Chinaski je napisao(la):
eto vidis, tebi ne treba AI uopste. ukusi su definitivno razliciti.
@filipenko:
nigde nisam rekao da je dobra fizika preduslov za dobar fps, ali mnogo je lepse kada je okruzenje realno, nego kada postoji neka rudimentarna fizika, eto tako, tek da se kaze da igra nije bez fizike.
tebi je dovoljno samo kvalitetno napucavanje, meni nije.
Ne mogu da verujem, pa već sam odgovorio na ovo a opet mi stavljaš reči u usta :
filipenko je napisao(la):
Meni je dobro napucavanje preduslov da bi me neki fps zadovoljio.
Znači preduslov. To ne znači da će se igra ispostaviti dobrom ili lošom ili da ću je ja automatski smatrati takvom, već samo da je to jedan preduslov da bih je okvalifikovao dobrom, ma šta drugo imala/nemala. A da li ću je i okvalifikovati takvom, zavisi i od ostalih parametara.
Kada je napucavanje u pitanju - kako nije zanimljivo u Preyu. Imaš arsenal koji je jedan od najzanimljivijih u poslednjih par godina u jednom fpsu, odličan zvuk oružja, napucavanja u Quake stilu, koja su uvek i bila zanimljiva...naravno, i okruženje koje je adekvatno pucanju i izostavljanju kompleksnijeg AI-a - npr, ok je svariti da se u Prey-u vojnici sponuju iz onih portala, dok je to malo teže svariti u npr. HL2, kao i da monstrumi u Quake4/Doom3/Prey imaju malo retardiraniji AI, dok u HL2 vojnici koji se bore na otvorenom polju imaju podjednako retardiran AI.
Inače, ja nigde nisam tvrdio da je Prey nekakva legendarna igra. U pitanju je solidan fps sa nekim vrhunskim detaljima (grafika, zvuk) i to je to. Npr. Far Cry i Fear su bolji jedno 5 puta, i tu nema nikakve dileme što se mene tiče.
gx-x je napisao(la):
smesno...ali dajte molim vas...to je "igra u dahu" zanr...kakav AI cemu to...ides pucas ubijas opustis se, predjes kazes hvala i ides dalje...koji ce qurac tu AI ? zar stvarno zelite da se natezete sa protivcnicima u takvoj igri ? ja ne zelim, a fear me je smorio pogotovo sto je AI toliko pametan da im cujem toki-voki sa 50 metara...
Opet smaraš brutalno sa tim tvojim provaljotkama. U svakoj igri nađeš neku situaciju u kojoj se AI s*ebei onda ti je kao cela igra loša. Svašta. Tako si i u Oblivionu pokušavao da ubiješ Umbru na 10 načina pa si iz 7. puta uspeo negde da je zaglaviš između stenčuga i onda to kao znači da je Oblivion propast. :S: Fear ima odličan AI. Kada napunim igru 4 puta zaredom namerno na istom mestu, vojnici nikada ne rade istu stvar. Postavljaju se relativno pametno. Napucavanje je odlično urađeno, samo je priča malo retardirana. Fear je za koplje bolja igra. Prey drži zanimljivost mnogim trikovima, dizajnerskim malim čudima i raznolikošću. Da je Fear bio malo raznovrsniji mogao se svrstati komotno uz Far Cry kao najbolji fps svih vremena. (kada kažem najbolji mislim na to da bi ga objektivno najveći broj ljudi smatrao najboljim, što ne znači da i dalje nekome ne bi bio draži gameplay dooma ili half lifea) Naravno, ti si što se Feara tiče glumio ovdašnje srpske overklokere koji stalno nešto pumpaju 6200/x1300/7300gs :d samo na jednom višem nivou, pa si onda pljuvao igru jer zaboga ne radi kako treba na tvojoj bivšoj 6600 kartici sa maksimalnim detaljima u 1280 x 1024. Ja sam igru prešao trećinu na 1024 rezoluciji sa detaljima na minimumu, a nisam imao nameru, već sam se jednsotavno zaneo koliko je bila dobra i zanimljiva za igranje. A onda sam je ostavio sa strane i posle je prešao u svoj njenoj lepoti i raskoši. Tako se nekada i Unreal pljuvao, govorili su kako nema hardvera koji može da ga tera :smash: