Šta je novo?

Problem sa pay pal-om!

new_bee

Cenjen
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poena
154
Porucivao sam preko ebay-a nekoliko puta i sve je uredno proslo. Relativno skoro sam hteo da kupim jos neki predmet i kada sam dosao do koraka da platim preko pay pal-a, pojavila se greska. Stanje na racunu je duplo vece od iznosa proizvoda koji sam kupio. Procitao sam da je pay pal update-ovao zastitu i sada vise ne mogu da platim. Posedujem visa internet karticu preko banke Intesa. Na pay pal racunu sam registrovan na Sloveniju (kao sto su i mnogi radili). Inace, ja sam iz Srbije (NS). Da li je neko imao slican problem i kako bih mogao da ga resim?

Hvala svima!

Daj link o toj povecanoj zastiti na paypalu?
Meni se desilo u subotu da nisam mogao da kupim neke stvari. Kada kliknem pay now pa pay with paypall samo mi se pojaci error i kaze ako se desi jos jednom da ih kontaktiram, naravno desilo se jos mnogo puta, za 3 stvari koje me trenutno interesuju.

Upravo to se i meni desilo. Ne znam kako to da resim. :( Kontaktirao sam ja pay pal i rekli su kao - pa vi ste iz Srbije, zao nam je, radimo na tome da i kod vas "proradi" pay pal i rekli mi gde mogu da pogledam kako se gasi account. :( :( :(

ovo mi stoji kada udjem na pay pal account

Poslednja izmena:
Kontaktirao sam ja pay pal

Ja stvarno ne znam odakle ti ideja da uradiš tako nešto ?

Imaš temu o paypalu i imaš tamo bar jedno 6 puta objašnjeno kako da platiš ..... evo ja pre 20 minuta platio nešto liku u šveCkoj ...

Poslednja izmena:
Pa nisam znao sta da radim, a pise da ako imam nekih problema da ih kontaktiram.. :( Opet kazem, to se desilo pre nego sto sam ih kontaktirao. Takodje ni drug iz Beograda koji se isto registrovao na Sloveniju i ima Intesinu karticu, ne moze da plati predmet koji je kupio. S tim sto on njih nije kontaktirao. Samo mu izlazi error kad treba da plati. :s

stvarno si genije pcelice... ja sam jos i rizikovao sto sam kontaktirao ebay,morao posto ne mogu da platim nista preko ebaya dok direktno preko paypala sve funkcionise, ali nikad ne bih poslao email paypalu!!!

Sad lepo mogu da ti ugase account, i da se oprostis od paypala.

Ma otvoriće drugi, to nije problem, najlakše da otvori drugi account, problem je što sada ne može da se poveže nijedna srpska kartica ....

Kada bi se sada našla neka banka pametna u bosni, recimo, i da daje debitne internet kartice i nerezidentima, to bi bilo ekstra ....

Pa vec su mu ugasili account. Vidi se iz screenshota da je limitiran, a to je isto kao i ugasen.

Meni je samo stigao mail da je pay pal update-ovao privacy police (cini mi se), ali nisam obracao paznju na to, vec nakon par dana samo otisao na e-bay, kupio predmet i kada sam hteo da platim --- error... Ajde probam kasnije - isto. Probam sutra- isto. Probam prekosutra- isto. I onda vise nisam znao sta da radim.. Pitao sam drugara jel moze on da poruci, kad i njemu izlazi isti error kao i meni i placanje ne moze da prodje. Naravno, obavestio sam prodavce sa ebay-a da postoji problem sa placanjem na sta su rekli da nije problem.
Jel neko od vas moze da porucuje normalno sa ebay-a? I ako moze, zamolio bih da mi kaze koju karticu ima(u kojoj banci)..

Dal bre moguće? Pa juče sam ti napisao
Imaš temu o paypalu i imaš tamo bar jedno 6 puta objašnjeno kako da platiš ..... evo ja pre 20 minuta platio nešto liku u šveCkoj ...

A zasto vi ljudi ne otvorite debitni racun u banci u Madjarskoj ili u Grckoj i uzmete sim karticu jednog od njihovih operatera i najopustenije se registrujete kao da tamo studirate na adresi nekog univerzitetskog kampusa, a da ste inace iz Srbije. To ce da radi milion posto. Uplate vrsite preko moneybookersa ili nekog drugog servisa koji vam je povezan sa ovdasnjom karticom, a isplate mozete direktno na bankomatima.

MOžda zato što je to mnogo cinculiranja ? Da neko ode samo zbog toga ?

Ja planiram tako nešto u Italiji da izvedem .... javljam kako bude .....

Ni u madjarskoj nije sve tako jednostavno, meni se sestra cima sa time, i jednostavno ne moze sa svog racuna da prebaci novce na paypal racun...

I meni bi bilo potrebno nesto da platim AlertPay-om, uspesno otvorim nalog, ali nemam pojma kako da posaljem pare na taj nalog da bih mogao nesto da platim odatle...

Ima li ko da me uputi?

Ožda zato što je to mnogo cinculiranja ? Da neko ode samo zbog toga ?

Namerno sam naveo Madjarsku i Grcku, jer dosta ljudi putuje tamo sto zbog odmora, zbo zbog koncerata, pa usput moze i ovo da se zavrsi.

Ima li ko da me uputi?

Na elitesecurity postoji dosta duboko razvijena prica na ovu temu. Za tvoj konkretno slucaj i ovo sto ja navodim ima par ljudi da je izvelo u Americi i jedan u Ceskoj - ako se dobro secam, citao sam pre par sedmica.

Dal bre moguće? Pa juče sam ti napisao

Cekaj, platio si nekome preko Ebay-a, ili si platio direktno sa paypala?

Placanje sa Ebay-a ne radi ni meni, tacnije prilikom checkout-a izbaci error pre nego sto se moze platiti. A slanje novca sa paypala radi normalno.

evo danas sam platio preko ebaya paypalom, prosloo :)

Placanje sa ebay-a ne radi. Recicu drugu da slika koji error mu izlazi kad ide na "pay now" sa ebay-a, posto je meni blokiran acc.

Error je "sorry we could not complete your request at this time" ili nesto tako, crvenim slovima ispisano i javlja se kad se ide na checkout na ebay-u. Opcija "send money" sa paypala radi normalno.

Ako neko zna u cemu je problem i zasto puno ljudi sa ovih prostora ima problem neka napise.

@leksa

Da li si stavio istu zemlju na koju ti je otvoren paypal ?

mislim da je problem do toga sto prodavac na ebayu npr stavi slanje samo u USA, i kad probas da platis a paypal je na Bosnu ne dozvoljava ti, meni se par puta slicno desilo, ali vecinu puta placam normalno kroz ebay opciju, kad se desi da nemoze onda kroz paypal send money, upisem sve i platim, upozore me kao da bi trebalo kroz ebay, ali to ignorisem i to je to, prodje uplata na taj nacin

Eto, nisam znao da moze i tako :( :( A error mi nije izlazio iz tog razloga koji je "puska" naveo, vec iz nekog drugog. Zemlja porekla je razlicita nego na pay pal-u, mozda zato ... :S

ja sam pisao ebayu,kao sto sam rekao, zbog tog errora i nije mi stigao odgovor, ali mi je dosao mail da ocenim njihovu tehnicku podrsku(konkretno nekog Andeyja) povodom moje zalbe, sto znaci da su se zanimali time. Rezulat je da je proradilo.

Oki, kakve to veze ima sa temom?

Ovde accounti nisu blokirani vec ne prolazi placanje preko Ebay-a.

@Drauss, ja sam pisao Ebay-u, chatovao sa njihovom tehnickom podrskom vise puta i nista to nije pomoglo.

Medjutim, u poslednjih nedelju dana izmenjen je Chekout sistem na Ebay-u i posle Review stranice ide odmah login na Paypal. Ovo ranije nije bilo nego je izbacivalo gresku. Posle logina na paypal account, ide jedna konfirmacija (za karticu), a zatim ide druga konfirmacija kojom se potvrdjuje iznos. Sada, posle ove druge finalne konfirmacije izbacuje gresku koja vise nije vezana za Ebay, vec za Paypal, nesto u fazonu, "sorry, we are not able to process your payment" i dole link, "contact Paypal customer service".

Zemlja na Ebay accountu je naravno razlicita nego na Paypalu, ebay je Srbija, a paypal je Austrija/Bosna/Hrvatska... Ako je to razlog zasto ne prolaze uplate, sta se desava sa paketima ako se izmeni zemlja na Ebay accountu?

mogu samo da potvrdim da je procedura kako leksa kaze, dakle meni se nekad desavao taj error na ebayu koji on upravo spominje, a inace sada ide na paypal loguje se i onda se ide nasatavi na potvrdi i to je to onda vraca na ebay. medjutim cak sam i danas placao nesto i nije problem, cak sta vise ebay je na drugu osobu dakle ne samo zemlja vec totalno drugi podaci, a ja placam svojim paypalom i sve ok.

Pa ima veze sa temom zato sto se odjednom pojavljuju nasumice blokirani paypal accounti.. Link moze da ima veze sa time, link ne mora da ima veze sa time ali da se "nesto" cudno desava - desava se. Zar ne?

Nasumice blokirani paypal accounti se desavaju od samog pocetka funkcionisanja tog servisa. Masovno se desavalo da ljudima blokiraju sredstva na paypalu iz cista mira i da im nista ne mogu. Ipak, ovde je rec o placanju, a ne o seller accountima gde sredstva stoje na paypal accountima.

Uzgred, mali update, danas sam imao neko placanje, i posle 3 neuspela pokusaja, uplata je prosla (sa ebay-a). Prvi put posle par nedelja. Dakle, cini se da se stvari vracaju u normalu.

Pa vidis.. bas zbog toga da im niko ne moze je mozda razlog prvog paste-a a drugo pojasni sta se desava sto se tice placanja posle tih 3 neuspela, jel su ti se skidala sredstva tada ili ne? Mislim ovo je toliko ispada nesigurno u poslednje vreme da ne znam sta da mislim ako bih dao nekome prave pare da mi nesto kupi preko paypal-a....

Nazad
Vrh Dno