Šta je novo?

Primecoin [XPM]

Ja ne mogu ni da instaliram ovo, otvori na trenutak neki crni prozor posle se zatvori i to je to (kliknem na ono primecoind). Antivirus me obavestava da je threat ali cak i da dozvolim acces i isklj antivirus nesto nece...

Ja ne mogu ni da instaliram ovo, otvori na trenutak neki crni prozor posle se zatvori i to je to (kliknem na ono primecoind). Antivirus me obavestava da je threat ali cak i da dozvolim acces i isklj antivirus nesto nece...

primecoin-qt je pravi file :)

Pa dobro to je wallet, to sam pokrenuo pa enkriptovao ali sta dalje? :) Ne vidim da je igde ista instalirano :D

Izvrši komandu: (u novčaniku)

Kod:
setgenerate true -1

Umesto -1 možeš upisati koliko thread-ova hoćeš.

Poslednja izmena:
Da li se sa vise threadova lakse otkrivaju blokovi?

Da. Koliko jezgara, toliko thread-ova.

Izvrši komandu: (u novčaniku)

Kod:
setgenerate true -1

Umesto -1 možeš upisati koliko thread-ova hoćeš.

Uhh...zao mi je ali ne razumem, na znam ja te "hakerske" stvari :(. Znaci jedino sto je sada kod mene uradjeno je sinhronizovanje novcanika i enkriptovanje. Ja dalje stvarno ne znam sta treba da radim *** :)

Uhh...zao mi je ali ne razumem, na znam ja te "hakerske" stvari :(. Znaci jedino sto je sada kod mene uradjeno je sinhronizovanje novcanika i enkriptovanje. Ja dalje stvarno ne znam sta treba da radim *** :)

Help/Debug Window

i kucas komande u text box pri dnu

Ma nema nista od ovoga. Blokovi se prebrzo otvaraju, jedino vredi pokusati sa i5 ili i7 precesorima, mada i sa njima nije lako.

Nadam se da ce se uskioro otvoriti pool (ako je ikako moguce), pa da uposlim ovih ~6-7 procesora koliko imam, jer mi vec 5 meseci rade u idle-u.

Evo poola kome treba zaboravih da napisem, nisam ga pokusavao ali izgleda dobro... http://ypool.net/index.php

Ja ima da solo minujem dok ne zavrsim ovako :d:

dsdz.jpg

Poslednja izmena:
@marco89 - Aha ok to sam odradio, hvala. E sad problem je sta dalje, kako pokrenuti kopanje? Sustini nije mi mozda toliko ni vazno ali nije lose da naucim nesto novo.

Uglavnom moj problem je (to verovatno vama nije nikakav) kako pokrenuti kopanje? Napravio sam tekstualni fajl i kopirao ono izmedju 2 crte iz prvog post-a ali dalje ne znam sta...

Kada pokrenem novcanik pise dole 8 active connections to Primecoin network i to je to..

edit- sad mi CPU u full load-u tako da nesto kao radi :d. Zapravo problem je bio da sam prvo skinuo onu hp2 64bit verziju koja nije htela da se instalira, posle sam skinuo 32bitnu i sad kao krenulo nesto. Pola dana cu trositi struju :) i sa procesorom pa ako nista ne uradi onda gasim verovatno...
Koliko je vama proslo vremena od pokretanja do neke promene u Balnce-u i Unconformed-u?

Poslednja izmena:
Najlaksi nacin bi bio da proveris da li je CPU zauzece ~100% kada pokrenes novcanik. Konfig fajl bi trebao da ti aktivira kopanje cim se pokrene novcanik. Drugi nacin da to uradis je da otkucas "getmininginfo" u konzolu i vidis da li ti je "primespersec" veci od nule.
Samo pokretanje kopanja, ili preko podesavanja u konfigu kao sto rekog ili kucanjem "setgenerate true" u konzoli.

Kopa se novčanikom (solo mining). U task manager-u pogledaj da li su ti sva jezgra zauzeta. Ako nisu, samo ovo uradi:

33kapok.png

Što se tiče primecoin.conf

Kod:
gen=1
genproclimit=X

gde je X broj jezgara koji će se koristiti za kopanje.

Poslednja izmena:
Ovaj Ypool miner daje samo 25% zauzece procesora? I tako daje neke share-ove, videcu kolika je zarada.

primecoin.jpg

Evo, jel radi meni nesto ?

Aha sad vidim da ste nesto jos napisali

btw CPU usage mi je 100% (za sva 4 jezgra)

Poslednja izmena:
Ako dobro tumačim, taj Ypool je sa (trenutno) 60 minera danas našao samo 3 bloka? Izgleda da su šanse da se solo nađe blok svedene na minimum.

Nasao ga na Bitcointalk forumu u oficijalnom threadu :)

Evo kako kod mene ide, upravo stavio najnoviji build HP4 i nakon 20min block
prime.jpg

pool mining koliko sam skontao nije ni moguce za sad jer treba sasvim nov SW da se napise a pitanje kako ce to ici

Stavio novi blockchain ili samo nastavio kopati?

Koji sievesize koristis i koliki ti je 5-chains/h u debug logu?

Ako mene pitaš, sve je default. Nisam se igrao sa sieve size, samo sam bio opalio novčanik, pa šta ispadne. :D Bogami, ispalo je nešto juče. Sada sam na pool mining-u.

Ja sam se malo igrao s tim, na i5 3750K sievesize=3000000 mi daje preko 1000 5-chains/h u proseku. Ako niste upuceni sta je 5-chains, radi se "benchmarku" u novom HP4, mozete da nadjete u debug logu pored config fajla, loguje se na svaki minut. Nije sve u primespersec-u, ima nesto i u 5-chains/h-u :D

Pa kad on ima svemoguceg Intela a ja budjavi AMD :p.
Ne znam za ostale ali nesto ne verujem da cu uraditi sa ovim, verovatno cu morati nesto da menjam, da verziju ili wallet ili stajaznam. Samo trosim struju jos a i imam manji usage na glavnoj karti za BTC od kada sam startovao ovo..

Pa, ostavi joj jedno jezgro.

Nazad
Vrh Dno