Šta je novo?

Problem sa Toshiba laptopom

dentista

Cenjen
Učlanjen(a)
09.05.2014
Poena
170
Laptop Toshiba satellite l500 (cpu intel 2.2 ghz, 2gb ram ddr2) imam instaliran win 7 32 bit sistem. Koristim ga već 3 godine. Otkad sam ga kupio pravio mi je problem. Dakle:
Čim upalim blokira posle tošibinog logoa (crn ekran) pa da bi nastavio pokretanje moram pritisnuti neki taster.
Dalje, nastavlja kako treba pa posle 2-3 minute rada na njemu počinje kursor od miša da trepera kao lud (kao i lampica za hard) sve dok ne pritisnem bilo koji taster, i opet jovo nanovo. Reinstalacija windowsa pomaže mesec-dva al opet se pojavi. Ima li itko sličan problem? Kod servisa su mi rekli da je u pitanju loš update neke alatke od windows update-a.
Serviser je sumnjao da je do oštećenog hard diska pa mi je zamenio novim samsung-ovim (od 320 Gb) i opet ista prica, 2 meseca bez problema međutim i dok pišem ovu pourku isto mi se dešava. Ima li mu spasa?:smoke:

Jesi li probao sa drugim adapterom da ga koristis? Ko se ponasa kada je na bateriji?

Ništa od svih simptoma se ne pojavljuje dva-tri meseca nakon reinstalacije svežeg windowsa?
Onda je softverski.
Reinstalacija windowsa bez updatea sa osnovnim drajverima i najosnovnijim paketom programa koje koristiš.
Namestiš i podesiš sve kako si navikao i ako je sve ok nakon dan, dva korišćenja uradiš update windowsa.
Posle toga ako je još uvek sve ok uradiš sliku sistema pa posle u slučaju potrebe je vraćaš, eksperimentišeš sa updateima, softverom ili drajverima i dalje.

Meni lici na problem sa Tastaturom, jer sam i sam imao slican problem, probaj da je izvadis i koristi neku USB Tastaturu... pa ako je do nje menjaj

Ništa od svih simptoma se ne pojavljuje dva-tri meseca nakon reinstalacije svežeg windowsa?
Onda je softverski.
Reinstalacija windowsa bez updatea sa osnovnim drajverima i najosnovnijim paketom programa koje koristiš.
Namestiš i podesiš sve kako si navikao i ako je sve ok nakon dan, dva korišćenja uradiš update windowsa.
Posle toga ako je još uvek sve ok uradiš sliku sistema pa posle u slučaju potrebe je vraćaš, eksperimentišeš sa updateima, softverom ili drajverima i dalje.

Ama baš ništa se ne dešava posle reinstalacije, čim prođe 2-3 mjeseca jovo nanovo. Moram napomenuti da kad maknem .net framework verziju 4.0 i 4.1 da se ublažava blokiranje sistema ali i dalje je problem tu. Međutim čim blokira posle tošibinog logoa pri paljenju onda me to najviše intriguje.

Zašto bi takav problem nestajao nakon reinstalacije windowsa i pojavljivao se posle mesec, dva korišćenja?

To se i ja pitam. Napominjem da sam, ajde da kažem, windows update addict, ali evo mi desktop računar koji ne primećujem ništa od gore navedenog. Ostali koji imaju laptopove nisu mi se žalili ništa slično. MOžda nije predviđen moj laptop za win 7?

Poslednja izmena:
Aha, ponadao si se da je do punjača, isprobao i nakon 20 minuta odlučio da ne bi bilo loše ispitati i druga mišljenja :)

Laptop ti ima softverski problem.
Ne sa delovima, dakle ne sa punjačem.

Da li drajveri, update, softver, "stručan" majstor koji ti radi instalacije windowsa (ako ti je isti čovek radio menjaj ga) ne bih znao tačno, nisam vidovit.

Zato ti je najbolje da uradiš ono što sam ti predložio, tako ćeš imati sliku sistema koju uvek možeš u slučaju potrebe da vratiš za 20 min i imaš laptop bez problema.
A možete i eksperimentisati slobodno u cilju da saznate šta mu tačno sa softverske strane napravi haos.

Ako je neko vec izneo da moze da bude problem vezan za windows update, zar ne bi bilo pametno iskljuciti windows update pa videti?

Aha, ponadao si se da je do punjača, isprobao i nakon 20 minuta odlučio da ne bi bilo loše ispitati i druga mišljenja :)

Laptop ti ima softverski problem.
Ne sa delovima, dakle ne sa punjačem.

Da li drajveri, update, softver, "stručan" majstor koji ti radi instalacije windowsa (ako ti je isti čovek radio menjaj ga) ne bih znao tačno, nisam vidovit.

Zato ti je najbolje da uradiš ono što sam ti predložio, tako ćeš imati sliku sistema koju uvek možeš u slučaju potrebe da vratiš za 20 min i imaš laptop bez problema.
A možete i eksperimentisati slobodno u cilju da saznate šta mu tačno sa softverske strane napravi haos.

Pa kad je covek ocajan svasta proba, napominjem da ga koristim evo vec tera 4-tu godinu a dao sam grdne pare tada a u sustinu nije bio vredan, toboz uzeo marku tada, pih. Nervira me jer mi se cini da je jedinstven problem a ja bih te srece da mi potrefi.

@poolmaker znam, ja sam to rezimirao, ocigledno uzaludno :D

@OP

Da li si ti uopste procitao covekov post? Zasto vrtis praznu pricu bez veze? Kakva marka, kakvi bakraci. Kvare se Rols Rojsovi od pola miliona, nece jedan vasljivi laptop. Ali opet, posto vidim da ne dopire do tebe:

POSTOJE OZBILJNE INDICIJE DA JE LAPTOP ISPRAVAN, TJ DA JE SOFTVERSKA GRESKA, PUSTI MARKE FRANKE I DOLARE. ISKLJUCI WINDOWS UPDATE (NA SVEZE INSTALIRANU MASINU) I VIDI DAL CE DA SE PONOVI PROBLEM.

Vazi choche ne ljuti se. evo poslusacu te. Htio sam rec da nije vise ni brend sto je nekad bio.

Meni lici na problem sa Tastaturom, jer sam i sam imao slican problem, probaj da je izvadis i koristi neku USB Tastaturu... pa ako je do nje menjaj

Ako nije ono sto je poolmaker rekao, onda je 99,99999% ovo sto citiram. Takodje mi je poznat jedan takav slucaj sa Toshiba laptopom. Pogotovo ako si nesto nekad prolio po tastaturi. Isti su simptomi bili (osim kod paljenja), nekad radi normalno, nekad jok.

U svojoj praksi zadnjih godina sam vidjao dosta novih toshiba sa fabrickom greskom.
Ili ne moze sistem da se instalira na nov, ili se usled instalacije gasi, ili posle par dana pobrljavi.
ne znam sta da ti kazem, instaliraj nekako sitsem, i resi se muke.

Pozz,

Наравученије из личног искуства:
Заобилазити куповину Toshiba лаптопова, без обзира и на повољну цену и No Matter What гаранцију, у широком луку.

Наравученије из личног искуства:
Заобилазити куповину Toshiba лаптопова, без обзира и на повољну цену и No Matter What гаранцију, у широком луку.

Koliko si ti to laptopova Toshiba promenio da bi tvoje iskustvo bilo relevantno toliko da deliš savete drugima? Ovakve stvari bi neko od moderatora trebao da briše

Da si rekao to samo za C seriju, pa i da poverujemo.

Ja imam C855-24c već godinu dana i nikakvih problema nemam. Niti se greje. Niti negde nešto krcka. Takođe, imam u kući i jednu Toshibu L655 ja mislim da je ta serija, već 3-4 godine i ni sa njom nikakvih problema.

Sveza instalacija uz format hard diska i obavezno iskljuci windows update posle toga i nece biti problema!

Ne verujem da je problem do Windows Update-a, narocito posto ti ostali racunari u kuci i okruzenju rade normalno. Ja mogu to da ti kazem jer u firmi imam 35 Toshiba laptopova i takav problem nisam imao nikad.
Ako ne korisitis licenciran OS (necemo ulaziti u to da li :d ) skini drugu kopiju, mozda je u njoj problem, ali u svakom slucaju svez sistem.
Imao sam tokom ovih par godina raznoraznih bizarnih problema na Toshibinim masinama, ali su sve to neki sitni bagovi koji su uvek nestajali nakon reinstalacije sistema. Samo obavezno uradi na cist disk. Moj predlog ti je da uzmes neki butabilni alat za to Hiren's Boot CD ili butabilnu verziju nekog Disk Tool-a ili Partition alata i formatiras, a potomuradis i wipe...i onda nov sistem.
I mozes slobodno da stavis Win 7 64bita, ja imam na 5 komada L500 serije x64 sistem, radi lepo i pokazao se manje podlozan brljanju od 32bita (mada to ne bi smelo da ima nikakve veze, ali je tako praksa pokazala :trust: )

Ne verujem da je problem do Windows Update-a, narocito posto ti ostali racunari u kuci i okruzenju rade normalno. Ja mogu to da ti kazem jer u firmi imam 35 Toshiba laptopova i takav problem nisam imao nikad.
Ako ne korisitis licenciran OS (necemo ulaziti u to da li :d ) skini drugu kopiju, mozda je u njoj problem, ali u svakom slucaju svez sistem.
Imao sam tokom ovih par godina raznoraznih bizarnih problema na Toshibinim masinama, ali su sve to neki sitni bagovi koji su uvek nestajali nakon reinstalacije sistema. Samo obavezno uradi na cist disk. Moj predlog ti je da uzmes neki butabilni alat za to Hiren's Boot CD ili butabilnu verziju nekog Disk Tool-a ili Partition alata i formatiras, a potomuradis i wipe...i onda nov sistem.
I mozes slobodno da stavis Win 7 64bita, ja imam na 5 komada L500 serije x64 sistem, radi lepo i pokazao se manje podlozan brljanju od 32bita (mada to ne bi smelo da ima nikakve veze, ali je tako praksa pokazala :trust: )

Moram priznati da sam probao i 64 bitnu verziju win 7-ce i opet mi se javlja isti gore navedeni problem. Sve više sumnjam da je do win update, iako mi je laptop 64 bit compatible; sa 2 gb ddr2 ram-a jedva izdržava jadnik (al se ne da:whip:)

Definitivno i reinstalacija windows-a (7-ce) ne pomazhe. Ocu li probati Vistu? Dajte mi pamet?!

Vista je bagovitija od sedmice I njome neces nista dobiti. Imao si Dobar savet od poolmakera za svoju situaciju a nicime nisi potvrdio da si ga ispostovao. Dakle da li si reinstalirao sistem, nabacio drajvere I odmah, pre winupdate-a napravio backup image sistemske particije?
To treba da uradis I da Nam potvrdis da si uradio. I sad ja imam jednu osnovanu sumnju Ali da ne big uzaludno kuckao daj ti unapred skrinsot iz diskmanagemeta Ali Sa razvucenim oknom tako da se svako slovo vidi.

Vista je bagovitija od sedmice I njome neces nista dobiti. Imao si Dobar savet od poolmakera za svoju situaciju a nicime nisi potvrdio da si ga ispostovao. Dakle da li si reinstalirao sistem, nabacio drajvere I odmah, pre winupdate-a napravio backup image sistemske particije?
To treba da uradis I da Nam potvrdis da si uradio. I sad ja imam jednu osnovanu sumnju Ali da ne big uzaludno kuckao daj ti unapred skrinsot iz diskmanagemeta Ali Sa razvucenim oknom tako da se svako slovo vidi.

E sad gornju polovinu tvog teksta sam razumeo, al mi donju polovinu moras objasniti sta treba da radim. Dakle, uradio sam sledece:
1. Cista instalacija win 7-ce (32bit).
2. Instaliranje driver-a sa toshibinog support stranice(display,webcam,touchpad....)
3. Instalirao Firefox, Microsoft antivirus, jetaudio, vlc player, utorrent i nista vise (napominjem jos od prvog dana sam totalno iskljucio Win Update).
Bacup sistemske particije nisam uradio jer smatram da gore navedeni programi ne bi mi remetili stanje (ako se ne varam)

Zasto si instalirao to pod 3. I zasto nisi uradio backup sistemske particije?

Ljudi ti to ne savetuju bez razloga I ako hoces da uspemo onda ispostuj predloge jer kao sto si se vec uverio tvoj pristup ne daje rezultata.

Backup sistema si trebao da uradis kao rezervno resenje koje bi ti u roku od par minuta vracalo funkcionalan OS ako ostali predlozi ne upale ...no, ti Sam odlucujes.

Elem, ako je u ovom trenutku sve ok onda idi desni klik na Computer I iz kontekstnog menija biraj Manage, zatim Disk Management I onda razvlaci okno dokle god se ne uveris da je vidljivo svako slovo ...skrinsotuj I okaci sliku pa idemo dalje.

Poslednja izmena:
Pod 3 su 5 programa koji mi valjaju za ,,entertaiment" i zbog toga smatram da ne vrijedi uraditi backup sistema s'obzirom da su mi vazne datoteke sacuvane na drugi disk.
evo da okachim screenshot gore navedenogUntitled1.jpg

Znachi ponavljam jos jednom: Na laptopu nema nista instalirano sem 5 gore navedenih programa i win update je totalno iskljucen.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno