Šta je novo?

Prodavnice tehničke opreme u Srbiji - loša iskustva

Misliš na Fantu ? On je bio među prvima koji se javno reklamirao ali težak švercer zbog čega je i nestao. Puno delova sam nabavljao od njega, Dolazio je u Beograd, obično kod Ušća iza CK sa punim gepekom par puta nedeljno. Naručivanje online a plaćano kešom na licu mesta.
Sada su ozbiljni drugačiji, zarađuju na popustima koje dobijaju od prodavaca na veliko i malo, povrat mađaskog ili drugih poreza i u glavnom su legitimni uvoznici. Dosta njih naručuju i od Alija i drugih iz EU. Vrlo su pouzdani ali cene im se stalno menjaju pa uvek treba proveriti. Po neki imaju po nekoliko naloga pod drugim imenima ali se to lako provali. Najveća mana je neažurnost oglasa. Verovatno dobro zarađuju pa bi paš mogli da plate nekoga da češće ažurira cene i mogućnost/vreme nabavke.
@Chernobyl.
U poslednje vreme sam dobijao pun fiskalni račun i ako ima i garantni list za ozbiljnije proizvode, Sa garantnim listom može da se izvede garancija i bez njih a ni garancije u našim prodavnicama (čast izzecima) nisu baš neke a tek naši servisi !!!! :poop:

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne razumem. Kupujete od nekih online sajtova, jer nađete najnižu cenu i onda kao razočarani ste kad otkazu. Ako vam treba nešto onda odete u prodavnicu koja ima odmah na stanju i kupite. Platite 3-4% više, ali imate uredjaje. Morate shvatiti da svi ti neki online sajtovi nemaju ništa na stanju, a ulistavaju jednom možda mesečno uredjaje koje dobavljač ima u nekom trenutku i to tako stoji po ceni od pre koji mesec kad je ulaz robe bio niži i eto ti te cene. E sad to je stara fora, da ti ponude nešto drugo i ti kupiš kod njih. Velika većina to uradi.

Ja kupujem online samo kad mi treba za nekad, pa poručim, pa ako ne dodje ništa idem kod drugih, ako nema ni kod drugih dobro, ta cena nije ni postojala. Kad mi stvarno treba odem u neku od poznata 4 lanca prodaje i gotovo kupim tamo. Znam da cu dobiti.

Apropo cena na sajtovima. Dokle god postoji da se gleda kroz prste u fazonu (cene su informativnog karaktera, postoji šansa da se pogreši, pozovite za informaciju / tačnu cenu) dotle će moći da vrdaju svi i veliki i mali.
Ja mislim da nisam promašio naziv teme pa sam time hteo da obavestim članove iz mog iskustva kako se koje prodavnice odnose prema kupcu.Ovo ponašanje ne treba da bude pravilo jer tim prodavnicama ovo ne ide u korist.Ja ću već naći predmet na drugo mesto ali neću više poručivati na isti sajt.

dosta ljudi pise ovde vise puta ali neko kao da nece da shvati kako funkcionise online kupovina ...evo npr ti sada kazes neces vise porucivati preko tog sajta
ja te pitam zbog cega?
svaka online prodavnica funkcionise isto...roba se u 80% nabavlja od dobavljaca i nema na lageru i to sto nekome bude otkazana porudzbina ili slicno u velikoj vecini slucajeva nije do tog sajta vec do samog sistema jer retko ko drzi svu robu koju ima na sajtu u svom magacinu...ako ga uopste i ima...tako da jednostavno sada nisi imao srece i slobodno mozes da kupujes preko istog sajta jer mozda sl put bude bolje,a preko tog nekog drugog za koji se odlucis bude ista situacija.

dosta ljudi pise ovde vise puta ali neko kao da nece da shvati kako funkcionise online kupovina ...evo npr ti sada kazes neces vise porucivati preko tog sajta
ja te pitam zbog cega?
svaka online prodavnica funkcionise isto...roba se u 80% nabavlja od dobavljaca i nema na lageru i to sto nekome bude otkazana porudzbina ili slicno u velikoj vecini slucajeva nije do tog sajta vec do samog sistema jer retko ko drzi svu robu koju ima na sajtu u svom magacinu...ako ga uopste i ima...tako da jednostavno sada nisi imao srece i slobodno mozes da kupujes preko istog sajta jer mozda sl put bude bolje,a preko tog nekog drugog za koji se odlucis bude ista situacija.
Ovde je poenta da samo nisu hteli da mu prodaju po odredjenoj ceni. Ja sam to prosao sa Hisense Srbija. Ali sam resio iz inata uz nekoliko mejlova.

