Šta je novo?

Project: The Apple

Malo sam radio na njemu,isekao otvor za vent (140mm) odozdo ,i ugradio napajanje koju ću koristiti za mod,i naravno matičnu,da bi se videlo koliko stvarno mesta ima
znači mesta taman,za sata kablove pod uglom od 90,i grafička ne duža od matične
ali karta na koju sam bacio oko,msm da staje bez problema
iza matične pl. i napajanja sam postavio plexi od 6mm,na kojima ću rezati rupe za kablove itd. i koji ću naknadno ispeskariti,sitnim peskom....izgled me oduševio kad sam uradio jedan radi probe

img0808.jpg

img0809.jpg

img0813.jpg

img0815.jpg

img0818.jpg

img0820.jpg

img0824.jpg

ovde se vidi tačno koliko malo ima razmaka od ploče do napajanja,ali je dovoljno

img0825.jpg

nadam se da će sledeće slike već sa kartom budućom biti,u skorije vreme:)

uu...ne da ce da bude extra...!
kao neki mini silverstone rejven unutra :)

Za dlaku da nema nesta za sata kable.
Inace ovo tako dobro izgleda da jedva cekam slike sa ostalim komponentama i naravno ofarbanom unutrasnjosti kucista.

Fino izgleda, taman ce se uklopiti sve komponente. Slicne komponente imamo, posto radim na G5 kucistu mod, znam kolko je cimanje da se uglave PC komponente u isti. Sreca pa imamo mATX ploce. :)

Za dlaku da nema nesta za sata kable.
Inace ovo tako dobro izgleda da jedva cekam slike sa ostalim komponentama i naravno ofarbanom unutrasnjosti kucista.

Baš dlaka fali,merio sam milion puta da ga nebi zeznio,i uspeo taman da uglavim,znaš kako kažu meri x puta al seci 1 put:)

Ali za finalni izgled ćeš se načekati,jer posla ima preko glave na njoj.......uhhhhh gde je još farbanje

Poslednja izmena:
Fino izgleda, taman ce se uklopiti sve komponente. Slicne komponente imamo, posto radim na G5 kucistu mod, znam kolko je cimanje da se uglave PC komponente u isti. Sreca pa imamo mATX ploce. :)

Upravo sam video tvoj mod,bit će to fino sve na kraju,samo nežuri,i odradi to detaljno koliko god možeš,cimanja ima sa njim jako puno,ali zato se i zove moding
Znam za ploču,čini mi se da smo diskutovali o njoj kad si je kupio ili si hteo kupiti,ne sećam se već tačno.......strave su to ploče:)

Jeste pricali smo, secam se i ja, da imam neku klasicnu ATX plocu, verovatno se ne bi ni upustao u modovanje ovog kucista jer bi bilo pretesno, gledam kako su se drugi namucili i sta su sve morali da seku da bi to sve spakovali...

Jeste pricali smo, secam se i ja, da imam neku klasicnu ATX plocu, verovatno se ne bi ni upustao u modovanje ovog kucista jer bi bilo pretesno, gledam kako su se drugi namucili i sta su sve morali da seku da bi to sve spakovali...
na prvi pogled jako jednostavno izgleda prepraviti ga,međutim kad se počne tek onda se vidi koliko ima posla snjim:)

Juče je prilično bolje vreme bilo,izradio sam pozadinu matične ploče,i smislio gde ću da smestim HDD i SSD,zatim odradio i to
Bilo je tu dosta seckanja,bušenja,i urezivanja navoja u plexi delove,koji su 6mm debljine,za sečenje plexija sam koristio ubodnu pilu,sa vrhom za aluminijum,najsitnija koja možda postoji,puno sporije seče,ali vredi ovo koristiti pošto nekida plexi,naravno posle seckanja je potrebno dorađivanje
Mesto HDD-a i SSD-a nije u potpunosti završen jer planiram još da napravim poklopac od tankog lima i ispod postavio osvetljenje,uskoro
Evo par slika o procesu rada:
- Izrada pozadine matične,koja će biti pričvršćena za kućište

img0827.jpg

img0830.jpg

img0831.jpg

Potreban alat:
Mala stubna bušilica
Teralica ureznice
Ureznica M3
Burgija 2mm

img0835.jpg

Odvijanje radova:

img0837.jpg

img0838.jpg

img0842.jpg

img0843.jpg

img0846.jpg

img0849.jpg

img0850.jpg

img0857.jpg

Poslednja izmena:
Mesto na koje ću postaviti HDD I SSD u suštini je I njeno fabričko mesto,koje sam dodatno preuredio:

img0863.jpg

img0865.jpg

Prvo sam uradio šablone od kartona:

img0866.jpg

img0868.jpg

img0915.jpg

Zatim sve preneo na plexi od kojeg ću iseći:

img0920.jpg

img0924.jpg

img0926.jpg

img0930.jpg

Sledelo je proba,dali dobro naleže,a posle urezivanje navoja,da bi među dve ploče pleksija postavio odstojnike od 4.5mm,I zatim zašrafio dve ploče

img0931.jpg

img0932.jpg

img0933.jpg

img0935.jpg

img0936.jpg

Pričvršćivanje šarafima na mestu

img0939.jpg

img0942.jpg

img0944.jpg

img0945.jpg

img0948.jpg

Ostalo je još poklopac da se uradi,zatim osvetljenje,I možemo korak dalje,uskoro.....

Veri najs :happy:

Svaka cast. Ovo sto sam do sada video je i vise nego odlicno. Samo tako nastavi. :) :smash:

Odlicno je ispalo ovo sa pleksijem? Nadam se da je taj klasican hard disk relativno hladan, zbog grejanja posto je oklopljen. Kolko su te izasle te table pleksija? Razmisljam da pravim hdd cage.

Dopada mi se, jel planiras celu unutrasnjost da odradis na taj nacin, ja bih ti to predlozio :)

Odlicno je ispalo ovo sa pleksijem? Nadam se da je taj klasican hard disk relativno hladan, zbog grejanja posto je oklopljen. Kolko su te izasle te table pleksija? Razmisljam da pravim hdd cage.

Negreje se ono preterano HDD,ali svakako će praksa da pokaže svoje
Plexi nisam platio pošto je neka DŽNJ klasa izgrebana,ali je sa takoreći otpada

Dopada mi se, jel planiras celu unutrasnjost da odradis na taj nacin, ja bih ti to predlozio :)

Drago mi je da ti se sviđa,hvala na predlogu,to mi je bio i plan,i upravo radim na tome,ali sam se malo bojao unapred spomenuti koji mi je tačan plan,jer nisam bio siguran da ću moći uraditi sa ovim alatima

Radilo se malo,izvinjavam se na kasnom updatetu(ima se malih problema,normalno,ko nema)
Da pređemo na mod,dakle odlučio sam se još pri početku moda da obložim celu unutrašnjost plexijem,nisam baš bio siguran da ću uspeti u tome sa postojećim radovima,ali čini mi se sad kako sve dublje ulazim u to da nije ni toliko strašno kao što je pri početku izgledalo,zato nisam baš ni hteo posebno da najavim šta mi je plan.Kao i obično sa kartonskim šablonima sam poče i krojio,sekao sve dok se nije uklapalo.
Zadnjicu kućišta sam počeo sa unutrašnje strane pokriti plexijem,tačnije nalazi se 2 komada zašrafljena za zadnjicu kućišta,mesto gde se fiksiraju kartice moram dodatno tako reću stanjiti na glodalici da bi moglo da se priđe pričvrstiti kartice viljcima.

Slike govore sve:

img0980.jpg

img0981.jpg

img0957.jpg

img0958.jpg

img0961.jpg

img0962.jpg

img0965.jpg

img0967.jpg

img0970.jpg

Na ovoj zadnjici mi je u planu da napravim custom otvor,za izbacivanje toplog vazduha iz kućišta

img0972.jpg

Posle ovoga sam prešao na cable managment(delimično),odlučio sam da napravim neki cover za sakrivanje kablova,sve u svemu vidi se na slikama šta je u planu,takođe se prvo šabloni pripremali,tek posle preneti na plexi i isečeni

img0974.jpg

img0975.jpg

img0998.jpg

img0999.jpg

img0983.jpg

img0984.jpg

img0985.jpg

Zatim distanceri,koje će držati odstojanje među pločama plexija

img0991.jpg

img0986.jpg

img0987.jpg

img0988.jpg

img0993.jpg

img0994.jpg

img0995.jpg

img0997.jpg

Uskoro novi update,its coming soon........

Malo po malo i poprima vec neki nagovestaj kako ce sve to izgledati.
Za sada veoma fino sve to izgleda.
Daj jos slika. :)

Futuristički izgled kućišta, sa tim oblinama. Po svemu sudeći ovo će biti nešto sasvim moćno. Keep good work.

Jako lepo, keep it up. Veoma mi se svidja sto puno koristis plexi. I mogu reci da se primecuje karakter modera :happy:

Vrh Dno