Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2008 - oficijelni thread

Cini se da u ovom delu skill igra jos manju ulogu nego u proslom.
Uglavnom se najvise isplati zaleteti se sa igracem, ili slati lopte u prazan prostor dok jedna ne prodje.
Simuliranje mi uspeva svaki drugi, treci put ... previse cesto.

Poslednja izmena:
Svi ovi vaši postovi odaju utisak da su konačnu verziju nešto promenili i olakšali u odnosu na demo? Meni još poštar nije stigao - tako da još uvek igram demo. Mislim stvarno, ako su toliko olakšali igru - onda stvarno nema smisla jer su upropastili single player gameplay.

ali po meni je igra teza na top player-u nego PES6 isto na top player-u

prvi utisak je los, mozda ce biti bolje...

na mojoj masini iz potpisa c2d+7900GTO 1280x1024 high, secka replay i iskljucivo replay, sve ostalo radi korektno (mada na svakih 5min pojede frame dva :d)

pri svakom startovanju moram da podesavam nivo tezine, opcije za biranje uslova (kisa, suncano, noc, dan...) na terenu nema (ili nisam nasao), takodje i te opcije se ne pamte tako da moram svaki put da namestam sve ispocetka od stadiona, spremnosti igraca itd. Znaci samo dok dodjem do same utakmice dobijem ospice

evo sta mi se sve desilo za vreme igranja

15-tak puta me je izblokirao sudija
4 puta su mi se zabagovali protivnicki igraci, jednostavno stoje sa loptom i ne mrdaju, okrenuti ka autu
neka cudna preklapanja kad se igraci sudare (ko je video razumece)
ni polozaj kamere ne ostaje zapamcen
da bi mogao da se izvede aut,faul,korner mora da se ceka na znak sudije, sto mnogo usporava gameplay
jako sporo se pomera levo desno prilikom izvodjenja faula ofsajda itd. sto daje previse vremena protivniku da stane ispred vaseg igraca, maltene uvek
nerealno driblanje, previse brzo se sve odvija, neko rece da podseca na fifu
i dalje su ostali neki problemi iz pes6 da igraci ne prate akciju i u napadu a vise u odbrani, sporo reaguju i kad ih selektujem
jako spor odziv na komande
****TE KOJI SU ONO MORONSKI UGLOVI PRI IZVODJENJU I BRANJENJU PENALA

poboljsani su sutevi iz daljine
Ronaldinjo bolje izvodi penale :d

Poslednja izmena:
nesto tu ne stima sacekaj malo nvidia pise drajvere
meni na 1600*1200 ide izuzetno glatko iskljuci sve one opcije
stavi samo rez i high

radeon 2600pro ddr2 i 1gb ram dovoljan za 1600*1200 high glatko zakucano 60fps na replay padne na 25fps min

Poslednja izmena:
Ne bih se slozio s vecinom da se ziceri ne mogu promasiti...Ni sutevi iz daljine ne upadaju tako lako.....Takodje vidim da se mnogi zale na zahtjevost...pa ljudi nemam ni ja neku ludu mashinu pa igram u 1360x768 high i sjecka iskljucivo dok je replay... U toku igre radi savrseno i pri najvecim guzvama....

ma ljudi najmanji je problem grafika ;)

Ako nekom trebaju linkovi nek mi se javi na pm.
Ceo PES iz tri dela
Part 1 - 1.84Gb
Part 2 - 1.84Gb
Part 3 - 1.15Gb

bice nekih packi ne valja to :)

evo sta mi se sve desilo za vreme igranja

15-tak puta me je izblokirao sudija
4 puta su mi se zabagovali protivnicki igraci, jednostavno stoje sa loptom i ne mrdaju, okrenuti ka autu
neka cudna preklapanja kad se igraci sudare (ko je video razumece)
ni polozaj kamere ne ostaje zapamcen
da bi mogao da se izvede aut,faul,korner mora da se ceka na znak sudije, sto mnogo usporava gameplay
jako sporo se pomera levo desno prilikom izvodjenja faula ofsajda itd. sto daje previse vremena protivniku da stane ispred vaseg igraca, maltene uvek

****TE KOJI SU ONO MORONSKI UGLOVI PRI IZVODJENJU I BRANJENJU PENALA
skroz istina

za ovo, sto je napisao cof, se moze reci da je jedina razlika izmecu PES06 i PES08
tuzno ali istinito :)
no dajte mu vremena tako je svaki put :)

Poslednja izmena:
Instalirao sam pre dva sata i nije losesve to stoji sto ste naveli ali ono meni odgovara taman da probudi zelju za ponovnim igranje PES-a nista spektakularno promenjeno u svakom slucaju

au, meni je ovo prilicna promena gameplay-a, ne znam kako ce im se to odraziti sveukupno, a nisam ni siguran koliko mi se svidja...

realno, jos je pes6 krenuo u tom arkadnom smeru, i napadaci su bili znatno vise povlasceni te si tu prvi put mogao da se dosta lakse setas kroz protivnicku odbranu.
ali ovo sad..? igra je duplo brza - samim tim i nerealnija - ali to opet donosi mozda i zabavniju igru. nemam ja nista protiv arkada, SWOS igram i danas s vremena na vreme, ali nisam siguran koliko je PES trebalo da se menja u tako nesto jer je upravo drugacijim pristupom postao toliko popularan...

da je neko sa strane gledao utakmicu zvezda - cagliari pomislio bi da igraju inter i milan. lukas cepa projektile s 30m, molina - iz prvog slobodnjaka koji sam probao - odma u raslje? a pritom im ocene mizerne, pa sad mozete zamisliti kako je kad se uzme neki jaci tim...

idem jos malo da pikam, bas mi cudno sve : D

PS - i meni se protivnicki igrac jednom zaglavio u cosak i stao, ali bio je 88.minut i 3:2 za cpu pa sam to skontao kao odugovlacenje vremena : D

uglovi za branjenje/sutiranje penala su...neshvatljivi??

i sudija se uopste nije proslavio u ovih 15ak utakmica, mogli su na tome malo bolje da porade...

Doticna igra stigla i do mene :D
Sta da kazem prve impresije jesu dobre ali to znaci samo zato sto imam novi komp :p
Igra nece moci da se igra na high sa nekim slabijim grafickim kartama tipa 7300GT DDR2 jer je dosta zahtevna (moze da se igra ali ponekad FPS dosta padne). E sad ja sam izabrao ATI (vidi potpis) zbog kvalitetnijeg Tv izlaza (dual DVI) i povezivanja na moj Samsung SlimTv preko HDMI kabla.
Sta da vam kazem! Na mom CRT Tv-u podesio 1280x768 - 60 Hz i tako podesio i igru i plus VSync ukljucen znaci 60 FPS "zakucano" a igra na 32'' TV-u izgleda FANTASTICNO :smoke:
Naravno ATI ima opciju da prenese i zvuk preko HDMI pa sam ugodjaj dok igrate igru je jos veci :banana:
Sto se tice same igre dosta su precizniji pasevi ali centar sutevi sa strane su malo izgleda tezi tj teze je centrirati loptu sa strane. Grafiku ne mogu da poredim sa starim PES6 jer sam ga igrao na medium detaljima sa FX5500.
Sve u svemu odigrao 2 utakmice (jednu pobedio, jedna nereseno) protiv racunara koji je donekle malo laksi protivnik nego li onaj iz PES6-ce ali cekam prvi patch koji ce prepraviti dosta stvari.
Meni se generalno svidja ali kazem samo zato sto imam dobru konfiguraciju i opciju da igram na 32'' Tv-u...
Dok jos ne istestiram igru za sad mogu samo reci "bice vanrednih god. odmora" :cigar:

Meni se za sada svidja, cini mi se da ostavlja mnogo vise prostora za kreativnost u napadu. Bilo je par debilnih golova, ukljucujuci jedan iz kornera.

Ne znam sta da kazem citam komentare i vidim da su misljenja podeljena... meni ovo previse lici na fifu 2008 a ako vec lici na nju onda cu da uzmem pa nju da igram nema vise onog osecaja kad igras pes da je to to ovde mi je sve nekako cudno sut je totalno drugaciji ne znam nije to to... back to pes 6 :D

Priznajem da stoji sve što ste naveli, pogotovo o bržem izvođenju, ali ne samo što grafika izgleda deset puta bolje od Fife 08, nego je mogućnost kreacije akcija mnogostuko veća. Ja sam sebe ubedio da je bolje davati što lepše golove i onda je igra fantastična, tako da se retko odvajam od nje, a na Half Life 2 ep2 sam zaboravio...:guitar:
A što se tiče toga da moraš da podešavaš setovanja svaki put...pa, igra izlazi sutra, a mi je pikamo već nekoliko dana...mora da ovo nije SKROZ GOTOVA igra. No, biće patcheva...a i Winning Eleven za par meseci...a dotle...:type:

I meni nešto miriše da ovo nije konačna verzija PES-a . . .

Ljudi pa ovo je prezahtevno...:zgran: Mislim stoji sve to da lepse izgleda ali ja sam u stanju da poteram COD4 na medium u 1440x900 i da teram prstojan framerate a o tome sta bolje izgleda od te dve igre necu da komentarisem. Suzdracu se od donosenja krajnjeg suda o samom gameplayu jer igra radi blago receno katastrofalno na overklokovanoj konfiguraciji iz potpisa. Toliko od mene a odo sad da backupujem i igram pes6 dok ne dodji bolji dani u pogledu potpisa ispod moja masina.

da se nadovezem na moje komentare odozgo

golman se zaglupi i nastavi da juri ka mestu gde je bila lopta iako je ona na 50 mestu

komentatori koji ne iskomentarisu 90% kartona, znaci dobio sam dva crvena i 2 zuta i nista nisu iskomentarisali

i u cemu je fazon non stop igram po kisi :wall::wall::wall:

jedino ako ovo nije finalna verzija mada cisto sumnjam da ce finalna biti bolja

Pa jesen stigla ... :)

pa promeni vreme a nvidia pise drajvere sa 10 na 30fps tako kazu izlaze 27.10 trenutno bolje radi na radeonima 2600pro

Poslednja izmena:
interesuje me kako da namestim da u 1024x768 radi na recimo 100Hz , meni tera na 60, I smeta mi za oci. a, imam neki glupi CRT! kako to da namestim......

probaj iz drajvera za graficku
ja tako resavam stvar ako igra nema promene osvezavanja

Игра PES дуги низ година и могу да кажем ово је до сада најбољи наставак.

++++++++++++++
1. графика је значајно унапријеђена, све је некако веселије, разноврсније, квалитетније, играчи много реалније изгледају (Жигић коначно одаје утисак висине), понашају се...
2. захтјевност није значајно повећана јер код мене на 1024X768, high AA2XQ, AF 8X и framerate је константо закуцан на 60, једино пад има код извођења прекида (када су играчи зумирани), а тада је око 30-40
3. Играчи се понашају много боље и реалније, полазећи од контаката, праћења акције, убацивања у празан простор, поставке у дефанзиви, једноставно игра омогућава много већи ниво креативности него досадашњи наставци, много више различитих начина за постизање гола, све је много логичније и боље.
4. Враћено је старо извођење слободњака гдје мораш пазити гдје и када чиниш прекршаје (у 5-ици често постизао на овај начин голове, на 6 нисам успио нити један а то није ни компјутер)
5. Слабији играчи и тимови се више не понашају нелогично и не дјелују јадно како је то био случај у 6-ици, а то ја најбоље знам јер сам све наставке претежно играо са Русима. Прије се дешавало да моји играчи падају при сваком контакту, а сада то није случај и могу да издрже дуел и остану на ногама, а и избачено је оно нелогично превртање приликом пада.
6. Брзо извођење фаулова је промијењено, и сада је много логичније и корисније.
7. Има Србија и Црвена Звезда што је огроман плус.
8. Физика је много боља, кретање лопте, дрибилинзи, голман
Ако се сјетим још нечега придодаћу...

А сада ------------

1. Лоше је како са сваким новим наставком мени додатно искомпликују, све грозно запетљају успоре, одузму сваку логику и смисао али нека, навикнућу се
2. подешавања се чувају тек ако из edita изабереш save, а при сваком новом уласку мораш их load-овати за шта могу наћи оправдање, али је опет бесмислено
3. wide камера је сувише удаљена и по мени неупотребљива
4. Играчима су лица непрепознатиљива и некако замазана, тако да је врло тешко разликовати играче, а што и није био случај са претходним дијеловима
5. replay је сада дебилан и неупотребљив (што је можда због тога што је игра "народна" и можда чак и није пуна верзија)
6. Опет се утакмице врло често завршавају нереалним резултатима, а лијек је за то играти са слабијим екипама тако да и није проблем
7. НАјвећи минус је судија који даје картоне за смијешне ситуације, онда нервира ужасно дугим чекањем на извођење прекршаја...:wall:

То су први утисци. По мени најбољи PES до сада.

Lica su razmazana zato sto sama igra smanjuje detalje na wide kameri. Nadam se da ce uskoro izaci LOD mixer koji to sredjuje. Da li vam se komentatori cuju normalno? Meni se skoro ne cuju uopste, a sve ostalo je ok (muzika, publika). Realtec HD audio zvuk na Blood Iron ploci.

Lica su razmazana zato sto sama igra smanjuje detalje na wide kameri. Nadam se da ce uskoro izaci LOD mixer koji to sredjuje. Da li vam se komentatori cuju normalno? Meni se skoro ne cuju uopste, a sve ostalo je ok (muzika, publika). Realtec HD audio zvuk na Blood Iron ploci.

Мени се коментари чују нормално.

Kako namestiti vecu rezoluciju od 1024x768.

Hvala.
Kako ti se cini igra.

Nazad
Vrh Dno