Šta je novo?

Problem sa vibracijama.

Nabavicu,trenutno sam poturio neku kao poliuretansku spuzvu i samo malo se smanjilo,al ja opet mislim da bi trebalo pravilno tiplovanje kako sam gore naveo jer ako logicki gledamo treba saraf bude vise u zidu utiplovan nego sto ostane u stiroporu kao sto je kod mene slucaj 5 cm u zidu a 11cm u sitoporu ,pa mora da vibrira po nekoj logici ako gledamo po tezini vanjske i vibracije koje proizvede sam kompresor.
Postavi te gume, kostaju oko 10 evra, kvlitetne, Poslacu ti na pm gde sam ja uzeo. Ja sam hteo da poludim od on off klime iz lokala ispod mene. Gotovo je bilo da je skinem i polomom u komade, ali ovo je resilo problem. Cetiri male gumice, koje staju u kutiju cigara ti preokrenu zivot.

Postavi te gume, kostaju oko 10 evra, kvlitetne, Poslacu ti na pm gde sam ja uzeo. Ja sam hteo da poludim od on off klime iz lokala ispod mene. Gotovo je bilo da je skinem i polomom u komade, ali ovo je resilo problem. Cetiri male gumice, koje staju u kutiju cigara ti preokrenu zivot.
Posalji i meni da vidim koje su.

Da se javim samo sa dosadasnjim ishodom,dakle monteri koji su montirali klimu su donijeli neke bezz gume (nemaju druge) i nikavka promjena ,mozda nekih 20% da je kao blaže al nije to to,danas trazio broj od zastupnika za moju regiju,kontaktirao ga ,popričali,kaže da javlja ovo dan dva da dodje njihov serviser kojeg oni šalju kao zastupnici gree klima,ako bude sumnjao da je do vanjske skida nosi u servis na testiranje.....
To je to,opet se javim dok se to sve ne završi.....

Juče sam ugradio klimu i imam problem sa vibracijama iz spoljne jedinice. Nije to toliko strašno, čuje se samo u trenucima kad se klima tek upali i kasnije ako je pojačam malo, pa se ventilator spoljne ubrza i rad kompresora ili čega već.
Klima je Vivax 12-ica AEHi+, vibracije ne čujem da prenosi na unutrašnju nego nekako kao da zid vibrira. Stavili su samo 2m cevi, bila dvojica majstora i ajde ovom jednom držao usisivač ovaj drugi dole vidim već skratio na 2m.
I pitam zašto ne 3m, kaže Vivax ne zahteva toliko, ne brini ništa ugradili smo 300 komada Vivaxa, ovlašćeni smo mi odgovaramo.
Sad blage veze nemam do čega je, cevi kad pipnem nije da se ne oseti baš ništa na njima, ali nije ni da vibriraju, u predelu kompresora čujem taj zvuk. Poručio sam antivibracione gumice pa ću videti ima li poboljšanja.
E da, još jedan potencijalni razlog može biti što je pri bušenju rupe prošao tik uz armaturu, skoro je dokačio.

Juče sam ugradio klimu i imam problem sa vibracijama iz spoljne jedinice. Nije to toliko strašno, čuje se samo u trenucima kad se klima tek upali i kasnije ako je pojačam malo, pa se ventilator spoljne ubrza i rad kompresora ili čega već.
Klima je Vivax 12-ica AEHi+, vibracije ne čujem da prenosi na unutrašnju nego nekako kao da zid vibrira. Stavili su samo 2m cevi, bila dvojica majstora i ajde ovom jednom držao usisivač ovaj drugi dole vidim već skratio na 2m.
I pitam zašto ne 3m, kaže Vivax ne zahteva toliko, ne brini ništa ugradili smo 300 komada Vivaxa, ovlašćeni smo mi odgovaramo.
Sad blage veze nemam do čega je, cevi kad pipnem nije da se ne oseti baš ništa na njima, ali nije ni da vibriraju, u predelu kompresora čujem taj zvuk. Poručio sam antivibracione gumice pa ću videti ima li poboljšanja.
E da, još jedan potencijalni razlog može biti što je pri bušenju rupe prošao tik uz armaturu, skoro je dokačio.
Ajd bas skini neki app da preko tel izmeris decibele. Moja spoljna AEHI+ 18 pravi vibracije kad se upali na 16 stepeni, ventilatori na 100%. E sad merenjem dobijem rezultat 69-71 a na specifikaciji pise da spoljna radi do 63db. 3 metra cevi su stavljene, proverio i spoljna jerinica pravi vibracije i oseti se to na crevima blizu spoljne, al nema vibracije na cevi kad krece da ulaze u zid fasade i do unutrasnje jedinice, pa nemam unutra zvuk da iritira. E sad na terasi tih 70db ne cujemo jer *** velika terasa i klima namerena u delu gde se ne sedi. Nemam inace stavljene amortizere gumene. Videcu kako ce zimi da se ponasa mozda cu morati da stavim gumene amortizere da smanjim tu vibraciju, al meni generalno ne smeta, a vidim da ni komsijama jer ima mnogo gorih klima oko mene koje rade ko traktor.

Ništa se ona spolja ne čuje bučno, prilično tiho radi, samo prenosi neku vibraciju unutra.
Uzeću da izmerim decibele. Deluje mi kad gledam ventilator na spoljnoj kao da nije centriran lepo, da kada gledam u šraf od njega ide gore-dole malo. Kada on ubrza čujem tu vibraciju unutra. Videću kad stavim amortizere šta se dešava.
Ja ovu moju nisam spuštao ispod 24 stepena, ne treba mi niže. Dovoljno rashlađuje prostor.

Ajd bas skini neki app da preko tel izmeris decibele. Moja spoljna AEHI+ 18 pravi vibracije kad se upali na 16 stepeni, ventilatori na 100%. E sad merenjem dobijem rezultat 69-71 a na specifikaciji pise da spoljna radi do 63db. 3 metra cevi su stavljene, proverio i spoljna jerinica pravi vibracije i oseti se to na crevima blizu spoljne, al nema vibracije na cevi kad krece da ulaze u zid fasade i do unutrasnje jedinice, pa nemam unutra zvuk da iritira. E sad na terasi tih 70db ne cujemo jer ********* velika terasa i klima namerena u delu gde se ne sedi. Nemam inace stavljene amortizere gumene. Videcu kako ce zimi da se ponasa mozda cu morati da stavim gumene amortizere da smanjim tu vibraciju, al meni generalno ne smeta, a vidim da ni komsijama jer ima mnogo gorih klima oko mene koje rade ko traktor.
Merio sam danas, 65-66 u nekom trenutku dođe do 69-70db. Kapiram da je to tu negde, verovatno telefon pokupi još neki zvuk napolju.

Pre 2 sedmice mi je montirana nova klima i povremeno se cuju vibracije, kada sp.jedinica menja brzinu. Nemam izolaciju na zidu, veliki srafovi su upotrebljeni, nosac klime cvrsto stoji, cigla je, dobar zid. Imam utisak da se vibracije sa kucista sp/jedinice preko nosaca prenose na zid. Gde mogu da nabavim te gume, mozda pomognu...?

Pre 2 sedmice mi je montirana nova klima i povremeno se cuju vibracije, kada sp.jedinica menja brzinu. Nemam izolaciju na zidu, veliki srafovi su upotrebljeni, nosac klime cvrsto stoji, cigla je, dobar zid. Imam utisak da se vibracije sa kucista sp/jedinice preko nosaca prenose na zid. Gde mogu da nabavim te gume, mozda pomognu...?
Imas PN
Takve je @Mr.Wolf preporucio... :)

Poslednja izmena:
Hvala puno!:)
Narucicu, taman cu moci malo da iznivelisem sp. jedinicu nekom podloskom - izgleda da nosac nije napravljen bas pod pravim uglom, pa je zato gornji deo klime malo odmaknutiji od zida od donjeg (nije to veliko zakosenje, ali mene nervira):D
Moguce da ti je klima lose usrafljena i stoji uvijena zbog tog loseg nosaca, pa otuda vibracije

Moguce da ti je klima lose usrafljena i stoji uvijena zbog tog loseg nosaca, pa otuda vibracije
Proveriću i to, verujem da će to da se popravi nivelacijom, uravnaću je podmetačima - nije to veliko odstupanje ali razumem da ako je klima uvijena može da dođe do vibracija.

Nazad
Vrh Dno