Šta je novo?

Primecoin [XPM]

****š ga, meni se sa ponovljenim testovima opet najbolje pokazao sieve size=100000.. sto hiljada ?!

hajde stavite podešavanja za procesore i dal radi non stop i kolko ste iskopali i koja verzija wallet-a:

Athlon X2 34024/7hp3100000NE2
Intel E84008-12 sa prekidimahp4100000NE0
000000
[tr]
[td]procesor[/td]
[td]koliko sati radi na dan[/td]
[td]verzija wallet-a[/td]
[td]sieve size[/td]
[td]da li ima nodove[/td]
[td]iskopanih blokova[/td]
[/tr]

Poslednja izmena:
A10-5700, 24/7, hp2, 2 bloka
A10-5700, 24/7, hp3, default sieve, 2 bloka
A10-5700, 24/7, hp4, sieve=1333000, 2 bloka

Ovo zadnje na testnet-u, maltene svakog minuta blok. Da je stvarno tako, ja bih se penzonisao do kraja dana. :D

Testiram pool za sada, vidim prijavljuje mi ~3100-4900 primes/s ali koliko vidim vaznije je share faund to mi se pojavljuje jedno 10-15 po minuti po tome isplacuju... videt cu kad se nadje prvi blok koliko sam dobio... vidim nalaze 10tak blokova po danu mozda sad nesto vise al vidim vecina miner-a ima jako malo sharova

Javi dal ima sanse da se iskopa 15ak novcica dnevno... I kako placaju proporcionalno ili mrtvi pplns :(

tesko verujem ako bude 7-8 novcica bice dobro... vidim da se ti sharovi racunaju pa proporcionalno dobijes ali naravno tek posle 3200 blokov-a za sad dok ne skupe novcice da isplacuju nakon 10 potvrda... po kom sistemu arde nemam pojma, a i sharevi nemam poma kako dolaze nekad dobijem 1 share/min a nekad odjednom po 7-8 sharova
kontam da ce biti blizu 100 sherona na 1h pa cu videt isplatu ali i pool vec par sati nije nasao blok, ali kontam dosta malih kopaca

Naravno da nije nasao blok, kad sam ja od pre par sati poceo tamo da kopam. :d

Hahahahahahaha :laugh: prica mog zivota....

ma taj pool deluje smehotresno .. mislim bar za sada.. pogledajte i sami pa zaključite kolko tu čovek može da zaradi:
http://ypool.net/stats.php

otprilike u proseku svaka dva sata pronađe se blok.. ma aj nek je 14 blokova na 24h uvrglave po ovoj stitistici... m
.. a trenutno workera je 159 !
dakle maksimalmo ~0.1 block na dan u XP protivrednosti dobijaš, ako je PPS

ludo burazeru luudoo :D

Poslednja izmena:
gledao sma na pool-u sharove po workerim-a izgleda da nisu aktivni svi jako malo shareva imaju....

Ja sam bacio laptop(Core2Duo T9400 @2.53GHz) da radi na tom poolu juce, rezultati su tu: 0.445XPM za nekih 24h.

Ja sam bacio laptop(Core2Duo T9400 @2.53GHz) da radi na tom poolu juce, rezultati su tu: 0.445XPM za nekih 24h.

ko zna pre ~24h su se ukljucile amazon farme u velikom broju moguce da je to realno stanje diff.... ja u zadnja 24h nista solo nisam iskopao

Ljudi jel nam se slažu blokovi ? da nije opet neki kao fork ?

getmininginfo

00:16:43

{
"blocks" : 54794,
"currentblocksize" : 1000,
"currentblocktx" : 0,
"errors" : "",
"generate" : true,
"genproclimit" : -1,
"primespersec" : 903,
"pooledtx" : 0,
"testnet" : false
}

00:17:02

{
"blocks" : 54795,
"currentblocksize" : 1000,
"currentblocktx" : 0,
"genproclimit" : -1,
"primespersec" : 903,
"pooledtx" : 0,
}

trebalo bi da smo tu negde..

Dobar ti je blockchain.

krenuli su blokovi na pool-u zadnja isplata po bloku mi je 0.14 xpm-a, videt cemo koliko ce ih biti... a rade i dalju optimizaciju klijenta za 64bit ect

Ako je u pitanju i7-3520M procesor, da li ovo izgleda ok?

{
"blocks" : 56476,
"currentblocksize" : 1227,
"currentblocktx" : 1,
"genproclimit" : -4,
"primespersec" : 2241,
"pooledtx" : 1,
}

stavio sam setgenerate true -4 jer ne radim nista na laptopu.

Imam jos jedno pitanje, da li i kod testneta treba da se pojavi blok u Transactions, posto ih nema, a pojavila mi se adresa u Receive i iskocio popup da je iskopan?

Ako je u pitanju i7-3520M procesor, da li ovo izgleda ok?

{
"blocks" : 56476,
"currentblocksize" : 1227,
"currentblocktx" : 1,
"genproclimit" : -4,
"primespersec" : 2241,
"pooledtx" : 1,
}

stavio sam setgenerate true -4 jer ne radim nista na laptopu.

ako hoćeš da angažuješ procesor na max, bez razmišljanja o jezgrima, samo stavi gen=1 u primecoin.conf

Ne razumem se bas previse u hakerske/programerske stvari, ali kolko kapiram izgleda da cemo rudnike poceti da bogatimo sa Nvidia karticama uskoro za XPM :d... https://bitcointalk.org/index.php?topic=257681.0

Aj neka neko na srpskom objasni o cemu se ovde radi...

Poslednja izmena:
E steta. :(

A taman sam planirao zameniti sve postojece celerone g1610 za neke ivy i3 ili i5, pa neka kopaju. To mi dodje dosta isplativije od CUDA kopanja jer cu na jednoj konfiguraciji koristiti i graficku a i procesorsku snagu. Double income... :)

Redno da se i neko s nVidia grafom obraduje jednom :D Steta za njih sto se opet radi o celobrojnim operacijama ovde, cim to stigne na AMD grafe desice se isto sto i sa Bitcoin i Litecoin miningom.

Da li je iskopao neko nesto od juce,ja probao od sinoc od 22h i mucak...Ili ovaj primecoin ne voli AMD... :(

Ja sam na pool-u ako bude ~3 - 4 coin-a bice dobro, mislim da je toliki diff sad

Malo mi cudno da nema ni jedan blok...Inace CPU baca oko ~5500 primespersec...Cpu je na def. Vidim da su ljudi sa dualcima uspeli da iskopaju barem neki...a kod mene nista...

Malo mi cudno da nema ni jedan blok...Inace CPU baca oko ~5500 primespersec...Cpu je na def. Vidim da su ljudi sa dualcima uspeli da iskopaju barem neki...a kod mene nista...

cista sreca i pool sa 200 worker-a koa slabo, diff je otisao u nebesa oni sa 10K-20K pps jedva da dobiju blok a ne mi

Ako je tako,onda gasim...Ne vredi...sacekacemo bolje dane ili novu valutu sa manjim diff...Hvala na korisnoj informaciji...

Kad je CPU novcic profitabilan CPU farme, bot net-vi, server centri napadaju ko LUDI (deo njih ne placa struju krade resurse velikih firmi, resurse tudjih racunara) to je za njih cist profit a toga ima na TONE!

Jasno kao dan...Mi samo mozemo da trosimo struju i pravimo novcice EPS-u ... :)

Sinoc sam podesio ovo cudo, znaci samo skinuo wallet, i ubacio one ip adrese iz prvog posta, za nekih 20 sati sam iskopao 25 novcica (odnosno 2 bloka), koji su immature za sad, sa procesorom iz potpisa.

Quiters! :d Ja kao sto rekoh ima da solo minujem dok ne zavrsim ko sa one slike... Nakon 24h cold streaka sa 3 makine, I3 je danas nasao 2 bloka i time presao u ukupno vodjstvo za 1 blok u odnosu na x6 procesor na 3,7ghz... Mozda cista sreca a mozda i nije ko zna... Bravo Izzy! Jel procesor iz potpisa?

Interesantan clanak, Sunny King, novi Steve Jobs:D http://motherboard.vice.com/blog/a-...pture-the-wasted-energy-of-bitcoins-algorithm

Poslednja izmena:
Vrh Dno