Šta je novo?

Problem u dostavljanju paketa..

Pokusacu s indirektnim objasnjenjem posto iz Kine nisam nikad nista narucivao. Ako neko bude imao preciznije informacije, utoliko bolje. Dok sam uzimao pakete iz UK sa skupljom postarinom, mada i inace samo jedan sajt nudi pracenje posiljke od onih s kojih narucujem, dobijao se tracking number od nekih 10+ brojeva i slova. On se unosio na sajtu britanske poste (cisto da ga ispratis dok ne napusti Ostrvo), a potom i na sajtu nase poste i bio je aktivan od trenutka ulaska paketa u zemlju. Sve ovo ti je verovatno poznato odranije.

Znaci, ako taj tvoj broj uopste funkcionise jedini rezon bi bio da se proba sa sajtom poste u Kini, ukoliko tako nesto uopste postoji i eventualno na sajtu srpske poste, ali bas kao sto ne znas koje su mu usputne stanice i bas kao sto neces moci da ga pratis na putovanju izmedju te dve relacije, tako ce biti tesko da "ubodes" kad je posiljka usla u zemlju. Osim ako ne proveravas svakodnevno. Sve to pod pretpostavkom da taj broj uopste funkcionise. Secam se da su pojedini sajtovi davali neki broj, ali on nije imao veze s pravim tracking number-om vec je bio ograniceno lokalnog karaktera. Ja bih se jednostavno opustio :).

Evo, nasao sam ovaj sajt, nije da je bilo tesko, ali nekako na osnovu uvida u ovo sto pise deluje da samo sedam karaktera prosto nisu validan tracking number.
http://www.track-chinapost.com/

Poslednja izmena:
To su sve neke sitnice koje kostaju 2-3 dolara, nije sad da se sekiram sto nece da stigne :) Cisto sam iz znatizelje pitala, mislila sam mozda neko iskustva zna. Hvala na pomoci u svakom slucaju.

Ih, kad se pogodi, pre stigne posiljka nego sto Kinezi unesu broj :D

Otkrila sam za sta je taj broj od sedam cifara. To je shipping code posiljke, u slucaju da im iz nekog razloga treba da kontaktiraju postu, znaci nista posebno :)

I dalje nema ventilatora... vjerovatno neće ni stići. Uh...

Preporucujem kustompc za takve silent sitnice. Iz Skotske stize za cirka 5,6 dana. Doduse postarina jeste oko 11 funtaca, tako da se isplati samo ako se nagomila vise stvari koje su potrebne pa odjednom.....

Od nedavno je naša pošta unapredila tracking servis pa se tako može pratiti status pošiljke kompletno na sajtu poštanske službe po kojoj je poslato pismo, paket. Nedavno sam bio prijatno iznenađen kada su se na sajtu kineske pošte počele pojavljivati pozicije paketa u Srbiji pre nego na sajtu naše pošte.

P.S. Doplata za tracking broj je beznačajna ili ti simbolična s'obzirom da niko nema baš volje da ih kalira, gubi itd. pošto postoji pisani trag za svaku poziciju paketa kao i ko je rukovao njime tako da je najmanji problem naći odgovornog za gubljenje paketa ili njegovo kaliranje!

@Uros Novakovic
Kolega, meni su danas i juce stigli paketi poslati 28. i 29. marta. Ujedno im se pridruzio i jedan koji je prosledjen ka meni nekih sest dana kasnije. Naravno, kako sam i ocekivao, nije u pitanju bio samo obican zastoj vec su malo i "prosetali" tako da se moze zakljuciti da su bili ili u Sloveniji ili u Slovackoj, a bogami mi se pre cini da su bili bas u Slovackoj. Kad se na to dodaju i praznici... nadam se da i tvoja posiljka putuje nekom cudnom putanjom i da ces se uskoro i ti obradovati.

Uh, i ja se iskreno nadam. Svako jutro me doceka prazno sanduce ... ;( Ovi ventovi su poslati 14 marta ... Zvao sam upravu carina, tj. ispostavu Posta Bgd, traze mi neki broj koji ide uz svaku posiljku na izlazu iz zemlje iz koje se salje. Cekam sad quietpc da mi to posalje.

Nije lose sto si malo aktivnije poceo da se bavis problematikom nestalih ventova. U svakom slucaju, ne moze da skodi. E sad, da li ce ti sa sajta moci da iskopaju broj posiljke pod kojim je ona izasla s Ostrva, to je vec pitanje. Iskreno govoreci, ja sam vec posumnjao da su mi prvi put otkad narucujem nasi dosli glave, ali se ispostavilo da nisu oni krivi sto je paket putovao okolo, naokolo. Sva sreca pa su Slovaci to uredno prosledili dalje uz sopstvenu deklaraciju da je postarina placena i tome slicno.

Nikad ranije nisam panicio u vezi s posiljkama i vecinu nisam ocekivao s nekim posebnim nestrpljenjem. Sad je bas bio grozan osecaj da iz dana u dan u sanducetu pronalazis samo mrak, rezije i reklame, tako da znam kako ti je :(. A praznicni dani nikad da prodju. Uglavnom, ja se bas nesto nadam da ni to tvoje nece nestati tek tako. Videcemo uskoro.

6 paketa mi nije stiglo jos uvek iz kine sve kupovao na ebay... od toga jedan paket mi kasni vise od 3 meseca (kinez tvrdi da je dva puta poslao) do sada mi je uvek i sve stiglo pre ili kasnije osim tog jednog ali sve sto sam narucio u martu nije stiglo iz kine dok su mi dva paketa iz amerike stigla... jel ima neko informaciju zbog cega zadrzavaju pakete iz kine?? ili ako neka zna broj telefona koji mogu da pozovem da pitam neka mi posalje na pm... takodje sam pokusao da na sajtu nase poste upisem tracking number ali nije validan...

I meni nisu stigla još uvek 2 paketa od mog Kineza iz HK poslata u martu, a stvarčice poslate kasnije iz raznih delova sveta su sve do jedne tu (Koreja, Japan, USA, Canada,...).
Izgleda da se nešto dešava sa pošiljkama iz tog kraja sveta.

Ja bih rekao da paketici isceznu kada dodju do nas. Tech stvari stizu u normalnim rokovima, ali sitan nakit, kozmetika, parfem i zenska odeca redovno nestaju... Kad nemam tracking no sto je za vecinu sitnih posiljki default mogu da se slikam...

Da ne otvaram novu temu jer je pitanje slično.
Treba da naručim predmet sa ebay-a, koji je dosta težak, za razliku od sitnica koje sam do sada naručivao, otprilike 8kg ukupno.
Problem je u tome što britanska pošta tj airmail ne šalju ništa preko 2kg u inostranstvo, već koriste neku parcelforce kurirsku službu za koju ne znam ni da li ima i koji joj je posrednik ovde u Srbiji.
Čovek od koga kupujem mi je rekao da mogu i sam da angažujem neku kurirsku službu, ali sam u dilemi šta je najbolja opcija, pošto sam čitao razne horor priče u ups-u koji bukvalno dere kožu, a od ostalih znam za fedex, ali nemam neke detalje o njima.
Inače, vrednost paketa (plaćam paypal-om) bi bila oko 50 evra, što pretpostavljam ne podleže carini, ali preko ovih špeditera, ko zna..
Eto, ako neko ima savet ili iskustva sa slanjem slične pošiljke iz GB u Srbiju, preporuka bi dobro došla, jer nisam siguran koja mi je najbolja opcija.

Kontaktirao danas quietpc da pitam da im se mozda nije vratio paket sa ventovima, oni mi ponudili da opet posalju paket :) :) :) Svaka cast. Nadam se da ce ovaj put stici bez problema....

ParcelForce je produzena ruka Britanske poste i neka ti posalje preko njih, verujem da ce ti troskovi prijema biti debelo manji nego sa ups, dhl i fedex...

jel zna neko sta znaci ovo kad pod mestom stoji samo neki broj?? ovo je sa sajta poste srbije...

Prilozi

• ebay.jpg
    ebay.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 103
To znači da je pošiljka primljena od strane Kineske pošte naznačenog datuma.
Kada bude poslata za Srbiju pisaće ti u drugom redu datum i otprema. Otprilike za obične pošiljke prođe oko 7-10 dana od prijema do slanja, a još oko 7-10 dana do stizanja, što otprilike i izađe 2-3 nedelje, koliki je i vremenski period koji je obično potreban da neka pošiljka stigne iz Kine.

CN je kina - verovatno je jos tamo...

EDIT: Ups, ne videh odgovor....

Malo da se javim i ja sa svojim iskustvom vezano za narucivanje sa DX sajta.
Posiljka je isla preko Hong Kong poste, bilo je malo menjanja stavki i zamene SKU kodova dok nisam nasao neki koji moze odmah da se isporuci.
Paket poslat 18.09 i stigao danas 28.09. posle tacno deset dana.
Naplacena mi je neka sitna postarina od 66dinara a sam paket je imao vrednost od 63EUR.

Sve kutije i fabricka pakovanja su otvorena, pregledana i zatvorena sa onom zutom trakom od poste (nesto tipa potpisa "poshtar was here").
Nista ne nedostaje - tako da sam u principu zadovoljan brzinom, ocekivao sam da cu cekati bar dve nedelje na paket...

Imao si srece sa tajmingom jer od sutra je tamo neki njihov praznik koji se praznuje bar 5 dana. Nisam mnogo obracao paznju ali se pominje nekakav mesecev Festival za koje vreme nista ne radi. Na jednom sajtu sam procitao da pocinju tek 6. da rade, dok vecina ovih normalnijih pocinje 4. oktobra.

nekoliko puta mi se desilo da mi kinezi ne posalju predmet koji sam kupio... pa ih ja kontaktiram pa mi oni ponude da platim pola cene toga sto su poslali pa da mi posalju ponovo predmet koji sam kupio... e sad naravno posto se radi o maloj sumi meni uvek bude tako lakse... e sad mene zanima sta ako ja kupim nesto na ebay vredno i neko me zavrne... tj ne posalje to sto sam kupio?? jel mogu ja da ne primim to?? tipa potpisem otvorim i ako nije to vratim paket??? msm ko meni uopste moze da garantuje da je neko poslao to sto sam ja kupio??? a paypal mi uredno skinuo sa racuna unapred kes

Poslednja izmena:
^Ne. Paket moras da primis i ako to nije to onda mozes da vidis sa prodavcem u cemu je problem. Ako zakljucis da se pravi lud i hoce da te zezne onda pokreces spor kod eBaya ili Paypala. Trazice da robu vratis prodavcu sto znaci da moras da je posaljes nazad sa tracking brojem. U 99% slucajeva spor se resava u korist kupca tj. vratice ti pare. Bitno je samo da odregujes u propisanom roku (mislim da je 40 dana od kupovine), nemoj da se dopisujes sa njim izvan eBaya i pazi da mu ne das pozitivan feedback dok ne vidis robu.

Poslednja izmena:
Ono sto je rekao tiha plus na Ebayu sve cine da ne dobiju negativnu jer sa losijim ocenama placaju vecu proviziju...

Otprilike, znas sta hoces da kupis i onda nadjes nekog koji bezpogovorno daje refund ukoliko ti roba ne stigne za 40 dana. Takvih Kineza ima koliko volis.

dobro ali kako ako ja primim paket ko ce meni da veruje da to nije to i njemu da jeste??? ne moze ebay da proveri sta je on poslao tj zapakovao u paket...

Ne moze da proverava, ali javi se vas 5 ostecenih i situacija je jasna.
Svaki prodavac ima svoj rejting koji mu dodeljuju kupci pozitivnim/neutralnim/negativnim ocenama. Nije bas verovatno da neko sa 10.000 zadovoljnih kupaca bas tebe kao 10.001.-og predje. Sto bi rizikovao da te prevari i sebi onemoguci dobru zaradu?

druze na ebayu ima gomila pojedinaca kao sto smo ja i ti koji prodaju npr iphone 4s... i ja kupim to platim mu 350$ i on mi umesto iphone-a posalje kinesku kopiju na primer... aj reci mi koji to pojedinac moze da sakupi 10000 pozitivnih ocena?? i ko ce meni da veruje da mi nije poslao to sto sam ja kupio?? primim paket otvorim nije to to i sta onda?? jel neko imao takva iskustva??

Vrh Dno