Šta je novo?

Primecoin [XPM]

još ćemo i da se napijemo od ovoga ;)

I ja sam ulovio 4x block-a sad sam dumpovao vidim cena je "visoka" a pada, e jos neko da odradi AVX2 pa da slavim

diff luduje 8.3, nece vise biti jeftinih novcica

Poslednja izmena:
Pa sto si dumpovao ova trenutna cena je smesna.

niko slike da okači da vidimo kako to izgleda, a i piće da plati..

Pa sto si dumpovao ova trenutna cena je smesna.

bolje vrabac u ruci nego golub na grani :)

za cenu nisam pametan, nezna se tacno kako diff funkcionise, takodje kad je novcic CPU na njega naskacu CPU farbe o bot-vi oni nikad nemogu da drze stabilnost

Takodje do sad je iskopano ~600 000 novcica nije to malo

Poslednja izmena:
Eve je slika Igysa sa jednog kompa... :d

l1i2.jpg

@Zeljko slazem se ali verujem da kad diff bude skocio cena bi morala da ode na bar 0.006 ako ne i vise... Ja cu da ih cuvam pa makar propali, ali im ne dam po ovoj ceni. Cak stovise ako dodje do 0.002 kupujem u vrednosti 1 btc-a pa nek stoji...

Edit: Kupio na 0.0018 :) za 0.4btc za sad

Poslednja izmena:
Kako ocenjujete vrednost valute? Jel postoji neka kvazi-objektivna vrednost ili je to cisto "pre koji dan se prodavala za toliko i toliko na berzi"?

Ovde je diskutabilno ima li smisla i kopati, s obzirom da ljudi kopaju po amazon cloudu i sl, tek ako uleti neko s botnetom, pitanje je hoce li vredeti uskoro kucnom korisniku da kopa pored svega toga.

Gledas u pasulj on ti SVE kaze provereno! :p

Izašla treća "high performance" verzija.

meni nasla blok za 1min ;)
Haswell rastura taman da kupim i9 kad izadje :p

5min pre toga sam kopao na testnet-u trazio najbolje podesavanje, mada evo do sad nema block-a mora da uvatis svez chain i srecu

Bravo momci ! :)

a ja bruka, pokrenuo temu, a ni jedan još uboo nisam :crash:

ukupna snaga mi je na E8400 i X2 340 oko 2400 PPS što i nije nešto spec.. moram sad da se poigram sa testenet-om..

obratite pažnju da se chainblokovi znaju razlikovati i sa istim optimizacijama, na dve različite mašine..
.. i čini mi se, ali nisam siguran, da otkad sam obrisao sve one silne IP adrese, nodove iz conf fajla, da mi se to više ne dešava ( da ne kopam na pogrešnom chain-u)..

ne znam opet, da li to utiče i na blokove.. jel imate u confu te IP adrese ipak ili ne ?
mislim da ti nodovi služe samo ako imate ispod 8 konekcija, da poboljšaju komunikaciju.... a možda i navode na pogrešan chain..

Poslednja izmena:
Ja s tim adresama iskopao 4 bloka. Poslednji jutros u 8, nagrada je paala na 12.9 XPM.

Ja s tim adresama iskopao 4 bloka. Poslednji jutros u 8, nagrada je paala na 12.9 XPM.

super druže, al sad čitam na bitcointalk forumu, nodovi nisu potrebni ako imate bar 8 konekcija.. i i dalje mislim da oni mogu da uzrokuju rad na pogrešnom blockchain-u.

Poslednja izmena:
aj nek me neko prosvetli kako da testiram pravilno na testnet, je mi je PPS jedno vreme 90, pa 70 , pa 60, pa 755, pa 853 ?!

ehej da, evo da se pohvalim, imam i ja rešene blokove ;) :sceptic:

Untitled.png

jel sam sad bogatun ? :banana:

Poslednja izmena:
Nema veze PPS sa nicim, meni na testnet-u Haswell i5 kopa u proseku 7-8 bloka po minuti to se gleda......

Ja stavio na jedan ivy bridge celeron da vidim kako radi i za 24h nisam nista iskopao.

Ubacio sam onaj hp2 novcanik i dodao onaj conf fajl, ali nista. Pise dole 8 konekcija a kada ukucam u konzoli getmininginfo, kod testneta mi stoji "false". Gde gresim?

Pa treba da ti piše "false", ako stvarno kopaš. :D Odnosno, nisi na testnet-u.

Poslednja izmena:
zbunila čoveka moja slika sa "true" i gomliom love ;)

Sa kojim si ti to wallet-om iskopao?

Edit: I ja sam se primio. :d

Poslednja izmena:
Kod mene je sledece, dva Core 2 Duo racunara, jedan na Linuxu, drugi na Win7 nisu iskopali nista za 24h, dok je Ivy Bridge i5 na Win8 iskopao 4 bloka za nekih 36 sata. Dva bloka s AVX optimizacijom i jos dva s HP2 verzijom. Verovatno samo sreca, ali moguce je da novije revizije procesora bolje kopaju.

Edit: Pao je i peti blok i pored velikog diff-a, a i cena izgleda naglo raste. Cuvajte coine momci.

Poslednja izmena:
Kod mene samo prste blokovi, ko pre do njega ... :)

Kod mene od jutros jedan blok, ali mi jos od podne stoji da je tih 12,85 novcica Immature.

Sve je teze iskopati blok i sve manje novcica... Cena ocekivano menja trend, ali nisam ocekivao ovako brzo :) Sad mi je toplo oko srca, kupih za 0.7btc na 0.0018... Treba ih definitivno cuvati jer ako brat PPC koji ima oko 400 novcica po bloku moze da kosta 0.0025 ( u dobrim danima ) po toj logici ovaj ce da vredi mnogo vise...

BTW: Ubogi A4 3300 koji je placen nov 25eur je isplatio sebe do sada nasavsi 5 blokova

Poslednja izmena:
Ma nema nista od ovoga. Blokovi se prebrzo otvaraju, jedino vredi pokusati sa i5 ili i7 precesorima, mada i sa njima nije lako.

Nadam se da ce se uskioro otvoriti pool (ako je ikako moguce), pa da uposlim ovih ~6-7 procesora koliko imam, jer mi vec 5 meseci rade u idle-u.

Nazad
Vrh Dno