Misko78 je napisao(la):
Ploca max 35e - razlog pa pre 18 meseci sam kupio ovde na benchu polovnu sa 10 meseci garancije za 50e.
Procesor max 65e - razlog proslog februara sam uzeo od Tarmija birani i otkljucani primerak bartona 2500+ za 65e sa 12 meseci garancije
Ploca da, 40tak evra max, medjutim procesori su poskupeli.
Sad bi se naprodavao Bartona 2500+ da ih imam po ceni od pre 1,5 godina.
Secam se, prodavao sam ih za 75, a sada mozes samo polovan da nadjes i to samo uz plocu, niko nece da da samo procesor, svi se resavaju i ploce u kompletu a masovno bi ljudi da se upgrade-uju za male pare sa 1400-1700+ na 2500-3200+.
U medjuvremenu se dogodio Sempron. Athloni, svi do jednog su otisli u gornji cenovni rang i AMD ih vise ne daje ispod 100 evra. Pa do "o ho ho" koliko kostaju 3500+ i 3700+ (200-300€), da ne pricamo o X2. Ranije je top Athlon bio 300-400€ (XP 3200+ u najboljim danima), sada se FX prodaje za 1k evra.
Konkretno, Sempron 2600+ je nasledio AMD Athlon XP 2500+ (popularnog "Bartona") po ceni, naravno ne i po performansama. I sta cemo sad ?
Poskupelo, i to se desava. AMD-u konacno doslu iz dupeta da ne moze da prezivljava sa mizernim cenama. Tada je i Duron bio na ledu, pa za koliko da ga prodaju, za 30€ kad je tada top procesor, pomenuti Athlon XP 2500+ kostao do 80€.
Secam se ture Durona na 1.6, kostali su 40tak evra. A to su, realno, isti procesori kao danas Semproni 2400-2600+, za Socket A, koji su se 6 meseci nakon tih Durona prodavali za vece pare, red 70 evra.
E sad, ja razumem da se to nekome ne svidja, ali da prihvati mora.
Tri kompleta, sve neki upgrade-i drugara, NF7 + 2500+@3200+ sam prodao u poslednjih mesec dva, sve po 110€.
Stavis na oglas i nestane za dan. Ne zato sto su ljudi budale, nego ljudi paze na cenu. 30tak€ ustede u odnosu na Sempona sa nF3 plocom prebacis na graficku i dobijes upotrebljiviju igracku masinu.
Ko pazi na cenu, Bartoni i dalje imaju najbolju cenu/performanse, kao sto rekoh, to nekome moze da se ne svidja, ali je tako.
Ima jos dobrih kombinacija, ali Barton i nF2 su najpovoljnija.
Odosmo u offtopic, ali ne vidjeh da je ovo neko skoro napisao, a vredi i dalje.
Pozdrav!
btw. SStar, de nadje CAR-a i Deliju kao poznavaoce. Mihajlo da, medjutim ova dvojica se razumeju samo kako da naspamuju forum. Ovaj prvi jos nesto popustio lately, naso ribu, ali ovaj drugi izgleda jos uvek samuje. Ili ga lepsa polovina previse pusta da sedi za ovim nasim forumom, ovim putem apelujem da ga malo vise pritegne