Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2008 - oficijelni thread

Negde sam zakacio informaciju da nvidia treba da izbaci neke nove driver-e ovih dana koji ce doneti poboljsanja sto se tice pes08?!ja konkretno imam problem sa padom FPS-a prilikom kornera ili tako neke vece guzve!inace grafika gainward 7600gs agp ddr2 driver version 94.24

Prebrzo izvođenje

Evo ja juče nabavio ali nešto nije u redu. Naime jaaako je brzo izvođenje! Duplo brže nego prethodni PES, jel to normalno? Fudbal više liči na fliper, kao one stare arkade na sega automatima, lopta leti kao metak bez obzira da li je ispucana, šut ili pas. Jel postoji to negde u settings-u? Iskreno, nisam puno igrao, samo dve exibicije jer me to ubilo u pojam, tako da nisam ni stigao da puno čačkam po settings-u. Inače imam ponuđene sve rezolucije do 1280x1024 i sve leti na high 6xAA i 16xAF. Eto, prvi put želim da mi igra radi sporije a ne brže. :(

P.S. Jel igra radi na radeonima 9550? Treba danas posle podne da instaliram nećacima a oni imaju dotičnu kartu+512 RAM-a pa ako ne može onda ni da ne pokušavam jer će da se ubedače.

Poslednja izmena:
Evo ja juče nabavio ali nešto nije u redu. Naime jaaako je brzo izvođenje! Duplo brže nego prethodni PES, jel to normalno? Fudbal više liči na fliper, kao one stare arkade na sega automatima, lopta leti kao metak bez obzira da li je ispucana, šut ili pas. Jel postoji to negde u settings-u? Iskreno, nisam puno igrao, samo dve exibicije jer me to ubilo u pojam, tako da nisam ni stigao da puno čačkam po settings-u. Inače imam ponuđene sve rezolucije do 1280x1024 i sve leti na high 6xAA i 16xAF. Eto, prvi put želim da mi igra radi sporije a ne brže. :(

P.S. Jel igra radi na radeonima 9550? Treba danas posle podne da instaliram nećacima a oni imaju dotičnu kartu+512 RAM-a pa ako ne može onda ni da ne pokušavam jer će da se ubedače.

Probao ja na 9550 i radi, al sporo. Stavi 640x480 i na minimum i moci ce da se igra, al sve deluje nekako usporeno :( Doduse ostalo je da probam sa novim drajverima i da malo OC grafiku (stoji na 250Mhz)

да ли је неко покушао да исправи имена нашим играчима? за већину сам успео да провалим ко су, мада има пар њих који ме збуњују. поготову неки луминац, игра сб. једини ко ми пада на памет да то може бити је луковић, али шта ће он у репрезентацији?!

jel ima neki ljudski fix za widescreen sa 16/9 odnosom (1680x945) a ne ovaj izduzeni 1680x1050

16:9 ti je format za filmove pa ga uglavnom podrzavaju LCD televizori, a na PC-u te rezolucije uglavnom nema ni u drajverima niti igrama.

Svi novi wide PC monitori su formata 16:10, odnosno rezolucija 1680X1050 im je jedna od osnovnih. (1440X900, 1680X1050, 1920X1200 i 2560X1600)

Jel' ima jos neko problema sa default postavkom komandi na Logi Chillstream dzojpedu?
Pola komandi mi prosto ne radi, jednostavno nece da vidi buttone sto je cudno s obzirom da igra postuje raspored kao na Xbox-u 360, a Chillstream ima takav raspored tastera.

Poslednja izmena:
да ли је неко покушао да исправи имена нашим играчима? за већину сам успео да провалим ко су, мада има пар њих који ме збуњују. поготову неки луминац, игра сб. једини ко ми пада на памет да то може бити је луковић, али шта ће он у репрезентацији?!

Evo ja imam ovaj file.

Prilozi

• of_sa_repkom.rar
    342.9 KB · Pregleda: 104
Probao ja na 9550 i radi, al sporo. Stavi 640x480 i na minimum i moci ce da se igra, al sve deluje nekako usporeno :( Doduse ostalo je da probam sa novim drajverima i da malo OC grafiku (stoji na 250Mhz)

hm ja imam 9550 i igram na 1440x900 na medium detaljima ... i ok radi ( osim u replayima... tu secka dosta) a ako stavim na minimum detalje sve glatko ide ... dodushe moj radeon je OC ( 420/250 )

PES 6 je izmisljen fudbal za ovo! Bas sam se razocarao. Zali Boze 6gb...

Poslednja izmena:
Kod mene takodje igra usporava po pitanju frejmova kada se izvode korneri, a i igraci su malo izduzeni u 1440x900 rezoluciji?

Ja sam bas u potpunosti zadovoljan sa igrom.
To vam je svima problem verovatno zbog grafike sad su napravili i travu, publiku, dresove zahtevnije.

Kako da namestim rezoluciju 1280x1024 ? Najvise sto mi daje je 1280x720 (imbecilnost). Skinuo sam one resolutionfix fajlove ali ih nisam probao jer pise da su za neke wide rezolucije. Meni zanima samo ova zato sto mi je monitor 19".

Kako da namestim rezoluciju 1280x1024 ? Najvise sto mi daje je 1280x720 (imbecilnost). Skinuo sam one resolutionfix fajlove ali ih nisam probao jer pise da su za neke wide rezolucije. Meni zanima samo ova zato sto mi je monitor 19".

skini ovo http://www.zshare.net/download/4406087e531204/ , i ubaci u Program Files/KONAMI/ Pro Evolution Soccer 2008 , a stari file "setting" obrisi i stavi taj koji si skinuo, imas sve rezolucije............

Ima 1280x1024...

Hvala, ali taj fajl mi nije pomogao, u njemu nisam imao zeljenu rezoluciju. Evo, za sve one koji imaju 19" monitor neka skinu fajl koji se zove 1680settings.exe, tek sa njim sam imao 1280x1024.

Nego, ja prvi put igram PES i generalno sportske igre nisam nikada igrao na PC-u... kupio sam joypad... pa me zanima postoji li neki "turbo" taster da se namesti jer mnogo nesto sporo trce. :)

Poslednja izmena:
pa r1 je trcanje *** meni trce ok ukljuci frame skipping da vidis onda kao da imaju mlazni pogon

ja koristim ovaj ima do 1600*1200

Prilozi

• settings.rar
    315 KB · Pregleda: 138
Registracija PES2008 u Wundows-u

Ajmo opet da utvrdimo gradivo :type:
Znaci ako nekim slucajem morate ali bas morate reinstalirati windows ovim tutorialom cu vam objasniti kako da registrujete PES2008 u windows-u sto vam omogucava ponovo pokretanje igre bez reinstalacije :)
Znaci idemo ovako:

Kliknes na START pa zatim na RUN, ukucas REGEDIT i otvoriti se REGISTRY EDITOR!
Zatim u registry editoru ides na HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMI i u njemu pronadjes PES2008 key name, kliknes na njega desnim klikom pa zatim na EXPORT i snimis ga negde na D,E ili nekoj drugoj particiji gde su ti podaci recimo kao kao PES2008.reg! Kad reinstaliras Windows dovoljno je da dva puta kliknes na registry file i ponovo ga registrujes u Windosu! Evo prilazem i graficki zapis kako to da se izvede! Ovim nacinom si sebe postedeo truda i muka oko reinstalacije

Prilozi

• PES2008_Reg.jpg
    PES2008_Reg.jpg
    401.8 KB · Pregleda: 150
Par stvari...

Mene uzasno nervira, sto ne mozes da izvedes slobodan udarac dok glupavi sudija ne svirne u pistaljku, dosadno i gubi se vreme, zatim ovde je kada prdnes replay, non stop replay, osudjen sam na Esc dugme non stop! I kada podesim u opcijama On screen Display, ili Player setings, kursor i ostalo, ne pamti, nego ja krenem utakmicu i svaki put moram ponovo, da li ovome ima resenja ili su ovi glupi Japanci postali jos gluplji!!!???

Poslednja izmena:
Mozda nekom pomogne...
Meni je prvo bio problem da igram u 1024x768 na vise od 60Hz. Onda sam u RivaTuneru setovao refresh rate na "all modes @ max refresh" i sad radi na 85Hz.
Javio se drugi problem. Tada mi je igra isla ubrzano (vSync ukljucen u settings-ima PESa). Iskljucio sam vSync iz settings i ukljucio ga iz drajvera. Sad sve sljaka :bottle:
Graficka 7600GT, drajveri 163.71

uf ja ni ne mogu da cujem komentatora, jel ima neko taj problem?

Svidja mi se da su konacno ispravili onu glupost sa score board-om, npr. prvo poluvreme sam gost drugo domacin. Sada je to OK

pa r1 je trcanje *** meni trce ok ukljuci frame skipping da vidis onda kao da imaju mlazni pogon

Pojma nemam sta je R1, prvi put u zivotu sam kupio joypad, Logitech precision koji ima tastere od 1 do 8, tako su oznaceni. :) Ok, probacu nesto, bukvalno sam samo usao u igru, igrao 2 minuta i primetio da sporo trce, mozda ipak postoji neka opcija brzog trcanja u kontrolama.

treba da bude naspran desnog kaziprsta pozadi gornje dugme to je sprint

sta mu dodje frame skipping?
znam bukvalni prevod ali.....

pa preskace frejmove odnosno one koje ne stigne da obradi ona preskoci igrica se ubrza aman strasno igraci trce kao da imaju mlazni pogon to treba da ukljuce opni koji imaju lose grafike 7300gt ddr2 i slabije za 1024*768 vlasnici jacih nemaju potrebe

ja nisam bas primenio neku razliku na mojoj masini,
ustvari jesm a to je da nema (jel te kako mu ime kaze) svih frejmova, tj. jasno se vidi kod trcanja
da igracima fali jos koji frejm animacije, ali mi igra ne ide brze kao ni sporije

bas sam merio frapsom na 1024 * 768 high detalji i iz drajvera 2 x AA i 2 x AF sa vertical sync
igra radi na 60 FPS tj. kao da je zakucana ni frejm vise
prilikom replay-a padne na 50-53
inace stari drajveri 93.71
a i kada ce ti novi nVidia drajveri?

P.S.
uninstallirao sam PES6 :)

Poslednja izmena:
pa 60fps je max za pes
pa kad to ukljucis igra bude brza

Ako neko ne moze da cuje komentatora nek promeni podesavanja na zvuk na stereo ili headphones u xpu direktno i resice problem.

Nazad
Vrh Dno