Meni je Seagate za Maxtora rekao da je HDD u garanciji i da kontaktiram svog prodavca kako bi mi dali drugi a ako mi prodavac to odbije, da budem slobodan ponovo da ih kontaktiram sa imenom firme koja mi je odbila reklamaciju pa ce oni to proveriti i javiti mi šta da radim.
Ponavljam, ako proizvodjač daje garanciju 3 god na neku robu, niko ovde pa ni šire me neće uveriti da je u redu kad mi neka radnjica da garanciju od trajanja jedne godine.
I rekli su mi da ne mogu diskove da predam uvozniku, vec se moraju slati direktno u njihov centar, da bi ostvario garanciju.
Da su meni rekli suprotno, da se prvo obratim prodavcu pa ako prodavac odbije da primi na reklamaciju, da se javim njima, ja ti mogu dokumentovati..
P.S. Takodje i na gomilu robe postoji limited warranty opcija, tj. ukratko, uvoznik moze ali ne mora da pokrije celu garanciju, kad prodje deo koji pokriva uvoznik onda moras sam o svom trosku da saljes proizvodjacu sto se iz Srbije uglavnom nikako ne isplati.
Sad mi u ovo kao treba da poverujemo? Ako je neka roba snizena pa joj je i garancija snižena, zašto misliš, kažeš da to na samoj robi/ambalaži neće biti naznačeno.. Ispada kao da je uvoznik neko ko odredjuje kako će ići stvari a proizvodjač kao nema kome da proda robu pa pristaje na svakojake uslove trgovanja.
Ja razumem da uvoznik može da ima gomilu maloprodaja i da ga za*ole za krajnjeg kupca jer zna da će ta roba u nekom periodu biti prodata, ali za proizvodača ne stopje tako stvari.
Njemu je bitno da kupci budu zadovoljni a za uvoznike koji posluju takvom, lošom politikom, nemam reči.
Ustvari, smatram da su uvoznici kod nas korektni, nego su problem male i malo veće maloprodaje. Kad kažem uvoznici, ne mislim na firme koje uvoze i distribuiraju jedan-dva brenda HDD-a ili optike jer to danas uvozi svako..
A kako bi bilo da radnja koja prodaje, recimo HDD na koji ide garancija 3 godine, daje garanciju na taj proizvod 1 godinu ali pritom i prodaje pod cenom koja je ekvivalentno manja koliko je i garancija manja? Jel bi i onda davali garancije 1 godinu? Ne, nego idu na varijantu, "Ako Prodje, Prošlo".. Ja odustajem od ove diskusije, jer nema smisla.