Šta je novo?

Problem sa hladjenjem klokovanog Bartona

gx-x je napisao(la):
o cemu se vas dvoje raspravljate...cccc....pa ista je tehnologija jezgra bartona i T-bred B-A (CARE, sad si zbunjen ;) ) barton zbog vise kesa ima vise tranzistora, vise tranzistora se vise greju nego manje tranzistora, e sad rashladna povrsina je malo veca na bartonu, ali se iz prakse (kao sto CAR rece) pokazalo da se barton u najbolju ruku isto greje ko Tb-B.

Epa o tome se i radi sto nije ista tehnologija ja sam gore naveo da je Barton radjenu SOI tehnologiji :) -> znaci usavrshenija verzija T-Bred B varijante

Vojkan je napisao(la):
I je l' radi, je l' mu fali nešto? :D
Stavi bre neki normalan kuler, tipa whisper rock IV koji je 500 dinara.

kuler tje da se menja... ali pitam shta josh mozhda nije ok?
da nije do napajanja?

IzNoGooD je napisao(la):
kuler tje da se menja... ali pitam shta josh mozhda nije ok?
da nije do napajanja?
Ne može ovako napamet da se kaže, previše je varijabli u igri, kreni od one najjeftinije i najjednostavnije varijante, promeni kuler, lepo ga montiraj, pa vidi kako tada stoje stvari.

gx-x je napisao(la):
o cemu se vas dvoje raspravljate...cccc....pa ista je tehnologija jezgra bartona i T-bred B-A (CARE, sad si zbunjen ;) )...
Nisam zbunjen ni najmanje. Pa sta je Barton, ako ne TBred sa extra 256 kila kesa?!
(i default 166 MHz FSB-om, 'ajde da se i to pomene... mada je nebitno, svaki Tbred moze da se natera na tu magistralu, pa mu dodje na isto)

Jos nesto moram da pitam crnogorskog decka :)
Da li si ti sa TBred-a presao pravo na tog mobilnog Bartona... ili na neki standardni Barton, onako u medjuvremenu, dok jos nisi pribavio tog mobilca?

CAR je napisao(la):
Opet ti sa "white papers"-ima... ali dobro.
Ja tebi rekoh kakva su moja iskustva, dakle iz prve ruke, sa podosta procesora... pitaj i ljude ovde, svi su listom misljenja da se Barton vise greje od Tbred-a (ima nesto i u onih extra 256 kila cache-a ;)). Istog su misljenja i na mnogim drugim forumima, a u krajnjem slucaju takvi su i zaključci raznih testova procesora...

No dobro, ako "beli papiri" kazu suprotno...

Pozdrav i tebi.

Znaš CAR-e, čovek je malo neiskusan, pa stalno gleda u neke "papire".
Prvo, smešno je porediti PR oznake. Znači samo realni taktovi, a ne "neki 2600+", jer onda to nije isti takt za T-Bred B i Barton. Barton je, sa istom PR oznakom na nižem taktu nego T-Bred B.
Evo koliko je temperatura T-Bred B na 10X220=2200 Mhz (je li to 3200+ :D:D) kod mene. Na internetu sam, 47 stepeni, kada ga max izmaltretiram, onda je 52-53.
Kolike su temperature Bartona na 2200 Mhz, sa prosečnim vazdušnim hladjenjem, nakom maltretiranja ?

CAR je napisao(la):
Nisam zbunjen ni najmanje. Pa sta je Barton, ako ne TBred sa extra 256 kila kesa?!
(i default 166 MHz FSB-om, 'ajde da se i to pomene... mada je nebitno, svaki Tbred moze da se natera na tu magistralu, pa mu dodje na isto)

Jos nesto moram da pitam crnogorskog decka :)
Da li si ti sa TBred-a presao pravo na tog mobilnog Bartona... ili na neki standardni Barton, onako u medjuvremenu, dok jos nisi pribavio tog mobilca?

Jel to neshto na nacionalnoj osnovi brate srbine ?
nick je monteboy a mozda ja ovaj decko i malo stariji od tebe ;)

Pa rekoh ti da sam imao T-Bred B zatim Barton a onda Barton Mob varijantu ;)

notax je napisao(la):
Prvo, smešno je porediti PR oznake. Znači samo realni taktovi, a ne "neki 2600+", jer onda to nije isti takt za T-Bred B i Barton. Barton je, sa istom PR oznakom na nižem taktu nego T-Bred B.
Evo koliko je temperatura T-Bred B na 10X220=2200 Mhz (je li to 3200+ :D:D) kod mene. Na internetu sam, 47 stepeni, kada ga max izmaltretiram, onda je 52-53.
Kolike su temperature Bartona na 2200 Mhz, sa prosečnim vazdušnim hladjenjem, nakom maltretiranja ?

Po tvome bi onda bilo smijeshno uporedjivati recimo jedan P4 na 2600 Mhz sa jednim AMD 2600+ ili ? mislim razlika je skoro 600 Mhz u radnom taktu pa je cak i arhitektura sasvim drugacija!

Hmmm ovaj neiskusni o kome ti pricas sastavlja sisteme vec 15 godina , diplomirani je informaticar i moze vjerovatno tebe drzati predavanje :)

Ipak milo mi je da si nakon jednog mog posta direktno ocijenio sa kim imas posla ;)

Izvini, ali to sto si diplomirani informaticar ti ovde bas i ne ide na ruku! :d

Delija je napisao(la):
Izvini, ali to sto si diplomirani informaticar ti ovde bas i ne ide na ruku! :d

Imas srecu sto navijas za isti klub kao ja inache bi ti rekao sad nesto ;)

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Po tvome bi onda bilo smijeshno uporedjivati recimo jedan P4 na 2600 Mhz sa jednim AMD 2600+ ili ? mislim razlika je skoro 600 Mhz u radnom taktu pa je cak i arhitektura sasvim drugacija!

Hmmm ovaj neiskusni o kome ti pricas sastavlja sisteme vec 15 godina , diplomirani je informaticar i moze vjerovatno tebe drzati predavanje :)

Ipak milo mi je da si nakon jednog mog posta direktno ocijenio sa kim imas posla ;)

He, he....
Znaš kako se kaže. Neki ljudi mogu ceo život da igraju preferans, ali ga nikada neće naučiti dobro igrati. :D

Pozdrav

notax je napisao(la):
He, he....
Znaš kako se kaže. Neki ljudi mogu ceo život da igraju preferans, ali ga nikada neće naučiti dobro igrati. :D

Pozdrav

Mozes mozda da predstavish tvoju masinu cisto ono da nam opishes sto si ti sve klknuo sa kojim hladjenjem i kako ono najprostije u nekoliko recenica da bi znali od prilike kakva iskustva imas jer po tvome se ja ne razumijem u ovoj disciplini ama nimalo iako je evo godinama praktikujem :

monteboy je napisao(la):
Mozes mozda da predstavish tvoju masinu cisto ono da nam opishes sto si ti sve klknuo sa kojim hladjenjem i kako ono najprostije u nekoliko recenica da bi znali od prilike kakva iskustva imas jer po tvome se ja ne razumijem u ovoj disciplini ama nimalo iako je evo godinama praktikujem :

Nisam ja rekao da ništa ne znaš, ali si uleteo na sajt kao neko ko je pokupio svu pamet sveta, pa sam morao malo da te zezam. A primio si se ko saučešće. :d

NHF, PoZ

Monteboy, aj' please, batali kurc*nje, posto bas u poslednje vreme i ne gotivimo likove sa nabudzenim signature-ima. :d Cak, stavise, mnogi od nas razmisljaju o iskljucenju istog, ali mi je jos uvek zao da propustim par mnogo dobrih primeraka, a bogami i dobri su za procenu licnosti! ;)

p.s. A onaj tvoj decembar ti ne zaboravim! :d

Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
Moja iskustva? Isti cooler (TT 12), isti uslovi (otprilike... ******, ne mogu tacno da znam, mozda stepen-dva razlike u sobnoj temperaturi), ista voltaza - Barton topliji bar 5 stepeni.

monteboy je napisao(la):
Jel to neshto na nacionalnoj osnovi brate srbine ?
nick je monteboy a mozda ja ovaj decko i malo stariji od tebe ;)

