Slazem se sa silverom sto se tice knjiga koje je preporucio
pogotovu knjiga od Lafore-a Object-oriented Programming in C++ je mnogo dobra za pocetnika .
Upravo sa tom knjigom sam se upoznao sa c++ i stvarno je perfektna.
Presho sam i c++ complete reference i ona je dobra ali ipak savetujem pupketu da uzme ovu prvu od roberta laforea.
Kasnije kad kako kaze silver "dodjesh k sebi"

, uzmi nesto od tvorca jezika da se upgrejdujesh.
Inace sto se tice domacih knjiga od njih jedino i samo jedino valja C++ izvornik u izdanju ceta koji je veoma dobra knjiga ali mislim da nije bash za bukvalne pocetnike programiranja uopshte, ali ako si se onako tek upoznao sa c++ i znash neke najosnovnije stvari onda knjiga rula.
E sad problem je sto te knjige nisu prevedene(prve dve) i nema ih kod nas ali za to ima leka

.
Ja tu prvu knjigu od roberta laforea imam u html formatu celu
tako da ako ti to odgovara kontaktiraj me na mejl da ti snimim.
Imam i drugu ali u adobe e-rideru koja je zasticenja i mogu da je citam samo sa mog kompa (ako neko zna kako da je pokrene na drugom kompu neka kaze).
Ako neko hoce da kupi prave strane knjige i to moze da se uradi bez problema.
Svako ko hoce da kupi neku stranu knjigu(btw sve knjige koje postoje na amazonu) moze da se proseta do kneza i da poseti onu novu knjizaru plato kolko se secam ,uostalom ime nije bitno nemoze da se promashi .
LJubazne devojke koje tamo rade

rekle su mi ovo kad sam bio tamo prvi put:
"mozesh da narucish svaku knjigu koja je na amazonu i placash
samo cenu sa amazona bez postarine , placanje po preuzimanju"
Inace rok isporuke je oko mesec dana , treba samo da kazete
ISBN knjige i to je to.
Upravo sam pre par dana podigao tamo "Code Complete" i "Accelerated C++" .
Btw. procito sam Accelerated c++ i mogu reci da knjiga
kikz ass i to hard

. Tu se tek vidi sta je c++ stvarno a sta c.
Znaci ako hocete prave knjige to je odlicno reshenje.
Ako ti je skupo mozesh recimo da se organizujesh sa drugom pa
uzmite zajedno jednu knjigu pa kopirajte posle.
Naravno, kako je vec to mnogo puta receno nevredi ti samo citanje ako ne eksperimentishesh i ne primenjujesh lekcije.
Cim predjesh nesto, odma da uradish sve exercises na kraju poglavlja + uradi neki program u kome cesh da primenish to sta su upravo procitao i slicno.
Kome treba saveti sto se tice knjiga nek mi se javi na mejl.
Eh da nemoj da neko ide u CET da narucuje strane knjige ja sam jednom ostisho i mogu da kazem samo ono je pljacka.