Игра PES дуги низ година и могу да кажем ово је до сада најбољи наставак.
++++++++++++++
1. графика је значајно унапријеђена, све је некако веселије, разноврсније, квалитетније, играчи много реалније изгледају (Жигић коначно одаје утисак висине), понашају се...
2. захтјевност није значајно повећана јер код мене на 1024X768, high AA2XQ, AF 8X и framerate је константо закуцан на 60, једино пад има код извођења прекида (када су играчи зумирани), а тада је око 30-40
3. Играчи се понашају много боље и реалније, полазећи од контаката, праћења акције, убацивања у празан простор, поставке у дефанзиви, једноставно игра омогућава много већи ниво креативности него досадашњи наставци, много више различитих начина за постизање гола, све је много логичније и боље.
4. Враћено је старо извођење слободњака гдје мораш пазити гдје и када чиниш прекршаје (у 5-ици често постизао на овај начин голове, на 6 нисам успио нити један а то није ни компјутер)
5. Слабији играчи и тимови се више не понашају нелогично и не дјелују јадно како је то био случај у 6-ици, а то ја најбоље знам јер сам све наставке претежно играо са Русима. Прије се дешавало да моји играчи падају при сваком контакту, а сада то није случај и могу да издрже дуел и остану на ногама, а и избачено је оно нелогично превртање приликом пада.
6. Брзо извођење фаулова је промијењено, и сада је много логичније и корисније.
7. Има Србија и Црвена Звезда што је огроман плус.
8. Физика је много боља, кретање лопте, дрибилинзи, голман
Ако се сјетим још нечега придодаћу...
А сада ------------
1. Лоше је како са сваким новим наставком мени додатно искомпликују, све грозно запетљају успоре, одузму сваку логику и смисао али нека, навикнућу се
2. подешавања се чувају тек ако из edita изабереш save, а при сваком новом уласку мораш их load-овати за шта могу наћи оправдање, али је опет бесмислено
3. wide камера је сувише удаљена и по мени неупотребљива
4. Играчима су лица непрепознатиљива и некако замазана, тако да је врло тешко разликовати играче, а што и није био случај са претходним дијеловима
5. replay је сада дебилан и неупотребљив (што је можда због тога што је игра "народна" и можда чак и није пуна верзија)
6. Опет се утакмице врло често завршавају нереалним резултатима, а лијек је за то играти са слабијим екипама тако да и није проблем
7. НАјвећи минус је судија који даје картоне за смијешне ситуације, онда нервира ужасно дугим чекањем на извођење прекршаја...:wall:
То су први утисци. По мени најбољи PES до сада.