Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 5 - Utisci

@lila - ako imas kesha kupi za oko 2000 original Sony dzojstik + konvertor(800 din)
i uzivaj. dobro radi ali sam ja navikao na tastaturu i Bog.

@LiLa & BitrAtE: prekinite sa raspravom o piratima jer ću u suprotnom zatvoriti thread! Pravila foruma su valjda već svima jasna...

Pozdrav

@lila - ako imas kesha kupi za oko 2000 original Sony dzojstik + konvertor(800 din)
i uzivaj. dobro radi ali sam ja navikao na tastaturu i Bog.
a o igri: pa dosta je novih stvari ali smara me da se uigravam a razbijao sam WE8. sada sam ocajan. dobro je sto napokon moze da se da gol i van 16 ali cini mi se da to mogu samo igraci kojima se to dozvoli u osobinama, kao Basta recimo :). cini mi se da ceo tim mora da se edituje da svi imaju prosek ocena 99 da bi bilo koliko-toliko realno.
I tesko da moze da se igra sa 6 zvezda na 5 minuta a tako sam sve razbijao u WE8. videcemo kad se razigramo malo. a i teze se uzima lopta remplovanjem. sve u svemu tezi, malo bolji i svakako NAJBOLJI.
P.S. - ne znam da li ste primetili pregrsht opcija za editovanje opreme(napokon postoje pruge kao Zvezdine-a i partizanove)kao na primer na slici a moze da se ispishe sta hocesh na dresu.

Prilozi

• Kezman na Marakanu.JPG
    Kezman na Marakanu.JPG
    40.4 KB · Pregleda: 102
Da li se taj konvertor prikljucuje na usb? Gde moze da se kupi?

naravno. otvori halo-oglase gde prodaju opremu za Sony. svaka radnja koja prodaje Sony treba da ima i konvertor.za igranje vam nije potreban cak ni drajver.
ovaj fudbal me sve vise nervira. pa Zidan ne ume da primi pas!!!! nervira me i kad se njima odbija lopta kao da su srpsko ligasi. sto im je to trebalo.

Valjda nece biti prevelik problem to sa pasevima,iovako cu morati da se na dzojstik navikavam i ucim nove finte na njemu,mislim zaista greota da zidane neprimi pas kad je imao u pes4 najace kratke pasove i tehniku a sto se tice golaova sa razdaljine uvek je bio veci probkem sa losijim igracem mada se znalo sa jednim maldinijem zabiti go sa 25 metara :D ...
P.S. Zigicu kakav si mi bre u novom fudbalu,da znam da li da te uvrstim bre u Red Star sada kada mogu dresove vec da napravim :D ...

zigic je napisao(la):
@lila -
P.S. - ne znam da li ste primetili pregrsht opcija za editovanje opreme(napokon postoje pruge kao Zvezdine-a i partizanove)kao na primer na slici a moze da se ispishe sta hocesh na dresu.
Čekaj bre...el ti to napravi Kežmana (na slici) da igra za "nas" :zgran: . Jeste da se bratimi sa Stankovićem i da ga Žiga proigrava ko svojevremeno Savu, Drulović...ali nemoj kume...mnogo je. :D :d :)
Pozdrav. :wave:
PS. Ma nije to ni tako loše sa kratkim pasovima. da vidiš prozivke sa ortacima: "to Vučino (Karadžić)...DRVENAAAAAAAAA!!!" :D
Ako obratire pažnju to se najčešće dešava igračima koji nisu "raspoloženi"...znate ono sa strelicama u boji ;) . Znači nema veze što je Zidan, jednostavno nije mu dan.
Ako se malo zamislite, provalićete koliko je to dobra stvar u pogledu realne simulacije fudbala. Nema više igra Zidan, Ronaldo, Karlos...bez obzira na formu. ;)

ako igrate exibition, na drugoj strani sa opcijama 2/2 (R1 taster), postoje i opcije Condition: Home/Away, mozda to moze da popravi da Zidan bolje prima loptu :)

Ja sam gore pitao to za primanje lopte i jox mi je dao "resenje", pustis turbo i loptu prima k'o u PES4 :)

Ako prihvatas loptu u trku, odbije se...

Kad izađe Wolf patch potruditi ću se i da nabavim PES5, a do tada idem kao i uvijek na 6 zvjezdica sa VfB Stuttgartom da osvojim ligu prvaka. Ja ne znam zašto, ali nikada mi do sada nije dosadila dotična igra. Na kraju ko deduka ću ih tužiti zbog zaraznosti igrice.

Jedino što me čudi da ovdje neko gore govori da sa ti4200 može da igra na high 1024x786. Meni je to nekako previše očita laž, ali et'. Vrijeme je svakako da se mijenja grafulja.

Moj utisak je da izgleda ja jedini ne posedujem dotičnu igru :)

Jedino što me čudi da ovdje neko gore govori da sa ti4200 može da igra na high 1024x786. Meni je to nekako previše očita laž je napisao(la):
Zapravo ja igram sa 8500 sve na high u istoj rezoluciji pa ti vidi sad...
@incubus ne brini nisi jedini...

Da li se nekom cini da se golovi previse lako daju?? Recimo danas igrao prvi put, i iz par suteva, skoro svi su usli??! Ne znam da li treba nesto da se podesi, ili sta, ali nekako previse lako upadaju lopte.. Inace sve ostalo je odlicno, ali me ovo malo brine, malo vuce na FIFU sto se tice lakoce davanja golova! Jel ja to nesto tripujem, ili ste i vi primetili isto?

Boris Lozac je napisao(la):
Da li se nekom cini da se golovi previse lako daju?? Recimo danas igrao prvi put, i iz par suteva, skoro svi su usli??! Ne znam da li treba nesto da se podesi, ili sta, ali nekako previse lako upadaju lopte.. Inace sve ostalo je odlicno, ali me ovo malo brine, malo vuce na FIFU sto se tice lakoce davanja golova! Jel ja to nesto tripujem, ili ste i vi primetili isto?
mozda igras na nivou od 1 ili 2 zvezdice :). ja sa 4 zvezdice max. dam 2 gola, a cesto i nijedan :D... doduse tek sam poceo da igram igru...

ma ne znam sta da radim-stvarno nerviraju ovi pasovi.kako bre da ne drzim turbo u sred kontre.idem 4 na 1 dodam loptu i ode sve u majcinu.grrrrr!!!!!!!!!
@Moorhuhn & ostali- Kezman igra jer je covek nesudjeni zvezdas-pogledajte mu dezen dresova gde je igrao:). a dobro se slazemo u reprezentaciji:)
Basti i Mladenovicu :)sam nagruvao ocene do kraja i Basta daje golove odakle hoces-
neko rece da se lako daju golovi.izgleda da je u pravu. a mnogo bolje primaju i loptu.
iNCUBUs - imam je i ja:)
P.S. - ovaj put su ipak malo preterali sa simulacijom. po meni.
i mnogo me nervira sto ne moze da se doda petom lopta nego nesto lomi kicmu-uzas.
sto nisu ostavili ono sto valja???

a uuuuu, ala pljuste golovi. kako sutnem ulazi! trebalo je malo da se uhodam a sad...
tesko se dolazi u priliku za gol ali je velika sansa realizacije. mora se polako graditi napad i maltene svi igraci mi pipnu loptu u jednom napadu dok se ne napravi visak i
PLJUS! sa 5,10,15,20 metara, levom, desnom. ovo me podseca na ISS3. atraktivno
ali lici na FIFU. i penale jedva dajem.bas retko pogodim cak i sa Zizuom. kezman nema teorije!!! sve ovo je na 3 ***. videcemo kad povecam. kakvi su vasi utisci?
ja 7 pobeda 1 nereseno i 0 poraza u Master ligi(golovi 12-2) a stavio sam sve sto valja u svoju ligu.

evo i dokaza. ko hoce moze da stavi ovaj fajl u My documents\KONAMI\Pro Evolution Soccer 5\save\folder1 i vidi usporen snimak.

Prilozi

• KONAMI-WIN32PES5030.zip
    226.6 KB · Pregleda: 55
Ne,zaista ljudi,jel ima neki patch ili nesto u kome se nalazi zigic?,mislim skroz mi je besmisleno da ga nema... :mad:

Gde da stavim ovaj option file koji sam skinuo sa linka sa prethodne strane?

STIV je napisao(la):
mozda igras na nivou od 1 ili 2 zvezdice :). ja sa 4 zvezdice max. dam 2 gola, a cesto i nijedan :D... doduse tek sam poceo da igram igru...

Ne, igram protiv drugara.. a zvezdice su na 5 bile.. (mi smo se to nesto tripovali da ima veze i kad igraju dvojica, a ne samo protiv kompa) ;)
E sad... tacno je da je sve teze, i sve je mnogo dobro.. ALI, ALI GOLOVI PLJUSTE KO LUDI!!??? i to mi se uopste ne svidja.. bas podseca na FIFU. Nekako nemam onaj uzitak kad dam go, i kad pobedim ortaka, nego ono kao.. OK, vidi pobedio sam, ocemo novu, ili.. :) Ne znam sta da kazem, uopste mi se ne svidja ovo, i mislio sam da ce PES 4 napustiti komp cim izadje 5-ica, ali sad se predomisljam..

@lila -My Documents\KONAMI\Pro Evolution Soccer 5\save\folder1
stvarno mi nije jasno zasto me nema u ovom fudbalu kad sam najjaci. :cigar:
Ja sam vec oformio zvezdin tim(editovanjem) tako da me bas briga.
P.S. - jos jedna dobra stvar- napokon se daju golovi i 1 na 1 sa golmanom.
I gol se moze primiti iz skoro svih situacija ali i dati.
@ Boris - slazem se sa tobom ali cu ipak zavrsiti jedan ciklus. cisto da Mladenovic opet podigne cuvenu kantu iz Barija. :D

Poslednja izmena:
Eh da golovi bas pljuste ,) . Igram ga duze vreme i mogu da kazem da nije tako ni na 4, ni na 5, ni 6 zvezdica, pogotovo protiv slabijih klubova.Imam igru,sanse, ali cesto bez realizacije. Najvise mrzim kad oni uhvate lopti pa je
(pogotovo kad ja povedem) drve zato sto sve rade sekund ispred mene.

Apsurdno je pricati o manama koje pominjete da ima PES5 i njegovo poredjenje sa cetvrtom verzijom koja je bila ubedljivo najgora. To sto pljuste golovi pokazuje da ne znate da igrate odbranu ili imate losu postavku formacije ili jednostavno igrate na nizoj tezini. Svako ko malo duze igra ovaj fudbal odmah ce postaviti tezinu na 5 zvezdica. Primanje lopte, udarci, potezi, pa sve to zavisi od samog igraca i njegovog raspolozenja. Naravno da necu uspeti tako efikasno da driblam sa nekim odbrandbenim igracem i kao npr sa Ronaldinjom. Poteza ima pregrst, a oni se opet mogu izvesti samo u pojedinim slucajevima. Sve u svemu ko god kaze da je fudbal los, taj ne zna da ga igra!!!
P.S.
Od gamepadova preporucujem Thrustmasterov DualPower3 (~2300,00) ili neki Logitech-ov DualAction, RumblePad.
Najbolji utisak mi je ostavio DualPower3, pogotovo ako imate malo vece sake. Savrseno lezi u ruci, najmanje kosta i imam ga vec 2 god. i savrseno radi. Npr. Kod DualActiona posle odredjeno vremena izlizace vam se pecurkica.

@Zigic jel mozes da postavis karakteristike od zigica(tebe) :) kako si ga napravio,nemoras da pises attack itd. nego samo redom brojeve postavis...?

@Mana gde moze da se kupi pomenuti dualpower3 i ko ga zastupa za nas?a drugo je da ja mislim kad su ljudi rekli da pljuste golovi mislili su da isti pljuste od strane njih... :p

Evo zapoceh Master Ligu i napravih Partizan. Evo screenshot da vidite kako izgleda. Jedino grb nije nesto detaljan al ne izgleda lose.

Prilozi

• Partizan.JPG
    Partizan.JPG
    126.1 KB · Pregleda: 106
||NeX|| je napisao(la):
Kad izađe Wolf patch potruditi ću se i da nabavim PES5, a do tada idem kao i uvijek na 6 zvjezdica sa VfB Stuttgartom da osvojim ligu prvaka. Ja ne znam zašto, ali nikada mi do sada nije dosadila dotična igra. Na kraju ko deduka ću ih tužiti zbog zaraznosti igrice.

Jedino što me čudi da ovdje neko gore govori da sa ti4200 može da igra na high 1024x786. Meni je to nekako previše očita laž, ali et'. Vrijeme je svakako da se mijenja grafulja.

hey decko... mogao bi da pripazish sta piskarash...
previshe ochita laz?!?!?!?!? :mad:
jTo shto te chudi sam ja rekao ali ne u 1024x768 nego u high@1280x1024, i pre nego shto me nazovesh lazovom mogao bi bar malo da razmislish o tome shta pishesh!

Poslednja izmena:
PES5 je shit! To odgovorno tvrdim jer sam imao prilike da duze vreme igram WE9 na sony-u koji je za klasu bolji...
PES5 su izgleda sada namerno ojadili da bi ostavili prostora za WE9.
Jos jednom "PES5 JE SHIT"....aj' nek mi neko nesto kaze ako sme a da pritom nije igrao WE9... :)
poz

Milan82bh je napisao(la):
PES5 je shit! To odgovorno tvrdim jer sam imao prilike da duze vreme igram WE9 na sony-u koji je za klasu bolji...
PES5 su izgleda sada namerno ojadili da bi ostavili prostora za WE9.
Jos jednom "PES5 JE SHIT"....aj' nek mi neko nesto kaze ako sme a da pritom nije igrao WE9... :)
poz
Dobro,dobro...shvatili smo medjutim shvati i ti da su neki od nas osudjeni da ga igraju(fudbal tj.) na kompu tako da smo osudjeni zasad na pes5 dok ne izadje we9 a tebi svaka cast sto si ga igrao
,) nego reci ti meni posto ja tebi vec nista ne mogu u cemu je razlika kad je ovaj TOLIKO veliki shit naspram we9?

Stvarno ni ja ne vidim da ima bilo kakve vece razlike a igrao sam WE9 na PS2 kad je izashao i igrram sad PES5 na PC i nema velike razlike chak su razlike iste kao i prije dakle sitno neshto....a inache od igrica dufbal igram po 5-6 sati dnevno tako da znam sta pricam...

@ lila- ma pop...eo sam i nagruvao sinoc sve igrace do kraja. sad je dosta blize pes4.
naravno tek sad pljuste golovi. zaboravio sam na polusezoni da dignem na 6 zvezdica ali cu na kraju sezone. ovo je smesno.
i naravno da su svi mislili da pljuste golovi kad mi sutiramo. pogledajte moj atachment
odozgo. takvih golova sam dao vec 20-ak. uopste se ne treba sunjati u 16-erac.to je suvisno.treba vam samo jedan do dva suta sa kapice i pobedjujete. i ovde ne prolazi
moja najjaca formacija sa PES4(3-4-3) vec igram 3-5-2 sa 2 poluspica i stalno mi 4-5 razlicitih igraca daje gol. i sto se toliko umaraju? pa odmorim igraca celu nedelju i opet je malo umoran(sve ocene do kraja i kondicija)da ne pricam za starkelje poput Zidana
kome treba mesec dana da povrati dusu posle 90 minuta. medjutim, cini mi se da se taj umor ne odrazava na njihovu igru.

Nazad
Vrh Dno