Šta je novo?

Programi u DOS-U

lakosta77

Cenjen
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poena
169
Imam knjigovodsveni program koji radu u dosu na win 7 32bit-a. Radio je do skoro na xp i programer koji mi to radi uspeo nekako da prebaci na win 7 32 bita i kaze da moze i na 64bita ali ima dosta zezanja . N akoju foru se moze najlakse prebaciti ?

Pretpostavljam da je pisan u Cliperu, probaj sa nekim DOS emulatorom. Slicna stvar se dogodila mom drugu koji u kaficu koristi software za kasu pisan u Cliperu i morao je da kupi 3 32bitna racunara da bi radilo na win 7... try google..

Može da se uzme u razmatranje i neka virtuelna mašina.

Ma da . Program je odlican , lak , pregledan , veliki font ali jedina mana sto je to izgleda zastarelo programiranje i nikako ne ide na 64bita , a sta mislite da instaliram dva sistema na racunaru , jedan 64 , a drugi 32bit. I pokrecem po potrebi ?

Nasao sam resenje , moze sa instalacijom dva sistema , jedan na 32 , a drugi na 64bit , a jos lakse sa virtual box-om.

Ja bih svakako pre išao na virtuelnu mašinu, ako je moguće, nego dual boot. Tako ćeš moći uvek da imaš aktuelan operativni sistem uz manje problema oko drajvera, a nećeš morati da resetuješ kad god ti zatreba nešto drugo. Samo se prebaciš nazad u Win, odradiš šta ti treba i čas posla si nazad u virtuelnoj mašini.

Nazad
Vrh Dno