Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 5 - Utisci

hm... ne znam kakav je WE9, ali PES5 je veliki korak napred u odnosu na PES4 (koji je bio odlichan), ali ako je WE9 makar za dlaku bolji... hm... jedva chekam!

Posle celog dana intezivno igranja dosao sam do konstatacije da je PES5 u odnosu na Pes4 spor,da spor je i nema uopste vise cimanja u stranu a za jedno prosledjivanje lopte treba dobrih pola sata(tako se menio bar cini)jeste igra mozda kao celina sad realnija,ali na racun individualnih igraca koji sada klizu po travi bez koracanja kako bi se namestili za nemoguc sut iz nemoguce pozicije koji zatim ulazi u gol 100%?mislim takve golove u prethodnom nisam mogao ni sa peleom da dam a ovde ubada perlo djorlevic!?...neznam mnogo mi se dinamicniji cinio prethodni nastavak a posebno za neki duel sa zivom osobom...medjutim videcemo mozda se jos naviknem,uostalom zar imam drugog izbora,pa necemo nazad nego napred :) ...

LiLa je napisao(la):
Posle celog dana intezivno igranja dosao sam do konstatacije da je PES5 u odnosu na Pes4 spor,da spor je i nema uopste vise cimanja u stranu a za jedno prosledjivanje lopte treba dobrih pola sata(tako se menio bar cini)jeste igra mozda kao celina sad realnija,ali na racun individualnih igraca koji sada klizu po travi bez koracanja kako bi se namestili za nemoguc sut iz nemoguce pozicije koji zatim ulazi u gol 100%?mislim takve golove u prethodnom nisam mogao ni sa peleom da dam a ovde ubada perlo djorlevic!?...neznam mnogo mi se dinamicniji cinio prethodni nastavak a posebno za neki duel sa zivom osobom...medjutim videcemo mozda se jos naviknem,uostalom zar imam drugog izbora,pa necemo nazad nego napred :) ...

Kako mislis da li imas izbor..? Naravno da imas.. Necu da igram nesto sto je losije samo zato sto je novo. Stvarno su ga u*rali sa ovim delom, ne znam sto im je ovo trebalo! :wall: :crash: Mislim da mi je procenat uspesnosti suta od 5, 6 partija koliko sam odigrao sa drugovima, nekih 85%!! Zasto su morali da krenu stopama FIFE god damnit! Sve je odlicno, osim suta, ali to uopste nije mala stvar! Ne moze da se igra, koliko je decije, i arkadicno, svaki sut je atraktivan gol! I posle svakog gola, se pogledamo ja i drustvo, onako u fazonu: "da li je moguce da je ovo gol??!!"..

surova realnost. ali da desnjaci opusteno daju gol levom nogom u rashlje sa 20 metara!!!! a golmani su potpuno bespotrebni.dzabe dzudze na golu.
ajde da kacimo golove. mozda neko sponzorise :)
Sa koliko ste najdalje dali gol?

Jel igra neko PES5 sa SpeedLink Bullfrog BlueTouch Edition-om nesto se razmisljam da ga kupim posto sam negde procitao da je cista kopija PS2 dzojpeda.Ajd ako neko ima ovaj pad neka napise kako radi PES5 na njemu tj. da li postoji dugme na analognim palicama kao na PS2-ci(ona fora kod slobodnog udarca za koju treba takozvano R3 dugme)
Sto se tice WE9 na PS2 jeste bolji/realniji igra uglavnom zavisi od sredine terena kao u pravom fudbalu i nema pacerskih fora za davanje golova kao u starijim WE(ono 2 napadaca cekas da gosa krene na jednog i onda samo dodas ovom drugom i pritisnes sut i siguran gol)

zigic je napisao(la):
surova realnost. ali da desnjaci opusteno daju gol levom nogom u rashlje sa 20 metara!!!! a golmani su potpuno bespotrebni.dzabe dzudze na golu.
ajde da kacimo golove. mozda neko sponzorise :)
Sa koliko ste najdalje dali gol?

U PES5-ici sa pola terena - onako klasican kontra napad golman izasao na sesnesterac i morao da padne lob...
U WE9 sa nekih 55m tj. malo vise preko pola terena sa leve srane...

PS.
A sto se tice razlike izmedju PES i WE....pa to je malo poduza lista ali navescu nesto...
- Kada igrac prima loptu pred protivnickim sesnaestercom u 90% slucajeva je gubi jer AI unapred zna na koju ces stranu otici...( u WE toga nema, jer imas potpunu slobodu da izaberes stranu na koju ces prebaciti loptu).

- Kada sutiras jedanesterac i pritisnes npr. LEFT/RIGHT pa DOWN golman u 99% slucajeva brani...(jer AI prepoznaje komande na tastaturi, barem ja to tako gledam).

- Okretanje igraca sa loptom je....pa "katastrofa" je blaga rec!

To je to...mislim da su i ovo dovoljni razlozi da se primeti razlika.

Nemojte da me pogresno razumete jer sam veliki fan PESa i igram ga od kada se pojavio prvi port sa PSa.
poz

Poslednja izmena:
Ko hoce da vidi jedan evro gol evo:

Prilozi

• KONAMI-WIN32PES5030.zip
    215.1 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
jox je napisao(la):
hey decko... mogao bi da pripazish sta piskarash...
previshe ochita laz?!?!?!?!? :mad:
jTo shto te chudi sam ja rekao ali ne u 1024x768 nego u high@1280x1024, i pre nego shto me nazovesh lazovom mogao bi bar malo da razmislish o tome shta pishesh!

Isti fazon high@1280x1024 ti4200 512mb ram , opusteno.

J Lo je napisao(la):
Isti fazon high@1280x1024 ti4200 512mb ram , opusteno.

Savrseno optimizovana igra. Interesantno da je meni zakucana na 60 fps
na 1024x768 i kad ukljucim AA i AF i kad su iskljuceni. :)
cepao bih i vecu rez. ali imam Samsung 753s :wall: :crash:

offtopic: da li neko ima link sa nekim option file-u za PES4, ja sam nalazio samo od preko 20MB sto mi je puno za skidanje, znaci manje od 5MB (prokleti dial-up). Samo da su imena klubova i igraca napisana kako treba i to je to.

Igra ni ne moze da bude zahtevnija, obzirom da je u pitanju cist port sa PS2 konzole...
Sledece godine kad dodje PS3, bice chupavo za vlasnike ti4200ki

Dajte link za neki patch sa imenima klubova i igraca,meni ne radi onaj link sa prve stranice.Poz.

Poslednja izmena:
Jel zna neko da li ima novi Wolf patch za PES 4, da budu sadasnji transferi, kao sto su Kezman u Atletiku, Essien u Celziju, itd.?? Posto PES 5 nemam nameru da igram..
Ja trazio po netu, ne mogu da nadjem..

Poslednja izmena:
Molim vas da postujete ovde sve patch-eve (odnosno linkove ka njima) koje koristite. I dalje mi nije jasno kako Kezman onako izgleda, meni uopste ne lici na sebe, a ovaj editovani u Zvezdinom dresu lol bas onako pljunuti on?

Ako je neko primetio u pes5 su potpuno razlicito napravljeni nasi igraci u reprezentaciji i u klubovima,po izgledu mislim...
@J Lo npr. kezman :p

LiLa je napisao(la):
meni ne zeli da saradjuje ajde ga ti postuj ovde ako mozes...

ma radi, ali je bitno da ne koristis download manager ili u njemu podesi da ne splituje file (tojest da ne bude vise simultanih download-a).

Koliko zauzima wolf patch za PES4? Ja sam nasao jedan od 68MB i jedan od 7*95=665. Ovaj od 68 bi se usudio da skidam.

Ovaj od 68MB je fake. Onda nista...

Poslednja izmena:
shibbypower1 je napisao(la):
Koliko zauzima wolf patch za PES4? Ja sam nasao jedan od 68MB i jedan od 7*95=665. Ovaj od 68 bi se usudio da skidam.

Ovaj od 68MB je fake. Onda nista...
Oko 370mb je minimun....

ja sam imao neki 700+MB wolf patch za pes4. tu su bili doradjeni stadioni, face igracha,transferi i josh brdo stvari... karaktreistike igracha (mislim atributi) su mahom preuzimane iz fm05

simulacija 21. veka

ja sam pronasao Pro Evolution Soccer pre nekih 6 meseci i iskreno,
kad je izasla 5-ica nisam mogao da verujem koliku su razliku u
realizmu napravili u odnosu na 4-ku...
Igra je fenomenalna!!!! Obavezno kupujem original da igram
preko neta!!!!

.
.
pogledaj par golova koje sam postigao. okacio sam ih na prethodnim stranama pa onda pricaj o realizmu. bilo je i ludjih ali necu da gushim sa kacenjem.

Postoji li negde spisak komandi iz Pesa5 ali na tastaturi? Nalazio sam samo komande sa onim kruzicima, kvadratima i strelicama, kao za dzojpad.
P.S. Zigicu, sto si se nabazelio na coveka?

@zigic

kako si bre uspeo da primish dva gola od kompa na 3 zvezdice? :D :D mislim na onaj replay sa zvezdom (zadnji shto si okachio)

ej, da mi verujes ne znam!!! slog! dva napada su imali, neko ubacivanje po zemlji prolazi lopta pored 2 moja igraca i identicno daju 2 gola! A golman(Jevric :)) pravi parade ali ne vredi. a taktika mi je- sve snage napred-maximalno. samo 2 ili tri u odbrani. uglavnom ume i kompijuter da da gol, ali mislim da su to usilili jer na PES 4
sam primao 9-10 za sezonu na 6 zvezdica.

Upravo sam skinuo onaj option file sa neke od prethodnih strana ali meni ne treba to...tu su samo prava imena nekih klubova tamo iz b-liga a nista ucinjeno po pitanju premier,francuske,nemacke i ostalog,da ne pominjem da nema partizana a bilo ga u proslom delu...
inace sto vise igram ovaj fudbal to se vise nerviram,mislim moj igrac ne moze da se okrene sa loptom a njegov mi zavuce sa nekih 30+ metara sa strane golman samo pao na dupe,vise mislim da je jedina dobra promena u 5 one vertikalne strafte sto sad mogu na dresove mada je i samo editovanje iskomplikovano,finte i cimanja ni za bela leba vise ne vrede nego jedino da se dodajem do iznemoglosti dok mi ne ostane slobodan igrac,sve u svemu mnooogo je dosadniji i sporiji ovaj fudbal bre,samo da iskopam ponovo gde sam ostavio moj we8 pa da se igram a ne mucim...
P.S. Ako neko poseduje link ka nekom patch-u ili option file-u koji ispravlja SVE klubove nek ostavi link.

PES 5 je krs zivi!! Konami je uspeo da zabrlja godinama dugu tradiciju najboljeg fudbala!! Svaka im cast...

cudo jedno kakvi smo mi mazohisti - namerno kaznjavamao sami sebe :)
verovatno smo se uzeleli promene. jeste da nisu nabolje ali mene smara i PES4.
furam jednu formaciju celu sezonu i ubacujem centarsut sa strane(3xcentarsut) i pljuste golovi. sta cesh. takav je zivot.

Slazem se sa konstatacijom da je PES5 glupost nevidjena. Nikada ovoliko nastavak neke igre nije bio losiji od svog prethodnika. Posle 10-ak meceva vratio sam se na stari dobri PES4.

Vrh Dno