Cisto da i ja malo opljunem po Pakomu, pre nekoliko godina sam kupio plocu Asus P4P800-E u Pakomu, sa chieftec napajanjem nije htela da se staruje, sa kineskim napajanjem radi. Probao sam napajanje sa drugim plocama i napajanje radi, napisem pismo chieftec-u sa opisom problema posto sam i dalje bio ubedjen da je napajanje neispravno. Iz chieftec-a mi odgovore da su dobili jos takvih pisama sa istim problemom ali da oni nisu uspeli da proizvedu takav problem kod njih i daju mi link za neki sajt na kome pise da je Asus priznao gresku na toj reviziji ploce koja proizvodi upravo takav problem i da besplatno menja ploce.
Kontaktirao sam Pakom i veoma bezobrazno su odbili ideju da mi zamene plocu, probao sam vise puta ali na kraju se svelo na to da ce da uzmu plocu i da je drze par meseci pa da vide kako se ponasa i da li je pokvarena ...
Odustao sam od zamene ploce zato sto bi bio par meseci bez kompa ...
Drugar je u Pakomu kupio MSI 6600 GT, doneo kuci i ispostavi se da je obicna, nije GT. Mesec dana je pokusavao da istera svoje i pokusavali su da ga ubede da je to ipak GT, posle su ga ubedjivali da je on zamenio karticu. Drugar je nekako kontaktirao neku gospodju koja je predstavnik MSI-a i preko serijskog broja kartice su stvarno dosli do toga da to NIJE bila GT i da mu je prodata bas ta kartica. Kad je otisao po drugu karticu dali su mu neku polovnu koja je izgledala kao da je izvadjena iz kontejnera. Nije hteo da prihvati i posle jos dve nedelje preganjanja su mu dali novu karticu.
Posle takvog ponasanja Pakoma nikad ih vise nisam zvao i nikad ih vise i necu zvati, ne gledam njihov cenovnik i kao firma za mene ne postoje.
Da li je ovakvo ponasanje samo akt pojedninaca ili politika firme to ne znam (ako su pojedinci izgleda da svi nalecemo na iste pojedince), ali nisam cuo da je neko imao pozitivna iskustva sa Pakomom.
posto sam video da je MSI ploca u pitanju probacu da nadjem telefon te gospodje, ne verujem da ce nesto da pomogne ali ipak ...