Pa rekoh ti da sam imao T-Bred B zatim Barton a onda Barton Mob varijantu ;)
Monteboy... (posto ne volis drugacije da te nazivaju :d):
Ne, nista na nacionalnoj osnovi, brate crnogor... dobro, aj' da ne potezemo to "bratstvo" ;)

To na stranu, ali nisam mislio nista lose onim "crnogorski decko"... jednostavno, bukvalni prevod tvog nick-a ;)
A da si stariji, stariji si od mene... to je sigurno... ;)

BTW, hvala na infou, stvarno me je zanimalo da li si direktno sa TBred-a skocio na tog mobilca ili ne.

notax je napisao(la):
Nisam ja rekao da ništa ne znaš, ali si uleteo na sajt kao neko ko je pokupio svu pamet sveta, pa sam morao malo da te zezam. A primio si se ko saučešće. :d

NHF, PoZ

Vi ste smijeshni bar poneki od vas tako je bilo kad sam postovao detalje moje makine u jednom postu i rezultate -> odmah se prvi skepticari nadjose da me opomenu kao -> ovdje nemozes nikoga lazirati mismo svi iskusni overcklockeri ,) to su mnogi pokushali.

I na kraju isti osgovor kao ti sad -> A moramo te malo zezat !

Znas sta mislim da nam je najbolje da se drzimo teme topika a ko je koliko iskusan i da li je pokupio pamet cijelog svijeta to ce se dokazati vremenom ;)

Sto se tice zezanja nemam nishta protiv samo neka bude malo originalno ;)

Ma CAR'e ja i ti se razumijemo ;)

Nego recimi koliko placas Deliji i kolegi mu da te ovako cuvaju ?

Poz...

Delija je napisao(la):
Monteboy, aj' please, batali kurc*nje, posto bas u poslednje vreme i ne gotivimo likove sa nabudzenim signature-ima. :d Cak, stavise, mnogi od nas razmisljaju o iskljucenju istog, ali mi je jos uvek zao da propustim par mnogo dobrih primeraka, a bogami i dobri su za procenu licnosti! ;)

p.s. A onaj tvoj decembar ti ne zaboravim! :d

pa ako si mislio na grafiku u signaturi to je opcija vBulletin Foruma koju administrator istog moze sam da iskljuci ili dopusti , posto je trenutno img tag u signaturi dozvoljen predlozio bih Delija da ostavimo to administraciji neka oni glavoboljaju o tome.....

Mislim da sa mojom signaturom nikoga nisam uvrijedio jedino ako mi poneko zavidi ;) , samo to je prirodno ne primam se ja na takve stvari ,)

I vidji ostavit ces mi koje MB vopi ako budem doshao posle nove u BG ;)

Poz....

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
pa ako si mislio na grafiku u signaturi to je opcija vBulletin Foruma koju administrator istog moze sam da iskljuci ili dopusti , posto je trenutno img tag u signaturi dozvoljen predlozio bih Delija da ostavimo to administraciji neka oni glavoboljaju o tome.....

Mislim da sa mojom signaturom nikoga nisam uvrijedio jedino ako mi poneko zavidi ;) , samo to je prirodno ne primam se ja na takve stvari ,)

I vidji ostavit ces mi koje MB vopi ako budem doshao posle nove u BG ;)

Poz....

Ma jok, ceo signature moze da se iskljuci.
Inace, nemoj da zezas, ako se ne primas na takve stvari, zasto ti je onda stalo da ljudi vide sta imas u masini? To ne pije vodu! ;)

Ako budes svracao i u NS, racunaj na pivce, ali ne na glupi MB, nego na pravo...Jelen! ;)

p.s. Jos uvek mi ne objasni onaj decembar! :d 'Oce datum da se resetuje, ali na 1.1., a ne na 31. decembar! :D

monteboy je napisao(la):
Ma CAR'e ja i ti se razumijemo ;)

Nego recimi koliko placas Deliji i kolegi mu da te ovako cuvaju ?

Poz...
A, ne... sam se cuvam! ;)

Uvek bilo i uvek bice...

[Mancha] je napisao(la):
Ne resetuje se uvek na isti datum. Cak i iste ploce razlicitog datuma proizvodnje se resetuju na razlicite datume.

Igrao sam se 10-ak puta sa tim na razlicitim masinama i ni jednom mi nije resetovao datum na 31. decembar, pa jos i sat da pokazuje 23:xx.

Tri sopstvena posta za redom od strane monteboya, to se zove samoljublje ;)

topuz je napisao(la):
Tri sopstvena posta za redom od strane monteboya, to se zove samoljublje ;)

ne tose zove samoodbrana od skepticara !
I Galileja su tako zapalili samo zato shto je vishe znao ;)

Pa i nisi se nesto odbranio! ;)

Ne gine ti lomacha! :d

@monteboy: nisu ti se javili skeptici vec ljudi koji i sami imaju iskustva, jedan od njih sigurno ima 15 god vise iskustva od tebe i on nije bio skeptican, vec kategorican i pokusavao je da te ne uvredi pa je zvucao kao skeptik, sto se mene tice, mozes komotno da okacis i temperature koje pokazuju 20C na 3ghz u 25C ambientu...NHF ;)

gx-x je napisao(la):
@monteboy: nisu ti se javili skeptici vec ljudi koji i sami imaju iskustva, jedan od njih sigurno ima 15 god vise iskustva od tebe i on nije bio skeptican, vec kategorican i pokusavao je da te ne uvredi pa je zvucao kao skeptik, sto se mene tice, mozes komotno da okacis i temperature koje pokazuju 20C na 3ghz u 25C ambientu...NHF ;)

Sto bi me uvrijedio boze !, uvreda je kad te neko optuzuje da laziras rezultate
a onda kad mu dokazes da nije tako -> jeftino se izvlaci sa izjavom : "Pa malo sam se zezao" -> toliko o iskustvu ;)

Sto se tice temperatura qx-x o mojim samo mozes sanjat ;)
Disipacija preko 125 W -> temp CPU u full Loadu manja od 50° , procesor kloknut preko 800 Mhz -> prime stable , PI stable

Poz....

monteboy je napisao(la):
Sto bi me uvrijedio boze !, uvreda je kad te neko optuzuje da laziras rezultate
a onda kad mu dokazes da nije tako -> jeftino se izvlaci sa izjavom : "Pa malo sam se zezao" -> toliko o iskustvu ;)

Sto se tice temperatura qx-x o mojim samo mozes sanjat ;)
Disipacija preko 125 W -> temp CPU u full Loadu manja od 50° , procesor kloknut preko 800 Mhz -> prime stable , PI stable

Poz....

Da si toliko pametan koliko sebe smatraš, bolje bi pogledao ko je komentarisao rezultate. Ja tvoje rezultate klokovanja ni jednim postom nisam promentarisao, već sam se uključio u tread tek kasnije da prokomentarišem temperaturu T-Bred-a B i Bartona.
I prekini da smaraš više, prozivaš i uzdižež sebe u nebesa. Stvarno si udavio.

P.S. Idi u Minhen, pa njih smaraj.

notax je napisao(la):
Da si toliko pametan koliko sebe smatraš, bolje bi pogledao ko je komentarisao rezultate. Ja tvoje rezultate klokovanja ni jednim postom nisam promentarisao, već sam se uključio u tread tek kasnije da prokomentarišem temperaturu T-Bred-a B i Bartona.
I prekini da smaraš više, prozivaš i uzdižež sebe u nebesa. Stvarno si udavio.

P.S. Idi u Minhen, pa njih smaraj.

Poruka nije bila upocena tebe liku nego Deliji sto znaci da kad bi malo pratio nebi se osecao prozvan u svakom mome postu !
A potezanje teze o iskustvu si upravo ti poceo , ovo je tvoja poruka bila :

Evo koliko je temperatura T-Bred B na 10X220=2200 Mhz (je li to 3200+ ) kod mene. Na internetu sam, 47 stepeni, kada ga max izmaltretiram, onda je 52-53.

Sve bi bilo ok! da si ostao na tvom komentarisanju uvezi teme Barton Vs. T-Bred B uvezi moje malenkosti nisi trebao trositi nijedno slovo prostora.

Evo sad ti i smeta sto sam u Minhenu , loodilooo :D

Zdravo bili i veseli drugovi mene ovo ide malo na djecije prepucavanje stim zavrshavam moje izlaganje u ovom threadu.

Poz....

Poslednja izmena:
Vrh Dno