Misliš na Fantu ? On je bio među prvima koji se javno reklamirao ali težak švercer zbog čega je i nestao. Puno delova sam nabavljao od njega, Dolazio je u Beograd, obično kod Ušća iza CK sa punim gepekom par puta nedeljno. Naručivanje online a plaćano kešom na licu mesta.
Sada su ozbiljni drugačiji, zarađuju na popustima koje dobijaju od prodavaca na veliko i malo, povrat mađaskog ili drugih poreza i u glavnom su legitimni uvoznici. Dosta njih naručuju i od Alija i drugih iz EU. Vrlo su pouzdani ali cene im se stalno menjaju pa uvek treba proveriti. Po neki imaju po nekoliko naloga pod drugim imenima ali se to lako provali. Najveća mana je neažurnost oglasa. Verovatno dobro zarađuju pa bi paš mogli da plate nekoga da češće ažurira cene i mogućnost/vreme nabavke.
@Chernobyl.
U poslednje vreme sam dobijao pun fiskalni račun i ako ima i garantni list za ozbiljnije proizvode, Sa garantnim listom može da se izvede garancija i bez njih a ni garancije u našim prodavnicama (čast izzecima) nisu baš neke a tek naši servisi !!!! :poop:
Legitimni "uvoznici"? Legitimni uvoznik si tek kada kada platis PDV i carinu, a da placaju onda bi ti izdali i fiskalni racun. Tzv. madjari ti je organizovana grupa ljudi iz Subotice koji imaju na desetine naloga na KP

Ali svakako imas papir i osnovu da se zalis, ako ne prodavcu, onda mozes inspekciji i da ostvaris svoja prava. Kada kupis kod madjara nemas kome da se zalis

ja te pitam zbog cega?
Pročitaj pažljivije šta sam napisao u prvom postu.

Samo da vam kažem, kao kupci ne možete da diktirate vreme isporuke, kao što je rečeno u prvom postu posle 18 h.

Dosta faktora utiče na vreme isporuke.

Isporuke kreću od rano ujutru pa kada završe.

Neće niko od vozača da ima pretposlednju adresu u 14 h a da posle čeka još 4 sata da bi udovojili kupcu i da isporuči kada on želi.

Ako hoćeš posle 18 h, organizuj sam prevoz.

Upravo tako i radim kad god i gde god je to moguće baš zbog kurirskih službi koje ne mogu da budu sigurne ni kada će načelno isporučiti robu u smislu pre ili posle podne a kamoli nešto preciznije.

Legitimni "uvoznici"? Legitimni uvoznik si tek kada kada platis PDV i carinu, a da placaju onda bi ti izdali i fiskalni racun. Tzv. madjari ti je organizovana grupa ljudi iz Subotice koji imaju na desetine naloga na KP

Ali svakako imas papir i osnovu da se zalis, ako ne prodavcu, onda mozes inspekciji i da ostvaris svoja prava. Kada kupis kod madjara nemas kome da se zalis
Pomešao si ih sa švercerima kojih naravno ima ali samo za sitnu robu. ovi ostali "veliki" plaćaju sve što treba.

2025-06-05_14-22-23.png
Dobri vam ovi vasi "veliki" madjari, imaju maticni broji firme od 6 cifara, a treba da ima 8

Jel ima neki madjar koji je registrovan u APR ili samo lupaju tako nasumicno brojeve PIB i MB? 😂

Pa jel toliko tesko da se ukapira ili moram da crtam ? Inace lik ima promet oko 300 hiljada evra, tako da deluje da je ozbiljna prica, plus oko 5000 pozitivnih ocena na KP.

Ne znam kako se desio taj broj bez prve dve cifre, ali sada gledam i u oglasima ime kompletan broj.
Da ne bude da branim nekoga, ali 2020 godine sam kupio kućište od njega i tada je imao lokal u Subotici
Ne znam kakva je situacija sada, on je sa krajnjeg severa, a ja sa krajnjeg juga Vojvodine.

Ljudi @delboy je sakrio početne cifre. E sad, to je uradio belom bojom, tj. bojom pozadine pa se teže primeti.

Ja sam na osnovu @Pauk slike našao ovu firmu na company wall-u za dva minuta. Na osnovu moje i Paukove slike svako može da je nađe za deset sekundi :)

@Martin Mystere

Iskreno, ne znam ni ko je ovaj, ni bilo šta drugo, samo sam pogledao koja je firma koju je Pauk spomenuo.
Ne znam kako se desio taj broj bez prve dve cifre, ali sada gledam i u oglasima ime kompletan broj.
Da ne bude da branim nekoga, ali 2020 godine sam kupio kućište od njega i tada je imao lokal u Subotici
Ne znam kakva je situacija sada, on je sa krajnjeg severa, a ja sa krajnjeg juga Vojvodine.
I dalje ima lokal, adresu sam izbrisao da ne popijem ban zbog reklamiranja.

Ne znam ni ja ko je ni da li je legalan ili ne, švercer ili ne, samo sam se nadovezao na ono o čemu je pričao @Chernobyl te naveo da promet i ocene na KP same po sebi nemaju nikakve veze sa tim da li je nešto legalno ili da li je neko švercer, kao što sa druge strane ne bi ni potvrdili da je drugačije (ali o tome nije bilo reči).
I opet apsolutno nemam ništa ni za ni protiv tih prodavaca a još manje onih koji kupuju kod njih jer je to lični izbor.

Nazad
Vrh Dno