Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
O, gospode Boze... Da li su oni svesni svoje nesvesnosti i sta rade? Da li su svesni gde ce zavrsiti na kraju? Ko ce da bude emotivan prema njenoj deci dok doticna gospodja bude izdrzavala dozivotnu robiju sa sve kompletnim lopovima na vlasti?

O, gospode Boze... Da li su oni svesni svoje nesvesnosti i sta rade? Da li su svesni gde ce zavrsiti na kraju? Ko ce da bude emotivan prema njenoj deci dok doticna gospodja bude izdrzavala dozivotnu robiju sa sve kompletnim lopovima na vlasti?

Ko ce da sudi tim lopovima kad je cela drzavna administracija, JP, vecina tajkunskih firmi kriminalno?
e da je to samo saka politicara vec smo mi kao nacija debelo zagazili u sivu zonu!

Ko ce da sudi tim lopovima kad je cela drzavna administracija, JP, vecina tajkunskih firmi kriminalno?
e da je to samo saka politicara vec smo mi kao nacija debelo zagazili u sivu zonu!

Najtužnije je što je ovom narodu dosta revolucija, ratova, oguglao je na sve ovo...zato oni i koriste priliku...nema ovome kraja...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Jedva čekam da se proda telekom, onda ostaje samo eps kao najkorupcionaskija firma na balkanu...a posle nece imati više gde...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Neće biti razlike, samo smo sada postali banana država pa će nas krasti stranci umesto nas.

Znaš kako se kaže u kapitalizmu, neko mora biti siromašan da bi mi bili bogati ;)

Odem na posao i prokomentarisem kako je Francuska u kolapsu a sve krenulo od dodavanja par godina na radni staz.Uglavnom je komentar bio "Kad su shabani,oni se za sve bune,glupost" i sl
Sve je jasno.I treba da nas prodaju.Ne da prodaju,nego mi da platimo (sto hocemo na kraju) prodaju svega u ovoj usranoj drzavi kad smo u globalu glupavi ko....ameba je inteligentnija sunce mu.... i treba da nas guze samo tako...

Samo da rasprodam sta imam i palim ja sa familijom odavde,zahebi ti ovo...

Poslednja izmena:
Jooj koliko je isprozivala voditeljka!!! Kako mi je drago... Gledao sam te vesti i nisam mogao da verujem koliko je voditeljka bila bezobrazna...

Problem je sto mi sve prodajemo a nista ne sticemo nego prodajom pokrivamo rupe a kad ne bude bilo sta da se proda, sta cemo onda?

^ pa o tome ce brinuti neka druga vlast :D

Kako ne stičemo, sa prodajom Telekoma mi ćemo ustvari dobiti mnogo više i na kraju će nam ostati Telekom: izgradićemo autoputeve da može brže da se stigne od Subotice do Niša i to će privuću strane ulagače da ulože nenormalne količine novca ovde i onda će biti neki svetski rat a mi ćemo sve to nacionalizovati... Zar ja moram da vam otkrivam državnu strategiju, toliko intelektualaca ovde a niko ne kapira... :S:

Samo neka prodaju Telekom, mi kao korisnici dobicemo mnogo vise (nadam se :)).

Samo neka prodaju Telekom, mi kao korisnici dobicemo mnogo vise (nadam se :)).

A šta ćeš to da dobiješ? Da ti neće doći ovi iz DT-a sa koferom novca? Neće, kofere novca dobijaju samo oni čijim praznim pričama ti veruješ.

Dovoljno je da "koriguju cene u skladu sa okruženjem" i eto ti goreg odnosa po korisnike.

I uvedu FUP na "flat" kao u okruženju, negde zvanično, a negde nezvanično, u zavisnosti od snage konkurencije, ali svuda ga koriste. A s obzirom da ovde kupuju monopol, sasvim je jasno kakvu će politiku zauzeti...

Recimo u Makedonji tu politiku koriste zvanično: "*За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 120 GB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 64 / 64 Kbps (download/upload)."

A po iskustvima ljudi iz Hrvatske, iako tamo nije zvanično, to rade na kvarno kad se pređe neki limit...

Poslednja izmena:
Najveca stvar koju cemo izgubiti prodajom telekoma je mogucnost da neko u buducnosti izvrsi pravu i jedinu ispravnu liberalizaciju fixne telefonije i interneta izdvajanjem infrastrukture i njenim izdavanjem zainteresovanim firmama iz oblasti telekomunikacija. Ko god kupi telekom nema ama bas nikakve potrebe da se ista trudi i unapredjuje usled zanemarljive konkurencije. Najgore od svega je sto ne postoje sanse da se ikakva konkurencija i pojavi/razvije u nekoj doglednoj buducnosti zbog stanja stvari i nacina na koji se vrsi ova privatizacija.

Jos jedan veeeliki korak unazad za gradjane ove zemlje i pokazatelj da stvari idu naopacke za vrapce i macke:p

pa to je ono najgore... sto niko odgovoran nije rekao sta se desava sa infrastrukturom.
posto je do sada to trebalo da bude reseno pre tendera - izgleda da ide sve u paketu.

Mislim da će žična infrastruktura biti aktuelna još 15 god. najviše...posle ce ionako sve biti bežično...tako da ta infrastruktura nije toliko bitna. Naravno da ce oni posle prodavati i dozvole za bežičnu infrastrukturu...problem je kako imati stalan net narednih 15god...

Šalje SGS uz pomoć Tapatalk-a

Verujem da 99% gradjana zbog neinformisanosti nije svesno sta se zapravo prodaje privatizacijom telekoma i otud se veoma retko u medijima poteze pitanje oko infrastrukture. U medijima sve to izgleda kao samo jos jedna u nizu privatizacija drzavnih firmi, a prodaja monopola i kocenje IT razvoja se ni ne naslucuje u pozadini od bombasticnih cifri i autoputeva i koridora...

Mislim da će žična infrastruktura biti aktuelna još 15 god. najviše...posle ce ionako sve biti bežično...

Velika zabluda. Zica je i dalje najefikasnija i najstabilnija allaround telekomunikaciona infrastruktura.

Poz

^ khm khm, prvenstveno je za telekomunikacije najbitnija optika!!!

ako niste znali, samo Telekom je do pre koju godinu imao prava da polaze optiku u Srbiji. inace, bilo je slucajeva da su sekli tudje fibere jer su koristili Telekomovu infrastrukturu. skoro ovde procitah da se DT u Hrvatskoj slicno tako ponasao, narocito tamo gde imaju suvereni monopol.

@djurkash, stvarno - ajde iskljuci to, do juce ti stajalo da imas Samsung i9000 - mnogo se reklamiras :D ovo,ono, ima se, moze se :p

^ khm khm, prvenstveno je za telekomunikacije najbitnija optika!!!

Sorry nisam se precizno izrazio. Pod zicom sam mislio na non wireless infrastrukturu, dakle i na opticke kablove:) Voleo bih da dozivimo dan kada ce nam u srbiji dolaziti optika do kuce umesto sadasnjih bakarnih parica.

Poz

A možda ih urade vezano za infrastrukturu, pa nakon što im proda infrastukturu država ili lokalne samouprave krenu da im naplaćuju naknadu za korišćenje zemljišta preko kog prolazi infrastuktura

ako bude tako, koliko ce onda DT da naplati nekom provajderu ADSL prikljucak? jer nijedan ADSL provajder nema svoje resurse, vec sve ide preko Telekoma :D

i koliko ce tek onda ADSL da kosta za obicne korisnike?!?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno