Nikad nisam gledao forume pre kupovine u Tehnomaniji sem u poslednjem slučaju prilikom reklamacije. Inače jednom sam gledao Grcka info forum pred more i to mi bilo najgore letovanje u istoriji a kad odem "online nepripremljen" super se provedem.Tako da ne znam šta da kažem🤣Ti nakon svega imas fobiju od frizidera umesto od tehnomanije
Jedna stvar me jako zanima, vezano za clanove foruma. Da li pre kupovine pogledaju ovu temu i u fazonu su, ma jok nece se to meni desiti ili temu vide tek nakon negativnog iskustva.
Sad samo mora da cekam da opet odem gde mi je televizor, (mada imam video materijala, i to dosta, nije problem), tj. gde ce mi biti kad ga kurir donese, jer uopste nisam ocekivao da ce ga danas poslati, jer mi je buvkalno u 8:30 poslato da ga jos testiraju i da je reklamacija u toku, a u 10 je vec na autoputu 😂Da snimis pojavu, posaljes to + ovo sto si napisao samo lepse i kulturno sroceno direktno FOXu, verovatno ce tako najbrze da ti rese problem.
Da, famozni jugoinspekt i obuca za suvo vreme (waterproof - obuca za suvo vreme, prim. prev.)To je do Nepo najverovatnije, po onome sto sam cuo, verovatno testiraju kao sto Jugoinspekt testira obucu - nikako![]()
18.02. podneta reklamacija i Tehnomaniji i Beku juče 23.03. stigao deo koji nedostaje kurirskom službom. Malo više od mesec dana čekanja. Kako su počeli da me zavlače nebuloznim meilovima i s obzirom da je Tursku pogodio zemljotres i nisam loše prošao.🥴Kupio online mašinu za sudje pre desetak dana, stigla nekompletna bez vaznog dela, gornje korpe za sudove. Reklamirao problem istog dana, u nadi da će mi u što kraćem roku dostaviti deo koji nedostaje, da bi mi posle 10 dana stiglo neko nebulozno objašnjenje u fazonu kako deo koji nedostaje nije uključen u cenu stavili me na čekanje 30 dana. Šta da radim imate li neki savet. Ne znam šta se dešava kupio sam celu belu tehniku kod njih, sve je bilo u redu izgleda da su nešto gadno pukli jer zatvaraju radnje po Beogradu, prvo u Durmitorskoj pa sada vidim i na Terazijama.
Primetio sam i ja da to više nije praksa po radnjama, a bilo je ranije ko dobar dan.
Da, to je taj fetiš otvaranja kutijeI tu nastane prvi problem jer mnogi budu zbunjeni i u fazonu, čekaj ja to hteo da otpakujem lepo kući a sad ispada maltene da je prinuda da se otpakuje u prodavnici.
Drugim rečima kako god okreneš ne valja niti odgovara ni prodavcu ni kupcu.Ja kad sam radio u maloprodaji ova praksa mi je bila najveća robija, verujem da je zato i iskorenjena.
Mislim, imala je savršeno logike. Ljudima prodamo nešto u prodavnici, i to bude stvarno novo, fabrički zapakovano, ambalaža bez traga... Vrati se kupac da reklamira da je proizvod defektan nešto ili polomljen, od koje su neke stvari mnogo više naslućivale da je kupac nešto zeznuo svojim nemarom al' se pravi lud.
I to je umelo toliko često da se desi da je prosto morala da se uvede praksa i kažemo mi moramo da otvorimo ambalažu da se jedni i drugi uverimo da je sve fizički u redu sa proizvodom.
I tu nastane prvi problem jer mnogi budu zbunjeni i u fazonu, čekaj ja to hteo da otpakujem lepo kući a sad ispada maltene da je prinuda da se otpakuje u prodavnici.
Razumljivo skroz.
Ali onda objašnjavaš Pa znateee....
I ono glavno... Zapakovati nazad otpakovanu stvar je bilo preznojavanje bukvalno... Ne možeš ti vratiti knap nešto što se zapakuje u fabrici, pa em se ti mučiš, em te kupac gleda kako mu novu stvar tiskaš nazad u kutiju... Idi begaj.
Tako da mi je drago zarad ljudi koji rade ako se to više ne praktikuje.
Evo, apdejt, poslao im 17. email, sve ispisao lepo i kulturno, na [email protected], i naravno, 10 dana kasnije, nema odgovora.Da snimis pojavu, posaljes to + ovo sto si napisao samo lepse i kulturno sroceno direktno FOXu, verovatno ce tako najbrze da ti rese problem.
Pokvarenih ljudi ima na obe strane, oštećenja ili gubitak ima nije da nema...šta je ko zgrešio teško da može da se utvrdi baš...a uzgred svaki normalan prodavac računa na gubitak robe u nekom rasponu od 1 do 3 % usled ovakvih stvari...na žalost ovde je da svako gleda kako drugog da zavrne...a ta roba koja bi trebalo da služi za zamenu se isto tako neadekvatno koristi/prodaje...i teret dokazivanja je na prodavcu a ne na kupcu pogotovo za novokupljenu robu..a to što ovde trgovci to prebacuju na kupca je samo bezobrazluk i korišćenje neznanja kupaca.Ja kad sam radio u maloprodaji ova praksa mi je bila najveća robija, verujem da je zato i iskorenjena.
Mislim, imala je savršeno logike. Ljudima prodamo nešto u prodavnici, i to bude stvarno novo, fabrički zapakovano, ambalaža bez traga... Vrati se kupac da reklamira da je proizvod defektan nešto ili polomljen, od koje su neke stvari mnogo više naslućivale da je kupac nešto zeznuo svojim nemarom al' se pravi lud.
I to je umelo toliko često da se desi da je prosto morala da se uvede praksa i kažemo mi moramo da otvorimo ambalažu da se jedni i drugi uverimo da je sve fizički u redu sa proizvodom.
I tu nastane prvi problem jer mnogi budu zbunjeni i u fazonu, čekaj ja to hteo da otpakujem lepo kući a sad ispada maltene da je prinuda da se otpakuje u prodavnici.
Razumljivo skroz.
Ali onda objašnjavaš Pa znateee....
I ono glavno... Zapakovati nazad otpakovanu stvar je bilo preznojavanje bukvalno... Ne možeš ti vratiti knap nešto što se zapakuje u fabrici, pa em se ti mučiš, em te kupac gleda kako mu novu stvar tiskaš nazad u kutiju... Idi begaj.
Tako da mi je drago zarad ljudi koji rade ako se to više ne praktikuje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari