Šta je novo?

Problem sa komsijama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Zivim u stambenoj zgradi, i imam komsinicu koja voli da pece papriku na nekih 2 metra od zgrade. Problem je dim zbog koga ceo dan ne mogu da otvorim niti jedan jedini prozor u stanu. Cak i kada se otvori na kratko udje takva kolicina dima da se ne moze disati.

Komsinicu ne zanima nista ona tera po svome, komunalnu policiju smo zvali tri puta rekli su da ce da dodje patrola samo kako ih ima malo ne mogu mi kazati kada ce to biti. Naravno nikakva patrola komunalaca nije dosla.

Interesuje me da li neko ima neki predlog kako bih mogao da resim problem? (nenasilno)

Palo mi je na pamet da iz kupatila pocnem da zalivam tusem dole pa dok ne ugasim vatru ali nemam pojma da li zbog toga mogu da zovu policiju.

da ne preterujes ??? prvo sumnjam da bas CEO dan pece, a drugo nece peci 2 god nego 1 do 2 dana...a jes ti problem u pm

Full plastic bag of shit i vezbaj gadjanje :d

Zivim u stambenoj zgradi, i imam komsinicu koja voli da pece papriku na nekih 2 metra od zgrade. Problem je dim zbog koga ceo dan ne mogu da otvorim niti jedan jedini prozor u stanu. Cak i kada se otvori na kratko udje takva kolicina dima da se ne moze disati.

Komsinicu ne zanima nista ona tera po svome, komunalnu policiju smo zvali tri puta rekli su da ce da dodje patrola samo kako ih ima malo ne mogu mi kazati kada ce to biti. Naravno nikakva patrola komunalaca nije dosla.

Interesuje me da li neko ima neki predlog kako bih mogao da resim problem? (nenasilno)

Palo mi je na pamet da iz kupatila pocnem da zalivam tusem dole pa dok ne ugasim vatru ali nemam pojma da li zbog toga mogu da zovu policiju.
10dae72564bc3a8fe8edfeb1f2ffb98f.jpg

da ne preterujes ??? prvo sumnjam da bas CEO dan pece, a drugo nece peci 2 god nego 1 do 2 dana...a jes ti problem u pm
Od 10h do nesto malo posle 19h. Meni je to nekako ceo dan. Prosle godine su pekli nekih nedelju dana. Prvo paprike pa onda, kuvali paradajz. Razumem ja i ljude koji ne otvaraju prozore i po nedelju dana ali ja nisam jedan od tih pogotovo sto je pored zgrade poljana na kojoj to moze da se radi i da ne smeta nikome.
Izvinjavam se, znam da tema i nije bas za ovaj forum ukoliko je toliki problem siguran sam da je je moderacija ekspresno obrisati.

Arcibalde a gde se to desava, koji deo grada ?

Jel u trgovackoj izmedju zgrada na poljani?

Mislio sam da je prosla sezona. Kako je moguce da pece ovih dana kada pada kisa? Komunalna policija bi morala to da resi. Malo ih vise smaraj, lenji su jako kada nemaju licnog interesa.

Mozes da ugasis vatru samo sto rizikujes fizicki sukob ili odmazdu neke vrste. Jer si rekao da je zapalila vatru u dvoristu zgrade a to se ne sme, pa makar zgrada bila i u selu Zarkovu.

Edit: Komunalaca ima malo? Eno ih svaki dan na vidikovackoj pijaci, uzimaju harac... ja setam triput duzu razdaljinu svaki dan nego sto je od pijace do Zarkova a oni su motorizovani.

Poslednja izmena:
Nenasilne metode:
Kupis joj zimnicu, sidjes i pomognes da se brze zavrsi, zamenis stan, instaliras filtere za dim,
pokrenes gradjansku parnicu, zatrpavas zalbama opstinu, komunalno, nabavis gas maske, zadrzavas dah...

Mafijaske metode:
Unajmis Rome (da budemo politicki korektni) da prave problem gospodji sto pece :d

Zgrada na uglovima, ali od prvog sprata ne od prizemlja, ima izbacen polukruzni deo (kao kule na coskovima zamka) tako da on predstavlja finu nadstresnicu pa moze da se dimi i kada pada kisa.

Mislim ono, tri poziva komunalcima oni iskuliraju. Nista videcemo sledeci put. Sto se tolerancije tice 15 godina medju zarkovcima izjede i poslednji promil tolerancije.

U Zarkovu odrastao i mogu da kazem da ti je tamo pesma u odnosu na naselje Ivana Ribara i 45-i blok u koji sam prvo presao. Sada sam na cuvenoj Stazi smrti (spust sa Vidikovcavu Knezevac). Tu tek smrad do smrada :)

Kod mene peku po balkonima u elektricnim pekacima, istina sve manje, kako odsele ili umru stariji, ova mladjarija ne pravi zimnicu...

Вама то смрди? Ја баш волем тај мирис паприке која цврчи, мада не пеку под мојим прозорима.

Prijavi komunalnoj da pece i prodaje paprike ispred zgrade.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Nije problem miris paprike vec dim koji proizvodi vatra. A kada od istog krene da pece grlo i da boli glava znaci da ga je previse.

Sta se bre ludirate kakvi vatrogasci i mafijaske metode mnogo gledate filmove.
Kad je kucni red, od 13 do 17 i od 22 do 5h koliko se secam. Znaci komsija moze da rusi zidove, kolje ovcu, ima solo koncert... recimo od jutra do 13h panduracija mu ne moze nista. I komunalnu policiju ne zoves. Racunaj da oni ne postoje. Znaci zoves 192 trazis ispostavu u cukarici i od njih trazis da dodju inace pravis haos i kazes da posle njih zoves hitnu. I eto njih kod tebe a posle kod onog na kog se zalis. Onda oni ili opominju ili pisu kaznu (oko 5k din). Ako su opomenuli a opet sve isto odma ide kazna.
I moras biti divalj Arci, divalj, kad ti neko smrdlja pod prozorom ti obidji frizerske salone, pokupi kosu pa to njemu spali pod prozorom. Jel si Zarkovac ili obican hjuman ? :D

@arcibalde

taj problem i nije toliki problem. dođi na vrh ustaničke da vidiš gde ja živim. pečenjara milan radi 24/7 i po danu i po noći peku. iza pečenjare imaju deo gde peku jagnjiće, prasiće...

zatim na par metara od objekta pržionica kafe. od osam ujutru do posle podne svaki dan prže kafu, dolaze kamioni i razvoze po beogradu/srbiji.

uslužno pečenje mesa, uslužno prženje kafe.

zatim repetitori (zračenje), na svakoj zgradi postavljen ogroman broj repetitora.

četvrti problem, po danu i noći povremeno tope plastiku (objekat uz pečenjaru sa zadnje strane).

kako reagujemo godinama? tako što kada vetar ide na drugu stranu otvaramo prozore, mnogi su zastaklili terase i sl.

ljudi se žalili svim mogućim inspekcijama od opštine do ministarstva, ne vredi.

ovi ovde su veliki igrači sa zaradom od mnogo hiljada € mesečno i tu ne vredi boriti se zato što vlada zakon jačeg. tipa kada se zove inspekcija, odmah unajme par momaka sa kačketima koji kruže oko okolnih zgrada da vide ko je prijavio i sl. pa nema ko da se suprotstavi. o inspektorima da ne pričam, kao dođu po prijavi i napišu da objekat ne postoji i pogreše par desetina brojeva a stave istu ulicu.

možda jednog dana ako nas neko okupira a možda nikada ovde se nešto promeni.

eto, možda je ovo uteha :D

zaboravih da napišem, pre par godina se pečenjara izmestila dvadesetak metara zato što su trebali da je ruše i već su zakupili novi objekat, renovirali, napravili pravi mali restoran, sve u staklu... ta nova lokacija je bila još bolja zato što je na samom uglu bul kralja aleksandra i ustaničke. jedno jutro odem po hleb i vidim svi prozori razbijeni, ne postoji objekat, preko noći im neko sve demolirao. očigledno da se nekome nije svidelo to što su na toj novoj lokaciji postavili takav vid objekata. komšije kažu da je uleteo bager i za par minuta nije bilo ničega. e sad, da li je građevinska inspekcija, da li investitori (tada su se u blizini sagradile tri nove zgrade), može biti bilo ko ali zato sam napisao da vlada zakon jačeg.

sada je tu na uglu kazino/kladionica, a pečenjara je na starom mestu.

Poslednja izmena od urednika:
U Zarkovu odrastao i mogu da kazem da ti je tamo pesma u odnosu na naselje Ivana Ribara i 45-i blok u koji sam prvo presao. Sada sam na cuvenoj Stazi smrti (spust sa Vidikovcavu Knezevac). Tu tek smrad do smrada :)

Nije tema ali moram da pomenem. Naprosto sam odusevljen sta je tamo niklo, mislim da to nema ni u jednom drugom delu grada. Onakvu urbanu favelu nema ni Rio de Zenairo. :d

Nadam se da nece neko kliziste da se aktivira...

Prosle nedelje otvoren chajniz restoran na 50m od mene,u prizemlju stambene zgrade.
Gledam,samo ventilacija,nigde dimnjak ili sl..
Kazem komsi koji zna gazdu,ovi ce se pogusiti u kujni...
Kaze nece,gazda morao da instalira filtracioni sistem koji sve skupi,kostao 45k evra... inace nema otvaranja...
Sve je jasno...

e ***a Mile, ovo je Srbija :D

Ja sam imao problem sa romima koji pale elektroniku da izvuku metale, bas je bilo gadno. Kuca im se nalazila u sred ulice prepune stambenim zgradama. Prvo zvao komunalce izasli na teren u roku od pola sata i videli da postoji problem, ali kako je privatna imovina bila u pitanju nisu mogli da ulaze, nemaju ovlascenja. Ali, rekose mi da nazovem vatrogasnu inspekciju da oni mogu da rese taj problem zato sto je u pitanju, ne secam se tacno izraza, ali cini mi se opste izazivanje opasnosti od pozara, posto zgrada koja se nalazila uz njihovu kucu je imala izlozenu stiroporsku fasadu. Sledeci put kada se desilo, ja nazvao ovi dosli, nisam bio prisutan, ali nije bilo prijatno koliko sam video sa terase :d.
Medjutim problem bas i nije resen, desavalo se opet, redje, ali se desavalo. Problem je sto njima te kazne i kojestarije nista ne znace, a i zasticeni su poput polarnih medveda :/, kada su takve stvari u pitanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno