Dileme:
1. Da li će „Telekom" uopšte biti prodat? Upućeni tvrde da su šanse 50:50 da dobijemo traženih 1,4 milijarde evra
2. Kako će se potrošiti pare? Ministarstvo infrastrukture tvrdi da ni dinar neće otići u Koridor 10. Ministarstvo ekonomije kaže da hoće, a ekonomisti su ubeđeni da će veliki deo novca otići na plate i penzije
3. Gde da novac bude uplaćen? Premijer Cvetković i ministar Dinkić su za poseban fond, ministarka Dragutinović je za to da se novac slije u budžet
Matić: Četiri ozbiljna kupca!
Poziv za prodaju 51 odsto akcija „Telekoma" biće objavljen danas u „Fajnenšel tajmsu" i listu „Politika". Zainteresovani kupci imaće rok do 26. novembra da se prijave. Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić rekla je za Press da su zainteresovana četiri velika i ozbiljna kupca i da je realno da se prodaja obavi početkom sledeće godine. - Zainteresovani su „Austrija telekom", „Oraskom", „Frans telekom" i „Dojče telekom". Novac od prodaje treba planski ulagati, a u njegovoj osnovi je ulaganje u razvoj infrastrukture. Neophodno je izgraditi nove moderne saobraćajnice, koje će velike srpske gradove povezati sa koridorima - rekla je Matićeva za Press.
Neophodno je izgraditi nove moderne saobraćajnice, koje će velike srpske gradove povezati sa koridorima
>
Evo jos ludje ideje: potrositi pare na gradnju velikog broja brodova...
. Joj, jeste da nema veze sa temom ali ova mapa je zastrasujuca.
Pevač narodne muzike Radiša Urošević, poznat po hitovima „Rado moja bela" i „Tecite, suze, tecite" odlukom Vlade Srbije od 14. oktobra imenovan je za člana Upravnog odbora PTT-a Srbija
Radiša Urošević
Uroševića je za ovu funkciju predložila Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, a odluku o imenovanju potpisao je potpredsednik Vlade Ivica Dačić.
Radiša Urošević priznaje za Press da ništa ne zna ni o PTT-u ni o funkcionisanju UO jer se 40 godina bavi muzikom. On dodaje da od obrazovanja ima završenu srednju školu učenika u privredi.
Palma: Radiša je pun pogodak
- Ja sam pevač i svi znaju moje hitove, a pored pevanja imam i drugi biznis jer prodajem poljoprivredne mašine. Sigurno je da vi mnogo više znate i o PTT-u i o Upravnom odboru, ali to ne znači da ću glasati za sve što predlože. Želim da učim i detaljno ću se pripremiti za svaku sednicu - kaže Urošević.
On otkriva i kako se sa liderom Jedinstvene Srbije dogovorio da ga predloži u „neki upravni odbor".
- U JS sam od osnivanja i nikad nisam bio član nijedne druge partije. Sad sam predsednik Gradskog odbora JS u Kragujevcu, Dragan Marković i ja odavno smo razgovarali da me ubaci u neki upravni odbor. Pošto sam pevač, možda je bilo prirodnije da to bude nešto u kulturi, ali ispalo je ovako. Da znate, daću puni doprinos u PTT-u jer moj cilj je moto moje stranke, ponašati se i odlučivati domaćinski - kaže Urošević.
Predsednik JS Dragan Marković Palma ne vidi ništa neobično što je pevača narodne muzike Radišu Uroševića predložio u UO PTT-a. Na pitanje na osnovu kojih kvalifikacija je izabrao Uroševića, Palma kaže da je to „pun pogodak"!
- Zašto Radiša Urošević? Zato što je čovek pravi srpski domaćin, uspešan je u muzici i privredi, vrlo je pametan i može da da veliki doprinos i u UO PTT-a. Siguran sam da će sve njegove odluke biti domaćinske. A o njegovoj školi? E, Radiša ima veliko životno iskustvo i životni fakultet! A to je najjači fakultet - kaže za Press Palma.
PTT: To je posao Vlade
Generalni direktor PTT-a Srbija Goran Ćirić kaže za Press da članovi UO imaju platu oko 30.000 dinara, ali ne želi da govori o „slučaju Urošević".
a
Uroševiću se sudi za aferu „Indeks"!
Radiša Urošević jedan je od optuženih za aferu „Indeks", u kojoj se se kupovale diplome na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu. Optužnica tereti 88 osoba zbog primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava, a profesori se terete za ukupno 159 krivičnih dela.
Od toga je 114 krivičnih dela primanja mita i 45 zloupotreba službenog položaja. Optužena su 23 profesora fakulteta koji se terete da su pozitivne ocene upisivali u indekse za sumu od 500 do 750 evra, dok su diplome koštale od 12.000 do 16.000 evra.
- Vlada Srbije, koja je 100 odsto vlasnik PTT-a, u UO predlaže šest članova, a tri preostala člana su iz redova zaposlenih. Bez obzira na personalni sastav, verujem da će UO donositi odluke u interesu PTT-a i zaposlenih - kaže Ćirić.
Predsednik kadrovske komisije Vlade Oliver Dulić kaže da oni ne proveravaju stručnost predloženih kandidata, jer njih predlažu vladajuće stranke.
- Stranke koalicije na osnovu dogovora o mestima u upravnim odborima i nekim svojim kriterijumima dostavljaju imena kandidata komisiji. A naš zadatak je samo da proverimo da li je ispoštovana zakonska procedura - kaže Dulić.
U kabinetu premijera Mirka Cvetkovića nisu želeli da govore o izboru Uroševića, a ni Ivica Dačić nije želeo da komentariše ovaj slučaj.
^ nemo' tako
je'l su dobili penzioneri 5.000 din sa racuna Telekoma? jesu!eto i gradjani da se okoriste ...
a kada budu koridori, od koga ce onda da tako obezbede sredstva za nesto hitno? kada pokidaju reptitore na Kosovu, ko ce onda da Srbima da obezbedi veze? a sva ona sponzorstva za razne sportove?
ma koga to briga jos 2 godine![]()
Ok. Malo malo, pa politika. Nećemo da zalazimo u tu priču.
Ok. Malo malo, pa politika. Nećemo da zalazimo u tu priču.
Pa ne prodajemo ja i ti, nego političari.
ja nacuo govorkanja da je sve vec utanaceno... verzija traca je da propada tender, pa onda DT utrcava da "spase" stvar...
ja nacuo govorkanja da je sve vec utanaceno... verzija traca je da propada tender, pa onda DT utrcava da "spase" stvar...
Ja mislim da se vi zavaravate tim "promenama". Šta kaže pesma?
Sve je isto samo njega nema.
Hahhahahaha...
"Jel Vam žao što prodajete Telekom?" - kao da je to njena firma i sad se svi snebivamo što mora da je proda.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari