Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2014

Borise jednostavno u podesavanjima(button configuration) namesti da koristis D-pad umesto analog sto je vidim u tvom slucaju podeseno! (nemoj da te buni sto ti kretanje radi idi promeni veruj mi ;) )

Na isto dodje :) Probao sam, dal ja u settings obrnuo ili tamo u igri, al hvala, na trenutak sam se ponadao da je do toga :D :)

Evo kako je kod mene, *** sa telefona je snimak, trudio sam se da jako zabadam dugmice da se cuje kad ja stisnem a kad se u igri desi, najvise se primeti na promeni igraca koliko kasni.. Jel tebi ovako Maremas, ostalima?

Koliko ja vidim skala se pojavi u trenutku kada pritisnes taster, ali reakcija igraca posle pola sekunde - sekundu. :)

Probao sam i ja d-pad :). Ma kakvi, dzabe sve, takav je fudbal. Steta, mogao je bas dobar biti da je kontrola olaksana. Jedino ako neki patch izbace bas sam ciljem ovo da srede.

Borise, ne vredi da snimas, svima je isto, nema spasa :)... Inace pasovi na advance nista ne valjalju na d-padu, verovatno su za analog smisljeni. Tako da na basic mora inace ball trough uvek lose ode.

Poslednja izmena:
Kako Maremasu nije.. ne verujem da ne bi bio veci hejt za ovo generalno, mozda stvarno na placenoj verziji igre ima razlike..

Kupi onda :). Verujem da je svuda isto, mozda je samo navikao. Pa i svaki novi pes je sve vise imao losiju kontrolu igraca, sada je najgore. Meni ni 2013\2012 nije nesto po ovom pitanju, ali ocekivao sam da ce biti bolje, a ne jos gore..

Sta uopste ispravlja 1.01 patch?

Sto posto :) Bem li ga, on kaze da mu je instant, jeste maaalcice pristrasan :p ali je dobar coek :) Ili mozda ne izbija iz "King is Back" faze :D Nervira me jer ima potencijala, sjajne su nove animacije..

@ pelle

Navodno malo sve utegnutije sto se toga tice, ali ja ne vidim razliku..

Ne kupuj dok ne izbace peč i ne vidiš da je rešeno ovo jer i ovi sa originalima imaju problem!

Imam demo na PS3, ima delay, probao jutros na drugom kompu ima delay, tako da znam valjda da mi igra radi normalno na mom PCu, a hvala Bogu da nisam jedini, izgleda smo manjina ali odabrana :D

Meni ovaj iss mnogo bolje radi na vecoj rez,ne znam sta je fora.. Inace iss mi je za sada ocajan,mozda promenim misljenje kasnije.. Sta je sa travom ? Ko da su nalepili neku zelenu nalepnicu ,uzas..

ISS :D

Borise, Borise, vreme je da naučiš da igraš fifu :p

Ja kada sam bezao iz skole u 7 i 8 razredu.. Pre mnogo godina.. Eh to su bila vremena. Iss do kraja ! :)

Probao i ja 1.01, sve isto, kao da je sve u slow motion-u i odziv uzasan, a zakucano na 60 fps sve vreme. Ne znam sta da kazem, jel ima jos neko na svetu sem maremasa da prica istu pricu, video je gore, a njemu radi dobro? :D. Nadam se da ima.

edit:

Vidim na sto mesta po netu da se mnogima sa originalom desava potpuno isto. Znaci 100% nije ono sto mislimo. Ako je neki random problem, onda tek nemam reci.

I ne znam ni da li je na konzolama u full verziji tako ili normalno...u demou je bilo isto ovako.

Poslednja izmena:
Kao što već neko reče, ovo deluje kao poluproizvod. Jednostavno ima previše manjkavosti koje utiču na gameplay. Kontola igrača je katastrofa, zatim ponašanje igrača kojima upravlja AI u određenim situacijama isto katastrofa, zatim odziv i naći će se tu još nekih problema sigurno.

Hmmmm, povlacim vecinu toga sto sam rekao o ovom PESu, za sada.

U nedostatku vremena sam malopre odigrao samo jedno poluvreme od 25min. Ipsade da sam odigrao najrealnije poluvreme od kako znam za PES. 6 -4 sutevi na gol, nekoliko faulova, 2 slobodna udarca. Na stranu statistika, bez obzira sto govori koliko su desavanja na terenu bila realna (sutevi na gol), gameplay i brzina desavanja na terenu su mi mnogo realnija nego do sada. Nema vise fliper akcija, jurcanja po bokovima i slicnih gluposti iz proslih delova. Sada svaku akciju sam dosta dugo gradio (osim nekoliko polukontri) jer jednostavno pokrivanje igraca je mnogo bolje, nema srljanja i dodavanja na pamet.
Ako ovako ostane, ja presrecan. :)
Jedino sto mi se ne svidja je eto ta tromost igraca i sam osecaj sutiranja lopte. Zamalo da primim gol na glupost, trebalo igracu sekunda da izbaci loptu ispred napadaca, ceka da mu sedne na nogu. Osecaj sutiranja je uzasan, kao da suitrate papirnu loptu.

Snimi malo gameplay-a da vidimo te papirne lopte.

Ne znam zašto si kukate, meni se za sad ovo sviđa. Naravno prvo sam prošao trening. Mnogo bolje od prethodnih pesova, gde je bilo dovoljno uzeti nekog brzog igrača i proći pila terena u trku. Meni je i brzina odgovarajuća.

Sve što ste do sad znali o PES-u, zaboravite. To je moj utisak. Žalite se koliko hoćete, ali meni je ovaj PES više nego odličan. A, da, ne morate svi igrati na Superstar levelu i iznositi zaključke kako je igra shit. Superstar level aktiviram samo kad rešim da izlomim gamepad. AI je oduvek imao bagove i uvek će ih imati. Nerealna dodavanja, centaršutevi iz okreta, bagovanje golmana... Toga će uvek biti. Probajte protiv "živog" protivnika. To je po meni prava slika ove divne sportske igre. Živeo najbolji PES do sada!

Poslednja izmena:
Igre nikad nece biti perfektne i nikad nece moci da se svide SVIMA, dakle to je sto je, svako ima svoje misljenje i tu nema dalje. Ko ima zelju da se navikne igrace, ko ne nista.. i to je to.

Inace za sad je najiritantnija stvar Lag u meniju za formaciju i sporo kretanje strelice.. Znaci uzas. Odziv igraca sasvim ok i realan kao u real world, niko ne moze da se cimne u mili sekundi da izlomi kicmu. To pricam za original PC verziju sa 1.01 Patchom.. Mozda je samo ovaj engine povecao realnost fudbala na visi nivo a vi niste navikli sa ranijih PES-eva na to..

I da, jos jedna stvar.. Kome je nezgodno da sutira i dodaje, prebacite opcije u Assist meniju sa Advanced na Basic! Udarci na gol ponovo postaju normalni.

Сад смо бураз и ја играли 1 на 1. Не зна се ко је више полудео због ретардираности. Има добрих побољшања, али за сада је утисак: КАТАСТРОФА!!

Inace da pitam nesto, posto ja nisam otkrio... KAKO DA FAKING POMERIM IGRACA U GAME PLAN-U??? JEDNOSTAVNO NECE! Emanuelson treba da mi igra LM, a on stoji na CM i kad odem cak da promenim rolu, ne mogu da promenim NISTA! Jedino ako menjas taktike, ovako ne moze custom kako ti hoces da ih razbacas! IDI.OTIZAM!

Uh jedva cekam ovaj pesedit patch:

tMIPF2g.jpg

Poslednja izmena:
probao i ja i ovo i mene samo travnjak bode u oči, preloše! same gameplay je ok, lakše se navikavam na ovo jer fifu nikako da provarim, pokušavam ali nikako pa nikako...znam da je fifa najbolja i sve to, ali do mene je, ne mogu i gotovo

Gameplay je meni ok, nekako je "lenj" u odnosu na 2013 al to mi se svidja, kao da igram gta 4, al razocarale me stvari tipa uklizem nekome i kad ide snimak kako sam mu uklizao moj igrac kao da je pola metra od njega uklizao a ovaj pada ko da ga tenk udario, to mi bas nekako bezveze... ostalo je sve uglavnom ok al mogli su ga malo vise utegnuti...

Probao sam 1na1. Sam osecaj suta ocaj, kao sto neko rece kao da sutiras papirnu loptu ili bolje receno neku balonjaru od lopte. Igra mi posle fife deluje kao da mi oduzima dosta toga u slobodi igre, pogotovu u odbrani, gde igra nedozvoljava da pokrivas prostorvec te forsira da pokrivas igraca, bar po jedan gol sam primio i dao tako sto su se odbrambeni igraci sami sklanjali ispred napadaca i stvorili mu priliku za sut, jedan gol sam primio tako sto sam igracem krenuo da pokupim niciju loptu na zemlju na ivici sesnesterca, a on je komotno pretrcao preko nje i ostavio protivniku. Animacija pasa i uklizavanja je prespora po nekad, a na momente neocekivano munjevita, gotovo u milisekundi.
Naravno nije sve tako lose, grafika je za pocetak sasvim korektna i primecuje se napredak pogotovu na modelima poznatih igraca. Ima dosta finih animacija i sitnih poteza koji su dosta fouidni i fini, na mene je najbolji utisak ostavio gol koji sam postigao iz mrtvog ugla spoljasnjom, igrac je bukvalno samo gurnuo loptu pored gose u blizi ugao, sto mi do sad nikad nije poslo za rukom u fifi pa ni u demou 14-tice. Sve u svemu drzacu se jos neko vreme fife13 posto mi ni demo 14 nije ostavio toliko pozitivan utisak kao ni sam PES-a. Pa kad izedje par patcheva cu da opet preispitam svoje utiske.

Kako je samo dobro slanje igraca u prostor... Ahhhh. Milina igrati bunarske lopte. Odbrana se vrlo lako igra protiv AI-a. Kada je moguce, udvoji se igrac i oduzme se lopta. Meni se inace svidja tromost ove igre. Ne volim kad mi igrac za sekundu pretrci pola terena. Svidja mi se i to sto se lopte vracaju unazad. Kad komp vidi da nema resenje, vrati loptu. Nema silovanja. Cini mi se da i malo vise gresi nego lane. Situacije 1 na 1 uglavnom resava pogotkom. Ume lepo i da plasira sut. Mane za sada (protiv kompa): Situacije u kojima igrac gleda kao tele u loptu dok ona lagano prolazi tik pored njega (uglavnom na Superstar levelu), AI salje bunarske iz okreta, daje golove iz mrtvih uglova, golman ko golman zna da zabaguje.

Ne znam drugari, ja sam igrao 2010 koja je imala ultra trom odziv, i cak me je drzala recimo pola godine dok su svi drugi hejtovali, ali nije bilo bas ovako da ne mogu 15 metara da zaustavim igraca posle pustanja komandi, ili da zalomim naglo. Mozda sad izmisljaju opet toplu vodu pa mora R1+L2 plus desno, da bi zalomio?

Vrh Dno