepnice nego gravograph materijal secen cnc-om, odlucio sam se za prazne crne krugove i vec sam ih nalepio :)

Manje piskaranja na forumu,vishe sklapanja i fotkanja!! :d

hoćemo slike!!! :D

Igore, kako napreduje sklapanje :)

patience is a virtue :)

Ajmo dalje :p

Dosta me ljudi pitalo da uslikam mesto na kom pravim fotke, pa eto da ispunim obecanje ..

300~0.jpg

Montiranje i sastavljanje front panela

301~0.jpg

302~0.jpg

303~0.jpg

304~0.jpg

305~0.jpg

Bruka je ispalo. Ali da ne bude da te svi samo hvale, daj da kažem i nešto što mi se učinilo malo "kontroverznim", kako da se izrazim :d:d...

Na nekim fotkama mi se čini da ti front panel nije savršeno ulegao na svoje mesto.

Ispod front panela, kad kreće mrežica, vidi se debela linija, šta je to tačno, prvo sam pomislio da je poklopac od rezača, ali znam da si rekao da ga držiš eksterno, pa sam malo u zbunu... Je li to deo od poklopca od jednom 5.25 slota ili? ako je tako, što nisi front pane isekao da bude duži, taman da dođe do kraja slota? Šta god, da je, voleo bih da rasvetliš misteriju...

A zašto nisi prvo bušio rupe pa onda radio plastifikaciju? Poznavajući tvoju sklonost ka perfekcionizmu, malko me je iznenadilo da si bušio onu rupu s dremelom posle powder coatinga, vidi se po koja ogrebotinica. Isti slučaj i sa poleđinom front panela na prvoj slici, čini mi se. Jesi li vario one spacere, pa se var malo razlio sa strane ili? Jer nije bilo moguće da prvo natakneš spacere, izbušiš rupe gde treba itd, pa onda na kraju da radiš powder coating?

Nadam se da će ono "XXX" da leti, budući da si pominjao tako nešto, stvarno malko bode oči, mada sad već i nemaš neku alternativnu, a sigurno je bezveze da tu bude samo crna nalepnica, kao što si odradio na ventovima, koliko mi se čini.

Eto, čisto da ne bude samo sve "vau", "ludilo", do yaya itd.

Ali sve u svemu... ovo izleda "vau", "ludilo", stvarno do yaya. Ona narandžasta boja "30", sa 3 bele linije dovode do instant orgazma, ali stvarno...

Sve u svemu, krajnji rezultat će sigurno biti za balavljenje...

Naravno otvorena je tema za razgovor i drago mi je sto postavljas pitanja ;)

To na kucistu je neki spacer koji je tamo fabricki od pocetka, on deli donju mrezicu od gornjih 5,25 poklopaca, tako je dizajniran case, evo ga i na stock slici..

4~0.jpg

Na front panelu sam hteo da izbegnem sarafe od napred,tj spolja, one spacere izmedju sendvica sam lepio dvokomponentnim lepkom poznatim kao hladno varenje :) E sad, problem je sto on ne trpi temperature od 200c koje budu dok se radi powdercoating, tako da sam morao to naknadno da radim.. vidi se taj lepak i lici na var :) ali ok providan je i nalazi se izmedju sendvica tako da me ne brine toliko, nisam uspeo naci bolje resenje od tog.. s obzirom da je front plate od aluminijuma itd.
Kuciste je doslo powdercoatovano u black i busio sam po tome,kako cu drugacije :D
Slazem se, na slikama stvarno negde deluje da front panel nije najbolje ulegao nije mi jasno zasto.. jer je bas perfektno upao .. no videce se u buducim slikama..
XXX za sada ostaje, nisam nasao bolje resenje..

Odlicno izgleda. I ne obracaj paznju na to sad sa naknadnim busenjem rupa. Da nam nisi pokazao slike, apsolutno niko to nebi ni primetio. Odlican posao s kucistem, pratio sam od pocetka svaku sitnicu koju si na njemu radio i svidja mi se. Taj poklopac za 5.25" na front panelu je fenomenalan. Izgleda perfektno. Ja sam stavio sebi fan controler u 5.25' jer default ipak nije dovoljno dobar tako da mi takav poklopac otpada inace bi ti ukrao ideju sa zadovoljstvom :d
Cekamo ostale slike ;)

Naravno otvorena je tema za razgovor i drago mi je sto postavljas pitanja ;)

Pa, moraš da priznaš da je dosadno kad te svi samo hvale i kažu, "do yaya, još slika" itd. Treba malo i da se diskutuje, ja bih i da naučim nešto, a ne samo da gledam i balavim nad slikama... :d

To na kucistu je neki spacer koji je tamo fabricki od pocetka, on deli donju mrezicu od gornjih 5,25 poklopaca, tako je dizajniran case, evo ga i na stock slici..

Da, da. Sad mi je jasno. A ja lenčuga pa nisam izguglovao slike stock kućišta... :d

Na front panelu sam hteo da izbegnem sarafe od napred,tj spolja, one spacere izmedju sendvica sam lepio dvokomponentnim lepkom poznatim kao hladno varenje :) E sad, problem je sto on ne trpi temperature od 200c koje budu dok se radi powdercoating, tako da sam morao to naknadno da radim.. vidi se taj lepak i lici na var :) ali ok providan je i nalazi se izmedju sendvica tako da me ne brine toliko, nisam uspeo naci bolje resenje od tog.. s obzirom da je front plate od aluminijuma itd.

Potpuno razumljivo i logično, nema šta i nema druge...

Kuciste je doslo powdercoatovano u black i busio sam po tome,kako cu drugacije :D

Dough! A ja pomislio da si ti celo kućište peskirao pa plastificirao...
Facepalm! Video sam da je to onaj fini finiš, ali nisam pretpostavio da si to samo sotavio "as it was". ***... navikao si nas da očekujemo da maltene svemu izvrneš gaće... he he Svakako, ja sam veliki ljubitelj one grube plastifikacije, tome sam se oduševio i na "project 29"...

Slazem se, na slikama stvarno negde deluje da front panel nije najbolje ulegao nije mi jasno zasto.. jer je bas perfektno upao .. no videce se u buducim slikama...
XXX za sada ostaje, nisam nasao bolje resenje..

Dobro, dokle god ima nade da ode, super... :d To je zaista jedina stvar koja mi se baš ne sviđa, sve ostalo je boli glava, uši otpadaju... Naravno, sve je to stvar ukusa.

Samo napred!

@Sajber Kurajber
Hvala cheers

@Kobayashi Maru

cheers videcu jos za XXX iskreno i ja bi voleo da moze nesto bolje... :)

Odlicno Igore, bez greske, svaka cast.

Btw, ukrao sam tvoju ideju sa menjanjem dioda na G15. Jedino sto sam ja i na displeju menjao. To je super mod isto, bas leze uz belo svetlo na 600T ;)

Svaka čast, prelepo izgleda skoro sve osim ovog malog detalja koji kačim kao attachment. Jel si to malo nakrivo uradio ili je to neka optička varka, ili je nešto malo nakrivo?
Inače kako se kače ovi MDPC cable holder-i ili kako se već zovu na srpskom, držači kablova? Mnogo su dobri, verujem da može sa jedne strane da se dotegne, opusti i da može da se skine po potrebi?

EDIT:
Možda delujem kao neki namćor koji traži svaku grešku, ali ovo mi je zapalo za oko, sad vidim da su ljudi pisali oko tih rupa koje si dodatno bušio, ali dobro, mora se bušiti malo :)

Prilozi

• 306.jpg
    306.jpg
    155.8 KB · Pregleda: 209
Poslednja izmena:
Ovo za prednju masku resenje je genijalno,i bas super cuci,citac moze i eksterni, a mislim da si rekao da ga vec imas manje muke da peglas konekcije za optiku a + ovako lepse izgleda....

@SrdjanKS
Hvala cheers

@Neo

Mdpc cable holderi idu na sraf sa jedne strane a sa druge mdpc matica,stvrano super stvar em korisna em super izgleda :)

Evo jedna slika gde se vidi malo bolje front panel :)

_DSC7447.jpg

nešto ti je taj ćošak čudan, tamo na onoj slici mi se činilo kao da nije ravno, a ovde mi se čini kao da je iskrzan na tom gornjem desnom ćošku

Oštro oko vidi sve, pa ćak i u ovim satima :)

Igore, kako bi izgledalo da si i ovu trojku podelio na pola kao sto si nulu?

jbl je napisao(la):
@Sajber Kurajber

Jel,moze i na displayu? :) nije tamo vec belo?
Naravno da moze. Poslacu ti sliku veceras kad dodjem s posla da vidis kako je display ispao cool. Odradi to slododno ako nisi do sada. Jedino nisam zadovoljan kojom jacinom svetle dugmici ali me mrzi da otvaram i dodajem jos dioda, nemam vremena nikako.

Vrh Dno