Šta je novo?

Produzivanje HDMI-ja

Darkness

Cenjen
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poena
159
Kako da produzim hdmi kabal posto mi je udaljenost izmedju kompa i tv-a malo veca:d.
Znaci da hdmi od 2,3metra produzim jos jedno 10-ak metara:D.Da li se gubi na kvalitetu slike i zvuka tim produzivanjem?

Kako da produzim hdmi kabal posto mi je udaljenost izmedju kompa i tv-a malo veca:d.
Znaci da hdmi od 2,3metra produzim jos jedno 10-ak metara:D.Da li se gubi na kvalitetu slike i zvuka tim produzivanjem?

Ne mozes da produzujes hdmi kabl, nije ti to kabl za zvucnike :)
Mozes jedino da kupis hdmi kabl duzine 15m, bila je tema o tome http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=188805.
Sto se tice kvaliteta, kabl od 15m je na samoj granici maksimalne duzine hdmi kabla, ali ne bi trebalo da bude problema.

ma nemogu nigdje naci hdmi od 15m..najvise 5.

Izvini, nece se ponoviti.

Jel ovako bolje?

Ne mozes da produzujes hdmi kabl, nije ti to kabl za *ubaciti nesto sto se produzuje* :)

Ja lud pa stavio kabl od zvucnika kao poredjenje a na forumu postoji gvlada, kako nesmotreno od mene :)

Poslednja izmena:
Hehehe.... malo sale nije na odmet ;)
Mada se kablovi za zvucnike stvarno ne produzuju :)

Ako bi ovo bilo kod nas bilo bi extra..s obzirom da ne zivim u srbiji za mene je situacija jos nepovoljnija :d

E ovako..moja situacija je sledeca..

Komp mi je na jednom spratu a TV na drugom tako i dok sam jos radio kucu kroz zid sam ostavio cjev kroz koju sam mislio da mi prodje hdmi ili neki drugi kabal ako mi kad bude zatrebalo..ali prtz...ne mogu da prodju konektori na pocetku i kraju kabla koji idu u tv i komp jer je cjev premalena...a jbmu muke..mene zanima smijem li i da li je moguce te konektore nekako skinuti pa staviti poslje provlacenja kroz zid...

Nadam se vasoj pomoci a evo i slika da vidite na sta mislim.

2yltdeo.jpg

Mnogo je to sitno da bi ti sastavljao posle, teoretski da ali prakticno.... Resenje ti je ili nov komp ili neki HD media player. Neki playeri imaju i WiFi pa bi mogao sa kompa bezicno da saljes na njega.

Mnogo je to sitno da bi ti sastavljao posle, teoretski da ali prakticno.... Resenje ti je ili nov komp ili neki HD media player. Neki playeri imaju i WiFi pa bi mogao sa kompa bezicno da saljes na njega.

Hmmm Interesting:),bi li mi poblize objasnio taj wifi i to bezicno prenosenje.
Hvala na strpljenju.

Da ti objasnim kako radi WiFi? Imas na Wiki a povezivanje je da saljes podatke preko WiFi.

Poslednja izmena:
Znas li ti koliko su tanke te zice? Drugo svako nastavljanje i dodatno lemljenje slabi signal.

Kabl koliko znam ne mozes da produzis ali mozes da kupis kabl duzine 15m, kao sto sam ja uradio i nemam nikakvih problema. Inace kabl sam platio oko 2900 din, tako da znas da ne moras da dajes previse para jer gubitak u kvalitetu slike nisam mogao da primetim a poredio sam ga sa kablom duzine 2 m.
Pozdrav

Znas li ti koliko su tanke te zice? Drugo svako nastavljanje i dodatno lemljenje slabi signal.

Znam, i znam da je izvodljivo. Drugo nastavljanja kabla nema, a slabljenje signala je u ovom slucaju je toliko malo da se moze zanemariti... Ali uredu, da kazemo da to nije ocija, ima i drugih, wi-fi ili UTP adapter...

Znam, i znam da je izvodljivo. Drugo nastavljanja kabla nema, a slabljenje signala je u ovom slucaju je toliko malo da se moze zanemariti... Ali uredu, da kazemo da to nije ocija, ima i drugih, wi-fi ili UTP adapter...

Jesi ti to radio pa uspio ili si samo cuo da tako moze..mislim znam kako da to uradim ali necu neki gubitak na kvaliteti.Kabl ce biti oko 15metara.

Radio i uspeo ali je kabl bio 3-4m, slican problem isao je kroz zid a rupa je bila previse mala za konektore. 15m je vec druga prica jer je to gornja granica bez gubitka signala, tu bih vec bih se premisljao...
I nisam ja rekao da je ovo lako, nego da je izvodljivo...

Radio i uspeo ali je kabl bio 3-4m, slican problem isao je kroz zid a rupa je bila previse mala za konektore. 15m je vec druga prica jer je to gornja granica bez gubitka signala, tu bih vec bih se premisljao...
I nisam ja rekao da je ovo lako, nego da je izvodljivo...

Sta mislis da li bi mogao uspjeti?

resenje problema.az box hd premium.wi fi,hdmi kabl:1.5m:)ajde @gvlada,objasni ljudima.

Hehe... pa sta tu ima da se objasni :)
Umesto LAN koristi se WiFi a na isti princip preko mreze posaljes playeru neki file, film, muziku sta hoces i onda player to primi pa moze da reprodukuje.

Neznam za situaciju kod vas, ali ja sam kupio Vivanco HDMI svich 3 na 1 koji se moze upotrebiti i za produzavanja recimo do njega 5m i od njega drugi kabl od 5m, ja sam sebi spojio 10+5 sve radi odlicno.

Pa ja sam i rekao da player kod tv sa WiFi jeste resenje.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno