Šta je novo?

Prey utisci, saveti

voodoo_nbgd je napisao(la):
Sudeći po Sašinim testovima u SK, 7600GS je jedva nešto malo brža od 6600GT, taman onoliko koliko je i skuplja (10 evra)...

lol , to je toliko lupanje glooposti (ako je tacno, ne citam SK) da nemam reci... evo ti i jedan linkic pa vidi sa chim je uporedjuju... LINK

Poslednja izmena:
Da se nadovezem na Paradigmin tekst...
Carmack kada izbaci novi engine obicno objavi source starog. Kada je napravio Quake, objavio je source Doom-a, Kada je napravio Quake2 objavio je source Quake 1. ... Kad je napravio Doom3 objavio je source Quake3... Zato sada postoje modovi svih tih igara na raznim platformama. Postoji cak i Doom2 za iPod. Njegov rad je doprioneo game development zajednici toliko da je on bio covek koji je pomerao granice u kvalitetu. Cak je spreman da prokomentarise na cemu novome radi i kako ce to da izvede. Koliko je bitan igrac govori cinjenica da je imao "crveni" (ATI) i "zeleni" (NVIDIA) telefon dok je radio na Doom3. Covek je opusteno zvao i trazio sta treba i kako da se implementira u hw da bi njegov game engine radio.
Da nije njega danas ne bi bilo igara sa senkama, prvi je primenio light mape u igri, prvi je napravio 3d soft rasterizator, prvi je uveo BSP,...

Mislim da nema potrebe da se naprezesh yooyo... ko zna bilo shta o Carmack-u, zna koji je njegov doprinos gaming community-u... Chovek je Tesla 3D grafike TACKA.

That's it, kupujem X1600Pro! :)

Jeste, baš ne znam šta ću s parama i bacaću ih na gejming equipment...

:trust: Da li sam ja lud ili su ovo tvoji postovi? Ne kapiram zašto na takav način sa nipodaštavanjem govoriš o npr. grafičkim kartama. Pa ti upravo i želiš da kupiš gaming equipement, i moraš shvatiti da suštinske razlike između tebe koji hoćeš da potrošiš 100 evra da bi se udobnije igrao i nekoga ko hoće da potroši 200 evra suštinski nema. Obojica bacate pare na gaming equipement. Da nije tako, obojica bi ste bili na nekoj Ti4200/R9200 karti. A ta razlika je mnogima smešna, ne samo u inostranstvu već i ovde. Na stranu što karte o kojima ja govorim (X1600 Pro i 7600 GS) koštaju isto.

Sudeći po Sašinim testovima u SK, 7600GS je jedva nešto malo brža od 6600GT, taman onoliko koliko je i skuplja (10 evra)...
Pa ćeš uzeti kartu goru od obe? :D Ti se informiši iz SK i daleko ćeš dogurati :d GeForce 7 je bolji izbor u apsolutno svakoj klasi, osim možda u najnajnajjačoj kad se gleda 7900GTX vs X1900XTX - ili je jeftiniji a ima iste performanse kao konkurent, ili košta isto a ima bolje performanse. Nema nigde da ima iste performanse a da je skuplji :)

Evo izvinjavam ti se kolektivno :) , sad sam video u Imtelu 7600GS po istoj ceni ko X1600Pro...

A skoro duplo jacha... Sad ce neko reci nije duplo, pa ja i rekoh "skoro". :)
Vidi 7600gs je malko jacha od 6800gs, a moja 6800gs je za dobrih 30-40% jacha od moje stare 6600gt. Znachi MNOGO je jacha. ;)

Dobro, ne preterujmo, nije baš 7600 GS jača od 6800 GS :) To je GT.

7600GS je nešto slabija od 6800GS. Recimo na pola puta između 6600GT i 6800GS (ipak je ipak GF7 zato)... ali za te pare, stvarno najbolje. Do kraja nedelje, ima da budem vlasnik iste :D

Mada Prey leti i na 6600GT. Stvarno sjajna igra (demo), sjajan engine, sve je sjajno.

vi ste:

pod 1: pobrkali teme Igre i video karte i monitori
pod 2: pobrkali oznake GT i GS
pod 3: citali testove Uzelca :d Pa on kad god je testirao nesto sto se zadesilo da ja imam, ko da je testirao nesto sasvim deseto, da ne pricam o ovom poslednjem testu 7600GS karte i njegovoj rang listi na ovom nam dragom forumu. Covek je dobar novinar i dobro pise, ali brate lose testira i pristrasan je i neobjektivan.

za ovo bi te na jednom drugom forumu (ciji sam clan) o'ma banovali :d

a sada malo o prey-u :

da se ne lazemo, na mojoj konfi (pogledajte ispod avatara) prey radi ok u 1280x1024 , sve na MAX, AF na 4x, AA na off. Ako ukljucim AA kljokne FPS dovoljno da nije vise igrivo kako bi voleo, a verujem ni vecina. Ja volim da je framerate IZNAD 40, ispod 40 tolerisem kad je samo ponegde i retko i da nije ispod 30. Najnize sto sam imao u Prey demou je 28 fps na mestu kad si u svetu duhova i treba da pokupis luk koji u sred vatrenog kruga. Ovo je sa "quality" u drajverima, sa high performance na istom mestu ima 33fps. Pa ko kako voli :D

(izvinjavam se na dva posta, ali ovaj forum nesto ne voli win98 :d a silom prilika kucam sa matorog laptopa)

driver je napisao(la):
Svaka igra na quake2 ili quake3 endzinu je imala potpuno isti feel, istu fiziku, i zato imash taj odvratni osecaj da igrash addon. Druga je pricha shto vecina to ni ne provaljuje ili im nije bitno, bitno da se neshto napucava sa dobrim efektima :D

Zato je Carmack ***** koji zivi na staroj slavi. Doom3 je bio reklama za engine, a kada neko uradi igru na njemu, stavi svoje modele i nivoe, i eto druge igre ?!?? Malo sutra, ali kada nemate shta da igrate, dobro je i to :D:D

Driver, tebi nije bas najbolje kada mozes da izvalis ovako nesto.:mad::zgran:
Aj... trk na wikipediju i malo na guglanje pa lepo procitaj malo o razvoju game industrije, game programerima i naravno o Carmacku.
Zapamti za vjek-vjekova, Carmack je tata game engine-a i jedno malo blago.:type:

Izasao je.Pojavio se:banana:

Jos 10 sati i tu je :) a posle uzivancija :)

Malo obaveštenjce za vas koji nećete da čekate original, nego skidate to smeće. Sram da vas bude...

DVD is gold version
they had it on 29th last month
this is AS GOOD AS RETAIL
minor bugs might still exist that might just get fixed in retail
so you wont be able to use patches on this
but the story line is done and all graphics are available
so game is FULL
but not RETAIL

gx-x je napisao(la):
a sada malo o prey-u :

da se ne lazemo, na mojoj konfi (pogledajte ispod avatara) prey radi ok u 1280x1024 , sve na MAX, AF na 4x, AA na off. Ako ukljucim AA kljokne FPS dovoljno da nije vise igrivo kako bi voleo, a verujem ni vecina. Ja volim da je framerate IZNAD 40, ispod 40 tolerisem kad je samo ponegde i retko i da nije ispod 30. Najnize sto sam imao u Prey demou je 28 fps na mestu kad si u svetu duhova i treba da pokupis luk koji u sred vatrenog kruga. Ovo je sa "quality" u drajverima, sa high performance na istom mestu ima 33fps. Pa ko kako voli :D

(izvinjavam se na dva posta, ali ovaj forum nesto ne voli win98 :d a silom prilika kucam sa matorog laptopa)
Znači, najavio se da ćeš da pričaš o preju, a dobili smo tvoje lamentiranje nad nedovoljnim brojem frejmova kada se u nekoj rezoluciji uključi neki efekat :d

Za sve koji to skidate - to nije to. Istina, rade nivoi posle demoa, ali nije verzija koja ide u prodaju, već bagoviti kršić :)

Ovaj covek ne *ebe zivu silu. Pa zar ne vidis da ono od 1.8 giga nije final, covece?

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Evo ga :)

Posto moram na spavanjac, malo shotova sa mp mapa, i nesto od dela gde se nastavlja prica iz demoa ... Dobra stvar je sto Full Verzija prepoznaje sejvove iz demoa ....

Hajde, molim te, posalji mi ili okaci negde te sejvove... Nije mi palo na pamet da ce moci da se budzi, pa sam sve obrisao :cigar:

Agilni je napisao(la):
Malo obaveštenjce za vas koji nećete da čekate original, nego skidate to smeće. Sram da vas bude...

DVD is gold version
so game is FULL
but not RETAIL

Citiras nesto sto apsolutno nema smisla .. Ako je GOLD verzija, onda je to ono sto ce biti i Retail ... jer GOLD podrazumeva fazu umnozavanja ..... znaci master se umnozava ...

A jel ti nije palo napamet da je neko uzeo demo, na njega nakalemio retail nivoe i pustio u opticaj?

Agilni je napisao(la):

DVD is gold version
so game is FULL
but not RETAIL

To je na zalost istina, ja sam svukao tu nesretnu verziju.... Cekajuci retail...

ako je igra full, sadrzi sve nivoe, sadrzi pricu i radi - u cemu je problem ?

Pa u tome sto se ne zna da li je finalni build ili ne. Niko jos nije presao skroz do kraja pa da nam kaže jel sve radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno