Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 6 - oficijelni thread

I meni su na ovom forumu objasnili, kopiras opt fajl u My Documents\Konami\Pro evolution...6\save\folder1\... Tu ti se nalazi fajl sa istim imenom presnimi ga i to je to. Zvezda i Partizan su ti u ligi B.

Drugari moze li mi neko dati adresu gde mogu naci kako se rade driblinzi i slicne korisne stvari. Imam rumblepad2 i jedino sto sam skontao je da na 8 (valjda r2) modu da radim povlacenje lopte na stranu. Inace tek odskora sam u pes vodama i zelim da napredujem! Takodje me interesuje da li je moguce nekako upracvljati onim dugackim (visokim) pasovima; video sam o podesavanju za kontroler da ima nekih 1-5 mogucnosti da se stavlja ali neznam sta to znaci. Znaci svi saveti su mi dobrodosli i unapred sam zahvalan svima na istima.

P.S. Jedino sto me nervira je sto igraci i dalje stoje zakopani kada im je upucena lopta!!!

Odes lepo na trening prodjes sve sem free treninga, tu ce ti svaki potez biti objasnjen i pokazan, a na tebi je da ga izvedes.

Poslednja izmena:
Ljudi, iznajmio sam iz DVD kluba PES 6, narezao ga i vratio. Kad sam danas hteo da ga instaliram video sam da sam zaboravio da prepishem serial sa omota pa molim nekoga da mi ga shibne na PM. Hvala u napred.

Got it. Hvala svima. Veceras cu da ga probam pa da vidimo jer bolji od 5-ice.

Drugari moze li mi neko dati adresu gde mogu naci kako se rade driblinzi i slicne korisne stvari. Imam rumblepad2 i jedino sto sam skontao je da na 8 (valjda r2) modu da radim povlacenje lopte na stranu. Inace tek odskora sam u pes vodama i zelim da napredujem! Takodje me interesuje da li je moguce nekako upracvljati onim dugackim (visokim) pasovima; video sam o podesavanju za kontroler da ima nekih 1-5 mogucnosti da se stavlja ali neznam sta to znaci. Znaci svi saveti su mi dobrodosli i unapred sam zahvalan svima na istima.
http://forums.pesfan.com/forumdisplay.php?f=170
cini mi se da moras da se registrujes

P.S. Jedino sto me nervira je sto igraci i dalje stoje zakopani kada im je upucena lopta!!!
Pa to je da ne bi svako ko uhvati joypad u ruke mogao da izvodi sta mu padne na pamet ;)
super cancel (R1+R2) pa trci gde hoces, treba malo da se uvezba.

Mastercula: hvala druze; to je bas ono sto mi je trebalo (nisam ni znao da ovo ima :wall: )

Vojkan: hvala i tebi prijatelju; probacu malo pa javljam kako napreduje.

Mogu reci da posle predjenog treninga vec mnogo stvari postaje lakse (cak sam dao i gol).

NAPOMENA: i ovaj fudbal kao i sve predhodne sportske simulacije/arkade sam odmah stavio na najteze i tako igram i pokusavam da naucim. Ubedjen sam da kad covek navikne na tim tezinama od starta da igra da je u velikoj prednosti, nego kad posle onih debilnih tezina predje na tako nesto.

Jos jednom hvala svima i odoh da se igram :wave:

Znači poslednji gol je majstorija neviđena :smoke:

Nego, kako odrade onu foru sa petom, nije mi jasno...?! Da li to sam igrač uradi ili ima neka finta?! :trust:

Golovi su manje više klasika,sve to može bilo ko od vas da izvede...verujte mi. Petu sam igrač odradi,nema fore... Fora je što su svi golovi dati na najslabijem nivou,ako niste primetili odbrambeni igrači se ponašaju kao ******,sa minimum zalaganja i verujem da su se ljudi koji su sve to snimili samo extra namučili sa vremenom,a ne sa protivnikom. Probajte,daćete i vi minimum 70% sličnih golova. Ozbiljno.

Replay moje ''PETE''

Evo i dokaza samo za __outlaw___ trebalo mi je vidiš koliko minuta od poslednjeg odgovora da dam ovakav gol.... Kažem PROBAJ,uspećeš lako je. Zakačiću ti još neke ludorije kad ih izvedem...
P.S. Mrzim ovaj beginer nivo:S:

Prilozi

• KONAMI-WIN32PES6300.rar
    186.6 KB · Pregleda: 49
Ja sam ovakav gol dao sa iniestom sa penala na top player :d
da ne bude post potpuno beskoristan :), mali dodatak. Ovako je u PES 5 raspolozenje igraca uticalo na ocene, cini mi se da u sestici nema razlike...

Prilozi

• formarrows6tp.jpg
    formarrows6tp.jpg
    101.2 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Ljudi, mnogo ste negativni. Novi PES uopste nije tako los, odbrana je ,po meni, sada podjednako daleko od realnosti kao i u petici (samo na drugu stranu). Nisam detaljno testirao, ali mislim da strelice i dalje uticu na atribute igraca, itekako.

Ja sam ovakav gol dao sa iniestom sa penala na top player :d
da ne bude post potpuno beskoristan :), mali dodatak. Ovako je u PES 5 raspolozenje igraca uticalo na ocene, cini mi se da u sestici nema razlike...

Druze da li bi mi mogao objasniti malo vise poentu tog raspolozenja, gde se to vidi, kako da uticem/menjam to i sl (izvinjavam se ako je pitanje glupo ali noob sam totalni za ovo)?!?

U onom formation settings meniju pritisni R1 i videces strelice pored svih igraca,to ti je raspolozenje.Ja licno nikad ne ubacujem "sivog" igraca,jedino ako je bas gusto pa ga pri kraju ubacim i to ako je neka superzvezda,takodje izbegavam da mi npr. vecina odbrane bude "plava" tj. da imaju plavu strelicu koja pokazuje koso-dole.

Druze da li bi mi mogao objasniti malo vise poentu tog raspolozenja, gde se to vidi, kako da uticem/menjam to i sl (izvinjavam se ako je pitanje glupo ali noob sam totalni za ovo)?!?
Kao sto psaras rece pritisnes R1 jedanput u formation settings meniju, mozes da menjas samo u master ligi (regulate condition). Kada igrac ima zelenu strelicu ocene su mu onakve kakve pisu, dok ostale strelice dodaju/oduzimaju odredjeni procenat. Kod exhibition meceva mozes pre pocetka utakmice da odredis kakvo ce raspolozenje biti svim igracima, za oba kluba posebno (neka od strelica ili random).

@psaras: kao sto vidis, ubacivanje sivog je totalni promasaj :) Ja i plave ostavljam samo ako su megazvezde sto ti kazes (ronaldinho, eto, thuram...)

Vojkan je napisao(la):
@psaras: kao sto vidis, ubacivanje sivog je totalni promasaj :) Ja i plave ostavljam samo ako su megazvezde sto ti kazes (ronaldinho, eto, thuram...)

Pa zavisi na kojoj poziciji igraju,odbrana gledam da uvek bude bar zelena ili jedan plav,sive NIKAD ne ubacujem nazad.Mnogo puta mi se to obilo o glavu,tako da izbacivanje "plavih" i "sivih" praktikujem jos od PSX verzija fudbala.Ako se neko seca goalstorma,pretece danasnjeg PES-a,raspolozenje igraca je bilo prikazano smajlijima koji se smeju ili tuguju :)

Poslednja izmena:
Sta radite kada vam je golman ne raspolozen, plava ili ne daj boze siva strelica? Npr. Ceh u Celsiju, strava golman da li ga menjati ili ne?

Momci, zasto se ne opustite i stavite da vam uvek budu na zelenim strelicama? Cemu ta lutrija da li ce biti raspolozen ili ne, hocu da pobedim ako sam ja dobro igrao, a ne da mi Eto promasi prazan gol zato sto je neraspolozen..??

Do skoro sam mislio da te strelice uticu samo na kondiciju, odnosno da se brze ili sporije zamara fudbaler. Nisam imao pojma da uticu na ukupne performanse igraca. Moze li neko to detaljno da objasni. Plus koja vam je omiljena formacija i koji tim najcesce birate. Da li dozvoljavate kompu da sam menja formaciju i raspored fudbalera u zavisnosti od rezultata i forme na terenu?

@Lozac, pa bas tu se vidi da li je neko dobar igrac, kada koristi ono sto mu je trenutno na raspolaganju, a ne sve zelene strelice. Evo vidis Barsi je sada povredjen Eto, izgleda da oni nisu mogli da mu stave zelenu strelicu, nazalost. Doduse ovo jeste video igra, ali opet bolje je sa izazovom :)

Poslednja izmena:
Momci, zasto se ne opustite i stavite da vam uvek budu na zelenim strelicama? Cemu ta lutrija da li ce biti raspolozen ili ne, hocu da pobedim ako sam ja dobro igrao, a ne da mi Eto promasi prazan gol zato sto je neraspolozen..??

Pa tar to nija oena "srž" jedne realne simulacija fudbala?
Koliko sam samo pravih mečeva video gde je 1 ekipa bila bolja cele utakmice a druga pobedila? ;)
A i te pobede su mu najslađe, ubijaju me celu tekmu ali ne mogu gol da mi daju, 1 kontra sa moje strane i pobeđujem! Posle celo veče prozivam protivnika... :d

Potpuno se slazem :d :d :d
Takodje.Nekad mi se desi po 2-3 utakmice jedan te isti igrac bude siv,yebiga takva tura :)
Nikad mi nije palo na pamet da stavim sve zelene.BTW sve mi se manje svidja sestica u 1na1,jako mi se lose krecu igraci,favorizovani napadaci,gruba igra...dok je u 2na2 potpuno druga prica.

Sta radite kada vam je golman ne raspolozen, plava ili ne daj boze siva strelica? Npr. Ceh u Celsiju, strava golman da li ga menjati ili ne?
Malo je zeznuto jer se na onoj tabeli ne vidi kako raspolozenje utice na keeper skills, ako pretpostavis da je ~5-10% za plavu a ~10-15% za sivu strelicu, mozes da izracunas koliko tad ima za taj i ostale bitne atribute i uporedis ga sa rezervnim golmanom (i njegovim raspolozenjem). Ja sivog ne bih drzao ni Bufona ako je rezervni golman makar zelen :)

Do skoro sam mislio da te strelice uticu samo na kondiciju, odnosno da se brze ili sporije zamara fudbaler. Nisam imao pojma da uticu na ukupne performanse igraca. Moze li neko to detaljno da objasni.
Da li se brze ili sporije igrac zamara je samo jedna od ocena - stamina. Strelice uticu kako na tu, tako i na sve ostale ocene, ne znam kako detaljnije moze da se objasni od onoga sto je vec napisano.

Malo je zeznuto jer se na onoj tabeli ne vidi kako raspolozenje utice na keeper skills, ako pretpostavis da je ~5-10% za plavu a ~10-15% za sivu strelicu, mozes da izracunas koliko tad ima za taj i ostale bitne atribute i uporedis ga sa rezervnim golmanom (i njegovim raspolozenjem). Ja sivog ne bih drzao ni Bufona ako je rezervni golman makar zelen :)

Da li se brze ili sporije igrac zamara je samo jedna od ocena - stamina. Strelice uticu kako na tu, tako i na sve ostale ocene, ne znam kako detaljnije moze da se objasni od onoga sto je vec napisano.

OK, puno hvala...

Moram da pitam jos nesto. OK jasno mi je kada je pored igraca plava i siva trelica da sve ocena budu manje za toliko i toliko procenata, medjutim sta se desava ako je pored npr. Adriana crvena strelica a on za sut ima ocenu 99, pretpostavljam da tu nema pomaka. Jesam li upravu?

Poslednja izmena:
Adrijanu treba zabraniti da uopste moze da ima bilo koju drugu strelicu osim sive toliko je nerealno prebudzen!

Adrijanu treba zabraniti da uopste moze da ima bilo koju drugu strelicu osim sive toliko je nerealno prebudzen!

Slazem se - covek je nerealno napravljen - nije dzabe na naslovnoj strani PES-a. Pravi tenk - jak ko slon i sutira kao iz topa - jedino resenje protiv njega je uklizavanje - ili da se pomolis da ce da promasi.

Nazad
Vrh Dno