Šta je novo?

Project: The Apple

Zver se oslobađa:

img0535.jpg

img0544.jpg

img0545.jpg

img0549.jpg

img0568.jpg

img0569.jpg

img0577.jpg

img0581.jpg

img0582.jpg

img0590.jpg

Nažalost nisam u mogućnosti da se malo pozabavim snjom,fali mi još vga,ram,itd,ali nadoknadit ću uskoro nadam se…

Jako dobar izbor ploče ,), baš me interesuje završan izgled. Samo cepaj!!!!

Poslednja izmena:
Ma ploca je ubica mekog srca. :D

Znam da sam rekao da ću zalepiti zadnjicu dvokomponentnim lepkom,ali sam se predomislio,tj. Pre nego što sve nebude na mestu,i naleže perfektno neću lepiti da se nebi iznenadio na kraju
Tako da sam se odlučio izbušiti rupe i pričvrstiti zadnjicu šarafima,i ostaviti ću tako sve dok na ostalim stvarima,delovima inoviram,nosač matične ploče neostaje ovakva već ću custom napraviti,kao što sam rekao sve ovo je samo zbog toga urađen ovako jednostavno,da bih pretvorio kućište u ATX format
Nadam se da ove slike koje slede žena neće videti nikad,jer bi me u...........

img0658.jpg

img0660.jpg

img0661.jpg

img0662.jpg

img0663.jpg

img0665.jpg

img0598.jpg

Ovde mi je pala na pamet još jedna ideja,i to da napravim ceo nosač matične da se vadi posebno

img0626.jpg

img0629.jpg

img0632.jpg

img0634.jpg

img0639.jpg

img0642.jpg

img0643.jpg

img0646.jpg

img0649.jpg

img0656.jpg

ja sam tako napravio i veoma je korisna stvar kad se menjaju komponente, s tim sto je meni i napajanje na tom nosacu, pa otkacim samo sata kablove i front konektore, inace bi morao i 24 i 8 pin sa napajanja...ako imas mogucnosti, mislim da bi bilo pametno da to iskoristis, kako bi Rodney Reynolds rekao - Motherboard tray IS REMOVABLE! xaxaxa :D

http://www.youtube.com/watch?v=s8LSBI1vMBA

Poslednja izmena:
Danas ujutro opet je bilo super vreme,za rad u prirodi tj. U mojoj radionici
Počeo sam sa nacrtom,gde bih tačno i u kojoj poziciji smestio napajanje u kućište,odlučio sam da ga smestim na prednjicu,tačnije na mesto gde se inače fabrički nalazi optička jedinica,možda nije baš najzgodnije mesto za napajanje,ali pošto neću ugraditi optičku jedinicu(jer uopšte ga nekoristim),iskoristio sam prostor
Ovim učinkom sam se limitirao usuštini na dužinu VGA,jer sam ograničen na širinu matične ploče,tačnije max. + 20mm duže,ali siguran sam da ću vremenom kad dođe red na VGA pronaći odgovarajuću
Kao što sam I malopre pisao vreme danas ujutro Extraaaaaaaaaaaaa

img0686.jpg

Dosta zezanja,sledi work

img0670.jpg

Radionica unutar kuće(kada žena nije kod kuće)

img0671.jpg

Sad već svarno ozbiljno!!!!!!!!!!!

img0674.jpg

img0677.jpg

Na slici prikazan nosač napajanja sam ikoristio iz nekog starog kućišta

img0679.jpg

img0681.jpg

Sečenje,starim dobrim receptom…..

img0683.jpg

img0684.jpg

Pošto nije baš pristupačno mesto,za pričvršćivanje nosača,odlučio sam da skinem vrata kućišta

img0690.jpg

img0691.jpg

img0692.jpg

img0694.jpg

Nosač na mestu,vizuelno nadgledanje……….

img0695.jpg

img0696.jpg

Glavni alat(pinceta) za prihvatanje matice M3,I montiranje nosača napajanja

img0704.jpg

img0703.jpg

img0701.jpg

img0707.jpg

Pošto nemam napajanje nikakvo zasad,trebalo je improvizirati,poslužio je i ovaj

img0709.jpg

img0712.jpg

Tu su nastali mali problemi,kao što je I na slikma ucrtano,trebalo je ukloniti,bivše vođice optike

img0715.jpg

img0717.jpg

img0720.jpg

Maltene nisam sekao 35mm dužine,I jedna rezna ploča manje(jako-jako kvalitetan materijal kućišta)

img0723.jpg

img0722.jpg

img0724.jpg

Napajanje na mestu

img0740.jpg

img0746.jpg

To be continued…………..

Nice, nice. :)

Sto vise gledam ovo kuciste, ne mogu da verujem koliko je u startu kvalitetno napravljneo i od veoma kvalitetnog lima , mislim da je po klavlitetu egal sa top CM npr, cosmos rc 1000 nista kvalitetniji nije, kao kuciste je lepsi i ima bolja resenja ali sam kvalitet i paznja, nista veca. Verujem da ce mod biti babraoga, a ja jos merkam tu kutiju na kpp jedno 4 meseca :d

Jako interesantno kuciste za modovanje, jedini problem kod istog je sto da bi pristupio komponentama moras da imas malo duze kablove za napajanje, jer kad otvoris vrata gde je MOBO moraces da ih rastegnes, tako da ce ti verovatno trebati produzeci za PSU

Jako interesantno kuciste za modovanje, jedini problem kod istog je sto da bi pristupio komponentama moras da imas malo duze kablove za napajanje, jer kad otvoris vrata gde je MOBO moraces da ih rastegnes, tako da ce ti verovatno trebati produzeci za PSU

netreba ti produžetak za kablove napajanja,ako si dosad pratio vidiš da matična se ne nalazi na vratima;)

Dosta toga se odradilo na kućištu,što bi naravno uticalo na spoljašnji izgled,pošto mi se jako dopada kućište,nebih da ga menjam puno spolja,koliko god je moguće držao bih se orginala
Zato sam odlučio da ga sastavim,i da proverim dali su neke izmene na spoljašnosti neophodne

img0773.jpg

img0775.jpg

img0778.jpg

img0779.jpg

img0783.jpg

img0784.jpg

img0787.jpg

img0791.jpg

Ovde sam naleteo na problem,što se i podrazumeva,kada se ukloni kompletna zadnjica kućišta

img0764.jpg

img0767.jpg

Nakon rezanja određenih delova,situacija se poboljšala

img0768.jpg

img0794.jpg

I sad već puno bolje izgleda

img0796.jpg

img0798.jpg

img0801.jpg

img0802.jpg

img0803.jpg

img0805.jpg

img0807.jpg

Pošto komponente nedostaju(većina),pogotovo napajanje koje bi skoro trebalo da bi se rupe i otvori kablova mogli iseći na odgovarajućem mestu,izgleda da ću biti primoran da pređem,na nosač HDD-a i budućeg SSD-a(nadam se )....

netreba ti produžetak za kablove napajanja,ako si dosad pratio vidiš da matična se ne nalazi na vratima;)

Skapirah sada iz ovog nastavka :) , ne znam koju si GPU planirao ali cini mi se da nece moci stati duze karte, koliko prostora imas do napajanja?

Poslednja izmena:
Verovato ce covek da stavi 5970 :crash:
Jeste boga mi tesno. Ja nesto gledao plocu kod mene, i 560 tf 2, pcb grafike je duzi za 2mm. Ali tu je i maska, a tek naponski kablovi koji ne idu odozgo, vec sa strane.

Verovato ce covek da stavi 5970 :crash:
Jeste boga mi tesno. Ja nesto gledao plocu kod mene, i 560 tf 2, pcb grafike je duzi za 2mm. Ali tu je i maska, a tek naponski kablovi koji ne idu odozgo, vec sa strane.

nebi stavio 5970,mislio sam na gtx 690.....salim se
taman mesta za grafu koju sam zamislio..........al je stvarno tesno

Nazad
Vrh Dno